Teknoloji

Huawei Garanti Sorgulama – Takip & Uzatma Yöntemi

Mevzu Başlıkları

  • Huawei Garanti Denetleme ve Takip Etme
  • Huawei Teknik Servis Onarım Gidişatı Denetleme
  • Huawei KVK, Genpa ve Fixsmart ile Garanti Denetleme
  • Huawei IMEI Denetleme
  • Huawei Garantiye Nasıl Sevk Edilir?
  • Huawei Garanti Kapsamına Giren Gidişatlar Nelerdir?
  • Huawei Garanti Makine Başkalaşımı Taktikleri
  • Huawei Garanti Süresi Ne Kadar?
  • Huawei Garanti Ekran Başkalaşımı Maliyeti Nedir?
  • Huawei Ekran Garanti Kapsamına Girer Mi?
  • Huawei Şarj Aleti Garanti Kapsamına Girer Mi?
  • Huawei Şarj Soketi Garanti Kapsamında Mı?
  • Huawei Ekran Yanması Garanti Kapsamında Mı?
  • Huawei Arka Kapak Garanti Kapsamında Mı?
  • Huawei Türkiye Garantisi Nasıl Anlaşılır?

Huawei Garanti Denetleme, Huawei Garanti Makine Başkalaşımı ve Huawei Garanti Süresi gibi suallerinize yanıt tespit edeceğiniz bu makalemizde, Huawei Garanti Kapsamına Giren Gidişatlar 2022’e de göz atabileceksiniz.

Alıcılarına 7/24 Teknik Destek sağlayan Huawei, aygıtları için verdiği garanti koşulları ve müddetlerinin de ardında durmakta; lüzumlu görülmesi gidişatında sorunsuz makine başkalaşımı da reelleştirmektedir. Huawei marka cep telefonlarınız için usunuza takılan değişik sualleri yanıtlayalım:

Huawei Garanti Denetleme ve Takip Etme

Huawei marka telefonlarınız için yetkili servise gerek dinlediğinizde, ücretsiz olarak hizmet alabilmeniz ismine garanti vaktinizin devam ediyor olması gerekir.
Huawei makineniz için garanti sürecini takip etme ve Huawei Garanti Denetleme 2022 işlemini şu adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  • öncelikli olarak Huawei Resmi Web Sitesi’ni ziyaret edebilir, “Destek” kısmından makine bilgilerinizi girerek denetleme yapabilirsiniz.
  • İsterseniz Huawei Destek Hattı olan “444 79 88” numaralı hattı arayabilir ve garanti müddetini uzatmayı isteyebilirsiniz.
  • İsterseniz de “Huawei Çevrimiçi Destek” ile yeniden garanti denetleme, zaman uzatma ve teknik servis takibini yapabilirsiniz.
  • Son Olarak; HiCare Uygulaması ile garanti ayrıntılarına erişebilirsiniz.

Huawei Teknik Servisleri’ne erişmek istediğiniz en süratli erişim sağlayabileceğiniz yol Çevrimiçi Destek almak veya Destek Hattı’nı aramaktır.
Yöntem Huawei marka makinenizin garanti süresini denetlemek için;

Huawei Telefon makinenin IMEI numarasını öğrenmeniz gerekmektedir. Ardından https://consumer.huawei.com/tr/support/warranty-query/ adresine Giriş yaparak doğrudan garanti denetleme ekranına ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ardından alt kolonda yer alan doğrulama kodunu girecek Huawei garanti denetleme işlemini aratabilirsiniz.

Karşımıza çıkan yeni sayfada aygıtınızın garanti ayrıntılarını görüntüleyebilir ve garanti kapsamı içerisinde rastgele bir sorun yaşadığınızda teknik yardım hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Şu vaziyetlerde Huawei alıcı hizmetlerini aramanız önerilmektedir;

  • Garanti denetleme ekranında makinenizi görüntüleyemiyorsanız.
  • Cep telefonunuzun faturasında garanti zamanının devam ettiği bakılırken, garanti devam etmiyor ihtarı alıyorsanız.
  • Son olarak aygıt garanti dışı yazıyorsa Huawei alıcı hizmetlerini aramanız önerilmektedir.

Huawei Teknik Servis Onarım Vaziyeti Denetleme

Huawei servisine sevk edilen cep telefonunuzun durumunu bilmek için Huawei resmi sitesinden yardım menüsüne girip, oradan da teknik servis onarım vaziyeti kısmına tıklayınız.

huawei garanti sorgulama takip uzatma yontemi 6229fd0a0e3dc

Karşınıza çıkan ekranda yer alan “aygıt seri, kayıt veya IMEI numarasını giriniz” kısmını doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında onay kodu alanını doldurarak denetleme işlemini başlatabilirsiniz. Açılan sorgu ekranında Huawei makinenize ait tüm teknik servis bilgilerine erişebilirsiniz.

Huawei KVK, Genpa ve Fixsmart ile Garanti Denetleme

Huawei telefon ve öteki aygıtlarınız için KVK, Genpa ve fixsmart üzerinden Huawei teknik servis ve garanti sorgulamak isteyenler için adresler şunlardır;

Huawei IMEI Denetleme

Gerek makinenizin garanti zamanını gerekse tamir durumunu denetlemek için makinenize IMEI numarasını öğrenmeniz gerekmektedir.

huawei garanti sorgulama takip uzatma yontemi 6229fd0ba9b56

Ayrıca makine paketinde veya makine paketinden cep telefonunuzun IMEI numarasını bilebilirsiniz. IMEI numaranızı bilmenizin ardından cihazınız ile ilgili tüm denetleme işlemlerini Huawei’nin resmi web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. 

Huawei Garantiye Nasıl Sevk Edilir?

Cihazınızda alana gelen bir arızadan veya teknik problemden dolayı Huawei Teknik Servisi’ni kullanmak istediğinizde, birbirinden değişik birkaç yol ile bu işlemi reelleştirebilirsiniz.
Garantiye yollamak istediğiniz cep telefonunuz veya aygıtlarınız için seyredebileceğiniz adımlar şunlardır:

  • Huawei Ana Satış Mağazası’na giderek dolaysız makinenizi bırakabilir,
  • Makinenizi satın aldığınız bayii üzerinden teslim edebilirsiniz.

Makinenizi garantiye yollarken size sunulan şikâyet formunu beceriksizsiz ve doğru doldurmalısınız. Huawei Teknik Servisi’nin sizinle irtibat kurmak istediğinde erişebileceği bilgileri iletmiş olmanız, sorunlarınız daha erken çözümü için ehemmiyetlidir.

Huawei Garanti Kapsamına Giren Vaziyetler Nelerdir?

Huawei marka aygıtlarınız, teknik bir sebepten dolayı arızalandığında Huawei Yetkili Servisleri sorununuza çözüm tespit etmektedir.
Huawei Garanti Kapsamına Giren Vaziyetler 2022 ise şu biçimdedir:

  • Dışarıdan hasar almadığı halde pilde meydana gelen bozulmalar
  • Hasar almadığı halde aygıtın açılmaması
  • Dokunmatik özelliğinin çalışmaması
  • Aygıt kameralarından meydana gelen teknik arızalar

Aygıtınızı teknik servise yollamadan evvel aygıtınızın kasasından zarar olmadığına dikkat edin. Yetkili Servis, cihazınızda alana gelen problemin bu zarardan dolayı kaynaklandığını düşünebilir.

Huawei Garanti Aygıt Başkalaşımı Stratejileri

Huawei Garanti Aygıt Başkalaşımı Stratejileri 2022 ile cihazınızda alana gelen arızalardan dolayı makinelerinizi rahatlıkla başkalaşıma yollayabilirsiniz.
Ancak burada size sayacağımız stratejiler ile hiç tamire gitmeden dolaysız başkalaşım alabileceksiniz. Huawei Garanti Makine Başkalaşımı Stratejileri 2022 şöyle:

  • Kameranın renk ayarlarının bozulması teknik bir neden olduğundan dolayı başkalaşıma gitmesi çok sık tesadüfülen bir vaziyettir.
  • Şayet aygıtınızda ikiden az sorun varsa ve sorunlardan birisi kameranın renk ayarları bozukluğu ise, garantiye gönderim nedeni olarak yalnızca bu arızayı yazın.
  • Ekranınızın zarar almamasına karşın bozulan dokunmatik ekran yeniden dolaysız başkalaşım sebebidir.
  • Pillerde alana gelen sorunlar, dışarıdan darbe alınmadığında teknik bir sorun olarak bakılacak ve cihazınız dolaysız başkalaşıma gidecektir.
huawei garanti sorgulama takip uzatma yontemi 6229fd0d479f9

Huawei Teknik Servisi’ne cihazınızı yollarken, makine sahibinin yollaması daha iyi bir alternatif olabilir. Size verilen arıza deklarasyon formuna kesinlikle ana arızanın ne olduğunu ilave edin; Ikiden az sorun varsa dahi tamamını forma yazın.

Huawei Garanti Süresi Ne Kadar?

Huawei aygıtlarınızın garanti süresi 24 aydır.
Makinenizi garanti kapsamından çıkaracak en ehemmiyetli şey, makinenizi kendiniz açmanızdır. Bir arıza vaziyetinde, hiçbir eylemde bulunmadan makinenizi Huawei Teknik Servisi’ne yollamanız gerekir.

İçi açılmış, kapak kilitleri zorlanmış, iç etiketleri sökülmüş Huawei aygıtlarınızın otomatik olarak garanti dışında kalacağını unutmayın. Garanti zamanınız dolmasa dahi zorunlu koşulları yerine getirmediğiniz için, fiyatsız teknik servis hizmetinden faydalanamazsınız.

huawei garanti sorgulama takip uzatma yontemi 6229fd0ef12ab

Huawei Garanti Ekran Başkalaşımı Maliyeti Nedir?

Rastgele bir düşme veya çarpma gibi gidişatlarda alana gelebilecek olan ekran kırılmalarında Huawei Teknik Servisi’ni kullanarak indirimli ve uygun maliyet seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
Şayet işiniz acilse birkaç saat içerisinde başkalaşım yapabileceğiniz telefon alıp satan mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Yedek telefonunuz veya bekleyecek zamanınız varsa, uygun maliyetli olan Huawei Teknik Servisi’ni kullanmanızı öneririz.

Huawei Ekran Garanti Kapsamına Girer Mi?

Huawei makinelerinizin ekranında alana gelen ve düşmeye veya çarpmaya bağlı kırılmalar garanti kapsamında ele alındıkmaz. Huawei makinelerinizin ekranlarının garanti kapsamına girebilmesi için, teknik bir sorun oluşması gerekir.
Garanti kapsamına girmediğinden belli bir fiyat karşılığında hizmet almanız muhtemeldir.

Huawei Şarj Aleti Garanti Kapsamına Girer Mi?

Huawei cihazlarınızın pillerini doldurmak için kullandığınız şarj makineleri, belli bir çalışma zamanından sonra bozulabilir. Şayet şarj aygıtınız dışarıdan rastgele bir hasar bak ve bozulduysa, Huawei Teknik Servisi’ne yollayabilir; garanti zamanınız bitmediyse fiyatsız garanti seçeneğinden faydalanabilirsiniz.
Telefonunuzun şarj almasına yarayan bu kısım, şarj makinenin ucunun eskitmesiyle zamanla zarar alabilir. Şarj makineyi ucunu yakalamama sorunlarıyla da karşılaşabileceğiniz gibi zamanla temassızlıktan doğan sorunlarda yaşayabilirsiniz.

Huawei aygıtlarınızın şarj soketleri bu anlamda garanti kapsamına dahildir. Garanti kapsamını bozacak birkaç gidişat ise şöyledir:

  • Şarj soketini yabancı cisim ile karıştırarak hasar vermek
  • Sıvı gitmesi neticeyi oluşan elektronik zarar
  • Şarj aygıtından kaynaklanan voltaj yükselmesi nedeni ile oluşan zararlar

Huawei Ekran Yanması Garanti Kapsamında Mı?

Huawei aygıtlarınız bazen pil kaynaklı bazen de kendiliğinden ekran yanması sorunu ortaya çıkarabilir.
Şayet Huawei cep telefonunuzda ekran yanması alana geldiyse ve tamamen teknik sebepli ise, kesinlikle tamir edilmesini değil aygıt başkalaşımı yapılmasını isteyin.

Huawei Ekran Yanması 2022 kapsamında, kullanmakta olan kaynaklı oluşan ekran yanmalarında makinelerinizin garanti kapsamında olmayacağını ve tamir ettirmek isterseniz ek bir fiyat ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

Huawei Arka Kapak Garanti Kapsamında Mı?

Huawei, kullanıcılarına eşsiz tecrübeler sunarken; aygıtlarına ait aksesuarları da garanti kapsamında saymaktadır.
Bir aksesuar veya makinenin Huawei garanti kapsamına girebilmesi için “Teknik Sorunlar” çıkarıyor olması gerekir.

Huawei arka kapağı teknik bir sorun teşkil edemeyeceğinden, Huawei Teknik Servisi’nden fiyatsız değiştirme hakkı da arz edemezsiniz. Ancak isterseniz, uygun maliyetlerle yeni bir arka kapak satın alabilirsiniz.

huawei garanti sorgulama takip uzatma yontemi 6229fd10c0807

Huawei Türkiye Garantisi Nasıl Anlaşılır?

Huawei dünya çapında tanınan ve öğrenilen bir şirket olması sebebiyle pek çok ülkede teknik servis hizmeti vermektedir.
Şayet aldığınız aygıtın Türkiye garantisi yoksa, makineniz arızalandığında makineniz hangi ülke için kaydolunmuşsa o ülkenin garanti servisine yollamanız gerekir ki bu, istenmeyen bir gidişattır.

Huawei Türkiye Garantisi Denetleme 2022 için atmanız gereken adımlar şöyledir:

  • Aygıtınızın arama ekranına gelerek, “*#06#” tuşlayın ve arama tuşuna basın.
  • Karşınıza çıkan ekranda IMEI numarasını görüntüleyeceksiniz.
  • Bu numarayı kopyalayın ve Huawei Resmi Internet Sitesi’ne gelin.
  • Buradan “Garanti” bölümüne ardından “Garanti Sorgulama” kısmına gelerek IMEI numaranızı yazın.

Aygıtınıza ait tüm garanti bilgilerini bu ekran üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş