Eğitim

La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? – Faruk Furkan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? – Faruk Furkan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kimin eseri? La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kitabının yazarı kimdir? La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? konusu ve anafikri nedir? La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kitabı ne konu alıyor? La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? PDF indirme linki var mı? La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kitabının yazarı Faruk Furkan kimdir? İşte La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Faruk Furkan

Yayın Evi: Menahil Kitap

İSBN:

Sayfa Sayısı: 178


La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sana burada anlatacağım şeyler kim bilir çocukluğundan beri hep duya geldiğin, yankısı kulaklarında çınlayan, devamlı söylediğin ve {hiç de} yabancısı olmadığının bir kelimenin anlam ve manalarını izah edecektir. Bu kelime hakikaten de çoğunlukla söylediğimiz, her gün bir ihtimal onlarca kez söyleniş ettiğimiz; fakat -malesef ve malesef- mana ve muhtevasını {hiç de} bilmediğimiz bir kelimedir. Oysa tüm peygamberler canlarını tırnaklarına takarak insanlara onu anlatmaya, izah etmeye ve hakikatini öğretmeye çalışmışlardır. Bu kelime hem de bizlerin de Müslüman olmasını elde eden bir kelimedir.

Peki, o halde nedir bu kadar mühim olan o kelime?

Sanırım sende tahmin etmişsindir: La İlahe İllallah.


La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? Alıntıları – Sözleri

  • Duâ ibâdetin ta kendisidir.
  • Rabbimiz Kur‘ân-ı Kerim‘de, başta Peygamber Efendimiz
    olmak suretiyle tüm insanlara Lâ ilâhe illallâh‘ı bilmeyi farz kılmıştır.
  • Bilindiği suretiyle şeytan, biz insanoğlunun ezelî ve amansız düşmanıdır. Bizleri saptırmak ve doğru yoldan çıkarmak için elinden geleni ardına koymayacağına dair söz vermiş ve fiilen de bunu göstermiştir. Şeytanın, biz insanları saptırırken başvurduğu sayılamayacak kadar oldukca yol vardır. Bu yollardan bir tanesi de şudur:
    Bir hatası kabul ettirmek için bir gerçeği öne sürmesi…
  • Allah her daim doğruya isabet etmeyi ve hakkı görmeyi bizlere nasip eylesin.
  • Biraz öncede vurguladığımız benzer biçimde insanoğlunun bu dünyada var oluşunun tek sebebi, tevhidi gerçekleştirmesi ve şirkin her türlüsünden uzak durarak kulluğunu yalnızca Allah’a yapmasıdır.
  • ―Kişilerin Allah‘a daha yakın olma maksadıyla Allah‘tan başkalarına yönelmeleri, onlara duâ etmeleri, kendileri ile Allah içinde araç belirleme etmeleri, istek ve isteklerini Allah‘a değil de bu vasıtalara
    yöneltmeleri bugün karşılaştığımız belirgin şirk çeşitlerindendir. Bu gün
    kimi insanoğlu mezar ve türbelere giderek oralardan dilekte bulunmakta; varlıklı olmak, iş oluşturmak, okul kazanmak, çocuk sahibi olmak yada
    hastalıklardan kurtulmak için isteklerini o türbe ve mezar de yatanlara
    sunmaktadırlar. Kimileri de zorda kaldığında Yetiş ya Rab!‘ diyecekleri yerde: Yetiş ya şeyh! Yardım ya fulan!‘ demekte, sorun ve maruzatlarını onlara arz etmektedirler. Bizler, sünnet namazlarını da hesaba katarak günde tam kırk kez İyyake na’budu ve iyâke nes’in demekteyiz. Yani Allah‘ım! İbadetlerimin tümü sanadır.
    Namazım, orucum, secdem, kıyamım, duâ ve isteklerim hepsi senin
    içindir. Senden başkası bu tarz şeyleri hak edemez. Yardımı sadece senden diliyoruz. Zaten senden başkası da buna güç yetiremez‘ demekteyiz. İşte
    Fatiha Sûresini okurken tam kırk kez‘ Allah‘a bu şekilde yakarıyoruz.
    Günde kırk kez bu şekilde deyip sonrasında da O‘ndan başkasından yardım ve
    medet bekleyenler acaba yalan söylemiş olmazlar mı?
  • Alçak şeytan, bu tuzağını Allah‘a bile uygulamaya kalkmıştır.
    Hâşâ Allah‘ı bile kendince aldatacağını, bu metodu ile kandıracağını zannetmiştir. Rabbimiz şu şekilde buyurur:
    “Andolsun, sizi yarattık. Sonra size Ģekil verdik. Sonra
    da meleklere, Âdem için secde edin (saygı ile eğilin)‟ dedik. İblis’ten başka hepsi secde ettiler. O, secde edenlerden olmadı.
    Allah, Sana emrettiğim vakit seni secde etmekten ne alıkoydu? dedi. (O da) Ben ondan daha hayırlıyım. Şundan dolayı beni
    alevden yarattın, onu ise çamurdan yarattın‟ dedi.” (Arâf
    Sûresi, 11, 12)
  • Hangi sorun
    olursa olsun, bir mevzuda doğruya ve Allah‘ın razı olacağı neticeye ulaşmak istiyorsak ona bir tek şu suali soralım: Bu, Allah‘tan mı gelmiştir?
    Eğer sorumuzun cevabı evet‘ ise sonuna kadar onun peşinden gidelim ve bilelim ki o, haktır.
    Ama cevabımız evet‘ değil de hayır‘ ise o vakit sonuna kaddar uzak duralım ve bilelim ki bu batıldır; batıl ise sahibini cehenneme götürür.
  • Üçüncü olarak şunu söyleyebiliriz: Allah Teâlâ‘nın bir
    ameli kabul etmesi için iki koşul vardır:
    1) Allah için halis bir niyetle yapılması.
    2) Şeriata/Peygamber Efendimizin yoluna uygun olması.
  • temeli tevhid olmayan bir yapılanma, bir cemaat, bir grup, bir fikir, bir organize hep hüsranla karşılaşacak ve hiçbir vakit Allah’ın razı olduğu bir neticeye ulaşamayacaktır.


La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Lâ İlâhe İllallâh Ne Demek
Biliyor musun?:
Kitabından başlığından anladigimiz benzer biçimde Lâ İlâhe İllallâh Ne Demek Biliyor musun? Cevap veriyim evet benim bildiğim tek anlamı ve fakat kitaba nazaran bir süre ve bu her anlamı ayrı güzel  Peygamber Efendimiz (S.a.v) Döneminden kıssalar almış, Oradaki sahabeleri anlatmış onlar benzer biçimde iyi mi olmamızı anlatmış. Bir sürü ayetten örnekler ile daha oldukca bellek kalmasını elde etmiş bilmediğim bilgiler öğrendim yazar Sahabelerin hayatini yaşarken sanki onlardan dinliyormuşsunuz benzer biçimde geliyor. Günümüzdeki Şirk mevzularını, Putperestlik,Şeytan,Yemin edenlerinin nasıl biteceği iyi ve fena tüm herşey kitapta var kitapta tek ” Lâ İlâhe İllallâh Ne Demek bundan bahsetmiyor bir oldukca mevzudan bahsediyor okumak isteyen her insana kitabı atarım.
Kitabında paylaştığım alıntıları da ekleyip incelemeyi bitirmek isterim.
gonderi/140330441
gonderi/140372928
gonderi/140410007
gonderi/140410504
gonderi/140411260
gonderi/140411674
gonderi/140412855
gonderi/140416422
gonderi/140416812
gonderi/140417430
gonderi/140418652
gonderi/140420647
Okur Kalın.
Not : Bazı konudaki görüşleri benim açimdan yanlış. (Rüm⠀ོ)

Hakkında: En kıt akıllı kişinin bile anlayabiliceği sadelikte yazılmış bir kitap. Allah razı olsun… Ama Allah bir kalbi mühürlediyse ve hidayete karşı basiretini kapatmışsa hak güneş benzer biçimde ortada da olsa gene inkar eder ve kabul etmez. Rabbim bizi ıslah etsin inşallah (Mehmet Kaplan)


La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? PDF indirme linki var mı?


Faruk Furkan – La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Faruk Furkan Kimdir?


Faruk Furkan Kitapları – Eserleri

  • La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?
  • Kelime-i Tevhid’in Anlam ve Şartları
  • Vejetaryen Olmak İstiyorum
  • Yön Veren Yazılar
  • Mümine Hanımlara Nasihatler
  • Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • Anne-Babamla İlişkim Nasıl Olmalı?
  • Yön Veren Yazılar 2
  • İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi
  • Yön Veren Yazılar 3
  • Rahmetli Olmanın İpuçları
  • Sohbet Halkaları İçin Meclis Adabı
  • Emr-i Bi’l-Maruf ve Nehy-i Ani’l-Münker


Faruk Furkan Alıntıları – Sözleri

  • Merhum Seyyid Kutub rahimehullah:
    “Bugün yeryüzünde adları Müslüman adı, kendileri de Müslüman bir sülaladen gelen milletler vardır. Yine bir zamanlar İslâm yurdu olan bazı ülkeler vardır. Ancak bu milletler, günümüzde – hakkıyla-
    Allah’tan başka ilâh bulunmadığına şahitlik etmedikleri benzer biçimde, bu ülkeler de, hakkıyla günümüzde Allah’ın dinini din edinmiyorlar… ” (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
  • Ömer radıyallâhu anh şu şekilde demiştir: “oldukca konuşan oldukca hata yapar. Oldukça hata yapanın utanma duygusu azalır. Utanma duygusu azalanın takvası azalır. Takvası azalanında kalbi kararır.”
    Teâlev Nü’min sâaten.sf. 35. (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
  • Eğer bir bayan pantolon giyiyor ve bu hâliyle erkekler içinde
    dolaşıyorsa, kesinlikle Allah Resûlü’nün lanetine muhatap oluyor anlama gelir (Mümine Hanımlara Nasihatler)
  • Allah bizi ve seni Hz. Muhammed’in öncülüğünde Hz. Nuh ve ashabının kurtulmuş olduğu benzer biçimde tevhid gemisiyle kurtuluşa erenlerden eylesin. (Âmin) (Kelime-i Tevhid’in Anlam ve Şartları)
  • Kelime-i Tevhid ile ilgili eserler kaleme alan bazı yazarlar, Lâ İlâhe İllallâh cümlesini “Allah’tan başka yaratıcı yoktur, rızık veren, öldüren, dirilten, yarar ve zarar veren O’dur. O’ndan başka malik yoktur”diyerek bir tek Rububiyet tevhidi ile tefsir etmektedirler. Bu anlamlandırma her ne kadar Allah Teâlâ’ nın bu vasıflarla muttasıf olması yönünden doğru olsa da, Lâ İlâhe İllallâh’ın ifade etmiş olduğu manayı ortaya koyma açısından eksiktir. Şundan dolayı Lâ İlâhe İllallâh’tan kastedilen mana, Allah’ın bir tek yaratıcı, rızık verici, öldüren, dirilten, nimet veren olması değildir. Evet, bir tek bu anlamlar Lâ İlâhe İllallâh’ı ifade etmede kafi değildir. Bu kelimeden kastedilen hakiki mana, ―tüm bu anlamlarla beraber― Allah’ın gerçek ma’bud olduğuna, kayıtsız şartsız itaat edilecek mercinin O olduğuna, kanun koymaya, yönetim etmeye, buyurma ve nehyetme yetkisine haiz olmaya, yönetme yetkisini elinde bulundurmaya gerçek sahibinin o olduğuna inanmakla birlikte; sevilmeye, saygı gösterilmeye, yüceltilmeye ve korkulmaya en layık olan varlık olduğuna inanç etmektir. (Kelime-i Tevhid’in Anlam ve Şartları)
  • Hamd bizleri tevhid ile şereflendirerek ondan yoksun olan insanlara üstün kılan Allah’a, salât ve slm, bu kelime uğruna canını dişine takarak savaşım veren kutlu elçi Hz. Muhammed’e, O’nun âline, ashabına ve yoluna uyan tüm mü’minlere olsun. (Kelime-i Tevhid’in Anlam ve Şartları)
  • “Allah‟ın kabul edeceği tevbe, sadece bilmeden kötü-
    lük edip de sonrasında sav elden tevbe edenlerin tevbesidir;
    işte Allah bunların tevbesini kabul eder; Allah her şe-
    yi bilendir, hikmet sahibidir. Yoksa kötülükleri yapmış olup
    yapmış olup da içlerinden birine ölüm gelip çatınca „ben
    şimdi tevbe ettim‟ diyen ve kâfir olarak ölenler için
    (kabul edilecek) tevbe yoktur. Onlar için acı bir azab
    hazırladık.” (Nisâ, 17, 18) (Yön Veren Yazılar 2)
  • Bugün insanoğlu, neticesinde âhirete nispetle üç-beş kuruş kıymeti olmayan rahat bir imtihan için bile günlerce, hatta aylarca çalışmakta ve imtihanı iyi bir sonuçla geçebilmek için olanca çabalarını ortaya koymaktadırlar. Böylesi bir sınavın sonucunda insana verilecek ödül ebedîliği olmayan rahat bir karşılıktır. Tüm bu hakikatleri bilmemize karşın âhiret sınavına ihtiyaç duyulan hazırlığı yapmamamız yada sınava lakayıt kalmış olarak çaba harcamamamız ne ile izah edilebilir? (Yön Veren Yazılar)
  • La İlahe İllallah Tüm Peygamberlerin Ortak Çağrısıdır
    Bu kelime, Hz. Âdem (aleyhisselam) ile son peygamber Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve selem) içinde gelmiş-geçmiş tüm peygamberlerin ortaklaşa daveti ve ortak çağrısıdır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde buyurur:
    “Senden ilkin gönderdiğimiz her bir peygambere kesinlikle: “Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana yakarma edin” diye vahyederdik.” (Enbiya/25) (Kelime-i Tevhid’in Anlam ve Şartları)
  • Susuzluktan neredeyse ölmek suretiyle olan bir köpek,bir kuyunun çevresinde dönerek duruyordu .İsrailoğullarının fahişelerinden bir fahişe onu görmüş oldu ve derhal ayakkabısını çıkararak köpeği suladı.Bu hanım sırf bu ameli sebebiyle Allah tarafınca bağışlandı.
    (Buhari,Enbiya 54.) (Rahmetli Olmanın İpuçları)
  • Bugün insanoğlu saatlerce tv karşısında, web kafelerde yada kahvehanelerde vakitlerini öldürerek Allah’ın dininden yüz çevirmekte ve ellerine binlerce kez fırsat geçmiş olduğu halde Kur’an’ı araştırmamakta, peygamberlerin sünnetini öğrenmemekte ve tevhidin hakikatlerini incelememektedirler. (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
  • Abdullah İbn-i Ömer radıyallahu anh anlatır: (Bir gün)
    Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem minbere çıkıp yüksek sesle şu şekilde nidâ etti:
    “Ey kalbiyle değil de, bir tek diliyle inanç etmiş olanlar! Müslümanların gıybetini yapmayınız, ayıplarını araştırmayınız. Zira kim kardeşinin ayıp ve kusurlarını araştırırsa Allah da onun kusurlarını araştırır. Allah, kimin kusurunu araştırırsa onu evinin içinde bile olsa rezil ve rüsva eder.” (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
  • İbrahim Nehâî rahimehullah şu şekilde demiştir:
    -Halkı iki haslet helâk ediyor. Birincisi fazla mal, ikincisi ise fazla konuşmak. (Vejetaryen Olmak İstiyorum)
  • “Sıradan/avam Müslümanlar; yemeğe içmeye giyim-kuşama ve bedenlerin azığına şükreder. Bilinçli/havass Müslümanlar ise; tevhide, imana ve kalplerin azığına şükreder.” (Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?)
  • Kulun Allah’ın izin vermediği mevzularda kanun ve yasa çıkaranlara ve Allah’ın özgür bıraktıklarını yasaklayan, yasakladıklarını da özgür bırakanlara itaat edip onlara destek vermesi itaat şirkindendir. Yüce Allah şu şekilde buyurur:
    “Eğer onlara itaat ederseniz asla kuşku yok ki (o vakit) siz de müşrik olmuş olursunuz”
    (En’am,121) (İslam Hukuku Açısından Tekfir Meselesi)
  • Allah her daim doğruya isabet etmeyi ve hakkı görmeyi bizlere nasip eylesin. (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
  • Al-i İmran/132:”Rahmet edilmeniz için Allah’a ve Resulüne itaat edin.”
    Al-i İmran Süresinin 132.ayeti,başta da değindiğimiz benzer biçimde kendisiyle amel etmemiz halinde bizlerin Allah’ın rahmete mazhar olacağını müjdelemektedir.Bu rahmete erisebilmemiz için bizlerin;
    * Her mevzuda Allah ve Rasulünün hükmüne kayıtsız şartsız teslim olması,
    * Onların buyruk buyurdukları şeyleri titizlikle yerine getirmeye emek harcaması,
    * Yasakladıkları şeylerden son aşama uzak durması,
    * Namaz,oruç,zekat ve hac benzer biçimde ibadete dönük mevzularda duyarlı davranılmış olduğu gjbi ahlaka ve adaba yönelik mevzularda da onlardan bizlere gelen buyruklara sarılması gerekmektedir. (Rahmetli Olmanın İpuçları)
  • Alçak şeytan, bu tuzağını Allah‘a bile uygulamaya kalkmıştır.
    Hâşâ Allah‘ı bile kendince aldatacağını, bu metodu ile kandıracağını zannetmiştir. Rabbimiz şu şekilde buyurur:
    “Andolsun, sizi yarattık. Sonra size Ģekil verdik. Sonra
    da meleklere, Âdem için secde edin (saygı ile eğilin)‟ dedik. İblis’ten başka hepsi secde ettiler. O, secde edenlerden olmadı.
    Allah, Sana emrettiğim vakit seni secde etmekten ne alıkoydu? dedi. (O da) Ben ondan daha hayırlıyım. Şundan dolayı beni
    alevden yarattın, onu ise çamurdan yarattın‟ dedi.” (Arâf
    Sûresi, 11, 12) (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
  • Üçüncü olarak şunu söyleyebiliriz: Allah Teâlâ‘nın bir
    ameli kabul etmesi için iki koşul vardır:
    1) Allah için halis bir niyetle yapılması.
    2) Şeriata/Peygamber Efendimizin yoluna uygun olması. (La İlahe İllallah Ne Demek Biliyor musun?)
  • “Tevhid, kendisi (bir tarafa) bırakılıp başka şeylere geçilecek bir şey değildir; aksine tevhid kendisiyle birlikte başka şeylere geçilecek bir husustur.” (Müslüman Kalabilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş