Eğitim

İntikamla Gelen – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İntikamla Gelen – Jennifer Royce Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İntikamla Gelen kimin eseri? İntikamla Gelen kitabının yazarı kimdir? İntikamla Gelen konusu ve anafikri nedir? İntikamla Gelen kitabı ne konu alıyor? İntikamla Gelen PDF indirme linki var mı? İntikamla Gelen kitabının yazarı Jennifer Royce kimdir? İşte İntikamla Gelen kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jennifer Royce

Yayın Evi: Mortena Yayınları

İSBN: 9786058353954

Sayfa Sayısı: 504


İntikamla Gelen Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kayla FiltzWalter’ın en uçuk hayalleri içinde bile bir Dük ile evlenmek yer almamıştı. Fakat babasından kendisiyle evlenmek için izin isteyen Sutherland Dükü yardımıyla ayağına gelen kısmeti de geri tepecek değildi.

Hatta nalet olasıca Dük düğünde derhal sonrasında kayıplara karışmasaydı ona âşık bile olabilirdi.

Sutherland Dükü, Stafford Markisi Falcon Francis Egerton kapısına dayanıp karısı bulunduğunu iddia eden egzotik ve bir o denli da çekici fakat aynı oranda yalancı bir hanıma ayakkabı bırakacak değildi. Bu tür oyunları oldukca iyi bilirdi ve tuzağa düşmeye niyeti yoktu.

Kadının deli olduğuna yemin bile edebilirdi. Ta ki bu egzotik güzel kendisini kaçırıp da evlendiğini bilmediği karısı bulunduğunu kanıtlayana kadar…


İntikamla Gelen Alıntıları – Sözleri

  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim.
  • “Aşk, ilk alevi söndükten sonrasında geriye pişmanlıklardan oluşmuş bir tortu bırakır. Sevgi ise değmeyen insanlara verilemeyecek kadar kıymetli ve kazanılması zor olsa gerek. Ikisine beraber haiz olanı asla görmedim, görmediğim bir şeye inanmam. …”
  • “Bir annenin görevidir öldükten sonrasında bile çocuklarını merak etmek…”
  • “Hissettiğin ve düşündüğün şeylerin kontrolünü bir başkasına bırakırsan, insanlığından uzaklaşırsın.”
  • “Aşk beceri ister, eğer bu kabiliyete haiz değilsen asla aşık olamazsın.”
  • “Arkamı ne süre dönsen başını belaya sokuyorsun. Devamlı, Şimdi hangi belanın içinde diye diken üstünde oturmaktan yoruldum. Üstelik daha Londra’ya gelişimizin üstünden yedi gün ile geçmemişken..”
    “Sorumluluğum sizin üzerinizde değil. Rahat olabilirsiniz . Kısa süre sonrasında da benden kurtulacaksınız iyi mi olsa !”
    Kızın yatağına eğilen delikanlı , ona bir nefeslik uzaklıktaydı. Kayla yastığa iyice yapışarak geri çekilmeye çalıştı. Yüzüne vuran nefesi ve yüzünü tarayan gözlerinden kaçış yoktu.
    Dük, ” İçimden bir ses,yaşam boyu senden kurtulamayacağımı söylüyor,”diye mırıldandı. Dudaklarını onun şaşkınlıkla aralanmış dudaklarına bastırdıktan sonrasında birazcık geri çekildi. ” Beni endişeden öldürmeye çalışırken senin iyi olmana niçin sevindigimi anlayamıyorum. ”
    Sonra Kayla’nın iri iri açılmış siyah gözlerinin cazibesinden kendini koparıp dolduruldu. ” Başına tekrar bir bela almaya kalkarsan şu tehdidini hatırla! Seni dizime yatırıp bir güzel döverim. Inan bana, gözümü krpmadan hak ettim dayağı yersin!”
  • “Bazen ansızın yüreğine senden izinsiz giren birini kabullenmek zorunda kalırsın.”
  • “Fazlaca karmaşık bir fikir şekliniz var, Ekselansları. Söylemeden duramayacağım, aşk plansız, programsız gelip sizi bulur. Isteksiz olmanız yada beceri sahibi olup olmadığınızı o kadar da umursamaz,”dedikten sonrasında suskunluğa büründü.
  • “Aşk, ilk alevi söndükten sonrasında geriye pişmanlıklardan oluşmuş bir tortu bırakır. Sevgi ise değmeyen insanlara verilemeyecek kadar kıymetli ve kazanılması zor olsa gerek. İkisine beraber haiz olanı asla görmedim, görmediğim bir şeye de inanmam.”
  • “Şimdi karşısında hangi kişilikle oturduğunu bile tahmin edemiyordu. İlk karşılaştığında mütevazı centilmen, kendisini bırakıp kaçan dolandırıcı, kapısından kovan züppe aristokrat, kaçırıldığında öfkeli ve parçalamaya hazır kendini beğenmiş, peşine düşeceğine yemin eden inatçı ceberrüt… Adamın binbir yüzü vardı.”


İntikamla Gelen İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Jennifer Royje kitaplarını bu zamana kadar hep oldukca sevmiş olarak okumuştum. Ne yalan söyleyeyim bu kitaba başladığımda ise sıkıldım. Lakin pes etmedim. İlk yüz sayfayı geçtikten sonrasında ise sayfalar akıp geçti, elimden bırakamadım. (İlkay Çağlıyan)

Merak ettiğim bir kitaptı ve hakikaten oldukca hostu gülerek eğlenerek okudum gene
Esir yürek ne kadar rahat gelmişti fakat bu hakikaten hoş sayfalarla renklenmis.
Sevdim Kaylay la direnme ettim hakikaten Hahahaha
Ne inatçı kızdı o şekilde ve bir çingene tam bir çingene
Keyifli bir kitap istiyorsanız hakikaten güzel bir seçim olabilir. Tabi oldukca şey beklemeden:) (PINAR DEĞİRMENCİ)

İntikamla Gelen, tam da beklediğim tatları içinde barındıran bir kitaptı. Okumak suretiyle aldığımda bilincinde olamadan ilk yüz sayfayı okudum. Daha ilk sayfalardan yazar beni kitaba çekmeyi başardı. Bir ara ufacık bir can sıkılması ile beraber kitaba birkaç gün ara vermeme niçin oldu fakat yine aldığımda bitirmeden bırakamadım. Karakterlerin gereğinden fazla kibirli ve aptal oluşu beni kitabından soğutuyor fakat yazar başarıya ulaşmış bir halde mevzuyu o aptallığın etrafından dolaştırarak uzaklaştırdı ve başka mevzulara odak noktası haline getirerek kitabı okutmayı başardı.
Gerçekten oldukca egzotik ve garip bir kitaptı. Kayla çingene soyundan gelen bir kızdı ve tüm o çingene tane ve yaşantıları oldukça ilgimi çekti ve yazarın daha oldukca o yaşantıdan bahsetmesini istememe niçin oldu. Hikayenin içindeki yan kişiliklerle ilgili değişik bir kitap yazmış olabilme umuduna sığınarak bu isteğimi gerçekleştirdiğini yada gerçekleştireceğini ümit ederim.
Kitap akıcı ve mütevazi bir üslupla yazıldı. Bu biçim kitap okumayı sevenler için favori olabileceğini bile düşünüyorum. Karakterler arasındaki yazışma tatlı ve komikti. Yer yer birazcık fazla kişilik çatışmasının yaşanmasından dolayı fazla geldiğini düşündüğüm tartışmalar da olsa genel olarak okuyanı eğlendiren diyalogları sevdim. Tavsiye ederim. (Fatoş)


İntikamla Gelen PDF indirme linki var mı?


Jennifer Royce – İntikamla Gelen kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de İntikamla Gelen PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jennifer Royce Kimdir?

Mersin’de doğup büyüyen Jennifer Royce, eşi ve iki çocuğuyla halen aynı şehirde yaşamaktadır. Derslik öğretmenliği yapmakta olan yazar, hobi olarak yazmaya başladığı zamanı aşk hikâyeleri ile kısa zamanda okurların gönlünde taht kurmuştur.


Jennifer Royce Kitapları – Eserleri

  • Gözlerinin Esareti
  • İntikamla Gelen
  • Esir Yürek
  • Zorba Aşık
  • Aşka Tutsak
  • İskoç Onuru
  • Aşktan Kaçış
  • Asil Serseri


Jennifer Royce Alıntıları – Sözleri

  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • “Geçmişin kördüğümünü çözmeden geleceğe dokunman mümkün değildir.. ” (Esir Yürek)
  • “Konuşmasalar ve birbirlerini görmezden gelseler de aynı ortamda olduklarında bile aralarında dalgalanan ve cızırdayan bir akım vardı.Trisha’nın göz ardı etmiş olduğu bu akım , insanın bedeninden kendi bedenine doğru şimşek hızıyla ulaşıyor ve nefesini kesiyordu. Tanrı aşkına ,bu saçmalıktı! Onun benzer biçimde duyarsız bir adamdan etkileniyor olamazdı.” (Asil Serseri)
  • “Ne o saraydan kız mı kaçırıyorsun, Hamlet?”
    Fahid yanından geçerken, “Opera ve tiyatroyu birbirine karıştırıyorsun, Cabir? Bir bir tek Hırçın Kız’ın kocasına karşı vardığında, alacağı ders oyununu sahneliyorum. Hamlet’le birazcık benzerliğim bulunduğunu itiraf edebilirim fakat…” (Esir Yürek)
  • Genç insanın kuruyan dili, bir süre söylemek istediklerine itiraz edermiş benzer biçimde hareket etmedi. Onun bu sessizliği düşünüyormuş şeklinde algılandı.
    “Kızı satın almak istiyorum.” Hayatında söylemek zorunda kalmış olduğu en zor cümleydi. Ayrin’in bir köle bulunduğunu ve mal benzer biçimde alınıp satıldığını sanki yeni farklıymış benzer biçimde tüyleri diken diken oldu.
    Söylenen sözlerin ardında başka anlam arayan bir adam olan Aber; bir kölenin, en azından bir zamanlar köle olmuş bir insanın, niçin bir cariyeyi satın almak istediğini düşündü. Bu, ucunda oldukca para olan bir işe dönüşebilirdi. Üstelik kız, derhal öylesine verilecek bir tutsak değildi. (Esir Yürek)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir.
    -Asil Korsanların Gizli Altın Kurallar Defteri’nden… (Aşka Tutsak)
  • İnsan, mutlu olduğu bölgeleri ve zamanları özler. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı. Bu yüzden kendi gerçeklerini bulmak yerine başkalarının onlara sunduklarına, düşünmeden körü körüne inanırlardı. Saflığın güvenli uykusunu, farkındalığın acı veren uyanıklığına tercih ederlerdi. (Aşktan Kaçış)
  • …bense hep düşlerime imkansızları eklemeye devam ederdim. (İntikamla Gelen)
  • Yüzlere kaldırılmış yelpazelerin daima ne işe yaradığını merak ederdi. Asıl amacın art niyetleri saklamak bulunduğunu şu son bir yılda öğrenmişti. İnsanlar çirkin yüzlerini saklamak için gerekseme duydukları aracı moda haline getirmişlerdi. (Aşka Tutsak)
  • Bakmasını ve görmesini bilirsen en çirkindeki güzelliği bile fark edersin. (Esir Yürek)
  • İnsanlar korkaktı. Ölmekten korkarlar, yaşamaktan korkarlar, birbirlerinden korkarlar fakat en oldukca gerçeklerden korkarlardı.” (Aşktan Kaçış)
  • “Unutmayın Leydim, kaba saba bir taş bile heykeltıraşın elinde hafif bir dokunuşla kırılabilecek heykellere dönüşüyor. Yeter ki heykeltıraş sabırlı olsun.” (Zorba Aşık)
  • Çocuklar ne güzel varlıklardı. Hayata art niyetsiz bakmak yaşadıklarına daha kolay uyum sağlamalarına yetiyordu. (Zorba Aşık)
  • “İnsanların kapalı kapılar ardında yaptıklarını her insanın gözü önünde yapanlar deli olarak yaftalanır.” (İskoç Onuru)
  • Hayat hiçbir süre istediğini önüne sunmuyor. (Esir Yürek)
  • 65.madde
    Pişmanlık en ölümcül silahtır. Geriye dönerek bakmak ise bu silahı şakağına dayayıp tetiği çekmektir. (Aşka Tutsak)
  • “Hayatımın bir noktasında, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu kavradım. Kendi iradem yokmuş gibi erkeklerin isteklerine boyun eğmek zorundaydım. Benim isteğim dışında bedenime dokunma, istedikleri gibi kullanma haklarına isyan ettim.”
    Başını kaldırıp Bruce’nin gözlerinin içine cesurca baktı. “Sadece bir dış kabuktan ibarettim. Hislerimin, korkularımın, hayallerimin ve gelecek için yaptığım planların hiçbir önemi yoktu. Bu dünya erkeklere ait! Kadınlar sadece onların ihtiyaçları için kullanabileceği bir eşyadan ibaret! babam için statü kazanma aracıyım. Sizin için sadece bir emirle istemediğim bir adama verilebilecek kadar değersizim. Evlendiğimde ise kocam için ona çocuk verebilecek bir damızlıkdan öteye geçemeyeceğim. Neden yaptığımı soruyorsunuz. Asıl ben neden bütün kadınların deli olmadıklarını anlayamıyorum. Neden bu kaderi kabullendiklerini, neden baş kaldırmadıklarını, neden en başında yok olmaya mahkûm olduklarını kavrayamıyorum.” (İskoç Onuru)
  • Savaş meydanı ölmek için koşulan bir yerdi.
    Ölümü sevmiş olarak, bilerek gelen savaşçılara istediklerini elinde Roya ile El Kayran verdi. (Gözlerinin Esareti)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş