Eğitim

Kerbela – Vehbi Bardakçı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kerbela – Vehbi Bardakçı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kerbela kimin eseri? Kerbela kitabının yazarı kimdir? Kerbela konusu ve anafikri nedir? Kerbela kitabı ne konu alıyor? Kerbela PDF indirme linki var mı? Kerbela kitabının yazarı Vehbi Bardakçı kimdir? İşte Kerbela kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Vehbi Bardakçı

Yayın Evi: Ozan Yayınları

İSBN: 9786054723034

Sayfa Sayısı: 728


Kerbela Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kerbela, tarihte eşine rastlanmadık bir kıyımın ve zulmün arenası olmuştur. Bu vaka, sünnetine uydukları ve şefaat diledikleri kendi peygamberlerinin torunlarını katletmekten çekinmeyen saltanat düşkünü tiranların iktidar uğruna neler yapabildiklerini göstermektedir. Sahraları kan gölüne çeviren zalimler, vahşetleriyle çöl ufuklarını da utancın karanlığına boğmuştur.

Yezid’e karşı İmam Hüseyin’in yanında bulunduğunu bildiren Kûfe halkının bir kısmı iktidar güçlerince korkutulup sindirilmiş, bir kısmı çeşitli vaatlerle kandırılmış, bir kısmı da rüşvetle satın alınmıştır. Bu bakımdan Kerbela bir tek zulme değil, bununla birlikte tarihin en büyük ihanetlerinden birine de tanıklık etmiştir.

Kerbela’nın tanıklık etmiş olduğu bir başka vaka da İmam Hüseyin ve yoldaşlarının kahramanca direnişi ve masumların günü- müze kadar ulaşan ve sonsuza kadar boşlukta yankılanacak olan çığlıklarıdır. Şah-ı Merdan Ali kızı Zeyneb’ül Kübra’nın yedi kat semaya yükselen feryatlarıdır. Ve tanrısal aşkın zirvesidir. Fırat o günden sonrasında masumların gözyaşı olmuş, susuzluktan yanıp kavrulan ve utançtan ar damarı çatlayan bereketsiz topraklar ise Kerbela’nın hüznü olmuştur.

Altmış sekiz kuşağı gençlik önderlerinin mücadelesini başarıyla romanlaştıran ve beğeniyle okunan Vehbi Bardakçı bu kez Kerbela’yı kaleme alarak “Aşkın Kanadığı Yer”i söyledi. Bu roman onun kalemine oldukça yakıştı. Mutlaka okuyun.


Kerbela Alıntıları – Sözleri

  • “Ölmenin oldukça kolay olduğu zamandı. Ölmek kurtuluştu, fakat kalmak zordu.”
  • “Peygamber, ‘Adem’in ilmini, İbrahim’in hilmini, Nuh’un azmini, Yusuf’un cemalini, Musa’nın celalini, İsa’nın takvasını görmek isteyen kimse var ise, Ali’ye baksın!’ derdi.”
  • Yüce Allah’ın hikmetinden sual olunmazdı. Zaten sual olunsa da kimse bunun yanıtını bulamazdı. Hayat söylediğin sırra kadem bir ademoğlunun iki dudakları içinde değildi ki, kalbin taa derinliklerinde, kim bilir hangi boyutlardaydı?
  • “Başınız bedeninizden alındığında imanınız ve inancınız kalır orta yerde.Göğsünüzü hançerleyip yüreğinizi çıkardıklarında sevginiz kalır. Gördünüz mü,ne yaparlarsa yapsınlar,inancınızı ve sevginizi yok edemiyorlar. Zira onlar ölümsüzdür.Siz eli bol bir adamı öldürebilirsiniz, fakat cömertliği öldüremezsiniz.Cesur bir adamı öldürebilirsiniz,fakat cesareti öldüremezsiniz. İşte bunun şeklinde seven bir adamı da öldürebilirsiniz,fakat sevgiyi asla…”
  • “Kişi dili altında saklıdır,konuştuğunda değerinden neler kaybetmiş olduğu anlaşılır.”
  • Zira Hüseyin için “zafer” öldürmek değil, ölmek de “yenilgi” değildi.
    Bu mücadelede insanoğlu doğru ve yanlışın çatıştığını görecek, ayrışma ve saflaşma ona bakılırsa yapılacaktı. Doğru mesajlar alınmaya başlandığında savaşım amacına ulaşmış olacaktı. Bu mücadelede kendisinin sağ kalıp kalmaması mühim değildi.
  • .
    Halka karşı kibirli olan zelil olur.
    .
  • “şahıs dilinin altında saklıdır”dedi. Onu konuşturduğun vakit değerinden neler kaybettiğini anlarsın.”
  • Zira Rasulallah göstere göstere yakarma yapmanın riya olacağını, sahteliği, ikiyüzlülüğü ve münafıklığı ortaya çıkaracağını ve insanları şirke götüreceğini biliyordu.
  • Kalabalık çekildiğinde vahşet manzarası olanca dehşeti ve çirkinliği ile ortaya çıktı. Üstünde otuz üç mızrak ve bir o denli da kılıç yarasıyla Hüseyin’in başsız bedeni birazcık ötedeydi. Müslümanların peygamberi Muhammed’ül Mustafa’nın torunu olan İmam Hüseyin, “Müslüman” bulunduğunu söyleyen kişiler tarafınca bu hale getirilmişti.
    Suçu; sapıklığı herkesçe malum bir şarlatana biat etmemek ve onun saltanatına boyun eğmemekti. Yani insan olmak…


Kerbela İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tarihte bu şekilde bir kıyıma rastlanmamıştır.Kerbela aşkın kanadigi yer süper ötesi anlatılmış ki .Bizzat yaşadım sanki o susuzlugu o çaresizliği ve o Allah a teslimiyeti..Kerbela insanların para pul ve mevki için neler yapacaginin en doğru anlatıldığı yerdir..Ilkin H.z HÜSEYIN I çağırıp yardım isteyip sonrasında ona karşı cenk açmak iyi mi bir akıl işidir.Evlatlar şehit oldu kardeşler şehit oldu eşleri anaları izledi bu vakası:( Hergün 5 zaman namaz kılan ve peygambere salavat getirenler yapti bunu .”BEN HUSEYINDENIM HUSEYINDE BENDENDIR .KİM HUSEYINI SEVERSE ALLAH DA ONU SEVSIN”diyen peygambere inandıklarını dile getirenler yapmış oldu ne için şan şöhret para mevki icin..Ehlibeytin son çiçeğini soldurdular..Allahın laneti yezit ve taraftarlarının üstüne olsun.. (AsiMavi)

Yarım saattir bilgisayarın önünde ne yazsam da hepimiz kitabı okusa diye düşünüyorum. Hala kitabın etkisindeyim ve kafamı toparlayamıyorum tek diyebileceğim kesinlikle okuyun.
Kerbela, içinde tarihimizin,dinimizin,Peygamber efendimizin, Hz. Ali’nin,Hz.Hüseyin’in anlatıldığı mükemmel bir kitap.
“Ayetler niçin mucizeydi? Mucizeydi,zira olağanüstü şeyleri açıklıyordu…Yeryüzü ve sema,mucize değilse neydi?Çiçekleri dölleyen börtü böcek,bataklığı seven sivrisinek,kozada uyuyan tırtıl,ağını ören örümcek,peteğini dokuyan arı,kanatları nakışlı kelebek,bal bakışlı bebek,gökte uçan,suda yüzen,yerde sürünen mucize değilse neydi?Mucize, bir bebeğin yaşama tutkusuyla bıraktığı luk çığlıkları değil miydi? Ve kirli bir su damlasından meydana gelen insanoğlunun kendisinden daha büyük bir mucize olabilir miydi?” (Çakıltaşı)


Kerbela PDF indirme linki var mı?


Vehbi Bardakçı – Kerbela kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Kerbela PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Vehbi Bardakçı Kimdir?

Öykü-roman yazarı. Acılar Paylaşılmaz adlı ilk öyküsüyle Kültür Bakanlığının 1979’da açmış olduğu bir yarışmaya katılarak birinci oldu. 1980’de yurtdışına çıktı. Grafik tasarım ve uygulamaları üstüne yarım kalan meslek eğitimini Berlin’de tamamladı. Seksenli ve doksanlı yıllarda çeşitli adlarla yurtdışında kitaplaşan ve Die Fremde ist meine Heimat / Gurbet Yurdumdur adıyla Almanca’ya çevrilen tüm öykülerini, Yarım Kalan Türkü adlı tek kitapta biriktirerek Türkiye’de yayınladı. Kapı Kapı, Evrenin Gizli Boyutları, İnsan Sevdikçe Güzelleşir, Kelebek Vadisi, Özgürlük ve Dünyanın En Güzel Kitabı yazarın öteki eserleridir.

Yarım Kalan Türkü’de, 12 Eylül darbesiyle sonuçlanan yetmişli yılların siyasal kaosu tüm çıplaklığıyla verilirken, Kapı Kapı adlı altı bölümlük dizide, toz duman içinde ordan oraya savrulan temiz bir Anadolu gencinin dramı etkisi altına alan bir üslupla anlatılmış ve ülkenin içinde bulunmuş olduğu trajikomik vakalar ustaca sergilenmiştir. Evrenin Gizli Boyutları adlı felsefi eseriyle yazdıklarına yeni bir şekil veren yazar, İnsan Sevdikçe Güzelleşir, Kelebek Vadisi, Özgürlük ve Dünyanın En Güzel Kitabı adlı peşpeşe çıkan romanlarıyla Türk edebiyatına emsalsiz ve yeni eserler kazandırmıştır. Hasretim Derin Uykularda, Ağlasın Sema ve Kırmızı Bahar adlı romanlarıyla 68 kuşağı üstüne bir Adanmış Hayatlar serisi oluşturan yazar, Kerbela – Aşkın Kanadığı Yer adlı romanında dinin yozlaştırılmasını ve saltanat aracı hâline dönüştürülmesini, Şeyh Bedreddin üstüne yazdığı Yârin Yanağından Gayri ve Pir Sultan Abdal üstüne yazdığı Demirin Üstünde Karınca İzi adlı son romanlarında ise Osmanlı sarayına karşı ayaklanan halk hareketlerini anlatmıştır. Bu son üç romanı da bir Koza Karanlığı serisi oluşturmaktadır.


Vehbi Bardakçı Kitapları – Eserleri

  • Ağlasın Sema – Adanmış Hayatlar 2
  • Hasretim Derin Uykularda – Adanmış Hayatlar 1
  • Kırmızı Bahar – Adanmış Hayatlar 3
  • Kerbela
  • Demirin Üstünde Karınca İzi
  • İnsan Sevdikçe Güzelleşir
  • Şeyh Bedreddin
  • Özgürlük
  • Dünyanın En Güzel Kitabı
  • Kapı Kapı
  • Devrimin Ayak Sesleri
  • Evrenin Gizli Boyutları
  • Yarım Kalan Türkü
  • Kelebek Vadisi
  • Kendi Türkünü Söyle
  • Yüreğin Burkulması


Vehbi Bardakçı Alıntıları – Sözleri

  • Yaşadığınız her olayın bir sebebi vardır. Hayatta tesadüfler yoktur. Gerçekleşen ve yaşam sahnesine çıkan her durum, her vaka, belli yasalarla birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Başarının bir sebebi vardır.başarısızlığın başka bir sebebi vardır. (Özgürlük)
  • Vicdanlarını ve şereflerini üç kuruşa satacak kadar küçülmüşlerdi ! (Kırmızı Bahar – Adanmış Hayatlar 3)
  • “Kişi dili altında saklıdır,konuştuğunda değerinden neler kaybetmiş olduğu anlaşılır.” (Kerbela)
  • “Oysa kardeşlik neydi ki? Karşılıksız sevmek,karşılıksız vermek,aynı heyecanı,aynı umudu,aynı acıları ve sevinçleri paylaşmak değil miydi? Yahu biz anamızın rahmini bile paylaşmıştık,aynı babanın sulbünden,aynı ananın karnından çıkmıştık,bu nasıl kardeşlikti?” (Kendi Türkünü Söyle)
  • “… biz devrimciyiz. Kendi bireysel geleceğimiz için değil, halkın geleceği için savaşıyoruz…” (Hasretim Derin Uykularda – Adanmış Hayatlar 1)
  • Kurşunların delemediği yüreğimi düşmanın zehirli okları deldi . (Hasretim Derin Uykularda – Adanmış Hayatlar 1)
  • İnsan aslen en büyük devrimi kendi hayatında yapar. (Kırmızı Bahar – Adanmış Hayatlar 3)
  • İnsanoğlu kendi egosunun zincirsiz kölesidir. Bedenleri de onların binek hayvanıdır. (Özgürlük)
  • Topraksızlık yüzünden köyünü terk edip şehirlere doluşan insanlara niçin toprak verilmiyor, toprağı olsa bile imkânsızlık yüzünden onu işleyemeyen köylüye niçin gübre verilmiyordu? (Kapı Kapı)
  • Okudukça açılıyor, genişliyor, tüm dünyayı kucaklıyorsun. Senin için artık sınırları çizilmiş alanlar yoktur. Her şeyin güzel yanıyla buluşuyorsun…
    Hayata bakışın, yaşama amacın ve tarzın değişiyor. (Yarım Kalan Türkü)
  • Yüce Allah’ın hikmetinden sual olunmazdı. Zaten sual olunsa da kimse bunun yanıtını bulamazdı. Hayat söylediğin sırra kadem bir ademoğlunun iki dudakları içinde değildi ki, kalbin taa derinliklerinde, kim bilir hangi boyutlardaydı? (Kerbela)
  • “Akın var güneşe akın ! Güneşi zaptedeceğiz , güneşin zaptı yakın !” (Kırmızı Bahar – Adanmış Hayatlar 3)
  • Uyur idik uyardılar
    Diriye saydılar bizi
    Koyun olduk söz anladık
    Sürüye saydılar bizi
    (Pir Sultan Abdal) (Demirin Üstünde Karınca İzi)
  • insan birisi tarafınca sevildiyini hiss etdiği vakit güzelleşiyor (İnsan Sevdikçe Güzelleşir)
  • “Biz bu okula sadece ülkücüleri alıyoruz. Puanın kaç olursa olsun, hiç fark etmez. Ülkücü değilsen, ağzınla kuş tutsan giremezsin bu okula. Boşuna umutlanma aslanım, dön git.” (Kapı Kapı)
  • “Babamın ve anamın ardından şimdi de evimizin ölümüne ağıt yakmaya gidiyordum.” (Kendi Türkünü Söyle)
  • “Tekmil ufuklar kışladı;
    Dört yön, on altı rüzgar,
    Ve yedi iklim beş kıta,
    Kar altındadır.” (Ağlasın Sema – Adanmış Hayatlar 2)
  • yârin yanağındaki gülden gayrı, her şeyde, her yerde, hep birlikte! (Şeyh Bedreddin)
  • “Verimli topraklarda fidelenmedi umutlarım, benim umutlarım vahşetin kucağında döllendi…” (Kendi Türkünü Söyle)
  • “Bu halkı bilgisiz bırakmak lazım. Zır bilgisiz bırakmak lazım ki devlete kafa tutmasın!” (Kırmızı Bahar – Adanmış Hayatlar 3)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş