Teknoloji

Instagram Çalınan ve Hacklenen Hesabı Geri Alma Yöntemi 2022

Mevzu Başlıkları

  • Instagram Çalınan Hesabı Kurtarma Usulleri 2022
  • Instagram Hesabınızı Nasıl Gözetebilirsiniz?
    • İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını Faal Edin
    • Kuvvetli Bir Gizyazı Kullanın
    • Ortak Aygıtlardan Olası Olduğunca Uzak Durun
    • Üçüncü Taraf Uygulamalardan Uzak durun
    • Takipçi, Beğeni ve Yorum Gibi Hizmetlerden Uzak Durun
  • Çalınan Instagram Hesabı Nereye Şikâyet Edebilirim?
  • Resimli Ispat ile Instagram Hesap Kurtarma
  • Instagram Support Mail Adresi
  • Instagram Hesabım Başkasının Eline Geçti Uyarısı
  • Sms ve Mail Usulüyle Instagram Parolası Geri Alma
  • Instagram Hesapları Neden Çalınır?

Instagram çalınan yada hacklenen hesabı geri almak için fazlaca rakamda usulleri 2022 senesinde başta Instagram hesabı geri almak için e-mail ve bağlantı detayları olmak suretiyle detaylı bir şekilde anlatmadan evvel kısa informasyon; Instagram Facebook’u dahi gölgede bırakarak dünyanın en fazla seçilen geleneksel medya olmayan toplumsal medya platformlarının başlangıcında yer aldı.
Tüm fotoğraflarımızın ve saklı yazışmalarımızın başka birisinin hakimiyetine geçmesi bir tasayken, hesabımıza artık ulaşamayacak olmamız değişik bir problem olarak kendini baş gösteriyor.

Telefon numaranız, mail adresiniz benzer biçimde kişisel bilgilerinizin istenmedik şahısların eline geçmemesi için ehemmiyet vermeniz ihtiyaç duyulan bazı hususlar var. “Artık fazlaca geç, benimkini ele geçirdiler” diyenlerdenseniz hesabınızı yine alabilmeniz için eşi olmayan önerilerimiz olacak. 

Instagram Çalınan Hesabı Kurtarma (Usul)leri 2022

Çalınan yada hacklenen Instagram hesaplarında geri almanın önüne geçebilmek için korsanlar fazlaca rakamda usul uyguluyorlar.
Instagram hesabınız artık ne yazık ki sizin değil, onlara ilişkin. Tabi ki şimdilik… Instagram hesabınızı geri kurtarabilmeniz için yapabileceğiniz pek fazlaca adım var. Yapabilecekler hakkında bilgisi olmayanlara yönelik izlemesi ihtiyaç duyulan adımları madde madde sıralayarak hesaplarınızı kurtarmaya destekçi olacağız. Başlıca Instagram çalınan yada hacklenen hesabı kurtarma usulleri 2022 senesinde şunlardır;

  • Parola sıfırlama
  • SMS ve Mail usulleri
  • Instagram support yardım iletişimi
  • Instagram hesap kurtarma formu
  • Fotoğraflı kanıtlama usulü

Instagram Hesabınızı Nasıl Gözetebilirsiniz?

Her şeyden evvel, Instagram hesabımızın istenmedik insanların elini geçmesini sınırlamak ismine dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan bazı hususlar var.
Bunun haricinde de kişisel ihmalkârlıklarımızı ortadan kaldırıp, hesap saldırıcılarını neşelen gerekiyor. Yapacağınız küçük bir ilgisizlik geri dönüşü olmayan neticeler doğurabilir. Bu çehreden kullanımın safhasında aşağıdaki adımları sıçramadan uygulamaya itina gösterin.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını Faal Edin

Güvenlik ismine uygulamanız ihtiyaç duyulan en kolay ve tesirli usullerin başlangıcında kazanç. Bu özellik yardımıyla her hangi bir şahsın Instagram hesabınıza giriş yapabilmesi için bir tek şifrenizi öğrenmesi kafi olmuyor.
Gelen bu iletiyi uygulamaya girdikten sonrasında hesap girişi sağlanmaktadır.

  • Bu özelliği etkin edebilmek için hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar kısmına girin.
  • Hemen alt bölümde İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması bölümünü bakacaksınız.
  • Buraya tıkladıktan sonrasında “Güvenlik kodu gereksin” alternatifini etkin etmeniz gerekiyor. 
instagram calinan ve hacklenen hesabi geri alma yontemi 2022 6216387c4abc6

İşlemi etkin ettikten sonrasında hesabınızı tehlikesiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Giriş yapmaktan çekinmeyin, gelen smsleri düzen edebildiğiniz için güvenliğinizi sağlamak haricinde hiçbir kısa iletinin gelmemesine yöre hazırlayabilirsiniz.

(Eforlu) Bir Gizyazı Kullanın

Instagram parolanız için eforlu ve karışık simgelerin karmasından oluşan bir parolayı kırmayı pek fazlaca fert başaramaz. Ülkemizdeki büyük bir topluluk parolasını tanımlarken doğum zamanı, kentinin plakası benzer biçimde fazlaca klişe kalıplar kullanımı sebebiyle 3.
Tercihlerinizde bir tek sayı değil, büyük ve küçük harf haricinde; hususi simgeler bulundurmaya itina gösterin.

  • Parolanızı ne kadar uzun ve karışık yapmış olursanız güvende olma olasılığınızın o denli yüksek bulunduğunu ihmal etmeyin.
  • Her yerde aynı parolayı kullanmayın. Değişik bir alanda kullanıldığınız parolayla aynı olması gidişatında, ele geçirilen parola sizin etkileşimde bulunduğunuz tam yörelerde sınanacaktır. Dolayısıyla tüm  saklı bilgileriniz deşifre olacak.
  • Parolanızı sık sık değiştirin, senelerce değişmez parola kullanmayın.
  • Ortak Makinelerden Muhtemel Olduğunca Uzak Durun

    Ortak kullanılan bilgisayarlar ve telefon benzer biçimde makineler yaşamınızın her alanında risk ister.
    Bilhassa buradan yaptığınız girişlerde “Beni hatıla” sekmesini seçmeniz, parolam emret senin olsun demekle eş kıymet bir hareket.

    • Bilgisayarlara parola kaydolucu değişik uygulamalar yüklenebiliyor.
    • Sizin yaptığınız her adım, girdiğiniz her parola 3. Kişi bireylerin mail adresine gidiyor.
    • Bunun içinde de Instagram benzer biçimde hesaplarınızı asla uğraşmadan ele geçirebiliyorlar.

    Hiçbir şey olmasa dahi giriş yaptıktan sonrasında tehlikesiz çıkış yapmamanız, sayfayı açtıklarında dolaysız sizin hesabınızla karşılamanıza niçin olabilir.
    Sistem otomatik bir şekilde sizin tam bilgilerinizi sürükleyip rahat kayıt imkânı sağlıyor olabilir. Fakat bunun art gayeli kullanılmadığına güvenilir misiniz?

    Bu çehreden illaki giriş yapacağım diyorsanız, indirdiğiniz uygulama ya da giriş halletmeye çalıştığınız platform hakkında derin bir araştırma yapmanız mecburi. Kullananlar daha evvel neler açıklamış, kaç kere indirmiş, tehlikesiz mi değil mi? Her ne kadar geleneksel medya olmayan toplumsal medya hesabınız üstünden giriş yapmayıp, düzgüsel bir şekilde kaydetseniz de telefonunuza ulaşabildiği için yetkilendirmeler yardımıyla tüm dataları ele alabilir.
    Bu usullerden en öğrenileni de parasız ya da fiyatlı etkileşim elde eden web siteleri. Bu siteler 2 ana anlam üstüne çalışır;

    Parasız etkileşim: Parasız etkileşimde uygulamaya giriş yaptıktan sonrasında sizden Instagram kullanmakta olan adı ve parolanızı isteyecektir. Daha sonrasında karşınıza bir oturum çıkar ve sizlere fiyatsız takipçi yollayacağını bildirir. Belki yollar bir ihtimal yollamaz, o alanı fazlaca ehemmiyetli değil fakat kullanmakta olan adı ve parolanız onların eline geçmiştir bir kere.
    Eğer sizde bu şekilde bir yanılgıya düşüp eş sitelere giriş yapmışsanız ve hali hazırda başınıza bir şey gelmemişse bahtı kitledensiniz. Hemen asla vakit kaybetmeden Instagram parolanızı değiştirerek kendinizi güvence altına almanız zorunludur.

    Fiyatlı etkileşim: Fiyatlı etkileşim yukarıyadaki seçenek kapsamında azıcık daha masumane gelebilir. Bu işlemde Instagram kullanmakta olan adı ve parolanızı isteyen karşınıza pek çıkmaz fakat onlarda sizden para isterler.
    Sizde onlardan aldığınız hizmetle yüksek etkileşim sağlıyorsunuz. 

    Her ne olursa olsun, fiyatlı ve fiyatsız. Bu benzer biçimde etkinliklerden netlikle uzak durmalısınız. Zati yolladıkları hep bot hesap, gerçek kullanmakta olan olmadığı için popüler vakam derken anlaşıldığı için rezil olma gidişatıyla yüze yüze kalabilirsiniz.

    Yukarıyada sıralamasını yaptığımız tüm bilgiler sizlere daha tehlikesiz bir ortam yaratmak için geçerli. Bu adımlara riayet etmeniz gidişatında başınıza istenmedik bir şeylerin gelmeyeceğinden güvenilir olabilirsiniz.
    Yaşamış olduğumuz bu vaziyeti Instagram’a detaylı bir şekilde anlatacağız. Bunun için uygulamanız ihtiyaç duyulan adımlar şu biçimdedir;

    • Telefonunuz üstünde Instagram uygulamasını açın.
    • Instagram’a düzgüsel bir giriş halletmeye yönelik kullanmakta olan adı ve parola bilgilerinizi yazdığınız alanın derhal alt kısmında ‘Giriş Yapmak için Destek Al’ alternatifini görmüş olacaksınız, buraya tıklayın..
    • Giriş yapmak için destek al alternatifini tıkladıktan sonrasında Girişte Sorun mu yaşıyorsunuz? Kısmı etkin oluyor.
    • Bu alanda ‘Daha fazla desteğe mi gereksinimin var?’ alternatifine önem vererek işlemimize devam ediyoruz.
    • Karşınıza bir ekran çıkacak ve buradan lüzumumuz olan yardımı yetkililerden talep edeceğiz.
    • Instagram’a kayıt safhasında kullanmış bulunduğunu e-mail adresiniz ve sizden arz etmiş oldukları öteki detayları noksansız bir şekilde doldurun ve ekranın alt kısmına doğru ilerlemeye devam edin.
    • Azıcık alta indikten sonrasında “Hesabım başkasının eline geçti’ yazısını bakacaksınız, burayı tercih ediyoruz.
    instagram calinan ve hacklenen hesabi geri alma yontemi 2022 6216387d6d2fc

    Bu alanı tıkladıktan sonrasında Instagram geliştirmiş olduğu suni zekâ sistemi yardımıyla size değişik sualler yöneltecektir.
    Ayrıca uygulama geliştiricileri değerlendirme neticesini sizlere aktarmak için sizden kişisel bilgilerinizi arz edecektir. Bu bilgilerin doğruluğuna salt suretle güvenilir olun. Aksi gidişatta hesabın size ilişkin bulunduğunu doğrulatsanız dahi, sizinle bağlantıya geçemeyecekleri için hesabınıza yine alamazsınız.

    Daha da alt kısma indiğinizde ‘ İlave Ayrıntılar Ekle’ opsiyonu karşınıza çıkacak. Burayı doldurup doldurmamak tamamen kendi inisiyatifinizde. Eğer hesabın size bulunduğunu doğrulayacak kati bir katınız var ise mutlak suretle buraya ilave edin.
    Oluşturmuş olduğunuz arzı,  Gönder butonuna basarak Instagram yetkililerini ulaştırabilirsiniz.

    instagram calinan ve hacklenen hesabi geri alma yontemi 2022 6216387dc5e0d

    Yollamış olduğunuz bu yardım talebi dolaysız olarak Instagram’ın ilgili departmanına sevk ediliyor. Aktarmış olduğunuz bilgiler burada ele alındığarak pozitif ya da negatif geri dönüş yapılmaktadır. Cevap süresi genel olarak 3-4 gün olmak la beraber, belirli aralıklarla yaşadıkları yoğunluk sebebiyle haftalarca geri dönüş yapamadıkları müracaatlar da yok değil. Bu evreden sonrasında ne yazık ki siz değerli ziyaretçilerimizin beklemekten başka takati yok.
    Bu genel anlamda Resimli Ispat Ile Teyit olabiliyor.

    Resimli Ispat ile Instagram Hesap Kurtarma

    Instagram fotoğraf delili sizden arz edebileceği benzer biçimde, siz onlardan bir dönüş olmadan dolaysız bu usulü de sınayabilirsiniz. Destek arzını açtıktan bir vakit sonrasında bunu istiyorlar fakat onlar istemezse de siz varlığınızı sezdirmek ve elinizi kuvvetlendirmek için kesinlikle bu usulü uygulayın.

    • Instagram Destek Ekibine fertsel hesabı kullanmakta olansanız boş bir kâğıda, isminiz, soyadınız ve Instagram kullanmakta olan isminizi yazın.
    • Firma hesabı kullanıyorsanız da kağıt üstüne bu sefer vergi levhası bilgilerini yazarak kinliğinizle beraber fotoğraf sürükleyip gönderin.
    • Ayrıca tüm gayretiniz yardım üstünden olmasın, e-posta usulüyle de bahtınızı zorlayabilirsiniz.

    Instagram Support Mail Adresi

    Instagram support mail adresi help@instagram.com‘dur. Bu adres üstünden uzun bir mail yazabilirsiniz. Mailde ihtimaller içinde olmasıyla birlikte ispatlarla ilerlemeye çalışın.
    Kavrayacağınız yapabileceklerinizin sınırı yok. Muhtemel olduğunca içinde ne olduğu geniş tutun ve onları ikna etmek için çabalayın.

    Instagram Hesabım Başkasının Eline Geçti Ihtarı

    Instagram Hesabım başkasının eline geçti ihtarını gören kullanmakta olanlar “Eyvah, hesabım çalındı” fikriye kapılabiliyorlar. Aslına bakacak olursanız gidişat {hiç de} düşündüğünüz benzer biçimde değil. Bu sistemdeki suni zekânın sizlere aktardığı bir uyarma usulüdür.

    instagram calinan ve hacklenen hesabi geri alma yontemi 2022 6216387e11bc3

    Belki de hakikaten birileri hesabınızı ele geçirmek için bir ekip teşebbüslerde bulunmuş oldu.
    Instagram bu vaziyette sizlere informasyon edindirme iletiyi aktarıyor. Bu uyarıyı baktıktan sonrasında asla süre kaybetmeden giriş parolanızı değiştirerek yukarıyadaki güvenlik adımlarını uygulamanızı tembih ederiz.

    Anlayacağınız ihtarı bakıyorsanız namsınız anlamına gelir. Eğer giriş yapamıyorsanız, şikâyet haricinde hesabınızı kurtarabileceğiniz adımları değerlendirebilirsiniz.

    Sms ve Mail Usulüyle Instagram Parolası Geri Alma

    Çalınan Instagram hesabı rahat olan kurtarma adımları kapsamında hesabınızı geri alabilmek için fertsel anlamda uygulayabileceğiniz tam usulleri sizler için derledik.
    Şahısların eline geçirildikten sonrasında hesap üstünde her hangi bir oynama yapmamışsa kısmetisiniz anlamına gelir. Hesabınızı rahat bir şekilde geri alabilirsiniz. Bu usul, hesabı eline geçiren kişinin mail adresini ve telefon numarasını değiştirmesi vaziyetinde geçersiz olacaktır. Henüz yapmamışsa hesabınızı kurtarabilirsiniz.

    • Instagram uygulamasına giriş düzeyinde “Şifremi unuttum” linkine tıklayın.
    • Bu evrede karşınıza informasyon koliciği açılacak ve E-posta adresiniz, Telefon numaranız ya da Kullanmakta Olan isminizin her hangi birisini girmenizi arz edilecek.
    • Aktarmış oldukları adrese tıkladığınızda telefonunuza bir kod kazanç ve parolanızı değiştirip güvenle kullanabilirsiniz.
    instagram calinan ve hacklenen hesabi geri alma yontemi 2022 6216387e7dc59

    Instagram Hesapları Neden Çalınır?

    Neden yapıyorlar hırsızlığı? Çalınan Instagram hesapları ne yazık ki çalındıktan sonrasında hesabı eline geçiren şahsın inisiyatifine kalıyor.
    Onun haricinde hesabınızdaki etkileşim yüksekse hesabı dolaysız olarak bir başkasına satabilir.

    Mevcut hesap şirket hesabıysa bu hesap üstünden ticari faaliyetleri devam ettirerek para kazanan korsan rakamı bayağı fazla. Hatta üstüne bir de sponsor reklam alarak ek kazanç elde etme gayreti içine giriyorlar. Bu benzer biçimde vakaların başınıza gelmemesi için oldukça dikkatli olun ve güvenlik tavsiyelerimize salt suretle yatıl.

    .

    İlgili Makaleler

    Başa dön tuşu
    Oto Aksesuar toptan çakmak
    Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş