Küçük çocuğa cinsel istismardan hapis cezası alan Esra Ersoy’un kardeşi Ceyda Ersoy sessizliğini bozdu

Magazin kamuoyu bu günlerde “Ciciş Kardeşler” olarak öğrenilen iki kardeşten Esra Ersoy hakkındaki cinsel istismar iddiasını konuşuyor. Dava dosyasına göre Esra Ersoy, geçen sene Bodrum’da ailesinin kiraladığı evde tatil yapan 13 yaşındaki S.B’nin yalnız olduğu sırada evin kapısını çaldı. Ersoy, S.B’ye erkek dostundan kaçtığını açıklayarak eve girdi.
ŞORTUNU İNDİREREK TACİZDE BULUNDU
Bir zaman sonra Ersoy, S.B’nin evinde uyuşturucu hap aldı.
Ersoy, S.B’ye annesi kapıyı açtığında bunun bir kamera şakası olduğunu açıklamasını istedi. S.B de annesine başına gelenleri anlattı. Bunun üzerine aile karakola giderek davacı oldu.
“CİNSEL İSTİSMAR” SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ersoy, taciz iddiasını yalanlarken eve girdiğini kabul etti.
Ersoy’a toplamda 10 sene 1 ay mapus cezası veren duruşma ayrıca hapsedilmesi için yakalama kararı çıkardı.
KARDEŞİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Yaşananların ardından vakada ismi geçen Ceyda Ersoy da suskunluğunu bozdu. Ablam hiçbir kabahat işlememiştir ve vakanın temel mağdurudur. Bununla birlikte, ben bu davanın tarafı değilim. Tarafı olmadığım bir davada adımın anılması benim şahsiyet haklarımı ihlal etmektedir. Ailece güç günler geçirdiğimiz şu dönemde tüm basın kuruluşlarınca bu mevzuya hassasiyet gösterilmesini, adımın ve fotoğraflarımın vakaya ait haberlerde kullanılmamasını rica eder, aksi hâlde her türlü meşru hakkımı sonuna kadar kullanacağımı bildiririm.”



..