Eğitim

İlk – Zeynep Işıklar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İlk – Zeynep Işıklar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İlk kimin eseri? İlk kitabının yazarı kimdir? İlk konusu ve anafikri nedir? İlk kitabı ne konu alıyor? İlk PDF indirme linki var mı? İlk kitabının yazarı Zeynep Işıklar kimdir? İşte İlk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Zeynep Işıklar

Yayın Evi: Müptela Yayınları

İSBN: 9786059021814

Sayfa Sayısı: 384


İlk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Zeynep Işıklar’ın dördüncü kitabı İlk, Yarım kalmış iki yaşamın, birbirini tamamlayan iki tamamlanmamış ruhun, tüm ilkleri beraber yaşayan bir insanla bir kadının hikâyesini konu alıyor.

Ancak iki yarım tamamlar birbirini… Ezel, hapsolduğu karanlıkta asla olmak istemediği birine dönüşürken Meyra, aniden karşılaşmış olduğu dünyanın buz benzer biçimde gerçekliğiyle ilk kere yüzleşiyordu. İki yaralı, iki yalnız ruhtu onlar. Geçmişin getireceklerinden habersiz sığınmışlardı birbirlerine. Her şey güzel olabilirdi. Kader, hediyeleriyle beraber fena sürprizler de getirmeseydi…


İlk Alıntıları – Sözleri

  • Bir şeyler hızla değişiyordu ve artık, onun yakınlığına ciddi anlamda alışmıştım. Bunu o denli sükunet içinde ve zorlamadan sağlamıştı ki….
  • Her şeyin ilkinin verdiği tat başkadır. Kimisini tekrar tecrübe etmek istemezsin, kimisinden vazgeçemezsin.
    İyi ya da fena, ilkleri asla unutamazsın.
  • Onun gülüşü, duyabileceğim en görkemli müzikti. Kulaklarımın pasını silecek kadar görkemli.
  • İlkler, iyi fena bir iz bırakır. Kimisini anımsamak dahi istemezsin, kimisinden de vazgeçemezsin.
  • “Kimsesiz birine haiz çıktın sen,” dedim, bir yaş damlarken gözümden. “Sorgusuzca aldın hayatına. O kız, hayatında ilk kere şefkati tattı, güvende olma duygusunu… Tenine işleyen ikinci bir ten olan yalnızlıktan sıyırdın o kızı. Sessizliğin yerini sesinle, nefesinle doldurdun. İlk öpücüğünü çalarken ondan, kalbini senin avuçlarına bıraktı o kız. Adını koyamadığı her duygu, senin dokunuşlarınla canlandı o kızın ruhunda. Şimdi sen, o kıza, asla haiz olmadığı bir aileyi sunuyorsun. Bundan daha kıymetli ne olabilir ki bu dünyada? Evet, ilkim. Seninle olurum. Seninle mutlu olurum.”
  • Cennetin tadını almıştım dudaklarından. Kokusunu soluyup uyumuştum onunla. Karşı koyamamış, yasak meyvenin tadına bakmış ve şimdi de büyüsüne kapılmıştım. Otuz dört yıl süresince hiç kimseye dokunmayan dudaklarım, senelerin susuzluğuyla kapanmıştı dudaklarına. Hayat bulmuştum. Kendime koyduğum en büyük kuralı çiğnememiş, kendimi onun tatlı zehrine bırakmıştım.
    Nasıl da güzeldi… Benzeri olmayan…
  • Güneşin tüm gün kendini gösterdiği hava aniden değişmiş, yerini sağanak bir yağmura bırakmıştı. Bu şekilde havaları kendimi bildim bileli seviyordum. Su hayattı. Saftı. Rahatlatıcıydı. Sanki yere düşen damlalar, öfkeli darbeleriyle kirletilen ne var ise temizliyor, izlerini yok ediyordu.
  • Korkan insan zor yalan söyler, ağzından çıkacaklar gerçeğe daha yakın olurdu.


İlk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu aralar elime aldığım kitapların aniden sarıp, bitmesi yaşamın bana ‘Bari bu mevzuda yüzünü güldürelim’ demesi benzer biçimde bir şey sanırım. Bugünde küçücük şeylere takıldığım ve 1 günde bitirdiğim #ilk kitabının yorumuyla geldim.
Kitabın mevzusundan bahsedecek olursam ; Meyra üç yaşlarındayken yetiştirme yurduna bırakılan, yurdun müdürü yardımıyla bir yıl da fazladan kalmış olarak, odası ve çalmış olduğu kantin haricinde hiçbir yere gitmemiş herkesden uzak duran bir genç kızdır. Yurttan 18 yaşını aştığı hatta fazladanda kalmış olduğu için artık taşınmak zorundadır. Ilkin duracak bir yer ve peşinden bir iş bulması gerekmektedir. Kalmak için seçtiği pansiyona oldukca itimatı olmasada cebindeki parası sadece buraya yetiyordur. İş arayarak geçen günlerin sonunda her eli boş dönüşüyle morali bozulurken bir de son gün kalmış olduğu pansiyonun sahibinin ona saldırmasıyla ne yapacağını bilmesi imkansız. O anlarda aslına bakarsak onun için orda olmayan Ezel ilkin Meyra’yı o saldıradan kurtaracak sonrada onu koruması altına alacak.. Ezel ise babasının geçmişinden kaçmaya, yalnızlığıyla bir halde bu siyah – beyaz yaşamını yaşayan güzel yürekli bir adamdır. Ilk görüşte aşk mı? Yoksa acıma duygusu mu? Siz okuyarak karar verseniz daha iyi olur benzer biçimde..Hikayenizde bu ikili içinde yaşananlar ile devam ediyor.
Ahh Ezel ahh.. Güzel seven adamlar listeme bir yenisini eklemenin gururunu yaşıyorum diyebilirim. Malum gerçek hayatta zor bulunur cinsten karakterler bunlar. İstemediği karanlığı yaşayan, yüreği aydınlık Ezel de karakteriyle hakkaten beni oldukca etkiledi. Meyra’nın ise hayatta kalma çabası hakkaten gerçekçiydi.
Tabi kurgu oldukca süratli ilermeseydi daha gerçekçi olabilirdi. Takıldığım ilk şey buydu. Her şey süratli başlamıştı. Birde ikilinin arasındaki yaş farkı beni rahatsız etmedi dersem yalan söylemiş olurum. Lakin size tavsiyem Meyra’nın yaşı değilde karakterine bakarak okumanız. Bundan dolayı öteki türlü cidden rahatsız edici oluyor. ‍️
Kitabımız bu ikilinin filizlenen sevdası haricinde bir de geçmişi, ihaneti ve aslına bakarsak asla ummadıkları bir tesadüfle kaderlerinin birliğini konu alıyor. Ben son sayfaları o denli süratli okudumki, bunun tarifi hakkaten yok. Sonu hakkaten tatminkar ve gerçekçiydi diyebilirim. Ozaman anlatması benden okuyup, okumamaya karar vermesi sizden.. (Gamze Yılmaz)

Yazarin kalemi ile ilk kez tanışıyorum. Kitabin konusu aşk. Aşk kitaplarini okumayi cok seviyorum. Kitap güzeldi fakat bence hersey oldukca süratli gelisti. (Neslihan Koca)

Kimsesiz insanoğlu daha mı güclü bağlanır birilerine?: Zeynep Işıkların İlk okudugum kitabı, öteki kitaplarınada bir talih vermek icin okurum benzer biçimde geliyor. Kitabın mevzusuna gelecek olursak Kimsesiz Meyra ve bir o denli yalnız Ezelin tanışmaları aşkı anlatılıyor. Karekterleri cok begendim ne sacma sapan kiz tripleri, sacma kavga küsmeler, nede maco kızkanc adam tavırları vardı. Birbirilerini cok seven, anlamaya calişan iki yalnız insanoğlunun birbirine sıkı sıkı tutunmasını, aile olmasını okuyoruz. Kitabı hem Meyranın hemde Ezelin görüş acısından okuyoruz. Hikayede cok azca vaka birazcık action vardı, yazar bunu bilerek yalnız iki yalnız insanin olaylı olaysızda kenetlenebilecegini mi anlatmak istiyor yoksa aşk, sevgi bu şekilde olmalı demeye mi getirmiş bilemiyorum. Ben begendim
EK NOT
Herkes Ezel ve Meyra benzer biçimde sevilmek
Cengiz ve Kenan benzer biçimde birer dostu olsun ister( kitabından yan karakterler) (Aysel Atilgan)


İlk PDF indirme linki var mı?


Zeynep Işıklar – İlk kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de İlk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Zeynep Işıklar Kimdir?

Sosyal paylaşım platformu Wattpad’de “@bookstealer” adıyla yazmaktadır.


Zeynep Işıklar Kitapları – Eserleri

  • Bal Köpüğü
  • Mevsim
  • Sen Misin Eksik Parçam?
  • İlk


Zeynep Işıklar Alıntıları – Sözleri

  • Aşk..
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların ‘asla’ dediklerini gerçekleştirebiliyordu..? (Sen Misin Eksik Parçam?)
  • “Sevdiğin bayanı bulduğunda yersiz tereddütlerle boşa vakit harcama”…. (Mevsim)
  • İlkler, iyi fena bir iz bırakır. Kimisini anımsamak dahi istemezsin, kimisinden de vazgeçemezsin. (İlk)
  • Hiç tereddüt etmeden kollarını tüm sevgisiyle sana dolayan kişiye anne deniyordu.. (Bal Köpüğü)
  • Cennetin tadını almıştım dudaklarından. Kokusunu soluyup uyumuştum onunla. Karşı koyamamış, yasak meyvenin tadına bakmış ve şimdi de büyüsüne kapılmıştım. Otuz dört yıl süresince hiç kimseye dokunmayan dudaklarım, senelerin susuzluğuyla kapanmıştı dudaklarına. Hayat bulmuştum. Kendime koyduğum en büyük kuralı çiğnememiş, kendimi onun tatlı zehrine bırakmıştım.
    Nasıl da güzeldi… Benzeri olmayan… (İlk)
  • Bilmek, kabullenmek değildi ki daima… (Mevsim)
  • Bunların hepsi ve daha fazlası ne vakit oldu bilememek… Zamanla olan bir şey değildi aşk. Belki sevgi öyleydi fakat aşk ;ilk görüşte ruhunu, beynini, kalbini sorgusuz vermekti… O’ydu. (Mevsim)
  • Kalbim büyüdü, büyüdü, büyüdü… Açıldı. Onu, onu ve her şeyini içine hapsetti ve kapanmış oldu. Göğsüm sıkıştı. Onun varlığına yetmedi benim ufacık kalbim. (Mevsim)
  • “İsterdim ki menekşeler alayım sana. Anla bana iyi mi koktuğunu… Ama biliyorum sevmezsin sen dalından kopup getireceğim çiçekleri.” (Mevsim)
  • Korkan insan zor yalan söyler, ağzından çıkacaklar gerçeğe daha yakın olurdu. (İlk)
  • Bir şeyler hızla değişiyordu ve artık, onun yakınlığına ciddi anlamda alışmıştım. Bunu o denli sükunet içinde ve zorlamadan sağlamıştı ki…. (İlk)
  • “Kimsesiz birine haiz çıktın sen,” dedim, bir yaş damlarken gözümden. “Sorgusuzca aldın hayatına. O kız, hayatında ilk kere şefkati tattı, güvende olma duygusunu… Tenine işleyen ikinci bir ten olan yalnızlıktan sıyırdın o kızı. Sessizliğin yerini sesinle, nefesinle doldurdun. İlk öpücüğünü çalarken ondan, kalbini senin avuçlarına bıraktı o kız. Adını koyamadığı her duygu, senin dokunuşlarınla canlandı o kızın ruhunda. Şimdi sen, o kıza, asla haiz olmadığı bir aileyi sunuyorsun. Bundan daha kıymetli ne olabilir ki bu dünyada? Evet, ilkim. Seninle olurum. Seninle mutlu olurum.” (İlk)
  • En son ne vakit kurduğum hayalin gerçek olabileceğini inandım, hatırlamıyorum. (Mevsim)
  • Aşk.
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların “asla” dediklerini gerçekleştirebiliyordu. (Sen Misin Eksik Parçam?)
  • Bir ormanda,ağaçlar içinde bir evin olsa,insanlardan uzak,kendi halinde yaşayan bir göçebe bile olsan her şey senin istediğin benzer biçimde ilerlemez.. (Bal Köpüğü)
  • Onun gülüşü, duyabileceğim en görkemli müzikti. Kulaklarımın pasını silecek kadar görkemli. (İlk)
  • Aynadaki aksimin gözlerinden okunuyordu mutsuzluğu. Bunu kendime itiraf etmeyi başarabiliyordum. Peki ya bundan sonrasında ne yapacaktım? Kazanmak için savaşmak gerekir derler. Ben neyle savaşacaktım? Ya da ne için? Kaybettikçe yok olmayacak mıydım? (Bal Köpüğü)
  • Aşk, cennetten düşme meyvelerden tatlıydı, yaşam ise pembeye boyalı. (Mevsim)
  • Aşk bir insana neler yapar, sorusunun kanıtıydı gördüklerim. (Mevsim)
  • Sevgini birçok hali vardı ya, işte O’ydu sevgimi herhale büründüren. (Mevsim)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş