Sosyal Medya

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Bilgisayardan ve Telefondan Geçici-Kalıcı Hesap Kapatma) 2022

Farklı sebeplerden kaynaklı hesabınızı silmek ya da kapatmak isteyebilirsiniz. İnstagram hesabımı nasıl silebilirim? diyorsanız İnstagram hesap silme linkine tıklayın ve vereceğimiz hesap kapatma adımlarını uygulayın. İnstagram hesabı nasıl silinir, geçici olarak nasıl kapatılır, iPhone İnstagram hesap silme yöntem, fake hesap silme nasıl yapılır, 2022 İnstagram hesap silme kalıcı olarak nasıl yapılır? sizler için araştırdık. Hesabınızı kullanmaya geçici ya da kalıcı olarak ara vermek istiyorsanız dondurma süresini dikkate alarak, hesabınızı silebilir veya kapatabilirsiniz. İnstagram kalıcı olarak nasıl silinir? inceleyelim.

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır Adım adım anlatacak olursak:

2022 Güncel:

  • İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?
    • Telefondan İnstagram hesap silmek mümkün mü?
    • İnstagram Hesap Silme ve Kapatma Nedir?
  • Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?
  • İnstagram Geçici Hesap Kapatma Nasıl Yapılır? (Hesap Dondurma)
  • Dondurulan İnstagram Hesabı Nasıl Açılır?
  • İnstagram Dondurma Süresi Ne Kadar?
  • İnstagram Hesap Dondurma 1 Hafta Beklemeden Nasıl Yapılır?
  • Başkasının Hesabı Nasıl Kapatılır? (İnstagram Silme Kesin!)
  • iPhone’dan İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?
  • Facebook’tan İnstagram Hesabını Silme Nasıl Yapılır? (Bağlantı Kaldırma)
    • Şifresi Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?
    • Instagram Hesabını Kapatmak İçin Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabınızı tamamen kapatmak ya da geçici olarak dondurmak istediğinizde, bu işlemlerinizi uygulama içerisinden yapmanız mümkün olmayacaktır. Uygulama üzerinden yapılamaması, tüm kullanıcıları farklı alternatiflere yönlendirmektedir.

İnstagram hesabınızı dondurduğunuzda, tüm fotoğraflarınız, videolarınız, mesajlarınız ve diğer içerikleriniz siz hesabınızı tekrardan etkinleştirene kadar korunmuş olacaktır. Fakat hesabınızı bir daha kullanmamak üzere kapatmak istiyorsanız, kalıcı silme yöntemini kullanmanız gerekmektedir.

Telefondan İnstagram hesap silmek mümkün mü?

İnstagram hesabını silmek isteyen kullanıcılar, kalıcı ve geçici hesap kapatma yöntemini telefondan ve bilgisayardan kolaylıkla yapabilmektedir. Telefondan İnstagram hesap silme linki için, aynı bağlantı adresini kullanabilirsiniz.

İnstagram Hesap Silme ve Kapatma Nedir?

1 Instagram Kapatma: “Geçici Olarak Kapatma” ya da “Hesap Dondurma” olarak bilinir. İstediğiniz zaman kapattığınız hesabınızı tekrar açabilirsiniz.

2- Instagram Silme: “Kalıcı Hesap Silme” olarak bilinir ve hesabınızı sildikten sonra 1 ay içerisinde hesabınıza girmezseniz hesabınız kalıcı olarak silinir.

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Bilgisayardan ya da telefondan İnstagram hesabı nasıl kapatılır, işte takip etmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • İnstagram kalıcı hesap silmek için https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/permanent/ linkine tıklayın.
instagram hesap silme nasil yapilir bilgisayardan ve telefondan gecici kalici hesap kapatma 2022 61fb400c6b7ed
hesabı bir daha açamazsınız
  • Instagram’a önceden giriş yaptıysanız altta gördüğünüz “Hesabını Sil” sayfasını görmüş olacaksınız. Eğer giriş yapmadıysanız Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz.
  • Giriş yapmanız ardından, hesap silme ekranı açılacaktır.
  • Kullanıcı adınızın yanında yer alan ”Ayarlar” seçeneğini tıklayınız.
  • Uygulamayı neden silmek istediğinizi, size sunulan seçeneklerden arasından seçiniz.
instagram hesap silme nasil yapilir bilgisayardan ve telefondan gecici kalici hesap kapatma 2022 61fb400c9eabe
  • Açılan sayfadan Instagram’ın sorduğu “Hesabını neden silmek istiyorsun?” seçeneklerinden herhangi birini seçin. Bir neden sunmak istemiyorsanız “Başka bir şey” olarak seçim yapın.
  • Karşınıza çıkan ekranda sol üstte yer alan profili düzenle seçeneğini seçin ve sayfanın sonunda yer alan hesap silme sekmesine tıklayarak hesap silme nedeninizi belirttikten sonra şifrenizi girip, ‘hesabı kalıcı olarak sil‘ butonuna tıklayın.
  • Şifrenizi tekrardan girerek işleminizi sonlandırabilirsiniz.
  • Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde tüm paylaşımlarınız, sohbet geçmişiniz ve takipçileriniz otomatik olarak silinecektir.

Bu işlemleri yaptıktan sonra; Instagram size yaklaşık 1 ay süre tanıyacaktır. Eğer 1 ay içerisinde hesabınıza girmezseniz; 1 ay sonra Instagram Profiliniz ve hesap bilgileriniz tamamen silinecektir

Dondurma yönteminde aynı kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaptığınızda, hesabınız yeniden açılacaktır. Fakat kalıcı sildiğinizde bilgileriniz ile giriş yapsanız da İnstagram uygulamasına giriş yapmanız mümkün olmayacaktır. Hatta aynı kullanıcı adı ile tekrardan kaydolmanıza bile izin verilmeyecektir. Uygulamayı kullanmaya ara vermek istiyorsanız kalıcı silme yerine, geçici dondurma yöntemini kullanmanızı öneririz.

İnstagram Geçici Hesap Kapatma Nasıl Yapılır? (Hesap Dondurma)

İnstagram uygulamasını artık kullanmak istemiyorsanız, hesabınızı kalıcı olarak silmek yerine, geçici şekilde dondurabilirsiniz. Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde tüm fotoğraflarınız, videolarınız, mesajlarınız ve tüm verileriniz otomatik olarak sistemden silinecektir. Bu işlemin geri dönüşü olmayacaktır. Fakat İnstagram geçici hesap kapatma yöntemini kullanarak, uygulamayı kullanmak istemeye kadar bekleyebilir ve dilediğiniz zaman kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte, sosyal medya uygulamanıza giriş yapabilirsiniz. Bu yöntem ile fotoğraflarınızı, videolarınızı, mesajlarınızı ve diğer tüm verilerinizi kaybetmemiş olacaksınız. Uygulama iç hizmetlerden dondurma ve silme işlemi yapılmadığı için verdiğimiz adımları takip ederek, hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz;

  • İnstagram geçici hesap kapatma sayfasına girerek, kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte hesabınıza giriş yapınız.
instagram hesap silme nasil yapilir bilgisayardan ve telefondan gecici kalici hesap kapatma 2022 61fb400cbcef9
  • Bu işlemi telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Kullanıcı adınız ile giriş yaptıktan sonra, geçici kapatma ekranı otomatik olarak açılacaktır.
  • ”Hesabını Neden Kapatıyorsun?” seçeneklerinden birini seçerek işleminize devam edebilirsiniz.
instagram hesap silme nasil yapilir bilgisayardan ve telefondan gecici kalici hesap kapatma 2022 61fb400cdcc86
  • Kapatma nedeninizi bildirerek, şifrenizi tekrardan girerek ”Hesabı Geçici Olarak Kapat” butonuna basınız.
  • Geçici olarak kapatma talebiniz işleme alınacaktır. Yeniden etkinleştirme işleminize kadar, kişisel bilgileriniz ve paylaşımlarınız gizlenerek, korunacaktır.

Hesabınızı dondurmak ya da kalıcı olarak kapatmak istemiyorsanız, uygulamada yer alan gizlilik ayarlarından, gönderilerinizin gizlilik özelliğini açabilir ve görmesini istemediğiniz kullanıcı isimlerini engelleyebilirsiniz.

Dondurulan İnstagram Hesabı Nasıl Açılır?

İnstagram hesabınızı dondurduktan ya da sildikten sonra, tekrardan kullanmak mı istiyorsunuz? Dondurulan hesaplar yeniden açılırken, silinenler yeniden kullanmak için maalesef açılamamaktadır. Dondurulan İnstagram açmak için;

  • Hesabınızı dondurduktan sonra hemen açmanız mümkün değildir.
  • Bunun için belirlenen süre zarfında beklemeniz gerekecektir. (Ortalama olarak 24-48 saat)
  • Eğer bu süre içinde, kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte giriş yapmaya çalışırsanız uyarı ile karşılaşırsınız.
instagram hesap silme nasil yapilir bilgisayardan ve telefondan gecici kalici hesap kapatma 2022 61fb400d18de1

Bu uyarı ile karşılaşabileceğiniz gibi ”Hatalı Kullanıcı Adı veya Şifre” bildirimi de alabilirsiniz. Yeniden etkinleştirme süresi dolduktan sonra, aynı kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak, paylaşımlarınızda ve kişisel bilgilerinizde herhangi bir değişiklik olmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

İnstagram gizli profil görme yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için, sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

İnstagram Dondurma Süresi Ne Kadar?

İnstagram hesabınızı dondurduktan sonra pişman olup yeniden kullanmak isterseniz, ortalama olarak 24-48 saat yani bir iki gün boyunca giriş yapmadan beklemeniz gerekecektir. Belirlenen bu süre içinde giriş yapmaya çalışırsanız uyarı alacaksınız. Uyarı aldığınızda hesabınızın tamamen kapandığını düşünmeyin. Ancak bu süre dolduktan sonra, yeniden aktif hale getirmek istediğiniz hesap bilgilerinizi girerek, uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir daha dondurmak istediğinizde 7 gün beklemeniz gerekecektir.

İnstagram Hesap Dondurma 1 Hafta Beklemeden Nasıl Yapılır?

İnstagram uygulaması, güvenlik için pek çok işlem kısıtlaması uygulamaktadır. Beğeni, takip, paylaşım gibi alanlarda art arda yapmış olduğunuz işlemler için geçici süreli de olsa kısıtlama getirmektedir. Aynı şekilde hesabını sürekli donduran kullanıcılar için belirlemiş olduğu 7 gün kuralı bulunmaktadır. Hesabınızı dondurup açtıktan sonra, yeniden dondurmanız için 7 gün beklemeniz gerekecektir. Peş peşe yapılan geçici İnstagram hesap dondurma için, bir hafta beklemeden hesap dondurma yapılmamaktadır.

Başkasının Hesabı Nasıl Kapatılır? (İnstagram Silme Kesin!)

Kendi İnstagram hesabınızı basit yöntemler ile anında dondurabilir ve kalıcı olarak silebilseniz de başkasına ait olan hesabı, kişiden habersiz kapatmanız mümkün değildir. Hesabını kapatmak istediğiniz kişinin, kullanıcı adı ve şifresini biliyorsanız tabii ki de hesabını dondurabilir ya da kapatabilirsiniz. İnstagram güvenlik hizmeti sebebiyle, karşı tarafın izni olmadan hesabının kapatılmasına izin verilmemiştir.

Fakat başka yolları deneyerek başkasının İnstagram hesabını kapatabilirsiniz. Hedef kişinin telif cezası almasını sağlayarak, kişisel bilgilerine zarar verebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise birden fazla kişi ile hesabını, art arda şikayet edebilir ve spam almasını sağlayabilirsiniz. Bu teknikleri uyguladığınızda hesap kapanma ihtimali olsa da her zaman geçerli olmayacaktır. Bu tarz yöntemlere başvurmamanızı öneririz.

iPhone’dan İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?

İnstagram uygulaması üzerinden hesap silme ve dondurma işlemine izin verilmese de iPhone cihazları üzerinden kalıcı silme ve dondurma işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Akıllı cihazınızdan İnstagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra;

  • Profilinize girerek sağ üst köşede bulunan ”Ayarlar” menüsüne basınız.
  • Ardından sırasıyla ”Yardım” ve ”Yardım Merkezi” sayfalarına giriniz.
  • ”Hesabı Yönet” butonuna basarak yeni bir sekme açılmasını sağlayın.
  • Bu sayfada ”Hesabınızı Silin” butonu basmanız gerekecektir.

Her iPhone cihazlarda bu özellik yer almamaktadır. O yüzden İnstagram hesap silme sayfasını kullanarak, verilerinizi kalıcı olarak silebilirsiniz. Hem güvenli hem de daha hızlı bir şekilde işleminizi tamamlamış olacaksınız. Profilinizde yer alan fotoğraflarınızı, videolarınızı, mesajlarınızı ve diğer tüm verilerinizi tek tıkla kalıcı olarak silebilirsiniz.

Facebook’tan İnstagram Hesabını Silme Nasıl Yapılır? (Bağlantı Kaldırma)

Sosyal medya uygulamalarını aktif olarak kullanıyorsanız, paylaşmak istediğiniz bir fotoğraf, video ya da içeriği birkaç kanalda düzenlemek yerine, hesaplarınızı birleştirerek, diğer sosyal medya hesaplarınızda da tek tıkla paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Her iki uygulamadaki arkadaşlarınız ile içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Fakat bu özelliği her zaman kullanmak istemeyebilirsiniz. Facebook ve İnstagram uygulamalarının bağlantısını kesmek için;

  • İnstagram’ giriş yaparak, sırasıyla ”Ayarlar-Seçenekler-Bağlı Hesaplar-Facebook” sayfalarına basınız.
  • Bağlantı kaldır butona tıklayıp ”Evet” onayı verdikten sonra, hesaplarınız arasında var olan bağlantıyı kaldırmış olacaksınız.

İnstagram’da işletme hesabınızda Facebook bağlantısını kaldırmak istiyorsanız; Instagram’dan Facebook kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyiniz:

  • Sırasıyla bu adımları takip ederek ”İşletme Ayarları-Seçenekler-Kişisel Hesaba Geri Dön” sayfalarına tıklayınız.
  • Bağlantıyı kaldırma seçeneğine basarak, silebilirsiniz.

Bu işlem adımlarını uyguladığınızda, Facebook ve İnstagram hesaplarınız arasında bağlantı ortadan kaldırılacaktır. İnstagram’da yapmış olduğunuz paylaşımlar, siz tekrardan bağlantı kurana kadar görünmeyecektir.

Facebook Hesabımı Silersem İnstagram Silinir mi?

Hayır, Facebook hesabınızı sildiğinizde İnstagram hesabınız silinmez. Her iki sosyal medya uygulaması farklı olduğu ve birbirine bağlı olmadığı için, bir hesabınızı kapatmanız diğer profilinizi etkilemeyecektir. Hangi hesabınızı kalıcı olarak silmek ya da geçici olarak kapatmak isterseniz, o hesap bilgileriniz ile kalıcı silme ve kapatma işleminizi yapabilirsiniz.

İnstagram’da Eski Hesabımı Nasıl Kapatırım?

Kullanmadığınız eski hesabınızı, İnstagram kapatma silme kalıcı işlemleri için verdiğimiz adımları uygulayarak hemen kapatabilirsiniz. Eğer eski hesabınızın şifresini hatırlamıyorsanız, şifre yenileme talebinde bulunarak hesabınızı yine de kapatabilirsiniz.

Instagram Hesap Silme Kaç Gün Sürer?

Hesabınızı dondurduğunuzda 24-48 saat aralığında yeniden kullanıcı bilgilerinizi girerek aktif hale getirebilirken kalıcı silme işleminde böyle bir şansınız olmayacaktır. Bu yüzden hesabınızı silmeden önce gerçekten tamamen kapatmak istediğinize emin olduktan sonra, kalıcı silme işleminizi yapmanızı öneririz.

Kullanılmayan İnstagram Hesabı Ne Zaman Kapanır?

Girilmeyen Instagram kapanır mı bu sorunun cevabı: Kullanmadığınız ya da aktif olarak kullandığınız İnstagram hesabınızı, siz kalıcı silme ya da geçici dondurma talebi vermeden otomatik olarak sistem tarafından kapatılmamaktadır. Kalıcı kapatılma talebi oluşturduğunuzda, anında kullanıma kapanacak ve verileriniz silinecektir.

Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Silinir, Nasıl Kapatılır?

İnstagram hesabınızın kullanıcı adı ya da şifre bilgilerini unutmuşsanız öncelikle, kullanıcı bilgilerinizi hatırlamaya çalışınız. Hatırlayamadıysanız, hangi e-posta adresi ile kaydınızı gerçekleştirmişseniz, o mail adresine hesabınızı kurtarmak ve şifrenizi yenilemek için bilgi mesajı talep edebilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi hatırlamadan, hesabınızı dondurmanız ya da kalıcı olarak silmeniz mümkün olmayacaktır.

Instagram hesabımı kaç gün arayla kapatabilirim?

Instagram hesabınızı kapatıp tekrar açtıktan sonra bir kez daha kapatmak isterseniz 7 gün beklemeniz gerekmektedir. 7 gün içerisinde yalnızca 1 kere hesabınızı dondurabildiğiniz için süreç boyunca hesabınız arkadaşlarınıza görünür halde olur.

Şifresi Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

İnstagram şifremi unuttum ne yapabilirim diye kara kara düşünüyorsanız, şifremi unuttum butonundan hesap bilgilerinizi hemen güncelleyebilir ve yeni şifreniz ile hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Hesabınızın ilk oluşum aşamasında sizlere bazı güvenlik soruları sorulmuştu. Bu sorulara verdiğiniz cevapları unutmamalısınız. Çünkü hesap kurtarma ve unutulan şifreyi yenileme işlemlerinde ihtiyaç duyacaksınız. Hesabınızın şifresini unuttuğunuzda kaydolduğunuz mail adresine şifre yenileme talebi de gönderebilirsiniz. Fakat mail adresinizi hatırlamıyor iseniz, İnstagram destek ve çözüm merkezinden, yaşadığınız durumu belirterek çözüm isteyebilirsiniz.

Instagram Hesabını Kapatmak İçin Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

İnstagram hesabının şikayet edilerek kapatılması ile ilgili bir kural ve şart yoktur. Takipçi sayısı az olan bir profili spamlayarak kapatmak daha kolay olacaktır. 10 şikayet ile kapatılabileceği gibi 100 şikayet ile kapatılmadığı olmuştur. Dediğimiz gibi bunun bir kuralı bulunmamaktadır. Gönderilen şikayetler ve spam bildirileri, yetkililer tarafından incelenir, haklı bulunduğu zaman hesap kapatılır ya da geçici olarak kullanıma kapatılır. Şikayet etme özelliği rahatsızlık duyulan hesaplar için kullanılsa da, bazı durumlarda kötü amaçlı da kullanılmaktadır.

Örnek verecek olursak sevilmeyen, nefret duyulan ve kıskanılan hesaplar da şikayet edilmektedir. Bu şekilde yapılan şikayetlerin haksız yere olduğu tespit edilmektedir ve hesap kapatılmamaktadır. Peki Instagram’da birinin hesabı nasıl kapatılır? derseniz, o hesabı arka arkaya şikayet etmeniz ya da spamlatmanız gerekecektir. Şikayetler kabul edildikten sonra hesap hemen kapatılacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş