Eğitim

İstanbul Erkeği – İlker Özmestçi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İstanbul Erkeği – İlker Özmestçi Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İstanbul Erkeği kimin eseri? İstanbul Erkeği kitabının yazarı kimdir? İstanbul Erkeği konusu ve anafikri nedir? İstanbul Erkeği kitabı ne konu alıyor? İstanbul Erkeği PDF indirme linki var mı? İstanbul Erkeği kitabının yazarı İlker Özmestçi kimdir? İşte İstanbul Erkeği kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: İlker Özmestçi

Yayın Evi: Denizler Kitabevi

İSBN: 9789944264549

Sayfa Sayısı: 206


İstanbul Erkeği Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Belki güzel bir ilişki peşindesiniz, kim bilir “İlişkilerimde nerede yanlış yapıyorum?” diye soranlardansınız. Evet, biz erkekleri tanımak ve idrak etmek istiyorsunuz. Fakat ben size süslü ve ağdalı sözlerle, daha ilkin de duyduğunuz duygusal nakaratları tekrarlamayacağım. Bunu icra eden yeterince yazar var aslına bakarsanız. Benim niyetim size gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatmak; biz adamların sizlere asla anlatmadığı sırları ortaya saçıp, bizlerin bakış açısından bayanları ve ilişkileri göstermeye çalışmak. Biliyorum, kimi hemcinslerim beni aforoz edebilirler fakat emin olun sizler için bu kıymet!

Bundan dolayı, sizlersiniz bizi yukarılara taşıyan ve aşka olan tüm inancınızla dünyamızı döndüren. Hep bu şekilde kalınca. Doğru omuzlarda ömrünüzü geçirin. Gereksiz paniklerle, telaşlı seçimlerle, toplumun iteklemeleriyle tamamlanmamış hayatlar yaşamayın. Dişilik devriminizi pazartesiye bırakmadan derhal şimdi başlatın. Bizlerin, bayanlar ve ilişkiler ile alakalı gerçek düşüncelerimizi merak ediyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Size “İstanbul Erkeği”nin hapını veriyorum.

Hak ettiğiniz hayatlar sizin olsun…

-İ. Ö.-

(Tanıtım Bülteninden)


İstanbul Erkeği Alıntıları – Sözleri

  • Diyelim ki mühim bir çağrı için giyim alacaksınız ,seçerken neleri düşünürsünüz? Üstünüzde iyi durdu mu? ( Kişilikleriniz uydu mu?) Giyim kaliteli bir markamı? ( Adam hakkaten kaliteli mi) size yakıştı mı? ( Erkek yanınıza yakışıyormu?) Giyim bolca mu?
    ( Sizi boşlayabilecek, ilgisiz bir adam mı?) Oldukca mu dar? ( Dar bakış açılı ve gereksiz kıskanç birimi?) Kumaşın ve dikişin kalitesi iyi mi ? ( Adamın aile yapısı ve görgüsü iyi mi ?) Ne sıklıkta giyebilirsiniz?( Adamdan çabucak sıkılacakmısınız?) Kombin yapabilirmisiniz? ( Sizin aile ve dost çevrenizle uyumlu mu?) Seçtiğiniz kıyafetin bütçesi size uygun mu? ( Maddi açıdan beklentilerinizi karşılıyormu?) Başka mağazalara da baktın mı? (Tüm seçeneklerini gördün mü?) Ayakkabı,çanta ve aksesuarlarınız bu giysiye yakışacak mı? ( Adamdan iyi koca ve iyi baba olur mu? ) Erkeğinizi sevdiğiniz bir giysisi seçer benzer biçimde seçin ,özenin. ”Aman boşver . Oldukca ucuz ,en fena birkaç kez giyer atarım” diyerek aldığınız ve atmaya kıyamayıp dolabınızın bir köşesinde sakladığınız ucuz giysiler benzer biçimde sonlar yaşamayın. Keyifli alışverişler.
  • “Okuyun,okuyan adamlarla olun.Okuyormuş benzer biçimde yapanlarla beraber olmayın.”
  • Kadın, adam farketmez ; öz itimatı sağlam her insan kendisi benzer biçimde akıllı birini arar
  • Nikah defterini imzalamadan ilkin kendinle sulh imzala, kendinle mutlu olmayı öğren
  • Dünya tek ülke olsaydı, İstanbul ilişkilerin başkenti olurdu.
  • Unutmayın seven bir adam kaybetmekten korkmuş olduğu bir hanımla tartışmaz.
  • Bazı anlamış olur vardır; dolu dolu yaşanmış olan. Durdurmak istersin sonsuza dek. Tekrar yaşamak, kaydetmek istersin duyguları, gördüklerini ve kokuları.. Ve çoğumuz biliyoruz ki; o anları ne kadar oldukça hissedebiliyorsan o denli yaşıyorsundur. İşte aşk böyle bir durum.. Kritik olan ise “Ne kadar nefes aldığın değil, nefesinin ne kadar kesildiği.. “
  • Unutmayın, kaldırdığınız her götün pilot koltuğunda siz oturuyorsunuz.
  • Ayrılık sonucu almış bir hanımı vazgeçirmenin tek çaresi bir vakit makinasi buluş etmek
  • Çöldeki bir kum tanesi bile değilken ne hakla bir evrenmiş benzer biçimde davranabiliyorsun…


İstanbul Erkeği İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarımız kendini muhtemelen How I Met Your Mother karakteri sanıyor Gossip Girl de olabilir. Ama yazdığı kitap popüler yabancı bir takım olmaktan ziyade iki sezonda final icra eden aptal yaz dizileri benzer biçimde. Bence anlattığı şeylerin ortalama %70’i uydurma. Başından fazlaca ilişki geçmiş ve bunu olabildiğince oldukça insana duyurmak istiyor benzer biçimde geldi bana. Acaba maddi durumu iyi olmasaydı ilişkilere bu şekilde bakabilir miydi sorusu da aklımda. Kitap ironilerle dolu. İlişkiler hakkında düşünce edinmek istiyorsanız açıp twitter takip edebilirsiniz bence bu kitapla eş kıymet olur. Bu kadar gömdüysem peki ben niçin okudum? Güzel bir sual. Birkaç yıl ilkin gittiğim fuarda armağan edilmişti, uzunca bir süre elimi sürmedim fakat karantina insana neler yaptırıyor işte okuma gafletinde bulundum. İyi fena her kitabından öğreneceğimiz bir şey vardır diyerek bitirdim, yalan yok birkaç tespitini yerinde buldum ve paylaştım sadece bu kitabın geneline bakıldığında devede tüy bile değil. (Rabia)

Romantik Komedi filmlerinin kitap hali. Hayata dair mantıklı argümanlar üreten bir insanı irite edebilir. Kendine çıkış yolu arayanlara esin olur benzer biçimde fakat ilerde yanlış bir esin bulunduğunu farkedeceği bi esin. (Tayfun Topuzoğlu)

Genel olarak eglenceli bir kitap aslinda fakat kimi zaman cok skti beni. 20 gün kitabin yüzüne bakmadim 🙂 sonrasında zorla bitirmeye calistim. son olarak sayfalar, kitabin en güzel sayfalariydi bence, (irem irem)


İstanbul Erkeği PDF indirme linki var mı?


İlker Özmestçi – İstanbul Erkeği kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de İstanbul Erkeği PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı İlker Özmestçi Kimdir?

İstanbul doğumluyum Dost Koleji ve Bilkent Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunuyum. Kitapta okuduğunuz suretiyle bol miktarda geziyor ve gezi ediyorum. İstanbul Erkeği ve Bir Osmanlı Subayı kitaplarının yazarıyım.


İlker Özmestçi Kitapları – Eserleri

  • Bittin Oğlum Sen
  • İstanbul Erkeği
  • Aşka Çeyrek Kala


İlker Özmestçi Alıntıları – Sözleri

  • Diyelim ki mühim bir çağrı için giyim alacaksınız ,seçerken neleri düşünürsünüz? Üstünüzde iyi durdu mu? ( Kişilikleriniz uydu mu?) Giyim kaliteli bir markamı? ( Adam hakkaten kaliteli mi) size yakıştı mı? ( Erkek yanınıza yakışıyormu?) Giyim bolca mu?
    ( Sizi boşlayabilecek, ilgisiz bir adam mı?) Oldukca mu dar? ( Dar bakış açılı ve gereksiz kıskanç birimi?) Kumaşın ve dikişin kalitesi iyi mi ? ( Adamın aile yapısı ve görgüsü iyi mi ?) Ne sıklıkta giyebilirsiniz?( Adamdan çabucak sıkılacakmısınız?) Kombin yapabilirmisiniz? ( Sizin aile ve dost çevrenizle uyumlu mu?) Seçtiğiniz kıyafetin bütçesi size uygun mu? ( Maddi açıdan beklentilerinizi karşılıyormu?) Başka mağazalara da baktın mı? (Tüm seçeneklerini gördün mü?) Ayakkabı,çanta ve aksesuarlarınız bu giysiye yakışacak mı? ( Adamdan iyi koca ve iyi baba olur mu? ) Erkeğinizi sevdiğiniz bir giysisi seçer benzer biçimde seçin ,özenin. ”Aman boşver . Oldukca ucuz ,en fena birkaç kez giyer atarım” diyerek aldığınız ve atmaya kıyamayıp dolabınızın bir köşesinde sakladığınız ucuz giysiler benzer biçimde sonlar yaşamayın. Keyifli alışverişler. (İstanbul Erkeği)
  • Unutmayın, kaldırdığınız her götün pilot koltuğunda siz oturuyorsunuz. (İstanbul Erkeği)
  • Nikah defterini imzalamadan ilkin kendinle sulh imzala, kendinle mutlu olmayı öğren (İstanbul Erkeği)
  • Erkek acele unutur fakat.asla affetmez, hanım acele affeder fakat asla unutmaz… (Bittin Oğlum Sen)
  • Erkek : Haklısın aşkım.
    Demek istediği : “Yalvarırım artık sus, dayanamıyorum. Kendimi keseceğim şimdi.” (Bittin Oğlum Sen)
  • Dünya tek ülke olsaydı, İstanbul ilişkilerin başkenti olurdu. (İstanbul Erkeği)
  • “Tanrılar,insanoğlu mutluluğu arasın ve böylece kıymetli bilsin diye saklamaya karar verirler.
    Biri der ki;’Göklerin en uzağına saklayalım.’
    Diğeri;’Denizlerin en altına…’ der
    Öbürü de;’Ormanların en kuytusuna.’
    Sonunda bir diğeri der ki;’İçlerine saklayalım.Oraya bakmak asla akıllarına gelmez…’” (Bittin Oğlum Sen)
  • “Bırakalım kendimizi. Yarını düşünmeden yaşayalım. Yakaladığımız bu anın keyfini çıkaralım. ” (Aşka Çeyrek Kala)
  • En iyisi biz birazcık başa dönelim… O güne. O beni sarsan, her bildiğimi aslen bilmediğimi anladığım güne. Tesadüflerin rastlantı olmadığını fark ettiğim güne… (Aşka Çeyrek Kala)
  • “Ruhlarından öpülmeyen kadınlar saçlarını keserler.” (Bittin Oğlum Sen)
  • Yerin kulağı falan yok, milletin ağzı gevşek… (Bittin Oğlum Sen)
  • Kadın, adam farketmez ; öz itimatı sağlam her insan kendisi benzer biçimde akıllı birini arar (İstanbul Erkeği)
  • Çöldeki bir kum tanesi bile değilken ne hakla bir evrenmiş benzer biçimde davranabiliyorsun… (İstanbul Erkeği)
  • Bazı anlamış olur vardır; dolu dolu yaşanmış olan. Durdurmak istersin sonsuza dek. Tekrar yaşamak, kaydetmek istersin duyguları, gördüklerini ve kokuları.. Ve çoğumuz biliyoruz ki; o anları ne kadar oldukça hissedebiliyorsan o denli yaşıyorsundur. İşte aşk böyle bir durum.. Kritik olan ise “Ne kadar nefes aldığın değil, nefesinin ne kadar kesildiği.. ” (İstanbul Erkeği)
  • Tolstoy ne güzel söylemiş. ” Bir kadının kaderi, sevilmiş olduğu insanın ihanetiyle, sevmediği insanın sadakati içinde çizilidir” diye… (Bittin Oğlum Sen)
  • “Gönül bu ota da konar, boka da.” fakat şimdi durum tamamen değişmiş ; gönül ota konmuş, bok şok… (Aşka Çeyrek Kala)
  • Kadın ateş gibidir. İlgisiz bırakırsan ya Soner ya da her şeyi yakar… (Bittin Oğlum Sen)
  • “Öyleki biri olacak ki hayatında onu birine anlatırken ona yeniden aşık olacaksın… ” (Aşka Çeyrek Kala)
  • “Okuyun,okuyan adamlarla olun.Okuyormuş benzer biçimde yapanlarla beraber olmayın.” (İstanbul Erkeği)
  • Ayrılık sonucu almış bir hanımı vazgeçirmenin tek çaresi bir vakit makinasi buluş etmek (İstanbul Erkeği)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş