Eğitim

Marilyn – Alfonso Signorini Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Marilyn – Alfonso Signorini Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Marilyn kimin eseri? Marilyn kitabının yazarı kimdir? Marilyn konusu ve anafikri nedir? Marilyn kitabı ne konu alıyor? Marilyn PDF indirme linki var mı? Marilyn kitabının yazarı Alfonso Signorini kimdir? İşte Marilyn kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Alfonso Signorini

Çevirmen: Leyla Tonguç Basmacı

Yayın Evi: Turkuvaz Yayınları

İSBN: 9786054505012

Sayfa Sayısı: 238


Marilyn Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Meşhur gazeteci Alfonso Signorini’nin kaleminden İtalya’da fazlaca satanlar sıralamasında uzun süre bir numara kalan yepyeni bir biyografik roman.

Maria Callas ve Chanel’den sonrasında bu kez de gelmiş geçmiş en büyük Hollywood yıldızının acılarla, aşklarla, başarılarla ve milyonlarca hayranla sarılı yaşamının asla bilmediğiniz noktalarını, nefis bir roman tadında, bir solukta okuyacaksınız…

Norma Jeane’in yetim benzer biçimde geçen acılı çocukluğundan, zorla evlendirilmesine; mankenlikten figüranlığa; sex sembolü oluşundan dünyanın en fazlaca tanınan efsanevi Hollywood tanrıçası olmasına kadar geçen yaşamı ve gizemli ölümünün perde arkası…

“Şöhret harikadır fakat soğuk bir gecede ona sarınamazsınız.”

“Güzellik ve kadınsılık yaşla ilgili değildir ve inşa edilemez. Fabrikatörler bana kızacak fakat çekicilik de üretilebilecek bir eşya değildir. Gerçek çekicilik bütünüyle kadınlıkta yatar.”


Marilyn Alıntıları – Sözleri

  • Bir hanımla bir tek güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası için evlenmek de doğrudur.
  • Bir hanımla sırf güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası içiin evlenmek de doğrudur.
  • ”Yedide geleceğini söyleyip dokuzda dönersen ve eşin hemen hemen polise haber vermediyse aşkın bittiğini anlarsın.”
    Marlene Dietrich
  • Marilyn, senin içindeki minik kız neşeyi ve gelecekle ilgili vaatleri anlıyor. İçindeki kadınsa trajediyi ve faniliği görüyor.
    Arthur miller
  • Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım süresince hiçbir şeye ya da asla hiç kimseye ilişik olmadığımdan.
    Marilyn monroe
  • “Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım süresince hiçbir şeye ya da asla hiç kimseye ilişik olmadığımdan.”
    Marilyn Monroe
  • “Abelard ile Eloise’in hikayesi hakkında konuşurken,Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a,”Hayatta bu kadar fazlaca sevgi iyi mi verilir?”diye sormuştu.
    Arthur da,”Fazlaca kolay.O denli sevgiyi görmüş olmak gerek,”demişti.Belki de bundan dolayı kimseyi daima sevemeyecekti:Küçüklüğünden beri asla sevgi görmemişti.”
  • “Eğer içimde kıpırdayıp duran bir çocuk olmasaydı dünyaya gelmemiş olmayı tercih ederdim” diye mırıldandı kendi kendine Gladys,
  • “Geçmişte, kaplanın sırtına binerek, aptalca bir şekilde iktidar elde etmeye çalışanlar kaplanın midesine inmiştir.” John Fitzgerald Kennedy
  • Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a, “Hayatta bu kadar çok sevgi nasıl verilir?” diye sormuştu. Arthur da, “Çok kolay. O kadar sevgiyi görmüş olmak gerek,” demişti.
  • Öldüğünde cebinde kim bilir bir dolar bile olmayacaktı fakat aşksız ölmeyecekti.
  • “Sen gülümsediğin süre sanki bir tek bana gülümsüyorsun. Ve etraftaki hepimiz kayboluyor.”
  • ”Altında hediyemi açacağım bir Noel ağacım yoksa Noel hediyesini ne yapayım?”
  • Aynanın önünde birazcık prova yap, yürü, kırıt. Ve kızarmamaya bak. Yüzü kızaran kız seksiliğinin yarısını yitirmiş olur.


Marilyn İncelemesi – Kişisel Yorumlar

O güzel, çekici, tüm dünyanın fanatik olduğu hanım, Marilyn Monroe, şu demek oluyor ki gerçek adıyla Norma Jeane, ruh hastası bir annenin, sevgisiz, şefkatsiz, örselenerek ve adeta bir yetim benzer biçimde büyümüş, acılı bir çocuğudur. Daha gencecik yaşlarında zorla evlendirilmiş, kumsalda otururken bir gazeteci tarafınca keşfedilerek adım atmıştır macerası… Mankenlikten figüranlığa, sonrasında da dünya starlığına uzanan öyküsünü heyecanla; annesinde hiçbir süre doygunluk edemediği sevgi açlığını, aşka düştüğü erkeklerde arayan ve hep hayal kırıklığı yaşayan, çevresinde milyonlarca hayranı olmasına rağmenki yalnızlığını ve çaresizliğini ise üzülerek okudum. Ama nedense şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Marilyn Monroe’nun fotoğraflarına her baktığımda, o dişiliğin altında hep bir çocuksu, bir sempatik yüz görürdüm ben. Meğer geçirdiği, zor, doygunluk edemediği ve tam manasıyla yaşayamadığı çocukluklarının izleri varmış gözlerinde. Ve yaşamış olduğu bunca hayal kırıklığına, yalnızlığa ve boşluğa dayanamayarak, birazcık da ruh sağlığı yerinde olmayan bir ailenin üyesi olmasının da etkisiyle, girmiş olduğu bunalımdan kurtulamayıp, gencecik yaşına intihar etmiştir… (kübra aslan)

fazlaca güzel bir kitap vede fazlaca duygusal gerçekçi bi dili var güzel hanımla söyleşi etmek benzer biçimde çocukluğundan itibaren yaşamının mühim bir kısmını konu alıyor (gökhan biçer)

Yazar Marilyn Monroe fazlaca mükemmel anlatmış.Kitabı duyduğumda her kütüphanede her kitapçıda onu aradım.Ve en sonunda buldum. Her Marilyn Monroe hayranın okumasını tavsiye ederim (sudenaz hancı)


Marilyn PDF indirme linki var mı?


Alfonso Signorini – Marilyn kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Marilyn PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Alfonso Signorini Kimdir?


Alfonso Signorini Kitapları – Eserleri

  • Marilyn
  • Chanel
  • Fazlaca Gururlu , Fazlaca Kırılgan


Alfonso Signorini Alıntıları – Sözleri

  • Fazlasıyla gururlu ve fazlasıyla kırılgan biriyim,
    Ve acı çektiğim süre başkalarından yüz kat daha çok acı çektiğim için üzülüyorsam da inanırım ki mutlu olduğum süre da başkalarından yüz kat daha çok mutluyumdur. (Fazlaca Gururlu , Fazlaca Kırılgan)
  • Aynanın önünde birazcık prova yap, yürü, kırıt. Ve kızarmamaya bak. Yüzü kızaran kız seksiliğinin yarısını yitirmiş olur. (Marilyn)
  • “Sen gülümsediğin süre sanki bir tek bana gülümsüyorsun. Ve etraftaki hepimiz kayboluyor.” (Marilyn)
  • Marilyn, senin içindeki minik kız neşeyi ve gelecekle ilgili vaatleri anlıyor. İçindeki kadınsa trajediyi ve faniliği görüyor.
    Arthur miller (Marilyn)
  • Bir hanımla bir tek güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası için evlenmek de doğrudur. (Marilyn)
  • “Eğer içimde kıpırdayıp duran bir çocuk olmasaydı dünyaya gelmemiş olmayı tercih ederdim” diye mırıldandı kendi kendine Gladys, (Marilyn)
  • “Abelard ile Eloise’in hikayesi hakkında konuşurken,Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a,”Hayatta bu kadar fazlaca sevgi iyi mi verilir?”diye sormuştu.
    Arthur da,”Fazlaca kolay.O denli sevgiyi görmüş olmak gerek,”demişti.Belki de bundan dolayı kimseyi daima sevemeyecekti:Küçüklüğünden beri asla sevgi görmemişti.” (Marilyn)
  • “Talih minik insanlara uğramaz”.  (Chanel)
  • Bir hanımla sırf güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası içiin evlenmek de doğrudur. (Marilyn)
  • Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım süresince hiçbir şeye ya da asla hiç kimseye ilişik olmadığımdan.
    Marilyn monroe (Marilyn)
  • Kapıyı açmasıyla göğsüne müthiş bir acı saplandı. Soluğu kesildi. Ansızın bayılacağını hissetti. Zemine serilirken karşısında kara lekeler bulunduğunu görmüş oldu. Maria daha derin nefes almaya ve bu görüntüleri netleştirmeye çalıştı. Bağırmaya takati yoktu. Hissettiği acı yüzünden ağzını bile açamıyordu. Hayatı süratli bir film şeridi benzer biçimde gözlerinden akıp geçti. Arena di Vereno’da ilk kez sahneye çıkışı, Titta’nın anası, birliktelikleri, Scala’da alkışlanma, Christina yatıyla seyahat… Son görüntülere kadar geldi: Bruzzano Mezarlığı’ndan otomobille çıkarken düşünceleri arasına çekiç darbeleri benzer biçimde sızan sözler: “Bir daha olmayacak… Bir daha olmayacak…” Şimdi anlamıştı. Bir daha asla olmayacaktı. Bu onun Omero’ya son ziyareti olmuştu.
    Üstüne çağlayan benzer biçimde inen imgeler ve düşünceler içinde bu tarz şeyleri düşünürken karşısında üç net imge belirdi. Maria gülümsedi. Bunlar güzel ve gülümseyen yüzüyle Vassilis ve elinden tuttuğu Aristo. Evet, onun Aristo’su. Beyaz keten gömleği ve denizci pantolonuyla ışıl ışıl karşısında duran Aristo’nun kucağında Omero vardı. Bebekleri gülümseyerek annesine elini uzatıyordu. Maria kalktı, kollarını onlara doğru uzattı ve yere yığıldı. Ansızın her şey karanlık ve soğuk bir hal adlı. Son. (Fazlaca Gururlu , Fazlaca Kırılgan)
  • ”Altında hediyemi açacağım bir Noel ağacım yoksa Noel hediyesini ne yapayım?” (Marilyn)
  • “Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım süresince hiçbir şeye ya da asla hiç kimseye ilişik olmadığımdan.”
    Marilyn Monroe (Marilyn)
  • Bir gün anası pazardan pek neşeli döndü. “Maria hayatım. Annenin yanına gel. Bak sana ne aldım. Sana şan öğretmenleri buldum. Her şeyi sana öğretecekler.” Masanın üstünde içinde üç kanaryanın durduğu bir kafes vardı.
    Şaşkınlığa kapılan Maria “İyi fakat bunlar bir tek kuş,” dedi.
    “Sen bir bülbül olmalısın. Onlardan öğreneceksin.” (Fazlaca Gururlu , Fazlaca Kırılgan)
  • “Saçını kestiren bir bayan, yaşamını değişiklik yapmak üzeredir..” – Coco Chanel (Chanel)
  • Öldüğünde cebinde kim bilir bir dolar bile olmayacaktı fakat aşksız ölmeyecekti. (Marilyn)
  • “Geçmişte, kaplanın sırtına binerek, aptalca bir şekilde iktidar elde etmeye çalışanlar kaplanın midesine inmiştir.” John Fitzgerald Kennedy (Marilyn)
  • Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a, “Hayatta bu kadar çok sevgi nasıl verilir?” diye sormuştu. Arthur da, “Çok kolay. O kadar sevgiyi görmüş olmak gerek,” demişti. (Marilyn)
  • Fazlaca duyarlı, fazlaca gururlu fakat fazlaca kibirliyim (Fazlaca Gururlu , Fazlaca Kırılgan)
  • ”Yedide geleceğini söyleyip dokuzda dönersen ve eşin hemen hemen polise haber vermediyse aşkın bittiğini anlarsın.”
    Marlene Dietrich (Marilyn)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş