Eğitim

Sana Aşk Getirdim – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sana Aşk Getirdim – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sana Aşk Getirdim kimin eseri? Sana Aşk Getirdim kitabının yazarı kimdir? Sana Aşk Getirdim konusu ve anafikri nedir? Sana Aşk Getirdim kitabı ne konu alıyor? Sana Aşk Getirdim PDF indirme linki var mı? Sana Aşk Getirdim kitabının yazarı Meral Kır kimdir? İşte Sana Aşk Getirdim kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Meral Kır

Yayın Evi: Aspendos Yayıncılık

İSBN: 9786059641395

Sayfa Sayısı: 576


Sana Aşk Getirdim Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuvvetli Sancaktar Ailesinin ağabeyi Mehmet Sancaktar’ın aşka giden hikâyesinde yaşananların hızına yetişemeyecek, temponun asla düşmediği bu kitapta adrenaline ve aşka doyacaksınız.

Kurallarından taviz vermeyen kesin bir insanoğlunun kişiliğine ve

tüm yöneticilik vasıflarına haiz olan Mehmet Sancaktar’ın hayatındaki her şey

bir düzenin parçasıydı. Ta ki işi ve sorumluluklarından oluşan hayatına ansızın giren Komiser Esmer, ona bilmiş olduğu her şeyi unutturana kadar…

Huysuz, rahat ve birazcık da dağınık olan Komiser Esmer’in hayatta herhangi

bir ilkesi yoktu. İstediği tek şey, intihar eden babasını, o sona götürmüş olan gerçeği bulup öcünü almaktı. Ancak ulaşmış olduğu her gerçek, anıları içinde kaybolmuş sırları ve ihanetleri de ortaya çıkaracaktı.

Sığınacak asla kimsesi kalmadığında ve her şeyden vazgeçmeye hazır olduğunda Esmer’e kaybetmiş olduğu umudu veren Mehmet’e ilkin yaşamını sonrasında da kalbini teslim edecekti. Bundan dolayı aşktan daha büyük bir duygu var ise o da güvendi ve

Esmer her ikisini de Mehmet’te bulmuştu.

Sancaktar Ailesi’ne veda ettiğimiz bu final kitabında, aşkın tutkuyla harmanlanıp tüm olmazlara karşın mutluluğa teslim olduğuna şahitlik edeceksiniz.

Ve bu hikâyede, birbirinden değişik dünyaları olan iki yabancının

bir oluşunu okuyacaksınız.

(Tanıtım Bülteninden)


Sana Aşk Getirdim Alıntıları – Sözleri

  • İnsanları birbirine yaklaştıran süre değil, o süre içinde yaşadıklarıydı.
  • Lacivert, düşüncenin rengidir. Sonsuzluğu, otoriteyi, başarı, gücü ve verimliliği simgeler.
  • …. insan sadece çaresizliğin içine düştüğünde yakarış etmeyi akıl ediyordu.
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Bundan dolayı seni acı değil, suçluluk bitiriyor.
  • Cesur, enerjik, tutkulu Kırmızı, aşkın, öfkenin, arzunun ve tehlikenin rengidir.
  • Siyah, gücü, özgüveni, disiplini ve kudreti simgeler. Ayrıca ölümün ve matemin de rengidir.
  • Sevdiklerimizi oldukları kişiden dolayı severiz. Onlara kızar, yargılar, eleştirir, hatta suçlarız. Ama sevmeye devam ederiz.
  • Aşk bir cenk değildi, şundan dolayı aşkta iki taraf da beraber kazanıp beraber kaybediyordu.
  • Beyaz, saflığı ve temizliği olmasıyla birlikte yalnızlığı da simgeler. Duru ve parlak kalabilmesi zor olsa gerek beyazın, acele lekelenir ve asla yaralarını gizleyemez. Huzurdur fakat koruması da zor olsa gerek.
  • Hayat, pişmanlıklarından aldığın derslerle doludur.
  • Aşk yabana atılmayacak kadar kuvvetli bir duyguydu, insana yapmam söylediği şeyleri yaptırırdı.
  • İnsanları birbirine yaklaştıran süre değil, o süre içinde yaşadıklarıydı.
  • “Bu mümkün olabilir mi? Acılar geride bırakılıp eskitilir mi?”
    “Zaman denilen şey acıları eskitmek ve unutmak için var.”
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Bundan dolayı seni acı değil, suçluluk bitiriyor.
  • Bizi biz meydana getiren geçmişimizdi. Yaşadıklarımızsa bizlere biçim veriyordu.


Sana Aşk Getirdim İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bir ailedeki kardeşleri özetleyen serinin son kitabı Sana Aşk Getirdim, öteki kitaplarda olduğu benzer biçimde polisiyeyle harmanlanmış duygusal bir kitap. Geçmişinin ardında koşan Komiser Esmer ile ailenin en büyüğü olan, otorite ve gücün timsali Mehmet’in yolları kesişiyor. Sonrası ise sırların yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla coşku dozu artıyor. Kardeşlik bağları, sevgi ve aşk üstüne okumak istiyorsanız tam size gore (@kitaplahayat)

Oldukça uzun süre arayıp sonunda bulduğum kitabı okudum sonunda. Ama {hiç de} beklediğim benzer biçimde değildi. Ya da benim Mehmet Sancaktar’dan beklentim fazlaca fazlaca yüksekti ondan bu şekilde oldu.
Aslında polisiye, serüven, gizem ve aşk yönünden fazlaca dolu dolu bir kitaptı hatta ilk kez bir Meral Kır kitabında tahminim tutmadı fakat Esmer’i ve ailesini ki- vakalar hep bu çevrede dönüyor – bol miktarda okumamıza karşın Sancaktarları pek göremedim, sanırım o yüzden bana birazcık tamamlanmamış geldi öykü… oysa ki öteki 4 kitapta bol miktarda okumuştuk ve benim de serinin en sevdiğim yanlarından biriydi bu aileyi okumak.
Hatta bu yüzden o son bölümün birazcık daha uzun olmasını fazlaca arzu ederdim. Tam da benim beklediğim bölgeler gelmişti ki, kitap bitti.
Neyse.. azca birazcık hayal kırıklığı olmuş olsa da sonuçta seriye fazlaca güzel bir finalle veda ettik.
Polisiye , aşk ve gizem severlere tavsiye edebileceğim fazlaca güzel biri seriydi. Bu türü sevenler bu seriye ne olursa olsun bir talih verin derim. (Ümran)

Ve serinin son kitabı “SANA AŞK GETİRDİM” bitti ….
Son kitap kardeşlerin en büyüğü olan Mehmet Sancaktarın yaşamı, bilinmeyenleri, iç dünyası, özlemleri, acıları, hesaplaşmaları ve nihayet aşkı bulması ile görkemli bir final ile bitti 🙂
Tadı damağımda kaldı denir ya 🙂 aynen öyleki oldu…
Komiser Esmer’in geçmişi, yaşamış olduğu acılar, ağabeylerinin ondan sakladıkları büyük sırlar, ardındaki katiller ve yaşamı için devamlı kaçan ve durmadan savaşım eden ana karakterimiz…
Karakolda Mehmet ve Esmer’in yolları bigün kesişir. Aralarında devamlı zıtlaşan, tartışan ve söz yarışı içine giren bu ikili gece ve gündüz benzer biçimde birbirinden fazlaca ayrı dünyalara ilişkin, birbirine o denli zıt iki karakterdir…
Ancak vakalar öyleki bir gelişir ki, Mehmet kendini Esmer’in hikâyesi içinde bulur ve bir halde ona yardım etmeye adım atar…
Tabi bunlar olurken neler yaşanır neler 🙂
Daha fazla yazamıyorum, yoksa açık vereceğim 🙂 fazlaca güzel bir kurgu olmuş, yazarın kalemini aslına bakarsan fazlaca seviyorum…
Serinin bitmesine açıkçası üzüldüm…
Bizden biri benzer biçimde olmuştu her bir kardeş…
Son kitaba yakışır mükemmel bir final. Soluksuz coşku, gizemler, sırlar, polisiye, dolu dizgin aşk, aile bağları, bir fazlaca duygu aynı anda yaşandı bu hikayede..
Meral Kır yüreğine kalemine sıhhat 🙂 başarıların daim olsun… (Sevgi Sertel)


Sana Aşk Getirdim PDF indirme linki var mı?


Meral Kır – Sana Aşk Getirdim kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Sana Aşk Getirdim PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Meral Kır Kimdir?

Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle “kirazlar hemen hemen çiçek açmamışken” Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Beş çocuklu bir ailenin ortanca evladı olarak dünyaya gelmiştir. Ufak yaşlarda ailesi ile beraber İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir adam çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına fanatik kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak suretiyle yolculuğuna adım atmıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları’dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016’da gene Aspendos Yayınları’ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır.

http://www.meralkir.com/


Meral Kır Kitapları – Eserleri

  • Aylardan Aşk
  • Yolum Aşka Düştü
  • Aşkı Seçtim
  • Hedef Sensin
  • Aşkın Kokusunu Aldım
  • Sana Aşk Getirdim
  • Gerçek Sensin


Meral Kır Alıntıları – Sözleri

  • Bizi biz meydana getiren geçmişimizdi. Yaşadıklarımızsa bizlere biçim veriyordu. (Sana Aşk Getirdim)
  • Zaman, zalim bir düşmandı… (Hedef Sensin)
  • Aşk isyan mıydı, yoksa Nâzım Hikmet’in dizelerinde betimlediği benzer biçimde, ‘Gelsene dedi bana, kalsana dedi bana, gülsene dedi bana, ölsene dedi bana. Geldim. Kaldım. Güldüm. Öldüm.’ diyen içtenliğin adı mıydı aşk? (Aylardan Aşk)
  • “Aşk kim bilir bir tek ön yargıları kırmaktı.” (Yolum Aşka Düştü)
  • … Onlarca insanoğlunun içinde yalnız olmak değil, biriyle tam olabilmekti aslolan sorun. (Hedef Sensin)
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Bundan dolayı seni acı değil, suçluluk bitiriyor. (Sana Aşk Getirdim)
  • Aşk yabana atılmayacak kadar kuvvetli bir duyguydu, insana yapmam söylediği şeyleri yaptırırdı. (Sana Aşk Getirdim)
  • Her insan kendine gore yaşardı. Kimi sevgiyle, kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle. (Hedef Sensin)
  • “Yani kendime acı aramıyorum, yanlış yapmaktan kaçıp hakikatı görmezden gelmiyorum ve sırf dalgalardan korktuğum için halimden memnunmuşum benzer biçimde yapmış olup kendimi durgun sulara bırakmıyorum.” (Aylardan Aşk)
  • …. sevmeyi öğreten âlim, nefreti öğreten ise zalim olur. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Aşk, aklın ve kalbin arasındaki en derin çaresizlikti. Bundan dolayı aşk; isimsiz, izinsiz, hesapsız bir kabulleniş fakat içinden geldiği benzer biçimde sevmekti. (Gerçek Sensin)
  • İnsanoğlu doğarken kalbinde her insana ve her şeye kafi gelecek kadar sevgiyle doğar ve onu büyüdükçe dağıtır. Almasını bilirsen vermesi kolaydır. (Aşkı Seçtim)
  • Bazı insanoğlu vardı ki, ömrün onlara söz anlatmakla geçse bile değişen hiçbir şey olmazdı. Sen bir tek yorduğun çenenle kalır ve büyük olasılıkla de suçlu gene sen olurdun. (Yolum Aşka Düştü)
  • “Biz Türkler de eski sevgiliden dost, eski dosttan düşman, eski düşmandan da arkadaş olmaz!” (Aşkı Seçtim)
  • Âdem babamız ve Havva anamızdan beri insanoğlu aşkı seçmiş, onun için savaşmış ve aşk için beklemiştir. Umut ise hep saklandığı kutuda kalmıştır. (Aşkı Seçtim)
  • Anılar ne kadar güzel olursa olsun illa ki insanoğlunun yüreğini sızlatıyor, öyleki yada bu şekilde ne olursa olsun bir iz bırakıyorlardı. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • “Aşk kimi zaman sevdiğin için gene sevdiğinden vazgeçebilmekti.” (Yolum Aşka Düştü)
  • Nerede olduğumun önemi yok. Yanımda sen varsan, demek ki olmam ihtiyaç duyulan yerdeyim. (Gerçek Sensin)
  • Bu keşke denilen şey, insanoğlunun en büyük cezası değildi de neydi? (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Yaşamak, bir tek nefes almak değildi. Aldığın nefesin tadını duyumsamak, yaşam akıp giderken yanından geçtiğin her şeyi görmek ve duymaktı . Ama hepsinden daha önemlisi hissetmekti. (Gerçek Sensin)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş