Eğitim

Marangozdan da Öte – Josh Mcdowell Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Marangozdan da Öte – Josh Mcdowell Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Marangozdan da Öte kimin eseri? Marangozdan da Öte kitabının yazarı kimdir? Marangozdan da Öte konusu ve anafikri nedir? Marangozdan da Öte kitabı ne konu alıyor? Marangozdan da Öte PDF indirme linki var mı? Marangozdan da Öte kitabının yazarı Josh Mcdowell kimdir? İşte Marangozdan da Öte kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Josh Mcdowell

Çevirmen: Levent Kınran

Orijinal Adı: More Than a Carpenter

Yayın Evi: Zirve Yayıncılık

İSBN: 9789758623013

Sayfa Sayısı: 96


Marangozdan da Öte Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Josh McDowell İsa İnanlılarının akıllarını yitirmiş insanoğlu bulunduğunu düşünüyordu. Onları hep aşağıladı. İnançlarına karşı tartışmalarda yer aldı fakat sonunda tartışmalarının bir dayanağı olmadığını görmüş oldu. İsa Mesih hakkaten, insan vücudunda Tanrı’nın bizlere açıklanmış sözü idi. Söz özün tam açıklaması olduğuna bakılırsa, Tanrı’nın ta kendisiydi.

Josh, bu inancın gerçeklerini gördükten sonrasında, üniversite ve yüksek okullarda tüm şüphecilerin karşısında bu kez inancın savunucusu bir konuşmacı olarak yerini aldı.

Marangozdan da öte kitabında Josh kendi yaşamını değiştiren şahıs olan, İsa Mesih’i ele almaktadır. Bu kitap bilhassa İsa’nın Tanrı’sallığı, diriliş benzer biçimde mevzularda şüphe duyan kişiler için kanıtlar sunmaktadır


Marangozdan da Öte Alıntıları – Sözleri

  • Sistematik Din bilimi adlı emek verme-sında Tanrı’yı “varolan her şeyin kaynağının, desteğinin ve sonunun bulunduğunu sonsuz ve mükemmel olan Ruh” ola-rak tanımlar. Müslümanları ve Yahudileri de içine almak suretiyle tüm din bilimcileri bu tanımı benimser. Din bilimi Tanrı’nın kişisel bulunduğunu, evrenin onun tarafınca tasarlanıp yaratıl-dığını öne sürer. Varolan her şeyi destekleyen ve yönlendiren Tanrı’dır.
  • “Hiçbir tarihçi kalkıp Herodot ya da Tukididus’un doğruluklarından şüphe duymaz. Oysa, eserlerinin en erken el yazma kopyaları yazım tarihinden 1.300 yıl sonraya aittir.”
  • Hiçbir tarihçi kalkıp Herodot ya da Tukididus’un doğruluklarından şüphe duymaz. Oysa, eserlerinin en erken el yazma kopyaları yazım tarihinden 1.300 yıl sonraya aittir.
  • Bence özgürlük yapman ihtiyaç duyulan şeyi yapabilecek güce haiz olmaktı
  • İsa hakkaten ölümden dirilmemiş olsaydı, ısrarla dirilişi vaaz etmeleri olanaksızdı. Bugün hakkaniyet mahkemelerindeki yasal kanıt kurallarına bakılırsa; Mesih’in dirilişi, tarihin en iyi desteklenen vakalarından biridir.
    HARVARD ÜNİVERSİTESİ HUKUK PROFESÖRÜ SİMON GREENLEAF
  • Havarilerin sahtekar oldukları iddiası fazlaca saçmadır. Olanlara mantıksal açıdan bakalım. Diyelim ki, İsa Mesih’in ölümünden sonrasında bu on iki şahıs toplanıp ölümden dirildiğini uydurdular. Böylece hem sivil hem de din yetkililerine saldırıda bulunmuş olacaklardı. İnsanın yüreği dönekliğe ve değişime eğilimlidir; maddecilikle ayartılır ve vaatlerle aldatılır. Ancak bu adamlar bu şekilde çekici ayartılara tutulmuş olsalardı, hapis ve işkence cezası karşısında sahtekar oldukları ortaya çıkardı.
    BLAİSE PASCAL
  • Davaların çoğunda insanoğlu işledikleri suçlar sebebiyle yargılanırlar, fakat İsa’nın davasında bu şekilde olmamıştı. İsa yaptıklarından değil, kimliğinden dolayı yargılanıyordu.
  • Her can mutluluğa ve yaşamın anlamına susamıştır.
    Thomas Aquinas
  • İsa ya bir yalancı ya deli ya da Tanrı’dır seçim size aittir. İsa’nın elçilerinden Yuhanna şu şekilde yazıyor: “Ne var ki yazılanlar, İsa’nın, Tanrı’nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O’nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır.”
  • Luka birinci derslik bir tarihçidir. En büyük tarihçiler içinde yer almalıdır.
  • İsa Mesih, insanlığı yenilemek ve yumuşatmak için gelmiş geçmiş tüm düşünürlerden ve ahlakçılardan daha etkili olmuştur.
  • İnsanlık tarihinde her çeşit kanıtla doğruluğu ispatlanmış olan bir gerçek var ise, o da Tanrının ölen ve ölümden dirilen Mesih vasıtasıyla bizlere sunmuş olduğu büyük emaredir.
    OXFORD ÜNİVERSİTESİ ROMA TARİHİ PROFESÖRÜ THOMAS AMOLD
  • Pavlus’un başarılarının yanında Büyük İskender’in ve Napolyon’un başarıları sönük kalır. Pavlus sekiz kez zincire vuruldu, Müjdeyi Doğu ve Batı’da duyurdu. Batı’nın sınırına geldi; ve yöneticiler tarafınca şehit edildi.
  • 1. Petrus ters çarmıha gerildi
    2. Andreya çarmıha gerildi
    3. Matta kılıçla öldürüldü
    4. Yuhanna zincire vurulmuş ve organik yoldan öldü
    5. Alfay oğlu Yakup çarmıha gerildi
    6. Filipus çarmıha gerildi
    7. Simun çarmıha gerildi
    8. Taday oklarla öldürüldü
    9. İsa’nın kardeşi Yakup taşlanarak öldürüldü
    10. Tomas mızrakla öldürüldü
    11. Bartalmay çarmıha gerildi
    12. Zebedinin oğlu Yakup kılıçtan geçirildi.


Marangozdan da Öte İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yanlış hatırlamıyorsam üniversite iki de okurken Alsancağa gittiğim bigün Bornova sokağından geçerken Diriliş Kilisesinin ayin saatine denk gelmiş ve camdan izlemiştim. Galiba tanrısal söylüyorlardı. Tam gidecektim benim yaşlarda bir dost bu kitabı, İncili ve İsa’nın yaşamını özetleyen bir filmin CD’ sini vermişti. CD ne oldu bilmiyorum fakat anneannem eve İncil sokmayacağını söylediği için onu da Tokatlı olan ve sonradan Hristiyan olan üniversiteli bir arkadaşıma vermiştim. Bu kİtapsa kitaplığımda senelerce durdu. Bugün bir farklılık yapmak adına kitabı okuma sonucu aldım ve okudum.
Kitapsa Mesih İsa inancını üniversiteden benimseyen ve öncesinde antichrist olan yazar İsa’nın tanrının oğlu ve tanrı olduğuna ve Mesih olduğuna dair savunmalar getiriyor. Bu savunmaların bir kısmını inanç bazında yaparken, bir kısmını da İncil ve bulunan bazı belgelere dayandırıyor.
Ben ikna oldum mu? Hayır. Ancak buna inanan birinin bu duruma bakış açısını ilk kere bu kadar net ifadelerle öğrendim. Benim için değişik bir tecrübeydi. Meraklısı doğal olarak ki de okuyabilir.
Herkese bolca kitaplı karantina günleri dilerim. (Serdar Devrim)

Bu şekilde kitaplar iyi ki hayatımda varlar Sevgili Tanrı’nın bu şekilde güzel lütuflarda bulunup sevgiyle bizlere kendini hatırlatmasına sonsuz şükür ediyorum. İnsanlık olarak her kuşakta Tanrı’dan Tanrı sözünden uzaklaşıyoruz fakat Tanrı büyük bir sabırla ve sevgiyle her daim bizleri bekliyor keşke onun sevgisine layık olabilsek bu biçim kısa kitaplar bana devamlı Tanrı sevgisini hatırlatıyor ve mukaddes kitap okumaya yöneltiyor fazlaca sevmiş olarak okudum inancınız her ne olursa olsun bu kitabı okuyabilirsiniz ve okumalısınız. (Can göl)

ne kadar araştırılmış konuların sayfalara yerleştirildiği okurlar tarafınca düşünülsede aslına bakarsak {hiç de} o şekilde olmadığı kitabın son bölümünde anlaşılıyor. fikrimce insan iyiye yönelmek ister daha doğrusu toplumun iyi kabul ettiklerine (vivident)


Marangozdan da Öte PDF indirme linki var mı?


Josh Mcdowell – Marangozdan da Öte kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Marangozdan da Öte PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Josh Mcdowell Kimdir?


Josh Mcdowell Kitapları – Eserleri

  • Marangozdan da Öte
  • Davinci Şifresi Yanıtları: Arayış
  • Tanık
  • Diriliş Gerçeği
  • Mesih İsa’nın Tanrılığı
  • İntihar Düşüncesi
  • The Secret of Loving
  • Sevilen Birini Kaybetmek
  • Çarmıh ve Diriliş Gerçeği


Josh Mcdowell Alıntıları – Sözleri

  • Tanrıyı kim doğru bir halde aciklayabilir? (Mesih İsa’nın Tanrılığı)
  • “Bilirsin işte, inancının gereği uyulması ihtiyaç duyulan kurallar, koşullar öne sürer. Anlayacağın, atacağın her adım onun yoluna uygun olmalıdır, aksi ise esasen yanlış yoldasındır. Ben bu kurallara uyarak yaşamak istemedim. Bu yüzden evden ayrıldım ve tekrar geriye dönmedim” (Tanık)
  • ızı ölmüştü. Karısı ise kayıptı. Şimdi ise Refik Remzi’yi ölüm korkusu sarmıştı.Yaşlı adam, Monte Carlo sahilindeki saray yavrusu dairesiningörkemli salonunu adımlarken, bir taraftan da saatli efsane ya da kiralık katil kurşunu yerine akciğer kanserinden ölmeyi yeğleyen birigibi durmaksızın sigara içiyordu. (Tanık)
  • Orada beklemeli mi yoksa kaçmalı mıydı? (Tanık)
  • Yadda saxlayın: təmiz vicdan, üzərində sizin həyatınız üçün Allahın arzuladığı şah əsərini çəkməkdən ötrü təmiz və yaxşı hazırlanmış kətan parça kimidir. Əgər parçanın səthi çirkdirsə və ya əvvəlki rəssamdan qalmış şəkil silinməyibsə, Baş Rəssamın təsəvvüründə canlandırdığı təsvirin yaradılması çətin olacadır. (The Secret of Loving)
  • Bence özgürlük yapman ihtiyaç duyulan şeyi yapabilecek güce haiz olmaktı (Marangozdan da Öte)
  • Bizler benzer biçimde ölümlü olan insanoğlu,sonsuz olan Tanrı’yı iyi mi anlayabilir. (Mesih İsa’nın Tanrılığı)
  • Luka birinci derslik bir tarihçidir. En büyük tarihçiler içinde yer almalıdır. (Marangozdan da Öte)
  • Tanrı essizdir.Sadece tanrı yaratılmamistir.O,tüm evrenin yaratıcısıdir. O yaratılışın bir parçası değil,deposudur. (Mesih İsa’nın Tanrılığı)
  • Gerçeği bildiğini sanıyordu. Öyleyse niçin kaçıyordu. (Tanık)
  • İsa’nın zamanında, yasa uygulayıcılarından birisi İsa’ya şunu sormuştur: “En büyük buyruk nedir?” İsa şu şekilde yanıtlamıştır: “Tanrın Rab’bi bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla seveceksin.” Kişi Mesih’e gelmekle düşünsel yönden intihar etmiş olmaz. Tersine, devamlı akılcı olarak Mesih’e olan inancının nedenlerini açıklamaya hazır olmaya çağırılır. (Diriliş Gerçeği)
  • Işık terimi tanrıyı O’nun varlığını yada esinini simgelemek suretiyle kullanılır.Tanrı ışıktır sonsuz ışıktır karanlığı aydinlatandir. (Mesih İsa’nın Tanrılığı)
  • İsa hakkaten ölümden dirilmemiş olsaydı, ısrarla dirilişi vaaz etmeleri olanaksızdı. Bugün hakkaniyet mahkemelerindeki yasal kanıt kurallarına bakılırsa; Mesih’in dirilişi, tarihin en iyi desteklenen vakalarından biridir.
    HARVARD ÜNİVERSİTESİ HUKUK PROFESÖRÜ SİMON GREENLEAF (Marangozdan da Öte)
  • Sistematik Din bilimi adlı emek verme-sında Tanrı’yı “varolan her şeyin kaynağının, desteğinin ve sonunun bulunduğunu sonsuz ve mükemmel olan Ruh” ola-rak tanımlar. Müslümanları ve Yahudileri de içine almak suretiyle tüm din bilimcileri bu tanımı benimser. Din bilimi Tanrı’nın kişisel bulunduğunu, evrenin onun tarafınca tasarlanıp yaratıl-dığını öne sürer. Varolan her şeyi destekleyen ve yönlendiren Tanrı’dır. (Marangozdan da Öte)
  • “İman, kısaca imkansız olanın varlığına mantıksızca inanmak olarak tanımlanabilir.” (Diriliş Gerçeği)
  • Mesih isa şeytana şu şekilde demiştir:Rab’bin olan Tanrıya tapinacaksin ve yalnızca ona kulluk edeceksin. (Mesih İsa’nın Tanrılığı)
  • Havarilerin sahtekar oldukları iddiası fazlaca saçmadır. Olanlara mantıksal açıdan bakalım. Diyelim ki, İsa Mesih’in ölümünden sonrasında bu on iki şahıs toplanıp ölümden dirildiğini uydurdular. Böylece hem sivil hem de din yetkililerine saldırıda bulunmuş olacaklardı. İnsanın yüreği dönekliğe ve değişime eğilimlidir; maddecilikle ayartılır ve vaatlerle aldatılır. Ancak bu adamlar bu şekilde çekici ayartılara tutulmuş olsalardı, hapis ve işkence cezası karşısında sahtekar oldukları ortaya çıkardı.
    BLAİSE PASCAL (Marangozdan da Öte)
  • Benim için özgürlük, her istediğimi yapmak değil (bunu hepimiz yapabilir), ne yapmam icap ettiğini bilme gücüne haiz olmaktır. (Diriliş Gerçeği)
  • Özünüz barədə nə hiss etdiyinizi və nə düşündüyünüzü təhlil etmək üçün bir anlıq dayanın. Siz başqa birisi olmaq istərdinizmi? Əgər belədirsə, sizin baxışlarınızın dəyişikliyə ehtiyacı ola bilər. (The Secret of Loving)
  • 1. Petrus ters çarmıha gerildi
    2. Andreya çarmıha gerildi
    3. Matta kılıçla öldürüldü
    4. Yuhanna zincire vurulmuş ve organik yoldan öldü
    5. Alfay oğlu Yakup çarmıha gerildi
    6. Filipus çarmıha gerildi
    7. Simun çarmıha gerildi
    8. Taday oklarla öldürüldü
    9. İsa’nın kardeşi Yakup taşlanarak öldürüldü
    10. Tomas mızrakla öldürüldü
    11. Bartalmay çarmıha gerildi
    12. Zebedinin oğlu Yakup kılıçtan geçirildi. (Marangozdan da Öte)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş