Kripto Para

ICP Coin Nedir? Internet Computer (ICP) Coin Yorum ve Geleceği

icp coin nedir internet computer icp coin yorum ve gelecegi 624e1ced1253a

Internet Computer (ICP), kurumsal bulut hizmetlerine alternatif elde eden bağımsız informasyon merkezleriyle merkeziyetsiz bir web yaratıyor.

Kripto para alanındaki birçok proje suretiyle, Internet Computer Protokolü (yada ICP), bir dijital para biçiminden oldukca daha fazlasıdır. Aslında, kripto para borsaları vesilesiyle satın alınabilen ve alınıp satılabilen ICP tokeni, oldukca daha büyük bir fikrin yalnızca bir modülü.

Internet Computer (ICP), dünya çapındaki bağımsız data merkezlerinin bir ortaya gelmesine müsaade veren ve mevcut merkezi web bulut sağlayıcılarına merkezi olmayan bir alternatif sunan bir takım protokoldür. ICP tokeni yönetişim için (sahipler ağın geleceğine oy verebilir), ağ iştirakçilerini âlâ davranışlar için ödüllendirmek için kullanılır ve süreç yapmak için fiyat ödemek için kullanılır.

Internet Computer (ICP) Coin Nedir?

Internet Computer (ICP), akıllı kontratlar ve başka merkezi olmayan uygulamaların web suratında emek vermesi için “sınırsız” bir ortam sağlamayı amaçlayan blok zinciri tabanlı merkezi olmayan bir ağdır. İsviçre merkezli kriptografi vakfı DFINITY tarafınca başlatılan Internet Computer, Ethereum suretiyle başka blok zinciri ağlarının ölçekleme sorunlarını potansiyel olarak çözebilecek kıymetli altyapı yükseltmeleri sağlar.

DFINITY’nin site savunucuları olan Internet Computer’ı kullanarak geliştiriciler, zincir üstünde meselesiz bir formda çalışan toplu pazar tokenize toplumsal medya platformlarından, tüm DeFi ekosistemlerinden ve hatta Ethereum tabanlı dApp’lerden her şeyi oluşturabilirler.

Internet Computer’ın vasıta kutusunun bir kısmı, traderların nodelere veya sistemin hafifçe bir merkezileşme eğilimi yaşamış olduğu üstün nodelere devredilmesidir. Güvenlik duvarları, ağ topolojisi ve temas noktası idaresinin yanı sıra fizikî veya sanal ağ yapılandırma gereksinimleri suretiyle geliştiriciler için ortamla ilgili sınırlamaları ortadan kaldırır; geliştiricilerin veritabanı yapılandırması ve bakımı hakkında endişelenmesine bile gerek kalmamıştır.

Internet Computer’ın yiğit misyonu, blok zinciri savunucuları tarafınca haklı olarak eleştirel bir halde incelenmelidir, zira kelam verilen ölçekte çalışırsa blok zinciri sanayisini değiştirebilir.

icp coin nedir internet computer icp coin yorum ve gelecegi 624e1cefcc31a

Internet Computer’ın Özellikleri

Internet Computer, temelde sınırsız bir kapasite ile web suratını çalıştırmasını elde eden blok zinciri teknolojisindeki bir yeniliktir. Bu sav, yazı itibariyle büsbütün kavramsaldır.

Ekim 2017’de Dominic Williams tarafınca kurulan Internet Computer (ICP), hızlıca öne çıktı ve piyasa pahası sıralamasında terfi etti. Yazarken, ortalama 14 milyar dolarlık bir piyasa pahasına haiz ve bu da onu piyasa bedeline nazaran en büyük 10. kripto para ünitesi yapıyor.

Williams, Threshold Relay ve Probabilistic Slot Consensus’u buluş etti ve Bitcoin ve Ethereum teknik topluluklarının etkin bir üyesidir. ICPO’dan evvel, String Labs’ın CTO’su olarak çalıştı ve çocuklar için oldukca oyunculu bir çevrimiçi (MMO) oyun ve keyifli toplumsal medya ağı olan Fight My Monster’ın Kurucusu ve CEO’suydu.

DFINITY Ekosistemi

ICP, akıllı sözleşme ve informasyon hesaplamasını ölçeklendirmek, bu tarz şeyleri web suratında çalıştırmak ve dataları inançlı ve verimli bir halde işlemek ve depolamak için tasarlanmıştır.

Geliştiricilerin de kullanmasını kolaylaştırmak için yazılım çerçeveleri oluşturmuştur. Internet Computer, token haline getirilmiş İnternet hizmetlerinde, destekleyici merkezi olmayan finansal sistemlerde ve hatta tahminen de klâsik kurumsal sistemlerde ve web sitelerinde ihtilal yaratmayı amaçlıyor.

Fakat, halka açık interneti blok zincirine genişleterek dünyanın informasyon süreç platformu olmak kolay bir muvaffakiyet değil. Internet Computer teşebbüsünde çeşitli teknolojiler kullanır:

Zincir Anahtarı Teknolojisi: Zincir Anahtarı Teknolojisi, Internet Computer’ı oluşturan nodelere düzenlemek için çoklu şifreleme protokollerini kullanır. Tek bir ortak anahtarı vardır. CKT, akıllı telefon veya akıllı saat suretiyle rastgele bir aygıtın İnternet’teki yapıtların gerçekliğini doğrulamasını sağlar.

Etkileşimli Olmayan Dağıtılmış Anahtar Oluşturma (NIDKG): Bu etkileşimli olmayan, genel olarak doğrulanabilir bâtın paylaşım şeması, alan öğelerinin Shamir bilinmeyen paylaşımını oluşturan bir satıcıdan oluşur. Akabinde, bu bayiler, payları kapalı ve doğrulanabilir bir formda birden fazla alıcıya dağıtır. Shamir’in Kapalı Paylaşımı, İsmi Shamir tarafınca formüle edilmiştir ve sonlu alanlar üstünde polinom interpolasyonuna dayalı kriptografide birinci bilinmeyen paylaşım şemalarından biridir.

Ağ Hudut Sistemi (NNS): Tokenize edilmiş açık yönetişim sistemi, Internet Computer’ın idaresinden mesuldür. Hangi nodelerin hangi alt ağa ilişkin olduğu hakkında informasyon depolar ve bilgilerin güncellenmesini yönetir.

İnternet Kimliği: İnternet kullanıcısının çevrim içi topluluklarda ve web sitelerinde oluşturduğu çevrim içi kimlik.

Zincir Anahtar Teknolojisi, Internet Computer’ı çalıştıran motordur. Yeni nodelerin eklenmesine ve kuramsal olarak ağı sonsuza kadar ölçekleyebilen yeni alt ağların oluşturulmasına müsaade verir. Arızalı veya çökmüş nodeler, sistemden taviz vermeden yenileriyle değiştirilebilir.

Zincir Anahtar Teknolojisi, Internet Computer’ın, aramaların milisaniye cinsinden yürütülmüş olduğu ve güncelleme aramalarının neticelenmesi bir ila iki saniye ortasında sürdüğü web suratında çalışmasına olanak sağlar.
Genesis’te, Internet Computernın saniyede 2,5 blok (Bps) blok suratı vardır ve 2021’in sonunda 1.000 bps erişim amacı ile kademeli olarak 10.3 bps’ye erişmesi beklenmektedir.

Eski imzalayanların her birinin, etkileşimli olmayan anahtar yine paylaşım protokolünde yeni imzalayanlara bir bildiri yayınlaması gerekir. Bu, etkileşimli olmayan sıfır informasyon delillerinin yanı sıra şifreli iletme kapalılığı kanalıyla inançlı bir halde yapılır. Tekrar paylaşım protokolü etkileşimli olmadığından, eşzamansız bir ortama son aşama uyarlanabilir.

ICP Tokeni

Internet Computer tokeni, ICP, şunlardan mesuldür:

Ağ İdaresini Kolaylaştırma: ICP tokenleri, oylama kanalıyla ağ idaresine katılan “nöronlar” oluşturmak için kilitlenir. Kullanıcılar bunu yaptıkları için ekonomik mükafatlar alırlar.

Bilgisayar için Döngülerin Üretimi: ICP tokeni, “döngülere” dönüştürülebilen bir kaynak kıymet deposu vazifesi görür. Güç hesaplamasını çalıştırır, bir nevi yakıt suretiyle. Yakıt kullanıldığı suretiyle yakılır. NNS, ICP’yi, harici pazarlara karşılık olarak NNS tarafınca daima olarak yapılandırılan değişken bir oranda “döngülere” dönüştürür.

İştirakçileri Ödüllendirmek: Ağ, ağ iştirakçilerini ödüllendirmek ve teşvik etmek için yeni ICP’yi basar. Kullanıcılar, ICP ile ödüllendirilmek için yönetişim, oylama ve ağı barındıran node makinelerini çalıştırma dahil olmak suretiyle çeşitli rollere katılabilir.

Mayıs 2018’de DFINITY, erken kullanıcı olmalarına destek olmak için topluluk üyelerine bir “Cloud 3.0“ı tanıtmak için bir airdropta 35 milyon İsviçre Frangı pahasında DFINITY token dağıtmayı planladığını duyurdu.

DFINITY, alfa ana ağını 18 Aralık 2018’de başlattı.

Internet Computer şu anda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da toplam 1.300 node çalıştıran 48 bağımsız bilgi merkezi tarafından desteklenmektedir. Ağın, yeni kuşak büyük ölçekli dapp’leri desteklemek için katlanarak büyüyeceği iddia ediliyor.

Genesis’te azamî 469.213.710 ICP tokeni vardır ve dolanımdaki arz piyasa dinamiklerine bağlıdır. Genesis vaktinde, tokenlerin kestirimi olarak %23.86’sı DFINITY Vakfı tarafından, %18’i Internet Computer takım üyeleri tarafından, %24.72’si tohum bağışçıları tarafından, %9.5’i erken katkıda bulunanlar tarafından tutuldu ve geri kalanı başka yatırımcılara dağıtıldı.

icp coin nedir internet computer icp coin yorum ve gelecegi 624e1cf0590d8

Internet Computer’ı (ICP) Nereden Satın Alabilirim?

Internet Computer (ICP) satın almak, satmak yahut takas etmek istiyorsanız, bunu aşağıdakiler üzere tanınan borsalarda yapabilirsiniz:

  • Binance
  • Coinbase
  • Huobi Global

DFINITY Vakfı

DFINITY Vakfı, İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan kar maksadı gütmeyen bir kuruluştur. Vakıf, dünyanın en başarılı ve saygın kriptograflarından kimilerinden oluşmaktadır.

Takım, Timo Hanke’yi Mühendislik Lideri olarak içeriyor. Hanke ünlü bir matematikçi ve kriptografi profesörüdür – Bitcoin madenciliğinin verimliliğini artırmak için AsicBoost’u yarattı. Mahnush Movahedi, konsensüs ve inançlı çok taraflı hesaplama için ölçeklenebilir ve yanlışa sağlam dağıtılmış algoritmalar üzerinde çalıştığı Yale’den kıdemli araştırmacı olarak katıldı. Daha evvel Threshold Relay’de rastgelelik oluşturmak ve genel ağlarda sürat ve ölçeğin yanı sıra güvenlik sağlamak için kullanılan BLS kriptografisinde çalışan Ben Lynn. Andreas Rossberg, DFINITY’de kullanılan WebAssembly sanal makinesini birlikte tasarladı.

DFINITY üyeleri 100.000’den fazla akademik atıf ve 200 patente katkıda bulunmuştur.

Şubat 2018’de Andreesen Horowitz ve Polychain Capital’den 61 milyon dolarlık bir artışla DFINITY, bir kripto para ünitesi ayı piyasasında inşa edilen en dikkate paha projelerden biri olarak radara sıçradı.

DFINITY Vakfı, 2018 yılının Ağustos ayında SV Angel, Andreesen Horowitz, Village Küresel, Aspect Ventures, Amino Capital ve başkalarından 102 milyon dolar daha topladı ve toplam fonunu 166,9 milyon dolara çıkardı.

Bu müddet zarfında DFINITY, bulut tabanlı iş uygulamalarını çalıştırma maliyetlerini azaltmak için direkt Amazon’un Amazon Web Servisleri ile rekabet eden bir “internet bilgisayarı” yaratmak istedi. ICP, 10 Mayıs 2021’de halka açıldı.

Internet Computer (ICP) Coin Yorum ve Geleceği

CryptoNewsZ’nin 2022 için 115 dolarlık fiyat varsayımı var. Bu, mevcut fiyatlardan %240’lık etkisinde bırakan bir artış manasına geliyor. CryptoNewsZ, Bitcoin ve Ethereum suretiyle diğeri büyük kripto para üniteleri durağan(durgun) kalmış olduğu sürece, ICP kriptosunun da çıkar elde etmesi icap ettiğini ekliyor. Ek olarak, CryptoNewsZ’nin 200 dolarlık bir 2025 fiyat varsayımı var ve bu da %492’lik bir artış manasına geliyor.

Coin Price Forecast, 2022 için 40.39 dolar fiyat varsayımına haiz. Bu sayı %19’luk bir yükselişi temsil ediyor. Bilhassa, bu varsayım “varsayım modelleri, bilgisayarın karar vermek için kullanabileceği bir dizi parametre ve sistemin parametreleri tecrübeye dayalı olarak değiştirmesine müsaade veren bir öğrenme bileşeni” kullanılarak formüle edildi. Coin Price Forecast, zaman içinde iddia modellerinin geçmiş öğrenme tecrübelerine dayanarak kendini geliştireceğini belirtir.

Wallet Investor’ın 2022için fiyat varsayımı 1.73 dolar. Bu, %94’ün üstünde şaşırtan bir olumsuzluk manasına geliyor. Wallet Investor’ın tescilli hassaslık ölçeri, son 30 gün içinde ICP kriptosunu çevreleyen hassaslığın birazcık düşüş gösterdiğini belirtiyor. Web sitesi, ICP kriptosunun muhtemelen “kötü, yüksek riskli 1 yıllık bir yatırım seçeneği” olabileceğini ekliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş