Güncel

Milli Eğitim Bakanlığının Verdiği Ücretsiz Ders Kitapları Nasıl ve Ne Zaman Dağıtılacak

2022–2023 eğitim-öğretim senesinde “Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı” kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmî ve hususi okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında tahsil gören öğrencilerin ders kitapları ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sonunda mezun olan öğrencilere verilecek mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgelerine ilişkin iş ve işlemler aşağıda belirtilmiştir.
1. Takım kitaplarda öğrencilere ders ve talebe emek verme kitabı, öğretmenlere ise ders kitabı ve talebe emek verme kitabı ile öğretmen kılavuz kitabı beraber verilecektir.
2. 2022–2023 eğitim-öğretim senesinde “Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı” kapsamındaki tüm ders kitaplarına ilişik dinleme bölümleri ile kitap içerikleri ve EK-1’de belirtilen, elektronik ortamda hizmete sunulacak kitaplar PDF formatında http://www.eba.gov.tr adresinde hizmete sunulacaktır.
3. Dağıtımı meydana getirilen mevcut ders kitaplarının, azca gören öğrencilere nazaran değişik puntolarda hazırlanarak baskısının yapılması mümkün olmadığından, http://www.eba.gov.tr adresinde hizmete sunulan kitapların içeriklerinin il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafınca tabletlere yüklenerek bu öğrencilere verilmesi sağlanacaktır.
4. Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve meslekî açık öğretim lisesi ile yetişkinler I. ve II. aşama kitapları/ders notları, halk eğitim merkezi müdürlüklerince teslim alınarak dağıtılacaktır.
5. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek ders kitaplarının yüklenici ile yayınevi adları, Kitap Seçim Modülü’ne Genel Müdürlüğümüzce girilmektedir. Teslim alma, dağıtım ve seyretme ile ilgili raporlar, teslim noktası sistem sorumluları tarafınca alınacaktır. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerine teslim edilen kitaplara resmî ve hususi tüm okul/kurumların kitapları dâhil edilmiş olup, hususi okul/kurumların kitapları da teslim noktası il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince dağıtılacaktır.
6. Ücretsiz ders kitaplarının teslim alınması ve dağıtımı görevi, teslim noktası il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin ilgili birimince yürütüleceğinden, kitap dağıtımı sonuçlanıncaya kadar birimde çalışan personelin görevi değiştirilmeyecek ve süreci aksatacak başka vazife verilmeyecektir.
7. Okulların eğitim-öğretime başladığı gün kitapların talebe ve öğretmenlerin hizmetine sunulabilmesi için yürütülecek iş ve işlemler, Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil olmak suretiyle mesai saatlerine bağlı kalınmaksızın sürdürülecektir. Ancak teslim alma iş ve işlemlerinin sabahleyin 07:00 ve akşam 21.00 saatleri içinde yapılmasına yönelik lüzumlu tedbirler ilgili birim amirleri tarafınca alınacaktır. (Bu yargı okullar açıldıktan sonrasında ilave kitap ihtiyacının il millî eğitim müdürlüklerine teslim edilmesinde de aynen uygulanacaktır.)
8. Teslim noktası il/ilçe millî eğitim müdürlükleri “Depo Adresleri ve Personel Bilgi Formu”nu elektronik ortamda dolduracaktır. “Kitap Seçim Modülü’ne giriş yapıldıktan sonra “Kitap Muayene İşlemleri Menüsü” seçilerek oluşturulan menüden “Depo Adresi Girişi” sayfasına tıklanarak ekrana girilecektir. Ekranda gelen alana, görevlendirilen müdür yardımcısı yada şube müdürünün adı, soyadı, iş ve cep telefonu numaraları, depo adresi detayları girilip “Depo Bilgilerini Kaydet” butonuna tıklanarak kayıt edilecektir. Değişiklik yapılmak istenirse aynı sayfa üstünde lüzumlu değişim yapılarak “Depo Bilgilerini Güncelleştir” butonu kullanılacaktır. Hâlen açık bulunan ekranlardan “Depo Adresi Girişi” ekranı 06 Haziran 2022 tarihinde kapatılacağından bu tarihten sonrasında depo adres ve personel bilgilerinde değişim yapılamayacaktır. Ancak mecburi değişim olması durumunda Bakanlığımıza yazılı olarak bildirilecektir.
9. Ders kitaplarının teslim alınması ile ilgili iş ve işlemler:
9.1. Teslim noktası il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yüksek tonajlı araçların giriş ve çıkışına uygun, güvenli ve kafi sayıda belirlenen ve 8’inci maddede adres detayları sisteme girilen depolar en geç 27 Haziran 2022 geçmişine kadar hazır hâle getirilerek her türlü güvenlik tedbiri alınacaktır. Ayrıca depoların güvenliğinin sağlanması hususu Emniyet Müdürlüklerine bildirilecektir. Kitapların teslim alınmasına 01 Temmuz 2022 tarihinden itibaren başlanılacaktır. Kitapların araçlardan indirilmesi, depolara tertipli bir halde taşınması yükleniciler tarafınca yapılacaktır.
9.2. Depoya indirilen kitaplar, teslim alma görevlisi tarafınca kesinlikle sayılarak teslim alınacaktır. Teslim alınan kitapların irsaliyede belirtilen adetlerine uygun olup olmadığı denetim edilecek eksikler irsaliye üstüne yazılacaktır. Fazla kitaplar kesinlikle teslim alınmayacaktır. Kitapları teslim alan görevlinin adı, soyadı ve teslim zamanı ile teslim eden yüklenici temsilcisinin adı ve soyadı irsaliyeye yazılarak imzalanacak, irsaliyenin alt nüshası yüklenici temsilcisine, üst nüshası Muayene ve Kabul Komisyonu Başkanına teslim edilecektir. Eksik alınan ders kitaplarının sorumluluğu teslim alma görevlisine ilişik olacak olup ondan sonra noksan kitap talebinde bulunulmayacaktır.
9.3. Muayene ve kabul işlemleri, ihale dokümanı ve ilgili yönetmelik esas alınarak yapılacaktır. İhale dokümanı http://dhgm.meb.gov.tr/www/duyurular adresinde yayımlanmakta olup bu adresten indirilerek takip edilecektir.
9.4. Muayene ve kabul komisyonları illerde Valilik, ilçelerde Kaymakamlık Onayı ile kurulacaktır. Muayene ve kabul komisyonu, bu iş için görevlendirilen il/ilçe millî eğitim müdür yardımcısı yada şube müdürünün başkanlığında (1) okul müdürü yada müdür yardımcısı, (2) öğretmen ve (1) uzman, şef yada işgören olmak suretiyle 5 (beş) üyeden oluşturulacaktır. Muayene ve kabul komisyonu başkan ve üyelerinin adı, soyadı, görevi ve unvanı “Kitap Seçim Modülü” içindeki “Muayene Komisyon Üye Girişi” ekranına 01 Temmuz 2022 geçmişine kadar girilecektir. Komisyon, ders yılı süresince gönderilen her türlü ders kitabı ve eğitim aracının muayene ve kabulünü yapmış olacaktır. “Muayene Komisyon Üye Girişi” ekranı açık tutulacak mecburi hallerde komisyon üyelerinde güncelleme yapılabilecektir.
9.5. Yüklenici kitapları şartnameler ve sözleşmeye uygun olarak teslim ettikten sonrasında, muayene ve kabul işlemleri beş (5) iş günü içinde tamamlanarak Kitap Seçim Modülü’nde oluşturulan muayene ve kabul işlemleri ekranına kayıt edilerek ekrandan alınan rapor çıktısı üyeler tarafınca imzalanacak ve ilgili makamca da onaylanarak dosyalanacaktır.
9.6. Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi ders notlarının muayene ve kabul komisyonu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda halk eğitim merkezi müdürlüklerince yürütülecektir.
9.7. İllere her bir ders için yalnız bir yayınevine ilişik ders kitabı gönderilecek olup, bir okul yada ilçede ortaya çıkabilecek kitap ihtiyacı ilk olarak il dâhilinde oluşan fazlalıklardan karşılanacaktır.
9.8. Okullara dağıtım tamamlandıktan sonrasında gerekseme fazlası ders kitapları okul müdürlüklerince ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilecektir. İlçe millî eğitim müdürlüğünce öteki okulların ilave gereksinimlerinde kullanılanlar haricinde kalan fazla kitaplar, il millî eğitim müdürlüğüne bildirilecek ve en kısa sürede büyükşehir/merkez deposuna tutanak ile teslim edilecektir.
10. Ders kitaplarının elektronik ortamda muayene ve kabulü ile ilgili işlemler:
10.1. Bakanlık/{özel sektör} yayını okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaokul, ortaöğretim, hususi eğitim, Braille baskı ders kitapları ve ilave gerekseme kitapların muayene ve kabulü 9.4’üncü madde gereği kurulan komisyon tarafınca yapılacaktır. Komisyon başkanı ve üyelerinin adı, soyadı, görevi ve unvanı “Kitap Seçim Modülü” içindeki “Muayene Komisyonu Üye Giriş” ekranından seçilecektir. Muayene ve kabul komisyonu üyelerinin Kitap Seçim Modülü’ne girişi yapıldıktan sonrasında menüden “Kitap Muayene İşlemleri” seçilecek, oluşturulan menüden “Komisyon Üye Giriş” sayfasına tıklanacaktır. Komisyondaki üyelerin adı, soyadı ve unvanları seçilerek “Muayene ve Kabul Komisyonu Üyelerini Kaydet” butonuna tıklanacaktır. Komisyon üyesi değişikliğinde ise sayfaya yine girilecek ve değiştirilen komisyon üyesinin detayları güncellenerek “Muayene ve Kabul Komisyonu Üyelerini Güncelleştir” butonuna tıklanacaktır.
10.2. Muayene ve kabul işlemlerinde “Kitap Seçim Modülü”ne giriş yapıldıktan sonrasında “Kitap Muayene İşlemleri” seçilerek oluşturulan menüden “Komisyon Kitap Girişi” sayfasına tıklanacaktır. Bu ekranda ilkin yüklenici seçimi yapılacaktır. Yüklenici seçimi yapıldıktan sonrasında bu yükleniciye ilişik kitaplar ekranda sıralama olarak görülecektir. Bu listede ilk bayağı başlayarak ekranın solundaki mavi seçim ikonu tıklanarak seçilen kitap ile ilgili bilgilerin ekrana getirilmesi sağlanacaktır. Bu ekranda teslim edilen kitap sayısı ve teslim zamanı detayları kullanıcı tarafınca girilecek ve “Kaydet” butonuna basılarak bu kitap için işlem tamamlanacaktır. Muayene ve kabul raporuna, irsaliyede yazılı teslim alma zamanı girilecektir. Birden fazla partide teslim edilen kitaplar için, teslim edilen kitap sayısının %99’unun teslim edilmiş olduğu tarih esas alınacaktır.
10.3. Yüklenicilerin idarece verilen dağıtım planına nazaran kitapları teslim etmemesi yada herhangi bir nedenle teslim noktalarınca noksan tespit edilmesi hâlinde, eksiklikler 5 iş günü içinde ilgili yükleniciye yazılı olarak bildirilecektir. Yükleniciler bildirimi izleyen 10 iş günü içinde noksan kitapları teslim edecektir.
10.4. Yükleniciye ilişik tüm kitapların Modül’e girişi tamamlandıktan sonrasında başka bir yüklenici seçimi yapılarak 10.2’nci maddede belirtilen işlemler tekrarlanacaktır.
10.5. Muayene ve kabul ile ilgili bilgilerin “Kitap Seçim Modülü”ne girişi yapıldıktan sonrasında “Kitap Muayene İşlemleri” menüsü seçilerek oluşturulan menüden “Komisyon Kitap Girişi” sayfasına tıklanacaktır. Ekrandaki “Raporlar” butonuna basılıp oluşturulan listeden teslim noktası “Muayene ve Kabul Komisyonu Raporu” seçilecektir. Oluşturulan parametre ekranında il ve ilçe isminin seçiminden sonrasında, raporu alınacak yüklenici seçimi tek tek yapılarak “Tamam” butonuna basılıp, rapor ekrana getirildiğinde yazıcıdan “Ders Kitapları Muayene ve Kabul Komisyonu Raporu” çıktısı alınacaktır.
10.6. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sonunda örgün ve yaygın eğitimden mezun olan öğrencilere verilecek mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgelerinin muayene ve kabul işlemleri, il millî eğitim müdürlüklerince 9.4’üncü madde gereğince oluşturulan komisyon tarafınca yapılacak, “Kitap Seçim Modülü” içinde “Diploma, Karne ve Diğer Belge Muayene Girişi” sayfasında 10.5 ve 10.6’ıncı madde açıklamalarına nazaran muayene ve kabul raporu girilerek rapor çıktısı alınacaktır.
10.7. Teslim alınan kitapların depolarda takibinin daha verimli yapılabilmesi için depolarda bilgisayar bulundurulacak, excel proğramında ek olarak takip edeni ve kontrolü yapılacaktır.
10.8. 2022–2023 eğitim-öğretim senesinde öğrencilere ücretsiz bir şekilde verilecek ders kitaplarının dağıtımı için plastik poşet gönderilmeyecektir.
10.9. Hususi eğitime gereksinim duyan işitme engelli ve zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin kitapları/eğitim araçları ve öğretim materyallerinin il millî eğitim müdürlüklerince muayene ve kabul işlemleri 9.4’üncü madde gereğince oluşturulan komisyon tarafınca yapılacak, “Kitap Seçim Modülü” içinde “Özel Eğitim Materyalleri Muayene ve Kabul İşlemleri” sayfasında 10.5 ve 10.6’ncı madde açıklamalarına nazaran muayene ve kabul raporu girilerek rapor çıktısı alınacaktır.
10.10. Muayene ve kabul komisyonu rapor çıktısı komisyon üyeleri tarafınca imzalanıp ilgili makamca onaylanarak dosyalanacaktır. Raporlar elektronik ortamda alınacağından Bakanlığımıza yazılı olarak gönderilmeyecektir.
10.11. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince denetim bulgularına dikkat edilecek ve yönetimsel, malî ve disiplin yönünden soruşturmalara mahal verilmeyecektir.
10.12. Dağıtım noktalarınca; sisteme, teslim alınan kitap miktarının üstünde giriş yapılması ya da teslim tarihinin geriye çekilmesi ile ilgili olarak Bakanlık yetkilileri dâhil olmak suretiyle üçüncü kişiler tarafınca meydana getirilen teslim alınan kitaplara ilişik düzeltme talepleri, ilgili arama ve görüşmeler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

10.13. Kitap dağıtımı, muayene ve kabul işlemleri ile ilgili il merkez/büyükşehir şube müdürü ve müdür yardımcıları, Bakanlık ile dağıtım noktaları il/ilçe kitap sorumluları içinde koordineyi elde edecektir.
11. Ders kitaplarının teslim noktalarından okullara dağıtım işlemleri;
11.1. İl/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri tarafınca 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda yer edinen ihale usulleri ve alım yöntemlerine uygun olarak yapılacaktır. İl/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 5’inci maddesi gereğince saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak için lüzumlu tedbirleri almakla yükümlüdür.
11.2. İl/ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine gönderilecek ödenek tutarı ek-2’de yer edinen ödenek tutarlarını (KDV dahil) aşmayacaktır. Bu nedenle, ihale usulleri ve alım şekillerinde ortalama maliyet olarak ödenek tutarları dikkate alınarak iş ve işlemler gerçekleştirilecektir.
11.3. İl/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri ders kitapları dağıtımına ilişkin ödeneklerini Ödenek Takip Modülünden 03.05.30.90-Diğer Taşıma Gideri ekonomik kodundan talep edeceklerdir. Ders kitapları dağıtım ödeneği 40.98.290.9438-0013.0067-01-03.05. bütçe tertibinden il/ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
11.4. İhale usulü ve alım yöntemiyle gerçekleştirilecek iş ve işlemlerin tamamlanması ile beraber taahhüt dosyasının (piyasa fiyat araştırma raporu, onay belgesi, sözleşme, satmaca, muayene ve kabul tutanakları, hakediş vb.) modüle eklenmesi ve incelenmesi sonrası gerçekleşme eden meblağ il/ilçe ulusal eğitim müdürlüklerinin bağlı olduğu muhasebe/mal müdürlüğüne gönderilecektir. Ödenek ve ödemeye ilişkin her türlü data Mali Hizmetler Daire Başkanlığından (0 312 413 14 47) alınabilecektir.
12. Kullanılmış defter kitap ve atık kâğıtların değerlendirilmesi:
12.1. Teslim noktası il/ilçe millî eğitim müdürlükleri depolarında kalan kitaplardan okutulma süresi sonlanmış ve öğretim programı değişen ders kitaplarının değerlendirme işlemleri, Valiliklerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince (Millî Emlak Müdürlüğü) ve Kaymakamlıklarca (Millî Emlak Şefliği) yerine getirilecektir.
12.2. Okul müdürlüklerince ders yılı sonunda, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaokul, lise ve açıköğretim öğrencilerinin kullanmış olduğu ders kitabı, talebe emek verme kitabı, defterler ve atık kâğıtlar gönüllülük esasına nazaran toplanıp il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin koordinesinde satışı yapılacak ve okul aile birlikleri için değerlendirilecektir.
13. Bakanlığımızca imzalanmış sözleşmelerin uygulanmasına ilişkin hükümler:
13.1. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları teslim noktalarına en geç 15 Ağustos 2022 zamanı itibariyle teslim edilecektir. Yükleniciler sözleşme ve şartnamelere uymayan noksan ve kusurlu ders kitaplarını, sözleşmede belirtilen süre içinde bedelsiz olarak değişiklik yapmak ve düzeltmek zorunda olduğundan, bu durum 9.4’üncü maddede belirtilen komisyon tarafınca rapora bağlanacak ve sistemde kayıtlı yüklenici firmaya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yazılı olarak bildirilecektir. Kitapların süresi içinde değiştirilmemesi yada geç teslim edilmesi halinde gecikme cezası uygulanacağından muayene ve kabul komisyonu raporu, 10.2’nci maddede belirtilen yargı dikkate alınarak Modül’e girilecektir.
13.2. Muayene ve kabulü yapılmış olmakla beraber öğrencilere dağıtılan ders kitabı ve talebe emek verme kitabında teknik şartnameye uygun olmayan hususların tespit edilmesi hâlinde (sayfalarının dağılması, sayfa ve formalarda eksiklik olması, kirli, yırtık olması, renklerin oturmaması vb.) okul müdürlüğünce bozuk kitapların yayınevi, adı, yazarı/yazarları ve adedi belirlenerek, bozuk bir kitap örneğine okul kaşesi basılacak ve tutanak ile beraber il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir. Bu durum il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve yükleniciye bildirilecektir. Hatalı kitapların değişimi, yüklenici tarafınca Sözleşme’de belirtilen hükümler doğrultusunda sağlanacaktır.
14. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince kitapların teslim alınması, muayene ve kabulü, depoda bulunan ders kitaplarının dağıtım planına nazaran tasnif edilmesi, dağıtım planında bulunan tüm okullara nakledilmesi ve benzeri iş ve işlemler Maarif Müfettişlerince denetlenecektir.

15. Kitap Seçim Modülü’nde yayınevi ve yüklenici adları girilmeyen kitapların baskı ve dağıtımı, Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmesi/uygun bulunmasını müteakip yapılacaktır. Bu kitaplar noksan olarak değerlendirilmeyecek ve bunlarla ilgili herhangi bir yazışma yapılmayacaktır. Kitap Seçim Modülü haricinde, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri yada okul müdürlüklerince Bakanlığımıza yazılı yada sözlü olarak gerekseme yada fazlalık bildirilmeyecektir. “Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı” sürecine ilişik gerekseme belirleme, dağıtım planlarının hazırlanması ve muayene kabul işlemlerinin tamamı MEBBİS ”Kitap Seçim Modülü” üstünden yapılmaktadır.
16. 2022–2023 eğitim-öğretim senesinde okulların açılması ile beraber destek kaynak kitapların dağıtımı yapılacağından, 440 il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri depolarının Ekim ayı sonuna kadar açık tutulması gerekmektedir.
Bakanlığımızca parasız dağıtılacak okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaokul, lise, hususi eğitim ve açık öğretim kitaplarının herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden öğrencilerimizin hizmetine sunulması için her türlü önlem alınacak ve teslim alma, muayene, kabul ile dağıtım iş ve işlemlerinin yerine getirilmesinden il/ilçe millî eğitim müdürlerimiz görevli olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş