Güncel

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır? 2022 (600 TL) Ne Zaman Açılır?

İBB toplumsal yardım kartı 600 TL, İBB toplumsal yardım kartı ne süre yüklenecek, ibb toplumsal yardım kartı bakiye sorgulama e-devlet, İBB yardım kartı son dakika, toplumsal yardım kartı ne süre yüklenecek 2022, İstanbul yardım kartı son dakika 2022 ve Market yardım kartı şeklinde mevzulara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır?

İbb toplumsal yardım kartı iyi mi alınır; Yardım kartları araştırma sürecinden sonrasında açılır. Her senenin sonunda Aralık ayında süregelen bu denetim süreci 3 ila 4 ay sürebilir. 3-4 aylık değerlendirme sürecinde, müracaat sahiplerinin mali durumu ve emekleri ile alakalı bilgilere ulaşılmaktadır.

İBB desteğe ihtiyacı olmadığını düşünen kart sahipleri için değerlendirmeleri sonucunda kart limitlerini azaltabilir ya da tamamen kesebilmektedir. İBB toplumsal yardım kartları ne süre yüklenecek sorusu için 2022 senesinde belediye tarafınca ek olarak izahat yapılacaktır. Kartların 15 Mart – 20 Mart tarihleri içinde kullanıma açıldığını belirtebiliriz.


İBB Sosyal Yardım Kartı 600 TL 2022

İbb toplumsal yardım kartı 600 TL mevzusuna gelecek olursak; 300 TL, 400 TL, 600 TL şeklinde değişik limitleri olan bu kartların limitleri; kime verileceğine gore değişiyor. Örnek vermemiz gerekirse, bekar ve işi olmayan bir kişiye 300 TL tutarında yardım çeki verilebilirken, geniş ailelere 600 TL limitli kartlar verilebilir. Kısacası İBB toplumsal yardım kartının 400 TL olarak verilmesi kişiden kişiye değişim göstermektedir. Fakat İBB toplumsal yardım kartı limiti ile ilgili detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Yüklenecek?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafınca internette en fazlaca İBB toplumsal yardım kartlarının ne süre yükleneceği aratılmaktadır. Yardım kartlarının denetimleri ve tekrardan düzenlenmeleri averaj olarak 2 – 3 ay sürmektedir. Kartlar üstünde meydana getirilen bu düzenlemelerde kartlar kullanıma kapalı olmaktadır. Kartların kullanıma açıldığı tarih ise 4 ay öncesinde gerçekleşmiştir.

İBB Kartları Yattı mı? 2022

Kişinin kartı kullanıma kapalı olduğu süre için hesaba aktarılmayan paralar ise kart açıldığında 2 – 3 ayı toplu bir halde yatırılmaktadır. Vatandaşın hesabına yatırılan paranın kullanılabilmesi için işlem süresi üstünden 24 saatin geçmiş olması gerekir. Belediye tarafınca belirlenen tarihte tertipli bir halde her ay karta para yüklenecektir. Maddi yardım ile ilgili yazılarımızı görüntülemek için tıklayın.

İBB Kart Başvurusu 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi gereksinim sahibi muhtaç kişilere değişik değişik yardımlarda bulunmaktadır. Önceki senelerde olduğu şeklinde bu yılda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü beraberliğinde toplumsal yardımlar gereksinim sahibi vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Muhtaç kişilere barınma, besin ve giyim şeklinde ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına toplumsal yardımı kartları verilmektedir. Elbette meydana getirilen bu yardım hizmeti belediyenin bütçesiyle doğru orantılı ve gizlilik çerçevesi içinde yürütülmektedir.


İBB toplumsal yardım kartlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını tamamladıktan sonrasında Belediyede görevli kişiler tarafınca değerlendirmeye alınırlar. Değerlendirme sonucunda kart almaya herhangi bir engel bulunmuyorsa vatandaşlar İbb toplumsal yardım kart hizmetinden faydalanabilmektedir.

Besin koli yardımı olarak senelerce gereksinim sahibi vatandaşlara ulaştırılan bu yardım ortalama 6 yıldan beri kart sistemi ile hizmet vermeye devam etmektedir. İBB toplumsal yardım kartı şartlarını, kart limitlerini ve müracaat işlemlerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İBB Sosyal Yardım Kartı Kimlere Verilir?

İstanbullu ve gereksinim sahibi olan kişiler, toplumsal yardımı kartını alabilmek için belirli şartları barındırması gerekmektedir. Kişilerin ilgili birimlere başvuruda bulunmasının peşinden Belediyelerce yetkili kişiler tarafınca araştırmaya girerler. İnceleme ve değerlendirmelerin sonucunda kişinin muhtaçlığı saptanırsa İBB toplumsal yardım kartı, gereksinim sahibi vatandaşlara ulaştırılır. Peki İBB kartı kimlere verilir?

  1. Maaşlı geliri olmayan kişiler,
  2. Eşi vefat etmiş kişiler,
  3. Hane içi şahıs sayısı fazla olan kişiler,
  4. Herhangi bir halde adına kayıtlı mal varlığı olmayan kişiler,
  5. Sağlık sorunları sebebiyle desteğe gereksinim duyan kişiler

İBB kartını alabilmektedir. Bu kişilerin aksine adına kayıtlı göç eder ya da taşınmaz mal varlığı olan geçiminde sorun yaşamayan kişilere İBB toplumsal yardım kartı verilememektedir. Yapılar yardım kartı başvuruları Belediye Başkanlığına bildirilir ve Başkanlık tarafınca kişilerin başvuruları değerlendirilmeye alınır. Tabii ki yanlış ve mesnetsiz olan başvurular dikkate alınmamaktadır. Gerekli tüm işlemler tamamlandıktan sonrasında kişiye İBB kartı verilir.

İBB Sosyal Yardım Kart Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Başvuru meydana getiren vatandaşlardan belediye yetkilileri bazı belgeleri isterler. Bu belgeler aşağıdaki gibidir:

  • İkametgah Belgesi (Başvuru sahibinin İstanbul’da ikamet ettiğini gösterir belge)
  • Fakirlik Belgesi (İş güvencesi olmayanları belirten belge)
  • Ölüm Belgesi (Eşi vefat etmiş bayanlar için)
  • Sağlık Raporu (İş gücü kaybı olan yada sıhhat problemi olan kişiler için)
  • Aile bireylerinin sayısının bildirimi.

Sıralanan tüm bu belgelerin eksiksiz bir halde tamamlanmasının peşinden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne yada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne giderek müracaat işlemlerini başlatabilirsiniz.

İBB Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gereksinim sahibi vatandaşlara yönelik sunulan yardımlar geçtiğimiz yıllarda da olduğu şeklinde bu senede devam etmektedir. İBB toplumsal yardım kart başvuruları iki şekilde gerçekleşmektedir. Bu başvurular telefonla ve şahsen müracaat ile yapılmaktadır.

  • Şahsen Başvurusu

Fiziki olarak yapılacak olan şahsen başvurular, bireysel müracaat olarak nitelendirilmektedir. Bu başvurular ise Sivil Toplum Kuruluşlarında, muhtarlıklarda, Aile Hizmetleri Müdürlüğünün Kadın Koordinasyon Merkezlerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde yapılmaktadır.

  • Telefonla Başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplumsal yardım kartı başvuruları için telefon ile müracaat meydana getirecek olan kişiler ALO 153 numaralı beyaz masayı ya da 0212 444 00 93 numaralı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını arayarak gerçekleştirebilir. Vatandaşlar tarafınca çoğu zaman İBB Başkanlığının numarası ile kart müracaat yapmaktadır. Ancak yoğunluk var ise ALO 153’ü aramanızı tavsiye ederiz.

İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün kontakt bilgilerini görüntülemek için tıklayınız.

İBB Sosyal Yardım Kartı Bakiye Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplumsal yardım kartı başvurularının neticelenmesi averaj olarak 5 – 6 ayı bulmaktadır. Başvuruların bu kadar sürede sonuçlanmasının sebebi ise Belediye meydana getirilen düzmece ve yanlış kart başvuruları olmaktadır. Başvuran kişilerin muhtaçlıklarının ne aşama bulunduğunun tespiti ve mesnetsiz başvurular sebebiyle 5 – 6 ay şeklinde bir sürede başvurular sonuçlanmaktadır.

Şahsen ilgili makamlara meydana getirilen müracaat ve davet merkezi üstünden meydana getirilen başvurular lüzumlu araştırma ve araştırmanın sonucunda onaylandığı takdirde beyan edilmiş olan adrese teslim edilmektedir. Onaylanan toplumsal yardım kartı başvurularında kartın teslim süreci 3 iş günü olmaktadır.

Kart teslim edilirken hanede bulunan bir öteki kişiye de teslim edilebilir. İBB toplumsal yardım kartlarına aktarılan para her ay tertipli bir halde vatandaşa verilir ve böylece gereksinim sahibi kişilerin gereksinimleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca karşılanmaktadır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Limiti Ne Kadar?

2022 yılı toplumsal yardım kart limitleri gereksinim sahibi kişilerin dikkat etmiş olduğu mevzular içinde bulunmaktadır. Kartın limitleri ise yardımı gereksinim duyan kişilere gore değişmektedir. İBB toplumsal yardım kart limitleri 3 türden olmaktadır. Bu türler ise düşük, orta ve üst düzey olarak adlandırılır.

Belediye görevlileri tarafınca meydana getirilen araştırma ve değerlendirmelere gore toplumsal yardım kart limitleri belirlenmektedir. Muhtaçlığın derecesine gore 3 değişik limit uygulanır ve şahıs bunlardan birinden yararlanabilmektedir. İBB toplumsal yardım kart limitleri 2022 senesinde:

  1. 50 TL
  2. 100 TL
  3. 150 TL

olarak vatandaşların kullanımına sunulmaktadır. Devamlı bir halde alının toplumsal yardım kart başvuruları, muhtaç sahibi kişilerin uygun şartları taşıması halinde tertipli olarak her ay belirtilmiş olan tutarlarda kartlara aktarılmaktadır. Belirtmeliyiz ki kartın Belediye tarafınca meydana getirilen ilk yüklemede 200 TL extra para aktarılmakta öteki aylar ise 50, 100 ve 150 TL olarak yatırılmaktadır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Nasıl Alınır?

İBB Sosyal Yardım Kartı Nelerde Kullanılır?

Merak edilen bir öteki mevzu ise İBB kartlarının nerelerde kullanıldığıdır. Sosyal yardım kartlarının kullanılabilmesi için Belediyenin anlaşmış olduğu mağazalardan alışveriş yapılabilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplumsal yardım kartları için anlaşmış olduğu marketler aşağıda sıralanmıştır. Bu marketlerin haricinde İBB toplumsal yardım kartlarının kullanılması mümkün değildir. İBB toplumsal kart kullanılan bölgeler;

  1. Şok Market
  2. Migros
  3. Carrefour
  4. Kim Market
  5. Davet Market
  6. UCZ Market
  7. Happy Center
  8. Rammer Market
  9. Onur Market

Bu marketlerin haricinde İBB toplumsal yardım kartlarının kullanılması mümkün değildir.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru Formu

İhtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi için oluşturulan toplumsal yardım kartların yapılması gerekmektedir. Sosyal yardım kartına başvurmak için 0212 444 00 93 yada 153’ü arayarak başvurabilirsiniz. Diğer bir müracaat yöntemi ise şahsen başvurmak ve müracaat formunu doldurmaktır. Başvuru sonrasında lüzumlu araştırma ve değerlendirme yapılır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar muhtarlığa da başvurarak destek talepleri alabilirler.

İBB Sosyal Yardım Kartı Satın alan Hizmetleri

İBB toplumsal yardım kartına başvurmak için 0212 444 00 93’ü arayarak lüzumlu destek ve detayları satın alan hizmetlerinden alabilirsiniz. İstanbul yardım kartı başvurusu için de 0212 449 74 00 numaralı telefonu da arayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş