Eğitim

Lavanta Kokulu Sabahlar – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Lavanta Kokulu Sabahlar – Jude Deveraux Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Lavanta Kokulu Sabahlar kimin eseri? Lavanta Kokulu Sabahlar kitabının yazarı kimdir? Lavanta Kokulu Sabahlar konusu ve anafikri nedir? Lavanta Kokulu Sabahlar kitabı ne konu alıyor? Lavanta Kokulu Sabahlar PDF indirme linki var mı? Lavanta Kokulu Sabahlar kitabının yazarı Jude Deveraux kimdir? İşte Lavanta Kokulu Sabahlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jude Deveraux

Çevirmen: Melda Dinçel

Orijinal Adı: Lavender Morning

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053433378

Sayfa Sayısı: 384


Lavanta Kokulu Sabahlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Seneler ilkin zamansız sonlanan bir sevda Sırların ortasında filizlenen yeni bir aşk Geçmişte ve bugün, her şey aşk uğruna…

Jocelyn Minton, iki dünya içinde kalmış bir hanımdır. Varlıklı bir aileden gelen annesinin ölümünden sonrasında, tamircilikle uğraşan babasının hayatında bir yabancı benzer biçimde kalmıştır. Yeni hayatındaki tek tesellisi, kendisinden altmış yaş büyük Edilean Harcourt’un dostluğudur…

Bayan Edi’nin ölümünün arkasından Jocelyn, onu herkesten iyi anlayan dostunun tüm mal varlığını kendisine bıraktığını öğrenir. Buna on sekizinci yüzyıldan kalma bir malikâne ve 1941 senesinde başlamış gizemli bir aşkın ipuçlarını veren bir mektup da dâhildir. Malikânenin ve gizemin peşinden minik Edilean nahiyesine giden genç hanım, çekici, kibar bir avukat olan Ramsey McDowell’la ve minimum onun kadar yakışıklı, gizem dolu bahçıvan kuzeni Luke Connor’la tanışır.

Joce, yerleştiği bu minik kasabada bir taraftan Bayan Edi’nin yaşamı ve kendi ailesinin tarihiyle ilgili sırları keşfederken bir taraftan da gerçek aşkın ne işe yaradığını sorgulayarak içine düşmüş olduğu aşk üçgeninden çıkmaya çalışacaktır.

“Geçmiş ve bugün içinde gezinen Edilean serisinin ilk kitabı Lavanta Kokulu Sabahlar, kaçırdıklarınızın farkına varmak için yeniden yeniden okumak isteyeceğiniz kitaplardan. Deveraux’nun dönüşü görkemli olmuş.”

-The Romance Reader-

“Hikâye ustası Deveraux, tatlı ve çekici karakterlerini, biri geçmişte, biri günümüzde geçen iki aşk macerasında buluşturarak en keyifli ve keyifli masalını yaratmış.”

-Booklist-

“Şaşırtmacalarla dolu, görkemli bir aile dramı…”

-The Best Reviews-

(Tanıtım Bülteninden)


Lavanta Kokulu Sabahlar Alıntıları – Sözleri

  • Tek gercek aşk….
  • Bana uygun biri mi?
  • İffetli ve erdemli diye düşündü.
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.”


Lavanta Kokulu Sabahlar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Basit bir kitap. Kurgu, dil, akış hepsi basitti. Hatta ilk on sayfadan sonrasında bırakıyordum ki yan çift oldukça hoşuma gitti ve onları merak ederek devam ettim. Hatta ne olursa olsun onların da seride kitabı vardır diye bir heves hızla bitirdim kitabı. Meğerse yokmuş. Seride dokuz kitap var. Yazar herkesi yazmış. Benim çiftimi yazmamış. Kederliyim. (Gamze)

Selamlar. Canım dostum İlknur’un doğum günümde hediyesi olan Edilean serisinin ilk kitabının yorumu ile geldim.
Aslında 9 kitaplık bir seri olsa da devletimizde yalnız ilk 5 kitabı çevrilmiş. Ben de dostlarım okuyana kadar seriden ya da yazardan haberdar değildim.
Okuması keyifli bir kitap oldu Lavanta Kokulu Sabahlar. Ancak oldukça fazla karakter vardı ve hepimiz birbirinin akrabasıydı. Bu birazcık beynimi yaktı diyebilirim. Edilean’deki hepimiz birbirinin kuzeni emin olun. Bir yerden sonrasında internette bir soy ağacı bile aradım. Bir öteki negatif yönü çevirisiydi. Ufak tefek hatalar vardı bu da kurguda mantık hatalarına da sebep oldu.
Tabii bu olumsuzlukları kitabı okurken göz ardı edebiliyorsunuz. Konusu ve yazarın akıcı kalemi bu tarz şeyleri gölgede bırakıyor. Üstelik yazar oldukça detaylı bir araştırma yapmış ki bu da kitaba birazcık gerçeklik de katmış aslen.
Kitaptaki karakterler tam Türk gibiydi. Dedikodunun yayılma hızı, insanlarının Edilean’a bağlılığı ve akrabalıkları kendi büyüdüğüm yeri anımsattı birazcık.
Konusundan birazcık bahsedecek olursam; Bayan Edi’nin vefat etmesiyle başlıyor kitap. Kitabın ana karakteri Jocelyn, en yakın arkadaşı olarak görmüş olduğu bu yaşlı kadının ölümünden sonrasında kendisinden doğup büyümüş olduğu yeri sakladığını ve kendisine oradaki evi bıraktığını öğreniyor. Böylece Edilean Kasabası’na gidiyor ve hem Bayan Edi’nin büyümüş olduğu yeri hem de aşkı keşfediyor.
Okurken Bayan Edi ve David’e oldukça üzüldüm. Jocelyn’i eh işte sevsem de Sarah ve Tess’i oldukça sevdim. Aynı şekilde Ramsey’i pek sevemedim fakat Luke aşırı tatlıydı.
Kitabı daha naif, tarih barındıran kurguları sevenlere önerebilirim. Daha oldukça içinde bolca aile sırlarının olduğu Amerikan aile dizileri ya da TRT dizileri benzer biçimde bir hem keyifli hem de üzen bir kurgusu var kitabın.
Ancak şu şekilde uyarımı da yapayım; kitap hem Pegasustan çıktı ki düzgüsel zamanda gereksiz pahalı bir yayınevindir kendisi. Şu anda fazladan pahalı olabilir. Hem de serinin noksan kitapları ne süre çıkar ya da çıkar mı bilmiyorum. (Ümmühan)

Kitabı bitirdiğim de ilk tepkim ben niye bu seriyi okumak için bu kadar bekletmişim oldu. Kitaba başlarken asla bu kadar seveceğimi düşünmemiştim. Geçmişte yarım kalmış hüzünlü bir aşk, meraklı bir kasaba ve o kasabanın en yenisi Jocelyn. Sıkılmadan okuyacağınız güzel bir kasaba hikayesiydi. Luxe ve Jocelyn ikilisine bayıldım aralarındaki o zorluk çekmeden, kendiliğinden gelişen yazışma, birbirleriyle keyifli diyalogları oldukça güzeldi.
Seneler ilkin Edi’nin yaşamış olduğu yarım kalmış bir aşk ve o hikayeyinin gizemini çözmek isteyen Luxe ve Jocelyn.
Ben oldukça sevdim bu hikayeyi, seriyi bir an ilkin tamamlayıp hepsini okumak isterim . (Ümran)


Lavanta Kokulu Sabahlar PDF indirme linki var mı?


Jude Deveraux – Lavanta Kokulu Sabahlar kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Lavanta Kokulu Sabahlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jude Deveraux Kimdir?

Jude Deveraux, For All Time, Morning Ayışığı ve Parlayan Zırhlı Bir Şövalye benzer biçimde kırk üç New York Times bestselcisinin yazarlarıdır. Seçkin kariyeri için 2013’te Romantic Times Pioneer Ödülü ile onurlandırıldı. Bugüne kadar, kitaplarının altmış milyondan fazla kopyası dünya genelinde basıldı.


Jude Deveraux Kitapları – Eserleri

  • Lavanta Kokulu Sabahlar
  • Yasemin Kokusu
  • Kadife Geceler
  • Dilek Taşı
  • İhtiras Çağı
  • Vahşi Orkideler
  • Yaz Evi


Jude Deveraux Alıntıları – Sözleri

  • Gerçekte, dedi içinden, suçlularla uğraşmak “iyi” insanlarla uğraşmaktan daha kolay. (Kadife Geceler)
  • Mitzi kurbanlarına ümit veriyordu. Onlara isteklerine bakılırsa aşk, evlat, kısmet vaat ediyor ve zavallı bayanlar da bir kayığa tutunur benzer biçimde ona tutunuyorlardı. Umut onların her şeyiydi; onun için yaşıyor, onun için nefes alıyorlardı. (Kadife Geceler)
  • Bana uygun biri mi? (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • “Seni şenliğe katılmaya iyi mi ikna etti?”
    “Seçme şansım var mıydı kısaca? Anladığım kadarıyla daha ben oraya gitmeden karar vermişti. Tess bu kasabada haberlerin ne kadar süratli yayıldığından hep bahsederdi fakat annenin bu kadar kısa sürede bu kadar oldukça şey öğrenmesine şaştım.”
    Sara başını salldı. “Sen Tess’e söyledin; Tess, Rems’e; Rems, Luke’a ve Luke da Joyca’a söylemiş oldu. Joyce da annemi aradı.”
    Mike güldü. “Keşke hükümet de bu kadar etkin çalışsa.”
    “Hükümet her işe bu kasaba kadar burnunu sokmuyor. Ee, kiltlerden bahsediyordun..”
    “Annen..” Mike bardağını bıraktı.
    “Yüzün mü kızardı, yanlış mı görüyorum? Ne yaptığını sormaya korkuyorum.”
    “Ceketimi çıkarttı, gömleğimi kaldırdı ve kollarını etrafıma sardı.” (Kadife Geceler)
  • • .. kim bilir gurur ve bayanlar birlikte yürütülemiyordu .. (Yasemin Kokusu)
  • Öfkeyle başa çıkmak, yastan daha kolaydı… (Kadife Geceler)
  • Bana kendimi hep iyi hissettiriyorsun. Hayatımdaki en fena şeyleri alıp katlanılabilir seviyeye getiriyorsun. (Yasemin Kokusu)
  • Pekâlâ,” dedi Adam. “Yarın New Orleans’ta dolaşan beş adam olacağız. Ama Cay, sen…” Alex’in bakışları onu susturdu.
    “O ne?” diye sordu Alex. Sesinden kavgaya hazır olduğu belli oluyordu.
    Üç ağabey dönerek Cay’e baktılar.
    “Sence o ne yapmalı?” diye sordu Nate, Alex’e.
    Alex, Cay’e döndü. “Bence o ne istiyorsa onu yapmalı.” (Yasemin Kokusu)
  • Okumayı bilen bayanları severim. (İhtiras Çağı)
  • Gerçek aşk, kitaplardan okurken güzel, yaşarken değil. Gerçek aşk, insana kendini iyi hissetmekten oldukça, canını yakıyordu. (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir.
    #8mart (İhtiras Çağı)
  • Evet, hanım dünyaya gözlerini açınca melekler gülümsemiştir. (İhtiras Çağı)


  • … gerçeği saklamak adam onurunun garip bir kanunu gibiydi.. (Yasemin Kokusu)
  • “Ama kaderin hayatımızı değiştirebilmek için hep bir oyunu vardır.” (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Ama seni ölesiye ozleyecegimi bil. (İhtiras Çağı)
  • İffetli ve erdemli diye düşündü. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Antrenör ,boksörün almış olduğu ağır darbe yüzünden söylenmesine sempatiyle yaklaşmazdı fakat boksör yere yığılırsa yanına koşan ilk şahıs antrenörü olurdu. (Dilek Taşı)
  • Tek gercek aşk…. (Lavanta Kokulu Sabahlar)
  • Aşk böyledir; biran buz gibiyken, sonrasında ki anda alev alevdir. (İhtiras Çağı)
  • “Evlatları aşağı götürmeme yardın eder misin ? Herkes onları görmek istiyor ve onlar da ilgi odağı olmayı oldukça seviyor.”
    “Aslında oldukça isterim. Mike..”
    “Seni dövmek istiyor,” dedi Luke.
    “Deneyebilir. Ben oldukça hızlıyım, o ise yaşlanıyor. Kaç yaşlarında, kirk mı?”
    Luke sırıttı. “Lütfen bunu Mike’a söylediğine tanık olayım. Bunu duyarsam bir sonraki kitabımı sana ithaf ederim. Ve ona vurursan..” Sustu şundan dolayı bu şekilde bir görüntüye eşdeğer güzellikte bir şey düşünemedi.
    “Tek yapmam ihtiyaç duyulan Mike’ın suratına baktığımda Colin Frazier’ı düşlemek.”
    Luke’un gözleri devasa açıldı. “Colin’i hepimiz sever.”
    “Şimdi sevmeyen biriyle tanıştın işte.” (Dilek Taşı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş