Eğitim

Muhammedü’l – Emin – Casim Avcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Muhammedü’l – Emin – Casim Avcı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Muhammedü’l – Emin kimin eseri? Muhammedü’l – Emin kitabının yazarı kimdir? Muhammedü’l – Emin konusu ve anafikri nedir? Muhammedü’l – Emin kitabı ne konu alıyor? Muhammedü’l – Emin PDF indirme linki var mı? Muhammedü’l – Emin kitabının yazarı Casim Avcı kimdir? İşte Muhammedü’l – Emin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Casim Avcı

Yayın Evi: Hayy Kitap

İSBN: 9789759059606

Sayfa Sayısı: 158


Muhammedü’l – Emin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitap, Hz. Peygamber’in hemen hemen vahiy almaya başlamadan önceki kırk senelik hayatım daha önceki siyer kitaplarından farkh olarak ilk kez müstakil bir başlık altında inceliyor. Peygamberimiz’in çocukluğunun, gençliğinin ve ilk-‘evlilikyıllarının geçmiş olduğu bu dönem, onun câhiliye toplumunda inanç ve davranışlarıyla tam bir erdem mücadelesi verdiği, böylece el-emîn (güvenilir insan) sıfatım almış olduğu senelerdir. Kitap bizlere Peygamberimizin üstün şahsiyetinde erdemli ve güvenilir bir insanoğlunun iyi mi olması icap ettiğini konu alıyor. Bu bakımdan okunmasını tavsiye ediyorum.Prof. Dr. Hayrettin KaramanPeygamber Efendimiz’in yaşamı hakkında daha ilkin yapmış olduğu çalışmalarla tanıdığımız Casim Avcı bu kitapta, Hz. Peygamber’in vahiy öncesi yaşamını ayrıntılarıyla inceleyerek, onun putperest bir toplumda ahlâkî erdem ve davranışlarıyla nasilbir örneklik sergilediğini gösteriyor. Biz Müslümanlar için her bakımdan örnek oluşturan Peygamberimiz’in: yaşamını kavramamız bakımından okunmaya kıymet bir emek harcama. Prof. Dr. Mustafa ÇağrıcıHz. Peygamberin doğduğu ve yetiştiği ortamı bir solukta okuyup-öğrenme fırsatı veren “Muhammedü’l-Emin” adlı emek harcama bununla beraber câhiliye periyodunun örf, tane ve ibadetlerine ilişkin kavramların Kur’an’da geçenlerinin anlaşılmasına destek olması bakımından oldukca fonksiyonlu bir yapıt olmayı başarmış.Hamidullah ÖztürkHilkatin sırrı idi o; varlığın varlık sebebi; Yaradan’ın sevdiği; Adem (a.s.j doğmadan mevcud ve Adem öldükten sonrasında doğan; İbrahim Nebi’nin (a.s.) duası, İsa’nın (a.s.) müjdesi, anası Âmine’nin riiyası; adı bin senelerdir Allah’ın adıyla dünya semalarının altında zulmeti kovup, gönülleri nura kesen ve daha nice zamanlar nura kesecek olan… O, peygamber olmadan ilkin mevcud; peygamber olduktan sonrasında da kul kalan ve insanlığa örnek olan… O, hepimizin sevdiği… Dr. Casim Avcı bizlere kul olan Resulümüzü konu alıyor. O anlattıkça perdeler teker teker kalkıyor ve., gönlümüzdeki zulmet, nura kalboluyor.Prof. Dr. Umut MeriçBu kitap, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Resûlullah Efendimizin risâlet öncesi yaşamını, kaynaklarda yer edinen oldukça değişik rivayetleri imbikten eleyerek insanımızın istifadesine sunmaktadır. Dr. Casim Avcıyı, güzel ve akıcı bir üslupla yazıya döktüğü bu kıymetli çalışmasından dolayı kutlama eder, ilgilenenlere içtenlikle tavsiye ederim.Prof. Dr. Mustafa Payda”40 yaşlarında peygamber oldu” diyenler… “Adan toprak ile su içinde iken ben peygamberdim” hadisini inkar edenler… Acaba bu kitabı okuduktan sonrasında da bu yanlışlıklarında ısrar edecekler mi? Yoksa, onun zât-ı seniyyesine vahiy inzal olunmadan ilkin dahi, Allah’ın hiçbir ayetine muhalif yaşamamış bulunduğunu öğrendiler mi


Muhammedü’l – Emin Alıntıları – Sözleri

  • Şu sebeple şirkin karanlığı bilinmeden tevhidin aydınlığı anlaşılması imkansız.
  • “Ölüm ırmağının girecek bölgeleri var, fakat çıkacak bölgeleri yoktur.Büyük minik, genç yaşlı hepimiz göçüp gidiyor. Giden geri dönmüyor. İyice anladım ki, her insana olan bana da olacaktır.”
  • Hz. Amine’nin ölümünden ilkin minik yavrusuna bakarak şu şekilde söylediği anlatılır: ” Her yaşayan ölür. Her yeni eskir. Her oldukca azalır. Şüphesiz ben de öleceğim, fakat sürekli anılacağım. Şu sebeple dünyaya oğlumu hayırlı bir gelecek olarak bırakıyorum.”
  • … İslam’ı ve Resulullah’ı idrak etmek için Cahiliye’yi bilmek gerekir.Şu sebeple şirkin karanlığı bilinmeden tevhidin aydınlığı anlaşılması imkansız.


Muhammedü’l – Emin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Aslında her siyer kitabının başlangıcında bulunan detayları içeren bir kitap. Farklı diyebileceğimiz, bu araştırmaya değmiş diyebileceğimiz oldukca azca informasyon var. Ayrıca puntolar ve satır araları geniş olmakla beraber epeyce boş sayfa da var. 30 sayfaya sığabilecek bir kitap. Üniversitede ders aldığım için mecburen okudum ve niçin bu şekilde müstakil bir esere gerekseme duyulduğunu anlamadım açıkçası. (Erkan Yaraş)


Muhammedü’l – Emin PDF indirme linki var mı?


Casim Avcı – Muhammedü’l – Emin kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Muhammedü’l – Emin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Casim Avcı Kimdir?

1964 senesinde Artvin’de hayata merhaba dedi. 1982’de Trabzon İmam Hatip Lisesi’nden, 1986 senesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1990’da Marmara Üniversitesi’nde, doktorasını 1997 senesinde Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. 1993-1994 tarihleri içinde İngiltere’de araştırmalarda bulunmuş oldu.

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Dolmabahçe sarayında tercüman-rehberlik, peşinden bir süre öğretmenlik yapmış oldu. 1990 senesinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’ne (İSAM) girdi. 2010 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Kısmı Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Yard. Doç. ekibine atandı. 2011 senesinde doçent oldu. 2013’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Kısmı İslâm Tarihi Anabilim Dalı’nda doçent ekibine belirleme edildi.

Eserleri içinde İslâm-Bizans İlişkileri ve Muhammedü’l-Emin: Hz. Muhammed’in Peygamberlik Öncesi Hayatı yer verilmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi’nde (DİA) yayımlanmış 50’den fazla maddesi yanında birçok yazı ve bildirisi bulunmaktadır. Hz. Peygamber’in yaşamını anlattığı www.sonpeygamber.info web sitesinin Siyer başlığı altında yer edinen yazısı İngilizce, Almanca ve Rusça şeklinde dünya dillerine çeviri edilerek yayımlanmıştır


Casim Avcı Kitapları – Eserleri

  • Hz. Muhammed’in Hayatı
  • Muhammedü’l – Emin
  • Son Peygamber Hz. Muhammed
  • İslam Bizans İlişkileri 


Casim Avcı Alıntıları – Sözleri

  • “Hiçbir peygamber yoktur ki, çobanlık yapmış olmasın. Hz. Musa peygamber olarak gönderildi, koyun güderdi. Hz. Davut peygamber olarak gönderildi, koyun güderdi. Ben de Mekkelilerin koyunlarını güttüm.” (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • Bu seyahatler dolayısıyla bir taraftan ticari yaşamın gerçeklerini öğrenerek, öteki taraftan Arabistan’ın çeşitli bölgelerinde yaşayan insanlara yakından insanları yakından tanıma, onların bil ve lehçelerini, dini siyasal ve toplumsal durumlarını öğrenme imkânı elde ediyordu. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Fil Vak’ası’ndan elli (yada elli beş) gün sonrasında Rebîülevv et l ayının 12. Pazartesi günü Adnânîler’in anayurdu kabul edilen Mekke’de dünyaya geldi. (20 Nisan 571 Pazartesi günü) (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Abdullah on sekiz yaşlarında Âmine ile evliliğe ilk adımını atmıştır. Abdullah yaygın olan rivayete bakılırsa tecim için gittiği Suriye’den dönerken Yesrib’e (Medine) uğraşmış ve orada hastalanarak vefat etmiştir. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Sayıları 360’a ulaşan putların en büyüğü olan Hübel, Kureyş’in en mühim putuydu. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Üzülme Allah bizimle beraberdir.
    -Tevbe Suresi, 9/40 (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • Putperest Araplar, Allah’ı kabul ediyor, fakat O’dan başka şeylere taparak O’na ortak koşuyorlardı. (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • “Kan sadece kanla temizlenir.” (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • Hz. Muhammed’in Allah tarafınca peygamberlikle görevlendirilişi 40 yaşlarında olmuştur. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Hürler de eşraf (ileri gelenler) ve avam (basit halk) olmak suretiyle ikiye ayrılırdı.

    Âzat edilen kölelere mevâlî denilirdi ve bunlar hür insanlarla evlenemezdi. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • Bazı İslam tarihçileri, Bizans başkentine Arapların Kostantiniyye adını verdiklerini, Bizanslıların ise buraya “Bûlin” (Polin) yada “imparatorlar şehri” anlamında “İsten Bûlin” dediklerini kaydederler. (İslam Bizans İlişkileri )
  • Câhiliye periyodunun yaygın kötülüklerinin hiçbirine bulaşmaksızın 25 yaşlarına gelen Hz. Muhammed çevresinde iffeti, mertliği, merhameti ve hak severlerinin yanı sıra, tecim hayatında da doğruluğu ve güvenilirliği sebebiyle “Muhammedü’l-emîn” yada bir tek “el-Emîn” ünvanıyla bilinmekteydi. (Son Peygamber Hz. Muhammed)
  • “Ölüm ırmağının girecek bölgeleri var, fakat çıkacak bölgeleri yoktur.Büyük minik, genç yaşlı hepimiz göçüp gidiyor. Giden geri dönmüyor. İyice anladım ki, her insana olan bana da olacaktır.” (Muhammedü’l – Emin)
  • … İslam’ı ve Resulullah’ı idrak etmek için Cahiliye’yi bilmek gerekir.Şu sebeple şirkin karanlığı bilinmeden tevhidin aydınlığı anlaşılması imkansız. (Muhammedü’l – Emin)
  • Kimin kız evlatları olur da onlara iyi muamelede bulunur, adam çocuklarını bunlara tercih etmez ve eğitimlerini en güzel şekilde yerine getirirse, Allah onları kendisi için cehenneme karşı bir perde kılar ve onu cennetine koyar. (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • “Her yaşayan ölür. Her yeni eskir. Her oldukca azalır. Her büyük yok olur. (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • – Ya Resûlallah !
    – Kime iyilik etmem gerekir?
    – Annene !
    – Ondan sonrasında kime?
    – Annene.
    – Ondan sonrasında kime?
    – Annene.
    – Ondan sonrasında kime?
    – Babana. (Hz. Muhammed’in Hayatı)
  • Hz. Amine’nin ölümünden ilkin minik yavrusuna bakarak şu şekilde söylediği anlatılır: ” Her yaşayan ölür. Her yeni eskir. Her oldukca azalır. Şüphesiz ben de öleceğim, fakat sürekli anılacağım. Şu sebeple dünyaya oğlumu hayırlı bir gelecek olarak bırakıyorum.” (Muhammedü’l – Emin)
  • Şu sebeple şirkin karanlığı bilinmeden tevhidin aydınlığı anlaşılması imkansız. (Muhammedü’l – Emin)
  • Rivayete bakılırsa Hatice bizzat kendisi yada Nefîse bint Ümeyye (Münye)adlı bir bayan vesilesiyle Hz. Muhammed’e evlilik teklifinde bulunmuş oldu. Beklemediği bir durumla karşılaşan Hz. Muhammed, birazcık düşündükten sonrasında teklifi kabul etti. (Son Peygamber Hz. Muhammed)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş