Eğitim

İknanın İncelikleri – Mehmet Auf Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İknanın İncelikleri – Mehmet Auf Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İknanın İncelikleri kimin eseri? İknanın İncelikleri kitabının yazarı kimdir? İknanın İncelikleri konusu ve anafikri nedir? İknanın İncelikleri kitabı ne konu alıyor? İknanın İncelikleri PDF indirme linki var mı? İknanın İncelikleri kitabının yazarı Mehmet Auf kimdir? İşte İknanın İncelikleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Mehmet Auf

Yayın Evi: Elma Yayınevi

İSBN: 9786059367011

Sayfa Sayısı: 112


İknanın İncelikleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Aslında kimse ikna edilmez, hepimiz ikna olmayı tercih eder…

… Devamlı birilerini ikna etmek zorunda olduğunuzun

farkındasınız, değil mi?

İşin acı tarafı, çoğunluk bilincinde değil. Farkında olmadığı

için de ikna etme sürecini kolaylaştıracak lüzumlu beceriyi

öğrenebileceğinin ve yaşamının fazlaca daha rahat olabileceğinin

bilincinde değil.

Hâlbuki ikna kabiliyetini geliştirmek, ilişkileri yönetirken lüzumlu

olan enerjinin en azıyla en yüksek performansı almak; şu demek oluyor ki

yaşamını verimli bir halde devam ettirmek anlamına gelir. Verimlilik,

kişinin gereksiz ayrıntılarla zaman kaybetmesini önleyen ve

yapmaktan zevk almış olduğu mevzulara daha fazlaca eğilmesine imkân

tanıyacak zamanı elde eden bir yöntemdir. Peki, bu yöntemi

öğrenmek ihtimaller içinde mı? Tabii ki…

Elma Yayınevi çevrenizdekileri ikna edebilmenizin yollarını özetleyen bir Mehmet Auf kitabıyla sizlerle…

Yazar yaşanmış hikâyelerle, bir çok süre sizleri güldürecek vakalarla ikna edebilmenin yollarını gösteriyor bizlere. İkna olmayı ise sizin tercihinize bırakıyor…


İknanın İncelikleri Alıntıları – Sözleri

  • “Kendine güvenmeyi öğrendiğin gün, iyi mi bir yaşam sürmek istediğine de karar vereceksin.”
  • Gerçeklere karşı en iyi tabanca hayal gücüdür.
  • Gerçeklere karşı en iyi tabanca hayal gücüdür.
  • İyi dinle, sorular sor ve konuşmanın sonunu kesinlikle iyi bitir.
  • Her iki yolunda çıkmaz sokak bulunduğunun farkına vararak, Türklerin fazlaca sevilmiş olduğu bir çözüm yolunu benimser; şu demek oluyor ki “uyuyunca geçer” metodunu.
  • Başarılı bir iletişimci, kelimelerle söylenmeyeni de duyar, satır aralarını da dinler.
  • Ilk olarak hepimiz köşeleri kapmaya çalışır. Amaç asla eğer olmazsa arkalarını köşeye vererek bir tek bir yönden darbe alma riskini taşımayı tercih etmektir. Köşeyi kapamayan ve ortada kalan ise dört bir taraftan kuşatılmıştır. Kişisel alanı tamamıyla elinden gitmiştir. Ne yapacağinı bilemediği için ya tavana ya da yere bakmayı tercih eder.
  • … ve dünyada en fazlaca kullanılan kaçış cümlesini -sizi arayacağım- söyleyerek sonsuza kadar görüşmemek suretiyle uzaklaştı.
  • Sakın, “Ben böyleyim, değişemem demeyin” demeyin; siz kendinizi değişmeye ikna edemezseniz başkalarını iyi mi ikna edeceksiniz ?
  • Madem hedefimiz itimat yaratmak, bu işin en kısa ve kati yolu nedir ona bakalım. Ne o, ciddi ciddi kısa ve kati bir yol bulunduğunu mu düşündünüz yoksa? Keşke olsaydı. Itimat sağlamak bir yolculuktur, tam vardığınızı sandığınız anda bir hata ile aynen yola çıktığınız limana geri geri dönmek mecburiyetinde bile kalabilirsiniz.
  • Az ilkin ekibi maçı yitirmiş fanatik bir eşten hayır gelmez. Ergenlik çağlarında çocuğunuzun yanında arkadaşları var ise hayatta söz dinlemez. Bu örnekleri sonsuz sayıda çoğaltmak ihtimaller içindedir. Anafikir ise asla değişmez: Amaç ikna etmekse, bunun için en uygun zamanı bulmak şansınızı ikiye katlar.
  • Erkekler “Erkekler asla zayıf yaratıklar değillerdir” inanışının hayatlarını iyi mi zindana çevirdiğini maalesef fark etmekte fazlaca zorlanırlar..


İknanın İncelikleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Mehmet Auf’u Çocuklar Duymasın dizisinde Meltem’in patronu karakteriyle tanıyoruz. İknanın İncelikleri kitabında ise aslına bakarsak senelerdir eğitmen ve danışman olarak da çalıştığını öğreniyoruz. Kitabın dili samimi, komiklik ve örnek vakaları ise tam yerinde olmuş. Birkaç saatte bitebilecek tatlı bir kitap. Auf’un pek fazlaca araştırmacının kitaplarında bahsetmiş olduğu mevzulara olan itirazları da dikkate kıymet. İkna ile ilgili tam bir başucu kitabı olmasa da adından da anlaşılacağı benzer biçimde birkaç “incelik” öğrenmek ve-yada anımsamak için yararlı olacaktır. (Ferdi Bişkin)

İknanın İncelikleri: Yazarın okuduğum ilk kitabı ve sanırım tek kitabı da bu ikna konusunu Türk usulü iyi mi yapılır kısa hikayelerle anlatmış. Çocuklar Duymasından hatırladığımız Mehmet Auf oyunculuğu benzer biçimde standart bir kitap. (Seyfi Gürün)

İkna mevzusunda yaşanmış örneklerle desteklemesi güzel bir perspektif katmış. Ikna oraninizi oradaki maddelerden yararlanarak ek kaynaklarla guclendirebilirsiniz. (Tuğçe Gücüyener)


İknanın İncelikleri PDF indirme linki var mı?


Mehmet Auf – İknanın İncelikleri kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de İknanın İncelikleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mehmet Auf Kimdir?

Mehmet Auf, O.D.T.Ü Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonrasında, bilimsel niteliği olan çalışmalarına devam etmiş California Polytechnic State University, Faculty Of Environmental Sciences bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Türkiye’ye dönüşünde de bilimsel niteliği olan çalışmalarına devam eden Mehmet Auf O.D.T.Ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde MBA yapmıştır.

Kariyerine O.D.T.Ü İşletme Bölümünde öğretim görevlisi olarak başlamış olan Mehmet Auf ondan sonra Bilkent Üniversitesinde de benzer görevde bulunmuştur. ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermeye devam ederken bir süre Toplu Konut İdaresinde Başkan Danışmanı olarak vazife almıştır.

Fazlaca yönlü kişiliğini iş yaşamına da yansıtan Mehmet Auf çeşitli {özel sektör} müesseselerinde üst düzey yöneticilik ve yönetici ortaklıklarda bulunmuş ve 1994 yılından itibaren kariyerini eğitim ve danışmanlık alanında geliştirmeye karar vermiştir.

Kariyeri süresince 60,000’den fazla katılımcıya davranış bilimleri mevzusunda eğitim veren eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine devam etmekte olan Mehmet Auf hem de;

“Çocuklar Duymasın”, “En Son Babalar Duyar” dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak vazife almıştır.

TRT 2 de gösterilen ”Şeytanın Avukatları” adlı eğitim ve kültür programını Murat Toktamışoğlu ile beraber hazırlamış ve sunmuştur.

Radyo ODTÜ’de gösterilen ”Şeytanın Avukatları” adlı eğitim ve kültür programını gene Murat Toktamışoğlu ile beraber hazırlamış ve sunmuştur.

NTV Radyo’da ”İnsana Dair” adlı mevzusunda uzman kişilerin katılmış olduğu söyleşi programı da hazırlayıp sunmuştur.

TV8’de gösterilen ”Kadın Her Zaman Haklıdır” projesinde senarist ve yapımcı olarak vazife alımıştır.

2008 senesinde TRT Radyo 1’de ”Başarı Yolu” adlı programı hazırlayıp sunmuştur.

2009 yılındaTRT Radyo 1’de ”Gençlere Hususi” isminde kişisel gelişim ve müzik programını hazırlayıp sunmuştur.

Mehmet Auf’un Toktamışoğlu bile beraber yazdığı ”Fena Yöneticinin El Kitabı” ve ”Yüzümüz Neler Anlatıyor?” adlı iki kitabına ek olarak yazdığı ”Türkleri İkna Etmenin İncelikleri” 2007 senesinde okuyucu ile buluşmuştur.


Mehmet Auf Kitapları – Eserleri

  • İknanın İncelikleri
  • Aç Kapa Düzelir
  • Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi
  • Hayatımız Senaryo
  • Türkleri İkna Etmenin İncelikleri
  • Uzaktan


Mehmet Auf Alıntıları – Sözleri

  • Yaşamınız süresince her duygusal ilişkiye girdiğiniz kişinin size değişik katkılar yaptığını unutmamak gerekir.
    Bazısı zorlar, bazısı kullanır, bazısı öğretir, bazısı da mutlu eder. (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • Herkesin kendine ilişkin coşku verici özellikleri, güzellikleri ve farklılıkları vardır. Bunları fark edebilmek, hakkaten görmeyi istediğinizde, çaba gösterdiğinizde ihtimaller içindedir. (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • Ne kadar sesinizi çıkarırsanız o denli özgürleşirsiniz… (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • İnsanlar kararlarınıza onay verse bile beynindeki idrak süreci sizden farklıdır..! (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • … ve dünyada en fazlaca kullanılan kaçış cümlesini -sizi arayacağım- söyleyerek sonsuza kadar görüşmemek suretiyle uzaklaştı. (İknanın İncelikleri)
  • Az ilkin ekibi maçı yitirmiş fanatik bir eşten hayır gelmez. Ergenlik çağlarında çocuğunuzun yanında arkadaşları var ise hayatta söz dinlemez. Bu örnekleri sonsuz sayıda çoğaltmak ihtimaller içindedir. Anafikir ise asla değişmez: Amaç ikna etmekse, bunun için en uygun zamanı bulmak şansınızı ikiye katlar. (İknanın İncelikleri)
  • Madem hedefimiz itimat yaratmak, bu işin en kısa ve kati yolu nedir ona bakalım. Ne o, ciddi ciddi kısa ve kati bir yol bulunduğunu mu düşündünüz yoksa? Keşke olsaydı. Itimat sağlamak bir yolculuktur, tam vardığınızı sandığınız anda bir hata ile aynen yola çıktığınız limana geri geri dönmek mecburiyetinde bile kalabilirsiniz. (İknanın İncelikleri)
  • ‘Mükemmel iyinin düşmanıdır, hereketsiz kalmaktansa bir karar alıp yola çıkmak daha iyidir.’ (Uzaktan)
  • Erkekler “Erkekler asla zayıf yaratıklar değillerdir” inanışının hayatlarını iyi mi zindana çevirdiğini maalesef fark etmekte fazlaca zorlanırlar.. (İknanın İncelikleri)
  • Durmak kimi zaman daha süratli gitmemize vesile olur. (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • Gerçeklere karşı en iyi tabanca hayal gücüdür. (İknanın İncelikleri)
  • ‘Atalarımız “Bize bir şey olmaz” diye mağazalarından çıkıp, avlanmak ve toplamak için daha uzaklara gitmeye başlamasalardı hâlâ mağarada ateş etrafında oturup varoluşu tartışan bir canlı türü olabilirdik ’
    Bu cümle üstünde düşünülecek bir cümle kim bilir, bir ihtimal konfor alanımızda çıkıp başta kendimize sonrasında da insanlık adına yararlı işler meydana getiren bir kişi olmak yolunda, mağazalarımızdan çıkmamız gerekiyor. Ki ~Mağara’dan Arş’a~ çıkabilelim. (Uzaktan)
  • Kimseyi kendimize nazaran şekillendirmeye çalışmayalım, bizim ölçülerimize bire bir uyan asla kimse yok bu sebeple… (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • İyi dinle, sorular sor ve konuşmanın sonunu kesinlikle iyi bitir. (İknanın İncelikleri)
  • Kişisel bağımsızlıkların bin bir bahane ile sınırlandırılmaya çalışmış olduğu toplumlarda, ilkin yaratıcılık sonrasında da kişiye hususi olması ihtiyaç duyulan detaylar ölür. Oysaki değişik renklerdeki yaşamların, değişik bakış açısındaki insanların oluşturduğu toplumlardır varlıklı olan. Kendi elleriyle bağımsızlıklarını, inandıklarını, değerlerlerini ve yaşamak istediklerini “el” ve “evren” e teslim edenlerse başkaları tarafınca yazılmış, kurgusu baştan belli anılara, hayatlara razı olanlardır. (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • Dünyada sevilmek, onaylanmak ve saygı görmek için “en”lerden biri olmana gerek yok ki…
    Sen, sen ol yeter!
    Seni sen olduğun için sevecek yeterince insan bulacaksın. (Kişisel Bağımsızlık Bildirgesi)
  • ‘Demek kadınlar dile getirmeselerde unutmuyorlardı.’ (Uzaktan)
  • ‘Kötü diye üzüldüğü şeylerin zamanla nasıl ona iyi geldiğini defalarca gözlemlemişti.’ (Uzaktan)
  • Başarılı bir iletişimci, kelimelerle söylenmeyeni de duyar, satır aralarını da dinler. (İknanın İncelikleri)
  • “Kendine güvenmeyi öğrendiğin gün, iyi mi bir yaşam sürmek istediğine de karar vereceksin.” (İknanın İncelikleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş