Eğitim

İki Hayat Arasında – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İki Hayat Arasında – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İki Hayat Arasında kimin eseri? İki Hayat Arasında kitabının yazarı kimdir? İki Hayat Arasında konusu ve anafikri nedir? İki Hayat Arasında kitabı ne konu alıyor? İki Hayat Arasında PDF indirme linki var mı? İki Hayat Arasında kitabının yazarı Jessica Shirvington kimdir? İşte İki Hayat Arasında kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jessica Shirvington

Çevirmen: Aslı Tümerkan

Orijinal Adı: Between The Lives

Yayın Evi: Yabancı

İSBN: 9786055016197

Sayfa Sayısı: 320


İki Hayat Arasında Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Muhteşem yaşam mı?

Yoksa muhteşem aşk mı?

Sen seç. Sabine hepimiz benzer biçimde değildi. Kendini bildi bileli, iki yaşamı vardı. Her yirmi dört saate bir Değişim geçiriyor ve her günü iki kere yaşıyordu. Muhteşem Hayat. Wellesley’de, Sabine istediği her şeye sahipti: çekici dostlar, şık giysiler, başarı göstermiş bir okul yaşamı, her insanın beraber olmak istediği bir sevgili ve göz kamaştırıcı bir gelecek… Muhteşem Aşk.

Roxbury’de Sabine’in bambaşka bir yaşamı vardı: maddi zorluklar çeken bir aile, serseri dostlar ve sırrı ortaya çıktığında başına gelen korkulu vakalar… Ama sonrasında Ethan’la tanıştı. Yakışıklı ve ilgi çekiciydi; üstelik Sabine, daha ilkin asla kimse için bu şekilde şeyler hissetmemişti.

Tüm istediği tek bir yaşam yaşamak olan Sabine, bu nihayet mümkün benzer biçimde göründüğünde, amacına ulaşmak için bir takım tehlikeli gözlem halletmeye başlamıştı. Ama kendisine inanan tek adamı ve geri kalan her şeyi riske atmayı göze alabilecek miydi?

(Tanıtım Bülteninden)


İki Hayat Arasında Alıntıları – Sözleri

  • Ama yalnız ilerleyip hayata devam etmek ürkütücü olduğundan bir şeylere tutunmanın hiçbir anlamı yok.
  • İki hayatım vardı fakat gene de yalnız bir hayalettim!
  • Gerçekten kaybolmuştum. Ama hayatlarımın içinde beni buldun.
  • Hayatın garip doğrusu şu ki, insan yaşamı yaşama, yaşamın içinde olma sonucu verse bile, bu yaşamın insana izin vereceği anlamına gelmiyor.
  • Hatıralarım, yalnız benim onları taşımam ve kalbimde saklamam içindi.
  • “Bu dünyada sen olmazsan paylaştığımız her anın hatırası kaybolacak. Sadece başkaları bizi görmüş olduğu için varız. Varlığımın bir parçası…” yutkundu, “…mühim bir parçası, yalnız sen burada onu gördüğün için var.”
  • Eğer biri katmanlarımın altını, benim bile bilmediğim gerçek versiyonumu görebiliyorsa, O da Ethan’dı.
  • Ayrıca bazı şeyler o denli gerçek ki onları iliklerine kadar hissedersin. Nereye gittiğinin önemi yoktur, seninle gelirler her yere.
  • Son birkaç haftada bana senelerdir haiz olmadığım kadar yaşam verdin.
  • Nihayetinde durmam gerekecekti fakat şimdi değil. Nihayetinde hayata devam edecektim, kendim için, Ethan için, oldukça anlamlı olan kısa hatıramız için. Ama Kapalı kapıların ardında sonsuza kadar onun için ağlayacak bir parçam olacaktı.
  • “Birinin beni tanımasına ihtiyacım var.”
  • “Hayat başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir.”


İki Hayat Arasında İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ethan: Aman Yarabbi iyi mi güzel bir kitaptın sen fakat ya. Sabine iki yaşam içinde sıkışmış kalmış bir kızdır. O şekilde ki bu hayatlarından birisinde orta halli bir aileye sahipken bir diğerinde oldukça lüks içerisindedir. Bir hayatından diğerine saat 24.00’te “değişiklik” adını verdiği bir eylemle geçmekte. Sabine artık bu sıkışmışlıktan kurtulmak istemektedir. Evvel bir hayatından başına ne geldiyse diğerinde de o sorun devam etmekte iken artık bunun olmadığını ortaya çıkarmıştır. Bu durum da iki ayrı hayatta iki ayrı Sabine bulunduğunu fark etmesine ve bir yaşamı seçmek istemesine sebep olmuştur. Ancak hayatlarından birisi muhteşem bir yaşam iken ötekisinde ise muhteşem bir aşk vardır. doğrusu anlayacağınız Sabine için karar vermek zor olacaktır. Kitabın kabaca konusu bu şekilde. Sabine’nin bu iki yaşam içinde gidip gelmelerini ve bir çıkış yolu aramasını okuyoruz. Kitabın sonu beni mahvetti. Biraz şaşırdım açıkçası. Böyle bir durum beklememiştim. Ethan beni mahvettin. Mektubun hele :'( Açıkçası kitabın son sayfasını okurken niçin bilmiyorum bana Canan Tan’ın En Son Yürekler Ölür eserini çağrıştırdı. Uzun zamandır duygusal duygusal bir kitap okumamıştım. Akıcıydı. Bana oldukça iyi geldi. Kesinlikle tavsiye ederim. Herkese keyifli okumalar. kitap/kitap–26679 yazar/i7586 (Bükre Koçer)

Bir süre ilkin okuduğum bu kitap hâlâ içimde yara misali kanar durur. Bitirdiğim vakit kitap hakkında düşüncelerimi yazabilirdim lakin gözyaşlarımı silmekle meşgul olduğumdan bunu yapamadım.
Şu sebeple Ethan canımı oldukça yakmıştı.
Kitabın kurgusu olsun, akıcılığı ve derinden etkileyecek sonu ile mükemmeldi. Keşke bir kaç sayfa daha olsaydı da vedalaşmak bu kadar ani olmasaydı.
Sabineye üzülüyordum, onu anlayan ve inanan tek kişiyi kaybetmişti. Ama burada devreye ikinci yaşamı giriyordu ve “oldukça şanslısın sabine :)” dediğimi biliyordum.
İki yaşamı vardı ve Ethan ikisinde de karşısına çıkmıştı. (nisa)

SPOILER!!!!!!
Gerçekten oldukça orijinal bir konusu vardı fakat yazar beni yarattigi bu dunyaya tam çekemedi. İcine giremedim kitabin. Belki mesele bendedir şu sebeple fantastik bir kitap okuduğumu kitabın sonlarına kadar fark etmemiştim. Ve bu kitabi okumaya basladigim hafta moralimi bozacak birkac sey oldu bir ihtimal bunun da tesiri vardir kendimi verememis olabilirim. Ayrica ben bu kitabı çoklu kişilik bozukluğu olan bir başkarakter okuyacagimizi sanarak almıştım ( şu sebeple bugüne dek okuduğum bu mevzu üstüne yazılmış tüm kitaplar oldukça güzeldi ) ve kitap cogunda da kızın çoklu kişilik bozukluğu bulunduğunu düşünerek okumuştum. Paralel evrenlerde yasayan bir karakter oldugunu bilmiyordum . Ta ki öteki hayatından kanıtlar getirmeye başlayana kadar. Sonu mükemmeldi. Gerçekten bir an ağlarken sonraki an gülümseyerek okudum.
Kitapta hakikaten kafama takılan bir vaka var. Mesela önceleri Sabine’in bir dünyasında fizyolojik bir değişiklik olurken bu öteki yaşamına da yansirken aniden bu fizyolojik değişimler iyi mi oldu da birbirine yansimamaya başladı? Kimse bunu sorgulamamis. Yazar da bunun sebebi olarak bir şeyler göstermemiş. Kitabı okurken en oldukça bunu düşündüm.
Ayrica aşk demek cinsellik demek değildir. Evet aşkın içinde normal olarak cinsellik de vardır insanız sonuçta fakat aşkın ilk durağının ve en büyük sembolünün cinsellik bulunduğunu düşünmüyorum. (Didem)


İki Hayat Arasında PDF indirme linki var mı?


Jessica Shirvington – İki Hayat Arasında kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de İki Hayat Arasında PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jessica Shirvington Kimdir?

Girişimci, yazar ve anne olan Jessica, Sydney’de yaşamaktadır. 2011&2012 senesinde Cosmopolitan Senenin Kadını Ödüllerinde finalist olmuştur. Eşi Matt Shirvington’ la 17 yaşlarında tanışmış ve 12 yıl ilkin evlenip Sienna and Winter isminde iki çocuk sahibi olmuştur. Romanlarında aşkı ele alışında ise erken yaşta yaşamının aşkını bulmasının oldukça büyük katkısı bulunduğunu anlatmaktadır.


Jessica Shirvington Kitapları – Eserleri

  • İki Hayat Arasında
  • Parazit
  • Panzehir
  • Uyanış


Jessica Shirvington Alıntıları – Sözleri

  • Eğer biri katmanlarımın altını, benim bile bilmediğim gerçek versiyonumu görebiliyorsa, O da Ethan’dı. (İki Hayat Arasında)
  • ” Talih cesurdan yanadır.” (Parazit)
  • Nasıl bir oyun oynadığımızı bilmiyordum. Tek bildiğim, takımların eşit olmadığıydı. (Panzehir)
  • “En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.” (Parazit)
  • Şu sebeple savaşımız insanlara karşı değil yönetimlere hükümranlıklara bu karanlık dünyanın güçlerine kötülüğün göksel yerdeki ruhsal ordularına karşıdır. (Uyanış)
  • Nihayetinde durmam gerekecekti fakat şimdi değil. Nihayetinde hayata devam edecektim, kendim için, Ethan için, oldukça anlamlı olan kısa hatıramız için. Ama Kapalı kapıların ardında sonsuza kadar onun için ağlayacak bir parçam olacaktı. (İki Hayat Arasında)
  • “Dünya tüm başarısızlıklarımıza karşın hâlâ harikalar ve güzellikler barındırıyordu… Karanlıkta bile…” (Panzehir)
  • En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır. (Parazit)
  • Başarısızlıklar hakkında kafa yormak, kendine acımaya doğru giden ıslak bir yoldu. (Panzehir)
  • İzlenecek yolun daima hazır olması ve bu yola insanoğlunun kendisini adaması gerekiyordu. (Panzehir)
  • Karanlığa doğru haykırıyorum fakat yanıt gelmiyor. Sadece seçim var. Benim seçimim.
    Ölüyorum. Bunu biliyorum.
    Ancak hemen hemen ölmedim.
    Diğer rüyalardaki benzer biçimde ölüm saklanmıyor; zaferinden güvenilir olduğundan etrafımda dans ediyor.
    Sonra yüzlerin, sonsuza dek taşıyacağımı bildiğim acının içinden ilerliyorum. Hepsinin içinden ilerliyorum. Şu sebeple seçimim o.
    Her vakit onu seçeceğim. (Panzehir)
  • “Fera-tek birbirimize ilişik olduğumuzu söylüyor fakat ben sana güvenip güvenmeyeceğimi bilmezken iyi mi birbirimize ilişik olabiliriz?” (Panzehir)
  • O parlak zeka bir çocuktu..Onu küçümsemek ahmakça olurdu. (Parazit)
  • Ayrıca bazı şeyler o denli gerçek ki onları iliklerine kadar hissedersin. Nereye gittiğinin önemi yoktur, seninle gelirler her yere. (İki Hayat Arasında)
  • Onun ışığına karşılık benim karanlığım. Onun gerçeğine karşılık benim yalanlarım. Onun fedakarlıklarına karşılık benim bencilliklerim. (Parazit)
  • Fakat kim bilir, diye düşündüm, kim bilir bilmemek en iyisiydi. Kalp acısını görmezden gelmek, son darbesini vurmamışken daha kolaydı. (Panzehir)
  • “Hayat başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir.” (İki Hayat Arasında)
  • Bu kesinlikle bir hataydı.Yine de bu hatayı zihnimde çabucak haklı çıkardım. (Parazit)
  • Ama yalnız ilerleyip hayata devam etmek ürkütücü olduğundan bir şeylere tutunmanın hiçbir anlamı yok. (İki Hayat Arasında)
  • Son birkaç haftada bana senelerdir haiz olmadığım kadar yaşam verdin. (İki Hayat Arasında)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş