Kuştepe’de “Narko Dar Alan Uygulaması” gerçekleştirildi

-
Haberler
-
İç Haber
-
Kuştepe’de “Narko Dar Alan Uygulaması” gerçekleştirildi
Kuştepe’de “Narko Dar Alan Uygulaması” gerçekleştirildi
- 20.08.2022 – 03:49
Şişli’de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafınca Kuştepe mevkisin narkotik, silahlı vakalar, şüpheli kişi ve araçlara yönelik rahatlık ve güvenliği sağlamak için “Narko Dar Alan” uygulaması yapılmış oldu.
2 şüpheliden uyuşturucu madde çıktı
Yapılan uygulamada 2 şüpheli şahsın üstü arandı. Yapılan aramalarda, şüphelilerin üzerlerinden uyuşturucu madde çıktı. Gözaltına alınan şüphelilere, uyuşturucu yapım ve ticaretinden işlem yapılmış oldu.
Ruhsatsız tabanca ele geçirildi
Aynı zamanda uygulamada, bir şahsın deport işlemi yapılırken, 2 adette ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Durdurulan bir şahısta meydana getirilen üst aralamalarında ise 5 tane uyarıcı hap ele geçirildi. Şahsa, uyarıcı madde bulundurmaktan dolayı işlem yapılmış oldu.
Araçlar da didik didik arandı
Öte taraftan, denetim noktalarında şüpheli görülen araçlar durdurularak aranırken, sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Taramaları (GBT) yapılmış oldu. Cadde ve sokaklarda şüpheli görülen kişilerin de kontrolleri sağlandı. Yapılan denetimlerde narkotik köpeği de durdurulan araçları didik aradı.
İHA’nın haberine nazaran uygulama genelinde ise, 1333 şahıs sorgulanırken, 300 otomobil ve 256 motosiklet de denetim edildi. Toplamda ise 1889 kişinin (GBT)’si denetim edildi.