Kore

K-Pop’ın Korsanları ATEEZ’in Açık Denizlerdeki Hikâyesi

Sekiz aboneli K-Pop grubu ATEEZ; itinalı performanslarının arkasıki felsefeyi, bağlarını ve (mecazi) açık denizlerdeki hayatın neler getirdiğini anlatıyor.

K-Pop grupları, detaylı ve olağanüstü bir fikirle yola çıkılan konseptlere bağlanmaktan asla korkmadı. Örneğin, EXO ve LOONA gibi gruplar esin almak için semana bakıp detaylı seyyare bilgileriyle dolu diskografiler oluşturdu. KINGDOM azaları, Arthur efsanesine katlanan ortaçağ şahsiyetlerini özümsedi.
ATEEZ, “korsanlar” olarak çağrılıyor. Onlar gemileri, kılıçları ve deniz canavarları bol olan K-Pop’ın korsanları!

ATEEZ’in sekiz azası, nihayet dünya çapındaki turları “The Fellowship: The Beginning of the End” ile Amerikan hayranlarıyla buluşmak için Ocak ayında Pasifik’i geçti ve iki senelik bir ertelemenin ardından Amerika’da bir dizi kenti fethetti.
Kariyerleri ve popülerlikleri geliştikçe, orijinal korsan temasına ait yorumları da değişti. “Treasure”da çöl fatihleri, “Wave”de isme kaşifleri ve “Illusion”da sema denizcileriydiler. Son senelerde “Inception” ve “Deja Vu” gibi şarkılarda korsan stillerinden hafif bir kopuş olduğu düşünüldü fakat ATEEZ’in yeni yayımlanan “Don’t Stop” videosu yanan gemiler, çalıntı dramayalar, yağmacı korsan stiline dönüşü işaret ediyor.

Korsanlığa dönüş mevzusunda hiç kimse, mevzubahisi göz bandının taşıyıcısı olan ATEEZ’in kaptanı Hongjoong kadar mutlu olamaz, aboneler de fanlar da ona “kaptan” olarak hitap ediyor.
ATEEZ’e nasıl bakarsanız bakın -pruvadan popoya, iskeleden bayrağa- etkileyici bir kadroya sahipler.

“Korsan konsepti bize çok uyuyor. Gizemli olabilir, eforlu olabilir, bu tema içinde çok şey açıklayabilir ve çok şey ifade edebiliriz. Pek çok değişik stilde korsan var!”  diyor Hongjoong. Daha sonra ATEEZ’in kurgusal öyküsünü ciddi biçimde anlatırken hafifçe gülüyor ve ilave ediyor, “Gerçekten korsan değiliz  ancak konsepti çok değişik biçimlerde hayal edebiliyoruz.”

Hingjoong, kararsız ediyor, yaklaşan tasarıları hakkında ipucu vermekten kaygı ediyor:

“Resmi değil ancak gelecekte bu konseptle daha aşırısını yapmak istiyoruz.”

Her Şey Atıldıkları Serüven Hakkında

ATEEZ’in evvelki turunun COVID-19 salgını sebebiyle ertelenmesinden bu yana takribî iki sene geçti.
ATEEZ’in gemisi karaya oturduğu müddet süresince, tayfa hiç boş durmadı ve yeni bir albüm ve birkaç mini albüm yayımladı, “Kingdom: Legendary War”da yarıştı ve ülke içinde ve dışarıda çok fazla gelişti.

Yeosang, her zamanki gibi utangaçken ve görüşme sırasında kızarırken, Yunho, Yeosang’ın baklavalarını methetmek için “Yeosang çok daha fazla adale geliştirdi.
Ancak Mingi’ye göre Hongjoong’un İngilizce gelişimi, pek çok şahsi gelişmeden yalnızca biri:

“Bir sanatçı olarak sahnede nasıl hareket ettiği ve seyirciyle etkileşimi ve isteğini manipülasyon biçimi mevzusunda gerçekten yol katettiğini düşünüyorum. Ona çok hürmet dinliyorum, ona her zaman daha fazla hayran oluyoruz.”

Hongjoong, grubun iki rapçisi arasında bir “al ve ver” ilişkisi olduğunu açıklıyor:

“Mingi birkaç ay ara verdi ve daha öncekisinden çok daha eforlu bir biçimde geri döndü.
9: From the Wonderland” perofrmanslarında korsan konseptinin doruğunu sunmuştu. Herkesi hayrete düşüren performans, Kingdom’ın o turunda ATEEZ’e birinciliği verdi. Prodüksiyon değeri bir Broadway müzikalini hatırlıyordu.

Sıra 2022 konser şarkı listesini oluşturmaya geldiğinde, ATEEZ bu performansın adapte edilmiş bir versiyonunun uzun süredir beklenen turlarını başlatmak için harikulade bir tercih olacağını öğreniyordu.

Hongjoong, “‘Wonderland’ iki sene evvel Seul’deki konserimizin son şarkısıydı.
Seonghwa’nın ikonik kraken öldürme anı konser sahnesinde yinelenememiş. Hayranlar krakeni çok özlemesin diye, Wooyoung canavarın mukadderatı hakkında faydalı bir açıklama yaptı: “Onu yedik.”

Kraken’in yokluğunda, “Tek bir şeyle daha fazla tesir yaratmamız gerekiyordu.” diyor Hongjoong. Böylece, Seonghwa’nın canavarı öldürmek için kullandığı daha önceki stil tüfek yerine, bir kılıç kullandık.
Seonghwa farklılığa aldırmadı, güncellenmiş silahlarla hayranlarını afallatmak istedi ve kılıçla gelen “şaşaayı” hoşlandı. Bir sorun: Kılıç donakaltıcı derecede ağırdı.

Seonghwa’nın performanstaki hareketlerini gösteren Hongjoong, “Hakikatinde sallamak gerçekten güç. Bitiş pozunu da o yakalıyordu, çok fazla pratik yapması gerekiyordu.” dedi.

Jongho’nun “Wonderland’in sonuna doğru olan yüksek notası da dahil olmak üzere Kingdom performansının değişik sansasyonel anları değişmeden kaldı.
Bu şölene fanlar da katkı sağlar. Fanlar çoğu zaman ATEEZ konserlerine kolay bir grup t-shirtüyle gitmiyorlar. Grubun AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI konserleri, müzik videolarından veya performanslardan giysileri kopyalayan pek çok hayran sayesinde bir moda gösteriyi, kostüm partisine dönüştü.

“Beyaz Maskeli Adam! O hayran çok unutulmazdı,” diye bağırıyor Yunho.

“Pek Çok hayran öbür kostümle hayranlarla resim sürükletti, bu gerçekten çok iyiydi.” diyen San onayladı, ancak Yunho’yu resmi ATEEZ bilgisi mevzusunda hemen düzenledi:

“Beyaz maskeli adam Android Guardian – onu böyle adlandırmaya karar verdik.”

Grubun dikkatini sürükleyen yalnızca kalabalığın içindeki düşmanlar (beyaz maskeli adam) değildi.
Yalnızca bunu yapmaya karar vermeleri değil, kostümlerin ne kadar detaylı olduğunu bakmak da cümbüşlü. Bağlılıklarını ve yaptığımız işi ne kadar beğendiklerini anımsatıyor. Bu fikirleri nasıl tespit ettikleri hakkında daha fazla şey dinlemeyi çok isterim.” dedi.

Hongjoong kabul ediyor, “Hemen hemen hepsi el yapımı sanırım. Onlara her zaman hayran kalıyorum. Bizden esin almalarını beğeniyorum fakat kendi yorumlarını katıyorlar. Onları bakıyoruz ve yine esin alıyoruz, başka bir deyişle bu yaratıcı bir döngü.”

Bir Korsan Her Zaman Böyle Parçalar Giyer

Kostümlere isteği olan yalnızca hayranlar değil neticede, bir korsan ile ortalama bir denizci arasındaki büyük bir giysi farkı var! Dans odaklı bir grup olarak ATEEZ azaları yalnızca koreografi değil, aynı zamanda tarzları da dahil olmak üzere canlı performansta yer alan her detaya alakalılar!

Hongjoong’a göre modayı sahnede uygulamak güç olabiliyor:

“Gerçekten sıkı dans ediyoruz ve koreografimiz gerçekten güç.
Bu çehreden, performanslarımızdaki kostümler, fertsel stillerimizi grup olarak ATEEZ’e nasıl uydurabileceğimizin bir karışımı.”

Hongjoong’un fertsel tarzını gözden kaçırmak güç. Görüşmenin yapıldığı gün, rapçinin parlak kırmızı saçları ojeli tek tırnağıyla geçimliydi ve konuşma süresince çok rakamda ışıltılı küpesiyle oynadı. İmza saçı olan mullet stiline yakın zamanda geri dönüşü şu suali gündeme getirdi: ATEEZ saç tarzı tercihlerine de elbiseleri kadar itina gösteriyor mu?

“Bunun hakkında çok konuşuyoruz!” diyen Hongjoong, daha yumuşak saç renkleri taşıyan öbür azalara işaret etti:

“Sekiz azamız var, bu çehreden grup olarak dengeyi sağlamalıyız.
Çevresine bakıyor, saç sayımı yapıyor. “Bu sefer pek çok siyah saçlı azamız var, bu çehreden Yeosang ve ben renklerimizi değiştirdik, Mingi de.”

Parlak sarışın Yeosang ve kül grisi Mingi kendi renk sınamalarına işaret etti.

Mingi, “Daha fazla saç modeli sınamak istiyorum ama saçıma çok hasar veriyor” diyor.

Ama San hemen bir çözüm üretiyor.“Fırsat tespit ettiğimde, benimkini gerçekten kısa kesmek istiyorum, ‘Deja Vu’dan daha kısa.” diyor ve saç kesme cihazının vızıltı sesini taklit ediyor.
Bu konuşma aralarında, hazırlanmış açıklamalar kadar, gündelik konuşmalar ve tatlı kargaşalar yer aldı. Yunho’ya göre senaryonun dışına çıkıp hayranlarla hürce etkileşim kurabilecekleri zamanları seçiyorlar:

“Bazen öbür sanatçıların dansını yapıyoruz ya da kalabalıkla birlikte dalgalar yapıyoruz. Bu biçimde hayranlarla daha fazla irtibat kuruyoruz. Yönlendirilmeyi beğenen bir tip değilim, bu çehreden doğaçlamak güzelime gidiyor.”

Grubun muhteşem senkronize koreografi meyline karşın, Yunho’nun rahat yaklaşımı konserin ikinci yarısındaki performanslara kadar uzandı.
Seonghwa, “Kaosun tadını çıkarmamızı ve birlikte eğlenmemizden hoşlanıyorum.” diyor.

Konserin belki de en hengameli anı, ATEEZ’in iki azanın her gece sürpriz bir dans break için sahneye çıktığı canlı “The Real” performansı sırasında geldi. İlk Los Angeles gösteriyi için Yeosang ve Mingi dikkatleri üzerine çekti; ikinci konserde San ve Wooyoung vardı.

Dans breakler genellikle o kadar cümbüşlü ve iyi giderekilmiş ki, koreografisi hazır gibi görünüyorlar ancak azalar dans break kısmında tasarısız bir biçimde içlerinden nasıl geliyorsa öyle dans ediyormuş.

Yeosang, “Barbarca evvelden düşünüyoruz, ancak sahnedeyken yalnızca hür tarz dans edip ritme geçim sağlıyoruz” diyor. San kabul ediyor, “Yalnızca ritmi seziyorum!” diye haykırıyor, sonra arkasını dayanıyor ve bir an donakalıyor.
Son Los Angeles konserleri sırasında gayretli vokalist Jongho, ayak bileğindeki sakatlık sebebiyle konserlerin bazı kısımlarını kaçırdı. Ancak Mingi’nin de yer aldığı bu turne, tüm azalar tekrar toplanıp çabaya devam ettiklerinde başka bir deyişle en eforlu olduklarında neler yapabileceklerini bir defa daha anımsattı.

Grubun derin sesli rapçisi, “Daha evvel ‘Fireworks’ performansı yapamadım, bu çehreden bu performansı yapmayı dört gözle bekliyordum.” diyor.
Hongjoong, grubun Amerika’da “Fireworks”ün popülaritesine afalladığını ilave ediyor. İngilizce konuşan hayranların Korece sözcükleri dahi ne kadar iyi bildiğine inanamamışlar.

Bokstan esin alan b-side şarkı “Rocky” de konserlerde hayranlarının gözdesiydi ve yeniden Mingi sahnenin merkezinde yer aldı. “Şarkıya beni ön tasarıya çıkaran bir şey ekledik ve şarkının havası bütün bana göreydi bu çehreden çok eğlendim.” diyor.

Her zaman destekleyici olan San yeniden Mingi’yi işaret ediyor: “Başrol!”

Jongho’ya gelince, grubun güçlü koreografisine karşın dansta hiç kolaya kaçmadan, eforlu vokaliyle sakatlığının üstesinden geldi.
Hayranlarına yeterince dinlendiğini garanti ediyor ve kullanışlı bir ıslatıcının desteğiyle o altın ses akorlarını taze yakalıyor.

Yeni Topraklar Korsanların Bulgusunu Bekliyor

AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI turlarını bitirdikten sonra ATEEZ, Los Angeles’ta hayran aktiviteleri yapmak, ziyaret vermek ve azıcık güneş ışığının tadını çıkarmak için zaman harcamaya başladı. Kısıtlı zamanlarında grubun L.A.’yi keşfetmek için büyük tasarıları var – Romantik San, La La Land’deki yerleri, başka bir deyişle Griffith Gözlemevi’ni ziyaret etmek istiyor; her zaman şık olan Wooyoung, mağazalara uğramayı tasarlıyor; ve keyifli Yunho’nun kalbi Disneyland’e kaymış gidişatta!

Ancak Güney Kore’ye döndüklerinde kısa bir dinlenecekler, ardından tekrar promosyonlara dönecekler.

Hongjoong, başlangıçta Şubat ayının sonları için tasarlanan ve yakın zamanda ertelenen program listesine atıfta bulunarak, “Avrupa turumuzu şimdiden tasarlıyoruz.” diyor.

ATEEZ ayrıca 2022’nin sonunda AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI’ye gizemli bir dönüş daha yapacağını duyurdu – belki başka bir tur ya da bizzat bir KCON’da performans? Bunu henüz kimse hipotez edemiyor ve Hongjoong da açıkla.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş