Eğitim

Kadınların Dünyası – Alain Touraine Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kadınların Dünyası – Alain Touraine Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kadınların Dünyası kimin eseri? Kadınların Dünyası kitabının yazarı kimdir? Kadınların Dünyası konusu ve anafikri nedir? Kadınların Dünyası kitabı ne konu alıyor? Kadınların Dünyası PDF indirme linki var mı? Kadınların Dünyası kitabının yazarı Alain Touraine kimdir? İşte Kadınların Dünyası kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Alain Touraine

Çevirmen: Mehmet Moralı

Yayın Evi: Kırmızı Yayınevi

İSBN: 9789759169237

Sayfa Sayısı: 320


Kadınların Dünyası Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Siz kimsiniz?” sorusuna, bugünün bayanları sırasıyla “ben bir kadınım,” “ben kendimi hanım olarak inşa ederim”ve bunu ilk olarak cinsellik yöntemiyle yaparım” yanıtlarını veriyor.

Zaten en güncel tartışmalarla da beslenen hanımefendiler, bu çözümlemeye dayanak olan saha araştırmasının da ortaya çıkarttığı şeklinde, tutarlı bir betimlemeler ve uygulamalar evreninde yaşarlar; içinde yaşadıkları bu evren, erkeklerinkinden oldukca değişik gözükür, şundan dolayı erkekler kaynakları aralarından bazılarının elinde yoğunlaştırıp emekçileri, sömürge halklarını bayanları ve evlatları aşağı düzeylere indirgeyerek dünyayı fethetmişken, bayanların evreni benliğin yaratılması ve toplumun tekrardan yapılandırılmasına yöneliktir. Simon de Beauvoir`ın sözleriyle, “yalnızca adamların diğeri`si” şeklinde tanımladıkları içindir ki, şimdi hem kendileri hem de erkekler için, hanımefendiler bedenle ruhun, hususi yaşamla kamusal yaşamın, erkeklerle bayanların karşıtlığını aşmaya çalışıyorlar.

Dünyanın kurtarılışı, bayanların yardımıyla, benliğin inşasının karşısında siliniyor. Bu koşullarda, onların gözlerimizin önündeki kültür ağırlıklı bu evrenin gelişine o denli açıklık ve kararlıkla girişmiş olmaları şaşırtıcı olur mu?

(Tanıtım Bülteninden)


Kadınların Dünyası Alıntıları – Sözleri

  • Piyasa toplumu hanım bedenini (ve artık adam bedenini de) ticari bir uyarıcı olarak giderek daha sınırsız bir halde kullanıyor. Sözün kısası, bugün en yaygın mevzu, bu alanlar ve hanım-kurban alanıdır.
  • Yaşamış olduğumuz oldukca hususi dönemde, toplumsal çatışmaların yerini, çoğu zaman çoğunluğun kabullenip içselleştirdiği, her tarafta dayatılmış bir tahakküm gören söylemler yer aldı.
  • Üretken hanım, savaşçının yatağı hanım, evlatların eğitmeni hanım ve teşhir vesilesiyle reklam faili hanım, kadının kendisi hakkında kendisinin yaratıcısı olarak haiz olduğu bilinci etkin bir halde yıkar,öyleki ki, bu hanım betileri içinde bir kurtuluş iradesinin olumlamasını fark etmek zorlaşır.
  • Bir kadının, onun için sürdürülen mücadelelerin, adına kazanılan zaferlerin bilincinde olmaması mümkün değildir.
  • “Ben bir kadınım” demek, şu anlama gelir : ‘hanım olarak, ben bir bayan olma ve bu simgeye kendi seçtiğim içinde ne olduğu yükleme hakkına sahibim. Bu seçim benim özgürlüğümün, kendimi kendime gore tanımlama, davranma ve değerlendirme yeteneğimin bir kanıtıdır.”
  • Tüm insanoğlu eşit olduğuna gore, hanımefendiler için hususi önlemler alma olgusunun bizatihi eşitliğin temellerini yıkmak bulunduğunu onların karşısında savundunuz mu?
  • Erkekler, kadınlardan o denli sık bir arzu nesnesi olarak söz etmektedirler ki, “cinsel rahatsızlık”in önünde daha oldukca parlak günler olacak gibidir.
  • Cinselliğin hanım açısından merkezi önemi, toplumsal olmayan tabanından gelir, şundan dolayı toplumsal yaşamın değişik alanlarında hanım çoğu zaman aşağı konumdadır. “Cinselliğe davet”, bizatihi kurtarıcıdır.
  • Yaşamış olduğumuz oldukca hususi dönemde, toplumsal çatışmaların yerini, çoğu zaman çoğunluğun kabullenip içselleştirdiği, her tarafta dayatılmış bir tahakküm gören söylemler aldı.
  • Reklamların giderek artan bir kısmı seve seve, baştan çıkarma ve beğenilme ardında, bedenini yeni formda tutmaya çalışan ve erkekte arzu uyandırmaya muktedir “kurtulmuş” hanım temasına dönüyor. Bu mal ve teçhizat, fakat bununla beraber da güzellik ve jimnastik ürünleri tüketicisi hanımla, toplumsal baskı güçlerine karşı kendi kendisini inşa eden ve bir kişilik bilinci edinen hanım arasındaki sınırı olabildiğince net bir halde çizmek gerekir.


Kadınların Dünyası İncelemesi – Kişisel Yorumlar

“Bazen, bir kitabı okuduktan sonrasında, o kitabın varlık sebebi ve oluşmasına yol açan entelektüel projenin doğası daha iyi anlaşılır. Okumuş olduğunuz kitap için, bunun bilhassa açıklanması gerekir, şundan dolayı, yalnızca baş-
lığıyla bile bayanlara ve cinsiyet kategorilerine {gender studies) ayrılan o çok büyük alanda içeriyor, fakat alışkın olduğumuz araştırma ve tanıtımlar bütünlerinin asla birine girmiyor.”
Kısa ve net. (Gülnar B.)

Toplumsal bilinçte mevcud hanım tanımlarına yapılmış isyan durumunda olan kitap karşı cinsin bayanı aslen bakış açısını değiştirdiğinde cok iyi anlayabileceğini özetleyen tavsiye edilir bir yaratı.. (Elif)


Kadınların Dünyası PDF indirme linki var mı?


Alain Touraine – Kadınların Dünyası kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kadınların Dünyası PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Alain Touraine Kimdir?

1925 senesinde doğan cemiyet bilimci sosyolog olan Touraine, Paris Sobone Üniversitesi Öğetim üyelerinden. Küresel anlamda Ortadoğu ve Türkiye Uzmanı.

Kuşağımız Sosyologlarının hocası olan Touraine’nin öğrencileri içinde Nilüfer Göle ve Ferhat Kertel şeklinde Türk hocalar da var.


Alain Touraine Kitapları – Eserleri

  • Modernliğin Eleştirisi
  • Demokrasi Nedir?
  • Kadınların Dünyası
  • Birlikte Yaşayabilecek miyiz?
  • Küresel Kuşatma Karşısında İnsan
  • Krizden Sonra
  • Yeni Bir Paradigma
  • Toplumların Sonu
  • Başka Türlü Düşünmek


Alain Touraine Alıntıları – Sözleri

  • Demokrasinin başlıca amacı, temel ilkesi eşitlik olması ihtiyaç duyulan siyasal bir cemiyet yaratmaktır. (Demokrasi Nedir?)
  • Yine de İncillerin ruhu ile Rönesans’taki papalık içinde ortak olan ne vardır ki? Kuran ile İran’da Humeyni’nin İslam Devrimi’nden doğan rejimin ilgisi nedir ki? (Toplumların Sonu)
  • Yani bugün cemiyet adını verdiğimiz şey ilk olarak dinsel erkin ve kral erkinin ya da oligarşik erkin dünyanın bir bölümünde ortadan kaldırılışının meyvesidir. (Toplumların Sonu)
  • Bir kadının, onun için sürdürülen mücadelelerin, adına kazanılan zaferlerin bilincinde olmaması mümkün değildir. (Kadınların Dünyası)
  • Demokrasi inançların, kökenlerin, düşüncelerin ve tasarıların çeşitliliği olmadan var olmaz. (Demokrasi Nedir?)
  • Türk okurunun düşünceme göstereceği ilgiye oldukca hususi bir ehemmiyet veriyorum, şundan dolayı Türkiye bu dünyanın tekrardan oluşturulması”nın en etkin halde arayış halinde olduğu ülkelerden biri (Modernliğin Eleştirisi)
  • Demokrasi hukuk devletinden değil, erksiz çoğunluk adına ve egemen çıkarlara karşı etik ilkelere –özgürlük, hakkaniyet– başvurudan doğar. (Demokrasi Nedir?)
  • … demokrasinin temel amacı yalnızca haklar mevzusunda değil, fırsatlar mevzusunda da eşitliği sağlamak ve kaynak eşitsizliğini olabildiğince sınırlamaktır. (Demokrasi Nedir?)
  • Piyasa toplumu hanım bedenini (ve artık adam bedenini de) ticari bir uyarıcı olarak giderek daha sınırsız bir halde kullanıyor. Sözün kısası, bugün en yaygın mevzu, bu alanlar ve hanım-kurban alanıdır. (Kadınların Dünyası)
  • Erkekler, kadınlardan o denli sık bir arzu nesnesi olarak söz etmektedirler ki, “cinsel rahatsızlık”in önünde daha oldukca parlak günler olacak gibidir. (Kadınların Dünyası)
  • Demokrasi bir ülkenin yurttaşlarının sorumluluğuna dayanır. (Demokrasi Nedir?)
  • Baslica amacimizin doga uzerinde egemenlik oluşturmak olmadigini, doga uzerinde kurdugumuz egemenlik uzerinde bir egemenlik oluşturmak oldugunu ogrendik artik; uygarliklarimizin ölümlü oldugunu, gezegenimizin yasanamaz duruma gelebilecegini, kentlerimizin asiri siddetin etkisiyle yanip tutusabilecegini biliyoruz artik. Eskiden ekonomiyi kalkindirmakti isimiz, simdiyse cok daha buyuk bir isimiz var: Yuzyillardir parcaladigimiz, bozdugumuz, keyfimizce kullandigimiz ve uygulayimsallastirdigimiz bir dunyayi tekrardan olusturmak. (Birlikte Yaşayabilecek miyiz?)
  • Yaşamış olduğumuz oldukca hususi dönemde, toplumsal çatışmaların yerini, çoğu zaman çoğunluğun kabullenip içselleştirdiği, her tarafta dayatılmış bir tahakküm gören söylemler aldı. (Kadınların Dünyası)
  • Tüm insanoğlu eşit olduğuna gore, hanımefendiler için hususi önlemler alma olgusunun bizatihi eşitliğin temellerini yıkmak bulunduğunu onların karşısında savundunuz mu? (Kadınların Dünyası)
  • Yine de şunu unutmamalıyız ki, çağdaş İskandinav toplumları öteki toplumlardan daha kuvvetli olmuştur, şundan dolayı internasyonal ekonomiye iştirakı kuvvetli bir sendika hareketiyle ve tekrardan dağıtıcı devletin etkin rolüyle bağdaştırabilmişlerdir. (Toplumların Sonu)
  • Oysa dünyada neler olup bitiyor? Üniversitelerimiz Batı’nın fersude bir fotoğrafına aşık olmuş mecnunlari çağrıştırıyor. Batı onların yalnız kafalarında bir hayal olarak, Hayali Batı olarak var. Gerçek Batı, düşünen, üreten , sorgulayan ve araştıran Batı, zinhar gundemlerine girmiyor. (Küresel Kuşatma Karşısında İnsan)
  • “Batı modernleşme modeli, her düzeyden kaynakları bir seçkinler sınıfının elinde toplayarak ve aşağı görülen karşıt kategorileri olumsuz biçimde tanımlayarak toplumu ’kutuplaştırmaya’ yönelmiştir.”
    “ Yeni bir dinamizm ancak bütün kutuplaşmaların ötesine geçip, Batı modelinin ayırmış olduğu şeyleri ‘yeniden birleştirmeyi’ başarabilecek bir eylem temelinde ortaya çıkabilir.”
    Bu eylemler;
    -Çevreci hareketler,
    -Küreselleşmeye karşı savaşım eden hareketlerdir. (Yeni Bir Paradigma)
  • “İnsanoğlunu Tanrı tarafınca yaratıldığı için sevmek, insandaki Tanrı’yı sevmek gerekir. Ama çağdaş özne görüşü insanoğlunun soyluluğunun, Tanrı tarafınca kendi imgesine gore yaratılmış olmasından geldiğini dikkate almaz. ” (Modernliğin Eleştirisi)
  • Toplum fikri, rolünü koruyamayacak kadar zayıf ve kıyıcı bir hale geldi; gitgide aidiyetleri daha azca, iç ve dış çatışmaları da daha oldukca gösterir oldu. (Toplumların Sonu)
  • Eskiden sessizlik içinde yaşıyorduk, şimdi gürültü içinde yaşıyoruz; eskiden yapayalnızdık, şimdi kalabalığın içinde yitmiş durumdayız; pek azca ileti alıyorduk, şimdi ileti bombardımanına tutuluyoruz. (Modernliğin Eleştirisi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş