Eğitim

Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 – Susanna Clarke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 – Susanna Clarke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kimin eseri? Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kitabının yazarı kimdir? Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 konusu ve anafikri nedir? Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kitabı ne konu alıyor? Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 PDF indirme linki var mı? Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kitabının yazarı Susanna Clarke kimdir? İşte Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Susanna Clarke

Çevirmen: Berna Kılınçer

Editör: Mustafa Küpüşoğlu

Tasarımcı: Füsun T. Elmasoğlu

Orijinal Adı: Jonathan Strange & Mr. Norrell

Yayın Evi: Alfa Yayınları

İSBN: 9786051712710

Sayfa Sayısı: 493


Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“İngiltere’ye iki büyücü gelecek. İlki benden korkacak. İkincisi beni görmek için yanıp tutuşacak”

Jonathan Strange kendini Bonaparte ile meydana getirilen savaşın tam ortasında bulur. Dük Wellington’a bir büyücünün harpte ne kadar kıymetli olabileceğini kanıtlamaya koyulurken, Bay Norrell saklamış olduğu sırların bedelini öğrenmeye başlıyor. Jonathan Strange, İngiliz büyüsünü baştan yaratmaya girişiyor. Şeytanarabası saçlı adam sizi baloya çağırıyor.


Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 Alıntıları – Sözleri

  • “Oldukca ürkütücü bir hisse tutuldu, sanki tüm dünya çevresinde yaşlanıyor ve yaşamının en güzel parçası kahkahalar, aşk ve masumiyet kaçınılmaz halde geçmişte kalıyordu.”
  • Tam tersine Bayan Bullworth, hanımı cezalandıran ve erkekte hiçbir kabahat bulmayan bir terbiye sistemi bana korkulu geliyor.
  • Bilgili, terbiyeli tavırlar ve yumuşak bir mizaç, bunlar insanoğlunun mutluluğuna gelip geçici güzellikten oldukca daha çok katkıda bulunabilir.
  • “Sanki talihim bana işkence etmeye karar vermiş, ilkin büyük armağanlar verip sonrasında derhal elimden alıyor.”
  • “Bir büyücü büyüyle birini öldürebilir mi?” diye sordu Lord Wellington, Strange’e.
    Strange kaşlarını çattı. Bu sual hoşuna gitmemiş gibiydi. “Bir büyücü öldürebilir sanırım.” diye itiraf etti. “Ama bir beyefendi asla öldüremez.”
  • “Kesin bir karara varmak devamlı insanı mutlu eden bir şeydir.”
  • “Sanki zihninizde gerilerde bir yerde bir müzik çalıyor hissine kapılıyorsunuz ve sonraki notanın ne işe yaradığını biliyorsunuz ki işte.”
  • “Kitabın bulunmuş olduğu yere ulaştığımda Bay Norrell devamlı benden ilkin oraya gitmiş ve satın almış oluyordu.” dedi Bay Strange. “Adamı hayatımda asla görmedim fakat her seferinde karşıma çıkıyor.”
  • “Amacınızla asla ilgilenmemesine karşın dostunuzun bu yolculukta size eşlik etmesi ne ince bir fikir.”
  • “Eminim dünyada dostluk ve iyi niyeti küçümseyebilecek insanoğlu vardır. Böylelerinin ruhları nezaketten rahatsız olur…”


Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İngiltere Fransa Savaşı kısımları komediydi. Sonunda Strange’i tanımış olduk. İlk cildine gore artık olayların iyice yükseldiği bir kitap oldu. Yazarın oldukca keyifli bir üslubu var ve buna ayrı bayılıyorum. (Hüseyin Düver)

O denli şok bir sonla bitti ki üçüncü cildine başlamamak için kendimi zor tuttum fakat kısa sürede son cildini de okumak isterim. Bu ciltte Jonathan Strange uzun seneler harp meydanlarında İngiliz askerlerine büyüleriyle yardım etti. Ve Jonathan Strange’le Bay Norrell’ın ortaklıklarını bitirmeleri öteki şaşırtıcı durumdu. Tavsiye ederim, ben bu kitabın tarzını oldukca beğendim
Kitaplarınız Bol Olsun♡ (Kitaplarda Yaşamak)

kitap/kitap–187423
Covid-19 salgınından dolayı nöbetten çıkamadığım için hakkını veremeden yarım yamalak okuyup bitirmiş olduğum bir kitap kendisi. Ben mi bitkinlikten öyleki hissettim yoksa mevzu hakikaten yavaş mı aktı bilmiyorum fakat gene de güzel bir kitaptı. Cilt 1’den beri olmasını beklediğim şeylerin yaşanması beni heyecanlandırdı. Tavsiye ederim. (Sevde Benli)


Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 PDF indirme linki var mı?


Susanna Clarke – Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Susanna Clarke Kimdir?

1959 senesinde Nottingham’da Metodist bir rahibin en büyük kızı olarak dünyaya geldi. Göçebe çocukluğu Kuzey İngiltere ve İskoçya kasabalarında geçti. Oxford’daki eğitiminin arkasından yayıncılık alanında çalıştı. İngiltere’den ayrılarak iki yıl Torino ve Bilbao’da İngilizce öğretmenliği yapmış oldu. 1992’de İngiltere’ye döndü. Ekim 2004’te gösterilen ilk romanı Jonathan Strange ve Bay Norrel 2005 Hugo Ödülü’nü ve World Fantasy Ödülü’nü kazanmıştır. Kısa ve uzun hikâyeleri çeşitli antolojilerde yer edinen Susanne Clarke, romancı Colin Greenland’le beraber Cabridge’de yaşamaktadır.


Susanna Clarke Kitapları – Eserleri

  • Jonathan Strange ve Bay Norrell
  • Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2
  • Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3
  • Piranesi
  • Grace Adieu Hanımları ve Diğer Öyküler


Susanna Clarke Alıntıları – Sözleri

  • Bilgili, terbiyeli tavırlar ve yumuşak bir mizaç, bunlar insanoğlunun mutluluğuna gelip geçici güzellikten oldukca daha çok katkıda bulunabilir. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2)
  • Tam tersine Bayan Bullworth, hanımı cezalandıran ve erkekte hiçbir kabahat bulmayan bir terbiye sistemi bana korkulu geliyor. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2)
  • Evin yarattığı her şeyi eşit derecede sevdiğini ve koruduğunu biliyorum. Ben de aynısını halletmeye mı çalışmalıyım? Ama gene de bir şeyi diğerine tercih etmesinin, bir şeyi diğerinden daha anlamlı bulmasının insanoğlunun doğasından kaynaklandığını anlayabiliyorum. (Piranesi)
  • “Sanki talihim bana işkence etmeye karar vermiş, ilkin büyük armağanlar verip sonrasında derhal elimden alıyor.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2)
  • “Oldukca ürkütücü bir hisse tutuldu, sanki tüm dünya çevresinde yaşlanıyor ve yaşamının en güzel parçası kahkahalar, aşk ve masumiyet kaçınılmaz halde geçmişte kalıyordu.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2)
  • “Resim yapmak insana devamlı işine yarayacak gözlem yapma alışkanlığını kazandırır.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • İki hafıza. Geçmiş vakaları değişik hatırlayan pırıl pırıl iki akıl. Hangimizin yanıldığını söyleyecek üçüncü bir şahıs yok. (Piranesi)
  • “İnsan eğitiminden kaçamaz.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • “Alçak gönüllü, sessiz ve iyi yürekli olmanın modası geçmişti.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
  • Zamanla kavgalıyım. Artık tüm saatler gece yarısı. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • “Bana büyü müyü demeyin! O da her şey benzer biçimde bir sürü engel ve hayal kırıklığıyla dolu.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
  • “Derimin anlamı bu değil.” dedi, Vinculus.
    “Anlamı mı?” dedi Stephen. “Kullandığın kelime garip. Yine de doğru, deri pek oldukca anlama gelebilir. Benimki herhangi birinin orta yerde bana vurabileceği ve ceza görmeyeceği anlamına gelir. Dostlarımın devamlı sokakta benimle görünmek istemeyebileceği anlamına gelir. Kaç kitap okursam okuyayım, kaç dil öğrenirsem öğreneyim devamlı merak uyandıran bir mahluk benzer biçimde görüleceğim anlamına gelir, tıpkı çarpım icra eden bir at ya da konuşan bir domuz benzer biçimde. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • “Bir büyücü büyüyle birini öldürebilir mi?” diye sordu Lord Wellington, Strange’e.
    Strange kaşlarını çattı. Bu sual hoşuna gitmemiş gibiydi. “Bir büyücü öldürebilir sanırım.” diye itiraf etti. “Ama bir beyefendi asla öldüremez.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 2)
  • İlerleme fikri akıllarını başlarından almıştı bir kere ve yeni olan her şeyin eski olandan üstün olduğuna inanıyorlardı. Sanki bir şeyin kıymeti tarihteki sırasına gore ölçülebilirmiş benzer biçimde! (Piranesi)
  • Alçakgönüllü, sessiz ve iyi yürekli olmanın modası geçmişti. (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
  • “Sorumuz şu” dedi Bay Honeyfoot. “Neden büyü artık büyük ulusumuzda bir zamanlar bulunmuş olduğu itibarlı konumda değil? İngiltere’de artık niçin büyü uygulama edilmiyor?”
    Bay Norrell şu şekilde dedi: “Sorunuz mevzusunda size yardım edemem efendim şundan dolayı anlayamadım. Bu yanlış sual. İngiltere’de büyü bitmedi. Şahsen ben {hiç de} kötü sayılmayacak bir büyücüyüm.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
  • “Bay Lascelles’e oldukca güveniyorum. Güvendiğimi biliyorsun. Danışabileceğim başka kimse kalmadı.”
    “Ben hâlâ buradayım.” dedi Childermass.
    Bay Norrell ufak gözlerini oldukca süratli bir halde kırpıştırdı. Ama sen yalnızca bir uşaksın demesine ramak kalmıştı fakat hiçbir şey söylemedi.
    Childermass onu gene de anlamışa benziyordu. Tiksintisini belli eden alçak bir ses çıkardı ve yürüyüp gitti. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • Yeni büyücülerden biri bağırarak Strange’in gelip gelmeyeceğini sordu. Bir diğeri Norrell’in gelip gelmeyeceğini öğrenmek istiyordu.
    “Hayır beyler.” dedi Childermass. “Gelmeyecekler. Benimle yönetim etmeniz gerekecek. Strange’le Norrell’i tekrar İngiltere’de göreceğimizi sanmam. En azından bu dönem göremeyecek.”
    “Neden?” diye sordu Bay Segundus. “Nereye gittiler?”
    Childermass gülümsedi. “Büyücülerin eskiden gittiği yere. Gökyüzünün arkasına, yağmurun öteki tarafına.” (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt – 3)
  • Yeni olan bir şeyin eski olandan üstün olduğuna inanıyorlardı. Sanki bir şeyin kıymeti tarihteki sırasına gore ölçülebilirmiş benzer biçimde! Ama eski insanların bilgeliği öylece kaybolmazmış benzer biçimde geliyordu bana. (Piranesi)
  • Bazı şeyler vardır ki tüm dünyanın okuyabileceği halde yazılmaması gerekir. (Jonathan Strange ve Bay Norrell)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş