Mahsa Emini’nin kalp krizi nedeniyle öldüğü iddiası

-
Haberler
-
Dünya Haberleri
-
Mahsa Emini’nin kalp krizi nedeniyle öldüğü iddiası
Mahsa Emini’nin kalp krizi nedeniyle öldüğü iddiası
- 22.09.2022 – 16:02
- Güncelleme : 22.09.2022 – 18:03
İran, sokak hareketlerine yol açan bir ölümle sarsıldı.
13 Eylül’de Tahran’da başörtüsü kurallarına uymadığı sebebi öne sürülerek terbiye polisi olarak da malum irşad devriyeleri tarafınca gözaltına alınan Mahsa Emini’nin ölümü, dünya basınına da yansıdı.
Emini’nin gözaltından sonrasında komaya girerek 16 Eylül’de yaşamını kaybetmesi üstüne ülkede başlamış olan sokak hareketleri, artarak devam ediyor.
Kalp krizi iddiası
Ancak Emini’nin ölümüne yönelik iddialar, geçtiğimiz gün Tahran Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamayla arttı.
İHA’nın haberine bakılırsa; şiddet nedeniyle yaşamını kaybetmiş olduğu belirtilen Mahsa Emini’ye yönelik fiziki bir temas olmadığını duyuran Tahran Emniyet Müdürlüğü, genç kadının kalp krizi geçirerek yaşamını kaybettiğini öne sürdü.
Mahsa Emini’nin kalp krizi nedeniyle öldüğü iddiası VİDEO
Fenalaşıp ansızın yere düştü
Emniyet Müdürlüğü tarafınca paylaşılan kamera kaydı görüntülerinde ise Emini’nin karakol merkezinde ansızın fenalaştığı ve yere düşmüş olduğu görüldü.
Olayla ilgili İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin talimatıyla başlatılan soruşturma devam ederken, Tahran Adli Tıp Müdürlüğü’nün otopsi raporunun da çıkması planlanıyor.