Eğitim

Kalbimin Sahibi – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kalbimin Sahibi – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kalbimin Sahibi kimin eseri? Kalbimin Sahibi kitabının yazarı kimdir? Kalbimin Sahibi konusu ve anafikri nedir? Kalbimin Sahibi kitabı ne konu alıyor? Kalbimin Sahibi PDF indirme linki var mı? Kalbimin Sahibi kitabının yazarı Başak Kızıltan kimdir? İşte Kalbimin Sahibi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Başak Kızıltan

Yayın Evi: Parola Yayınları

İSBN: 9786257031875

Sayfa Sayısı: 432


Kalbimin Sahibi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Babasına benzeyen erkekleri seçen kadın, bazen hayranlıktan yapmaz bunu; Küçük kızın yenildiği savaşı büyük kızın kazanacağını sanır… İşte bu yüzden belki de sana âşık oldum”

Yanlış bir günde süregelen bir aşkın hayatınızın en doğru şeyi olması mümkün mü?

Onlar seneler sonrasında tekrardan karşılaştıklarında akıllarında aşktan yaratı yoktu. Ama ilk andan itibaren Ilgın, Baray’a emanetti işte!

Zamanını bekleyen aşk, Baray’ın almış olduğu tüm yaralara Ilgın’ın dudaklarında merhem olmuştu.

Yerini gören aşk, Ilgın’ın asla hissedemediği itimatı Baray’ın kollarında sunmuştu.

Halfeti’nin simsiyah güllerinin içinde aşklarını mühürleyen Ilgın ve Baray’ın hikâyesi, sizi aşk sandığınız yalanlardan çekip alacak. Aşka inanan hepimiz şeklinde içinizi saran mutluluk hissiyle çevireceksiniz Kalbimin Sahibi’nin her sayfasını.

“Bana neden güzel kız diyorsun?”

“Güzelsin çünkü…”


Kalbimin Sahibi Alıntıları – Sözleri

  • Vay be ben… Ben Ilgın Doğan! Sakar Ilgın, başı beladan kurtulmayan Ilgın. Yaşayamadığı aşk hikâyelerini yazıp kitaplar çıkaran, filmlere mevzu olan Ilgın şimdi İstanbul’un en azılı çapkınlarından birinin ilgisini mi çekiyorum? Gururum okşandı be!
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin..”
  • “Belki de artık deli fırtınadan kaçmak isterim. Yol doğru olmasa bile…”
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin…”
  • “Babasına benzeyen erkekleri seçen hanım, kimi zaman hayranlıktan yapmaz bunu; Minik kızın yenildiği savaşı büyük kızın kazanacağını sanır… Işte bu yüzden kim bilir sana aşık oldum..”
  • “Bana niçin güzel kız diyorsun?”
    “Güzelsin bundan dolayı..”
  • “Nereye gidersen git, geldiğin yer ben olacağım için teşekkürler.”
  • Ne acayip, demek birine bağlı olmak, görevli olmak bu şekilde bir şeymiş. Bir an kavga edip yeri göğü inletirken sonrasında sakinleşip gene ona sığınmakmış.
  • Okumadan olur mu kızım? Allah bile bizlere ilk olarak ne demiş Oku demiş… Okuyacaksın ki bileceksin, öğreneceksin, kendini geliştireceksin.
  • “Ama siyah hüznü, yası, umutsuzluğu simgeler… Bu topraklar gibi…”
    “Hayır, tam tersi siyah gül kara sevdayı, vazgeçilmez aşkı simgeler. Aşıkların birbirlerine verdikleri sözleri adeta mühürler güzel kız.”


Kalbimin Sahibi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kalbimin Sahibi: Yine güzel güzel bir kitap okuyup, güzel bir kalem daha tanıdım. okuma zevkine güvendiğim dostların tavsiyesi üstüne okudum Kalbimin Sahibi’ni.
Israrlı tavsiyelerinin nedenini okuyunca anladım heralde.
Kimi vakit güldüğüm, kimi vakit sinirlendiğim sayfalar aktı gitti.
Ilgın inatçı, tuttuğunu koparan, bildiğini okuyan va heralde başarıya ulaşmış bir iş hanımı. Çalıytığı reklam şirketinin gözde elemanı desek yalan olmaz onun hakkında. Aile ilişkileri babasının mesleğinin gereği olan yoğun emek verme ve görevlerden dolayı hep zayıf kalmış. Babası emekli olmuş fakat annesinin ölümünden sonrasında pek de değişen bir şey olmamış. Kuvvetli karakterinin bir sebebi de bu bence. İhtiyaç duyduğu her an babasını bulamaması onu mücadeleci bir polis kızı yapmış. Tabi duygusal mevzularda bocaladığı olmuyor mu? Elbette kitap süresince bunun etkilerini yer yer görüyoruz.
Serkan ve Baray içinde azca mekik dokumadı.
Şimdi diyeceksiniz ki kim bu Baray? Tabi arkasından Serkan’ı da sormazsanız darılır.
Baray da bir emekli komiser oğlu. Babasının izinden gidip polis olmuş. Yakışıklılığına diyecek yok. Tabi bir de olduğu şeklinde organik bir kişiliğe haiz. Siz diyin odun, ben diyim yapmacıksız.
Ilgın, bir akşam vakti yolda yürürken kendisini protesto gösterisinin ortasında bulur. O kargaşada kendisini ifade edemez ve polisler tarafınca göz altına alınır. Karakolda tüm hırçınlığıyla kendisini savunmaya çalmış olduğu sırada Baray’la karşılaşırlar. Bundan sonrasında da vakalar vakalar.
Devamlı kesişen yollar, karşılaşmalar, kafa karışıklıkları ve değişen duygular.
Ortaya çıkmış olduğu ilk andan itibaren Serkan’a gıcık oluyordum. Yazar beni bu mevzuda asla şaşırtmadı İstediğimi verdi. Başta ılgın’ın hal ve hareketlerine de sinir oldum fakat endişelerini de anlıyordum.
Benim için keyifli, akıcı ve okuması keyifli bir kitaptı. Yazarın öteki kitaplarını da en kısa zamanda edinip okumayı planlıyorum.
Tavsiye edenlere teşekkürlerimi iletiyor, ben de sizlere tavsiye ediyorum. (Hatun Akbulut)

Merhaba neler yapıyorsunuz?
Bugün size basakkiziltan’ın son olarak çıkan kitabı ile geldim. Ve bu kitapla da daha iyi anladım ki benim için bundan sonrasında ne yazsa okurum söylediğim yazarlar içinde yerini aldı sevgili yazarım.
Ilgın, meşhur dizilerin senaristi, yazar, reklamcı hem de toplumsal medyada ne paylaşsa vaka olan ele avuca sığmaz, deli kızımız. Annesinin vefatından sonrasında babası ve mesleğinden kaçmak ve üniversite için İstanbul’a gelir.
Baray, esmer, uzun boylu, yakışıklı, işinde başarıya ulaşmış bir komser. Geçmişin acılarında takılı kalmamak için kendini işine adamış. Baray’ın babası ve Ilgın’ın babası can dostlar birlikte vazife yapmışlar. Bu can dostlar tüm güvenlik birimleri tarafınca kent efsanesi olarak anılırlar. Baray için idoldürler.
Babası ile her ne kadar görüşmese de Ilgın karakola düşmüş olduğu an haberi olur. Yine bigün protesto meydana getiren bir grubun içinde bulur kendini. Karakoldan onu almaya gelen ise bu sefer Baray ‘dır. Çocukluklarının bir dönemi beraber geçmesine rağmen hatırlamaz Ilgın Baray’ı.
Çalmış olduğu iş yerinde gelen bir proje için verdiği düşünce ile her insanın dikkatini çeken Ilgın bilhassa patronlarından Serkan’ı güzelliği ile de etkilemiştir. Serkan ile beraber olmak Ilgın’a iyi gelir sadece senelerdir görmediği adını bile hatırlamadığı Baray’la her yerde rastlantı eseri karşılaşmaya başlaması da ilginçtir. Birbirlerine sataşmadan söyleşi edebilirlerse Baray’ın aslına bakarsak ne kadar esprili ve içten bulunduğunu keşfeder. Baray’ın başına gelen vakayla bilincinde olmasalar da birbirlerine çekilmeye başlarlar.
Ilgın babasına benzeyen bir adama mı aşık olacak?
Annesinin yaşadıklarını yaşamamak için kaçan Ilgın şimdi ne yapmalı tercihini prenseslikten yana mı kullanmalı yoksa ardını aramadan her şeyi akışına mı bırakmalı?
Baray’ı bu kadar etkileyen geçmişinde yaşamış olduğu vaka ne?
Sonrası mı ? Tabiki kitapta.
Emeğine kalemine sıhhat yazarcım gene harikalar yaratmışsın. (BB)

“Sonucu sana haber vereceğim. Ayrıca sabahleyin için teşekkürler.
Neden şimdi teşekkür ediyorsun?
Öküz bu öküz… vallahi su katılmamış öküz!
“Bu karenin içindeki yerimi çözmeye çalışırken,gülümseyen gözlerime de şaşırıyorum. Sanki bir kaç gün önce kanepede sevgilisini basan kadın ben değilim gibi”
Ay ben iyi mi bir kitap okudum? Kaç gündür attığım alıntılardan iyi mi sevdiğimi anlamışsınızdır artık birazcık baydım sizi fakat ne yapayım fazlaca guzeldi cok.
Güzel Ilgın’a kitabın başlarında fazlaca üzüldüm.
Sevgilisini,başka bir kızla kendi evinde basması başımdan aşağı kaynar suların dökülme hissine sebep oldu( hemde kimle bir bilseniz)
Dedim şimdi bu kız depresyon vs mevzu bu şekilde gider hayıııııır tam aksine vakalar o şekilde bir gelişti ki yazarımı burda kutlarım,bundan dolayı tahminim dısı ilerledi
Basını belaya soktugu bir gece komiser Baray’ın onu evine bıraktıgı gün basıyor sevgilisini kendi evinde. Baray’ın o an kıkırdamaları,Ilgın’ın uyuz olması bol miktarda kahkaha atmama sebep oldu
Baray,Kendisi şeklinde emekli polis olan Ilgın’ın babasının arkadaşının oğlu. Aslında çocukken azca da olsa zamanında zaman gecirmişler. Kader ya işte İstanbul’un göbeğinde gene aynı şehirdeler.
Ilgın’ın yeni aldıgı bir projede de Ortaklardan birisi Serkan,yakısıklı,genc,varlıklı ve kibar bir adam. Ilgına karsı da hisleri var.
Ilgın’da da ne talih yahu ıkı yakışıklı birden kızımıza talip. Biri kıvanc tatlıtug biri burak özçivit ikisinide cok beğenirim ayrıca fakat favorim esmer adam
Ama heralde kitaptaki favorim Serkan’dı.
Kızımız bu iki adam içinde o şekilde şeyler yaşar ki çogu yerde artık Ilgın’a kızmaya başladım. Yahu ne bu kararsızlık bir insan iki kişiyi sevebilir ya da bisey hissedebilir mi?
Libidodur o
Hikayemizin ortalarında Serkana fazlaca üzüldüm ki bence arada en masum olan oydu,evet aldatılan Ilgın bile değildi!
Öyleki maceralar o şekilde vakalar oldu ki kitap beni hem eğlendirdi hem şaşırttı. Ama kitabı hep kafam serkanda takılı kalmış olarak okudum. Ona fazlaca üzüldüm Ah serkan ümit ederim hak ettiğin şeklinde yaşarsın dostum
Oldukca yazacak şeyim var fakat spoi vermek Asla istemiyorum,bu kitabın okunması gerek. Ben yazarımızın kalemini Oldukca Oldukca sevdim hatta bayıldım (NurdaninKutuphanesi)


Kalbimin Sahibi PDF indirme linki var mı?


Başak Kızıltan – Kalbimin Sahibi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Kalbimin Sahibi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Başak Kızıltan Kimdir?

Başak Kızıltan; 25 Ağustos’ta doğan tam bir başak burcu kadınıyım. Yarı Ankaralı yarı Karadenizliyim… Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun olunca İstanbul’da kariyerime devam ediyorum


Başak Kızıltan Kitapları – Eserleri

  • Tesadüfen Aşk
  • Umuda Dans
  • Aksiseda
  • Kalbimin Sahibi
  • Buselik


Başak Kızıltan Alıntıları – Sözleri

  • Aşk… Benim aşkım bu şekilde işte : Yakan, yıkan, kavuran fakat aniden da bulutların üstünde dolaştıran. (Umuda Dans)
  • “Babasına benzeyen erkekleri seçen hanım, kimi zaman hayranlıktan yapmaz bunu; Minik kızın yenildiği savaşı büyük kızın kazanacağını sanır… Işte bu yüzden kim bilir sana aşık oldum..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin..” (Kalbimin Sahibi)
  • Ne acayip, demek birine bağlı olmak, görevli olmak bu şekilde bir şeymiş. Bir an kavga edip yeri göğü inletirken sonrasında sakinleşip gene ona sığınmakmış. (Kalbimin Sahibi)
  • “Nereye gidersen git, geldiğin yer ben olacağım için teşekkürler.” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin…” (Kalbimin Sahibi)
  • “Senden sonrasında hayatımı hep kızıllıklar kaplıyor, Ela. Güneş benzeri biçimindesin, pırıl pırılsın… Henüz fazlaca kısa süre oldu fakat inan bana hayatıma inanılmaz bir dokunuş yaptın. Seninle birlikte fark ettim tüm renkleri. Bu manzaranın güzelliğini, huzuru, sessizliği ve sakinliği… Hatta aile teriminin ne kadar hususi bulunduğunu… ” (Umuda Dans)
  • İçinizde çarpışan tüm duyguları, kelimeleri, sesleri bir tek bir “peki” ile özetleye biliyorsunuz ki… “Peki.” (Tesadüfen Aşk)
  • Sevdiğin şahıs seni sevmiyorsa,
    Sen de onu sevme!
    Yeryüzünde bir tek bir adam yada bir karı oymuş şeklinde dilencilik yapmana gerek yok..!!! (Tesadüfen Aşk)
  • “Ben Ela’yı görünce dedim ki: Bu gerçek mi ya?
    Hayatımda aniden bu şekilde takılıp kalmamıştım. Medyada gördüklerin maalesef doğru…
    Evet, Nehir ile bir birlikteliğim vardı hatta aynı evde yaşıyorduk.
    İnan bana Kemal, ben Ela ile tanıştıktan sonrasında bir kez bile o eve gitmedim hatta buraya ulaşmadan önce eski evime geri taşındım.
    Zaten sürekli kavgayla devam eden bir ilişkimiz vardı.
    Şu an Nehir’le ayrıyız fakat bunu şimdilik açıklayamayız. Neden diye sorma! Nehir’le ilgili bir durum, benim olsa anında söyler kurtulurdum fakat aileme bile söyleyemiyorum. Tek bilmeni istediğim ben Ela’ya karşı bir şeyler, aslına bakarsak fazlaca kuvvetli şeyler hissediyorum ve bunun peşinden gideceğim.
    “Ilkin kendi yaşamının peşinden git, prangalarından kurtul, sonrasında Ela’ya olan hislerinin peşinden git Aren. Benden sana bir dost tavsiyesi.” (Umuda Dans)
  • Sonunda alçı çıktığında, “Saklamak istiyor musun? İmzalar var, şiir var üzerinde, bir de bir resim var. İstersen düzgünce sana teslim edebilirim,” dedi Osman alçıyı muntazam bir halde elinde tutarken. Aren’in Ela için yazdığı şiirin mısrası geldi aklına.
    “Başını göğsüme sakla sevgilim,
    Güzel saçlarında dolaşsın elim,
    Bir gün ağlayalım,
    Bir gün gülelim,
    Sevilen yaramaz çocuklar şeklinde…”
    (Sabahattin Ali) (Umuda Dans)
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir. Aşkın ilk soluğu, mantığın son soluğudur.” (Umuda Dans)
  • “Şairin söylediği şeklinde ‘Boğuluyorum.’.” (Tesadüfen Aşk)
  • “Ama siyah hüznü, yası, umutsuzluğu simgeler… Bu topraklar gibi…”
    “Hayır, tam tersi siyah gül kara sevdayı, vazgeçilmez aşkı simgeler. Aşıkların birbirlerine verdikleri sözleri adeta mühürler güzel kız.” (Kalbimin Sahibi)
  • Aşkın buzdan kanatları vardı. (Umuda Dans)
  • Aşk başlanmadan güzel kalplerde coşku bakışlarda korku olduğu vakit güzel…
    Birbirimize sezdirmemek için çarpmış,
    Başkaları görmesin diye çabalayış,
    Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği vakit…
    Aşk başlamadan güzel… (Tesadüfen Aşk)
  • “ Ayaz’a gittikçe aşık oluyorum, daha fazla nasıl aşık olunur bilmiyorum ama onunla geçirdiğim her dakika ona daha çok bağlanıyorum. Bu bağlılığın normalde beni korkutması lazım ama olmuyor. Tam tersine her şeyimle teslim olmak istiyorum ona. Sorgusuz,sualsiz en saf halimle teslim olmak..” (Tesadüfen Aşk)
  • Durdurun dünyayı, inecek var.. (Tesadüfen Aşk)
  • “Bana niçin güzel kız diyorsun?”
    “Güzelsin bundan dolayı..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Belki de artık deli fırtınadan kaçmak isterim. Yol doğru olmasa bile…” (Kalbimin Sahibi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş