Eğitim

Mindware – Richard E. Nisbett Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mindware – Richard E. Nisbett Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mindware kimin eseri? Mindware kitabının yazarı kimdir? Mindware konusu ve anafikri nedir? Mindware kitabı ne konu alıyor? Mindware PDF indirme linki var mı? Mindware kitabının yazarı Richard E. Nisbett kimdir? İşte Mindware kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Richard E. Nisbett

Çevirmen: Levent Göktem

Yayın Evi: Türk Hava Yolları Yayınları

İSBN: 9786052202043

Sayfa Sayısı: 400


Mindware Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Hayatımda beni en çok etkileyen düşünür, psikolog Richard Nisbett’tir. Dünya görüşümü ondan aldım.”

Malcolm Gladwell, The New York Times Book Review

“Kötü haber, dünya hakkındaki sezgisel düşünme yöntemlerimiz yanlış. İyi haber ise, doğrusunu bulmak zor değil. Bu konular hakkında hiç kimse psikolog Richard Nisbett kadar donanımlı değildir. Hayatını insan aklının yetersizliklerini anlamaya ve bunları düzeltmeye adamıştır. Bu kitap tüm üniversitelerde zorunlu ders olarak okutulmalı.”

Daniel Gilbert, Mutluluk Üstüne Çeşitlemeler kitabının yazarı

“Daha iyi düşünmek, daha iyi kararlar almak ve daha mutlu olmak isteyenler, dünyanın en saygın sosyal psikologlarından Richard Nisbett’in bu muhteşem kitabını okumalılar. Diğer bir deyişle, herkes bu kitabı okumalı, ne kadar erken o kadar iyi!”

Timothy Wilson, Redirect: Changing the Storiews We Live By kitabının yazarı

“Mindware sizi daha iyi bir düşünür, yatırımcı, ebeveyn, tüketici ve lider yapacak. Her sayfasında şaşıracak ve zevk alacaksınız. Her ülke matematik eğitimine bir iki yıl ara verip vatandaşlarına bu kitabı okutmalı.”

Jonathan Haidt, The Righteous Mind: Why Good People Are Divided by Politics and Religion kitabının yazarı

“Yirminci ve yirmi birinci yüzyılın tüm psikoloji araştırmaları bu harika kitapta damıtılmış. Bu kitapla hayatınız hakkında daha iyi kararlar almak için dev bir adım atacaksınız.”

Carol Dweck, Mindset: The New Psychology of Success kitabının yazarı


Mindware Alıntıları – Sözleri

  • Basit bir meselede bir karar vereceksem, tüm avantaj ve dezavantajları incelemeyi yararlı bulurum. Mühim meselelerdeyse sonucu bilinçaltımızla, içimizden gelen sesle vermek gerekir.
  • Kalbiniz, aklınızın bilmediği sebepleri bilir.
  • Evrim teorisi ve Yaradılış teorisi normal olarak birbiriyle uyumsuz değildir. “Tanrı’nın işlerine akıl sır ermez” derler. Evrim, aslen her şeye kâdir bir varlığın, yaşamı başlatmak ve devamlılığını sağlamak için seçtiği, daha azca sırlı bir yöntemdir.
  • Bazı şeyler o denli aptalcadır ki onlara yalnız enteller inanır.
  • Gerçekler teoriyi desteklemiyorsa gerçekleri değiştirin.
  • Politika oyununda rakamlar, rakamsızlıktan devamlı iyidir.
  • Evlilikte harcanan süre ve enerji bu eşiyle olan evliliği sürdürme sebebi olarak sayılır. Daha ilkin kıymetli olan süre ve enerji gelecekte de kıymetli olabilir.
    Bir söz vardır şu şekilde der;
    Evlilik, sevgisiz geçen zamanları sağ salim atlatmanız içindir, dikkate almakta yarar var !…
  • Düğünler, cenazeler, hekim muayeneleri için şemalara haiz olmasaydık, bu benzer biçimde durumlarda iyi mi davranılacağına ilişkin açık ve net kurallar konulmamış olsaydı, devamlı, olarak bir şeyleri iğrenç eder dururduk.
  • Antropologların işi gördüğünü yorumlamaktır. Farklı insanoğlu değişik yorumlar yapabilir. Bundan dolayı bakış açıları farklıdır !…
  • İnsanlar bazı şeylerle ilgili yalan söylerler ;
    Mesela cinsellik, sözgelişi para insanoğlu hem kendileri hemde başkaları nezdinde iyi görünmek isterler. Sosyal albeni yanlılığı deden bu olgu bizi pozitif yönlerimizi abartıp negatif yönlerimizi gizlemeye yöneltir. Ancak yalanlar ve iyi görünme çabası insanların tutum ve davranışlarındaki doğruları ve neye niye inandıklarını neyi niye yaptıklarını bulma gayretlerimizin karşısındaki sorunların en önemsizleridir. En azından bizi nelerin mutlu nelerin mutsuz ettiklerini biliyoruz. Yoksa bilmiyor muyuz ?


Mindware İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Storytel üstünden dinlediğim ve işe gidip gelirlen beni tutumsal düşünmeye sevk eden kitap. Ilk olarak yazarın mizahi yönü ve olay emek vermesi örnekleri kitabın yıldızları. Çamaşır suyu markasının aklımıza geliş şeklinden, Barack Obama’nın seçim kazanma stratejisinden, Aşı “Vaccine” kelimesinin kökeninden, hobilerimizi seçerken bile dış etkenlere ne denli maruz olduğumuzdan ve bunun benzer biçimde fazlaca çeşitli örneklerle insanoğlunun davranış duasını ve öteki insanlardan daha rasyonel kabul edilen tutumsal düşünmeye haiz olan kişilerin iyi mi düşündüklerini gösteren başarıya ulaşmış bir emek verme. Ortaokul öğrencisinden, artık 80nine gelmiş emeklilerin bile okurken keyif alacağı bir kitap olmuş. (Jülide Müşerref Çelebi)

Psikolog Nisbett’in fikirleri açıkçası beni fazlaca etkiledi.
Ekonomi, mantık, psikoloji vb. bilimlerden elde ettiğimiz bilgilerin günlük hayatta iyi mi kullanılabileceğine dair düşünce edinmemizi elde eden bir kitap.
Kitaptan aldığım notlar:
#Bilimin mantığı yaşamın ve iş dünyasının mantığıdır.
#Kalbe giden yol mideden geçer. (Begüm Hasret Yaman)

Güzel ve keyifli bir kitap. Bilin bilinçaltı ve düşünme biçimlerimizin bizi iyi mi yönlendirdiğini bilimsel çalışmalarla ortaya koyuyor yazar .Örneklerler de vakaları daha net sıralanmış. İyi okumalar var olun (Mihrimah)


Mindware PDF indirme linki var mı?


Richard E. Nisbett – Mindware kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Mindware PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Richard E. Nisbett Kimdir?


Richard E. Nisbett Kitapları – Eserleri

  • Düşüncenin Coğrafyası
  • Mindware
  • The Geography of Thought


Richard E. Nisbett Alıntıları – Sözleri

  • Düğünler, cenazeler, hekim muayeneleri için şemalara haiz olmasaydık, bu benzer biçimde durumlarda iyi mi davranılacağına ilişkin açık ve net kurallar konulmamış olsaydı, devamlı, olarak bir şeyleri iğrenç eder dururduk. (Mindware)
  • “Toplumsal uygulamalar dünya görüşlerini destek sunar; dünya görüşleri kendine uygun fikir süreçlerini dayatır; fikir süreçleri ise hem dünya görüşlerini doğrular, hem de toplumsal uygulamaları destek sunar.” (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Bir kültüre haiz insanların inançları bir başka kültürde yetişmiş insanlarınkinden değişik olduğunda, bunun sebebi değişik bilişsel süreçlere haiz olmaları değil, dünyanın değişik yanlarına maruz kalmaları yada değişik şeyler öğrenmeleridir. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Kalbiniz, aklınızın bilmediği sebepleri bilir. (Mindware)
  • Bazı şeyler o denli aptalcadır ki onlara yalnız enteller inanır. (Mindware)
  • Bir kültüre haiz insanların inançları bir başka kültürde yetişmiş insanlarınkinden değişik olduğunda, bunun sebebi değişik bilişsel süreçlere haiz olmaları değil, dünyanın değişik yanlarına maruz kalmaları yada değişik şeyler öğrenmeleridir. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Syllogisın – İki öncüllü çıkarım (dolaylı çıkarım). Verilmiş iki önermeden, bu önermelerin içerdiğini içinde bulunduran bir üçüncü önermeyi çıkarsama iş­lemi. Tasımda, kendilerinden çıkarım meydana getirilen önermelere öncüller; bunlardan çıkarılan önermeye netice denir. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Evlilikte harcanan süre ve enerji bu eşiyle olan evliliği sürdürme sebebi olarak sayılır. Daha ilkin kıymetli olan süre ve enerji gelecekte de kıymetli olabilir.
    Bir söz vardır şu şekilde der;
    Evlilik, sevgisiz geçen zamanları sağ salim atlatmanız içindir, dikkate almakta yarar var !… (Mindware)
  • Gerçekler teoriyi desteklemiyorsa gerçekleri değiştirin. (Mindware)
  • Basit bir meselede bir karar vereceksem, tüm avantaj ve dezavantajları incelemeyi yararlı bulurum. Mühim meselelerdeyse sonucu bilinçaltımızla, içimizden gelen sesle vermek gerekir. (Mindware)
  • Evrim teorisi ve Yaradılış teorisi normal olarak birbiriyle uyumsuz değildir. “Tanrı’nın işlerine akıl sır ermez” derler. Evrim, aslen her şeye kâdir bir varlığın, yaşamı başlatmak ve devamlılığını sağlamak için seçtiği, daha azca sırlı bir yöntemdir. (Mindware)
  • Bir şeyin var olmadığından söz etmek bir çelişkidir. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • İnsanlar bazı şeylerle ilgili yalan söylerler ;
    Mesela cinsellik, sözgelişi para insanoğlu hem kendileri hemde başkaları nezdinde iyi görünmek isterler. Sosyal albeni yanlılığı deden bu olgu bizi pozitif yönlerimizi abartıp negatif yönlerimizi gizlemeye yöneltir. Ancak yalanlar ve iyi görünme çabası insanların tutum ve davranışlarındaki doğruları ve neye niye inandıklarını neyi niye yaptıklarını bulma gayretlerimizin karşısındaki sorunların en önemsizleridir. En azından bizi nelerin mutlu nelerin mutsuz ettiklerini biliyoruz. Yoksa bilmiyor muyuz ? (Mindware)
  • Her toplumun entelektüel yönleri, kendine özgü toplumsal özelliklerinin ışığında anlam kazanır. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Antropologların işi gördüğünü yorumlamaktır. Farklı insanoğlu değişik yorumlar yapabilir. Bundan dolayı bakış açıları farklıdır !… (Mindware)
  • Politika oyununda rakamlar, rakamsızlıktan devamlı iyidir. (Mindware)
  • Sefalet açısından bakıldığında,mutluluk ona dayalıdır; mutluluk açısından bakıldığında,sefalet onun içinde saklıdır. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Uygar dünyanın iki ucundaki gelenekler içinde görülen en çarpıcı fark, mantığın kaderidir. Batı için mantık merkezi ehemmiyet taşır ve aktarım zinciri asla kopmaz (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Çin’de bilgiye data adına hiçbir süre büyük ilgi duyulmamıştır. (Düşüncenin Coğrafyası)
  • Asyalı ya bakılırsa dünya kesintisiz maddelerden oluşan parçalardan ziyade tüm olarak anlaşılabilen ve kişisel den fazlaca kolektif  denetime doğal olarak karmaşık bir yerdir.
    Batılı ya bakılırsa dünya bağlama fazlaca fazla dikkat göstermeksizin anlaşılabilen değişik nesnelerden oluşan ve kişisel denetime son aşama doğal görece kolay bir yerdir. (Düşüncenin Coğrafyası)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş