Eğitim

Müstakbel Koca Listesi – Victoria Alexander Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Müstakbel Koca Listesi – Victoria Alexander Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Müstakbel Koca Listesi kimin eseri? Müstakbel Koca Listesi kitabının yazarı kimdir? Müstakbel Koca Listesi konusu ve anafikri nedir? Müstakbel Koca Listesi kitabı ne konu alıyor? Müstakbel Koca Listesi PDF indirme linki var mı? Müstakbel Koca Listesi kitabının yazarı Victoria Alexander kimdir? İşte Müstakbel Koca Listesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Victoria Alexander

Çevirmen: Deniz Arman

Orijinal Adı: The Husband List

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052995297

Sayfa Sayısı: 336


Müstakbel Koca Listesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

BEKLENMEDİK BİR KOCA BİR MANTIK EVLİLİĞİ

TUTKU EN BÜYÜK SERVETTEN DAHA ÇEKİCİDİR.

Londra, 1818. Leydi Gillian Marley pek istemese de bir koca bulmak zorundadır. Hem de derhal. Amcasının vasiyetini yerine getirebilmek için doğum gününden ilkin evlenmelidir, doğrusu uygun bir eş bulmak için iki ayı vardır. Adaylar listesinin başındaki Shelbrooke Kontu yakışıklı fakat gizemli bir asilzadedir ve Gillian onu evliliğe ikna etmenin ne kadar zor olabileceğinin farkındadır.

Gillian’ın güzelliğine kapılmamak zor olsa da Richard Shelton’ın istediği son şey mantık evliliğidir. Söz konusu mirasın albenisine karşın Richard aslolan hazinenin Gillian bulunduğunun farkındadır ve onun aralarındaki kıvılcımı görmezden gelmesine izin vermeyecektir. Artık onu her anlamda eşi yapmak için yalnız iki ayı kalmıştır. Üstelik ortada onları skandala sürükleyebilecek mühim bir sır da vardır… Müstakbel eşler tüm bu imkânsızlıkları aşıp “mantıklı” bir evliliğe yelken açabilecekler mi?

“İçten, incelikli ve ilgi çekici.”

Julia Quinn, The New York Times çoksatan yazarı


Müstakbel Koca Listesi Alıntıları – Sözleri

  • “Hayatta sizden beklenen her şeyi yaptığınız halde yaşamın asla beklenildiği şeklinde çıkmadığını fark etmenin iyi mi bir şey olduğu hakkında asla fikriniz var mı?”
  • “İlgine teşekkür ederim,” dedi Jocelyn mağrur bir tavırla. “Kardeşlerinin senin iyiliğini düşündüklerini bilmek daima güzeldir.”
    “Tabii ki düşünüyorum. Her süre.” Becky düzmece bir ilgiyle gözlerini açtı. “Farkında olmadan çatının kenarından aşağıya yuvarlanıp yere çakılmanı istemem doğal. Böyle bir durum, hepimizin temizlemesi ihtiyaç duyulan çok kötü bir pisliğe niçin olur sonrasında.”
    “Ve ben de aşağıya düşerken olabildiğince büyük bir pislik oluşturmak için yakarış edeceğim.”
  • “Hayatta sizden beklenen her şeyi yaptığınız halde yaşamın asla beklenildiği şeklinde çıkmadığını fark etmenin iyi mi bir şey olduğu hakkında asla fikriniz var mı?”
  • “Bir hanım ve adam arasındaki ilişkiden daha rahat bir şey olmadığı şeklinde ondan daha karmaşık bir şey de yoktur.”
  • “Yüzü görünmeyen bir adamdan daha gizemli ve coşku verici ne olabilir? Ya da sırları olan bir adamdan.”
  • “Yine de sırlar birazcık tehlikelidir ve daima birazcık coşku vericidir.”
  • Gillian derin bir nefes alıp ricasını pat diye söyleyiverdi. “Bir kocaya ihtiyacım var. Önümüzdeki iki ay içinde evlenmem gerekiyor.” Sesi kesin, bakışları sabitti. “Sanırım siz bu rol için oldukça uygunsunuz.”
    Shelbrooke şaşkınlıktan donakaldı ve sesi çıkmadı. Uzun bir süre inanmayan gözlerle bakmaktan başka bir şey yapamadı. “Benimle evlenmek mi istiyorsunuz? Benimle?”
    “Evet, istiyorum,” dedi Gillian. Sesi evvelkinden kısıktı. Sonra tekrardan enerjisini toplar şeklinde göründü.
    “Lordum, benimle evlenir misiniz?”
  • Kadınlar ve erkekler içinde ki ilişkiyi ben hep tazılar ve Tilkiler içinde ki ilişkiye benzetmişimdir.


Müstakbel Koca Listesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ilkin şunu belirtmeliyim ki okurken tereddüt içindeydim bundan dolayı serinin ilk kitabı orta derecedi benim için. Ama tam tersi bu kitapta fazlaca eğlendim, sevmiş olarak okudum.
Leydi Gillian Marley eşi öldükten sonrasında, aşık olmadan tekrardan evlenmeyeceğini söylese de; Leydi Gillian, amcasının vasiyetini yerine getirebilmek için doğum gününde ilkin evlenmelidir. Sadece kağıt üstünde kalmasını istediği birlikteliği için tek umar ise : Müstakbel Koca Listesi hazırlamak..
Shelton Kontu Richard ‘ın istediği son şey ise mantık evliliğidir. Ne kadar maddi durumu için bulunmaz bir fırsat olsa da sakladığı büyük sıra rağmen Gillian’ı her anlamda eşi yapmak için her türlü marifetini sergilemek için iş başına geçer.
İlk başta da belirttiğim şeklinde serinin ikinci kitabını ilkinden fazlaca sevdim. (mucdem)

Serinin bu ikinci kitabında, ilk kitaptaki Pandora’nın kuzeni Gillian ile Richard’ın hikâyesini okuyoruz. Gillian çocukluk aşkı ile ilk balo döneminde evleniyor ve birlikteliği süresince da fazlaca mutlu oluyor. Ancak kocası onu bırakıp muharebeye gitmeyi tercih ediyor ve orda yaşamını kaybediyor. Gillian, dul kaldıktan sonrasında herhangi bir gönül işine girmiyor ve evlenmeyi de düşünmüyor. Ta ki bigün uzak akrabası tüm servetini ona bırakıp, mirası alabilmesi için de 30 yaşına kadar evli olması şartını koşana kadar. Gillian, Dük olan babasından almış olduğu eli açık haçlıkla geçinebilmesine karşın bu mirası almak istiyor. Zira bu parayla bağımsız olabilecek ve durumu olmayan hanım sanatçılara destek verebilecek. Bu yolda tek eksiği var o da bir koca. Böylece müstakbel koca sıralaması hazırlıyor, listenin en başlangıcında da zamanında oldukça hareketli bir yaşamı olmuş sadece kardeşleri için durulmak zorunda kalmış olan Richard Shelton yer ediniyor. Gillian, sırları bulunduğunun farkına vardığı Richard’a evlilik teklifi ettiğinde insanın gururu yalnız formaliteden bir evlilik yapmasına engel oluyor ve gerçek bir evlilik istiyor. Birbirlerini tanıma yolunda Richard’ın sırları ikilinin mutlu olma şanslarını elinden mi alacak? (Neslihan)

Her ay bir #historical etkinligimizin mart ayı konuğu Victoria Alexander oldu. Yazardan okuduğum ilk kitap olmasından mütevellit merak ettiklerim arasındaydı. Ben historical türünü başka bir seviyorum. Lordlar leydiler skandallar balolar daha neler neler. Her süre söylerim eski süre insanıyım ben fazlaca geç doğmuşum Hemen gelelim kitabımızın mevzusuna;
Tarih 1818 yer Londra.
Kızımız Leydi Gillian Marley.
Çocukluk aşkı ile evlenmiş sonrasında eşini harpte yitirmiş tekrar asla evlenmeyi düşünmeyen yaslı bir dul kendileri. Hayatı güzel, tadı yerinde ..
Ta ki uzak bir akrabasının vasiyeti açıklanana kadar. Kendisinin bağımsız ve özgür olmasına kafi gelecek kadar para duracak fakat bir koşul var. Doğum gününe kadar evlenmiş olmak. Acil bir koca lazım o da 2 Ay içinde lazım. Kankalarından kendisine uygun olacak adayların listesini yapmalarını ister ve listenin başına Shelbrooke Kontu yerleşir. Kendisi yakışıklı olmasıyla birlikte gizemlidir de fakat bir gerçek var ki paraya fazlaca acil ihtiyacı var. Asla mantık birlikteliği yapmak istemese de bakmış olduğu yerden Leydi gözüme oldukça güzel görünüyor
Bizde niçin bulunduğunu anlamadığımız ikilemde aslına bakarsak bence kalmamış fakat kalmış şeklinde gösterilerek uzatılmış bir aşk hikayesi okumuş oluyoruz Asla gerçek bir engel yok önlerinde. Zaten yaşam onlara güzel her şekilde takılıyorlar peki biz niçin bu tarz şeyleri okuduk diye soruyorum kendime. Yanı fazlaca fena okunmaz diyemeden de fazlaca bana hitap eden bir kitap olmadı malesef. Ya çeviriden ya yazardan kaynaklı bilemiyorum fakat be bazı şeylerin mantığını hakkaten anlamadım.
Tabiki asla istifcilik huyum olmadığı için yazarın başka bir serisinin tamamını da almıştım Şimdi fazlaca sevmesem de okumak zorundayım bak gördünüz mü? Kontrolsüz alışveriş güç değildir
Toparlamam gerekirse fazlaca devrimlerim arasına girmeyen fazlaca heyecanlandirmasa da okunan çerezlik bir kitaptı. Eğer eliniz de başka kitaplar var ise illa bunu okumak için ısrar etmeyiniz, yavaş yavaş uzaklaşınız. Olsa da olur olmasa da bundan dolayı diyor ve kaçıyorum (Selma)


Müstakbel Koca Listesi PDF indirme linki var mı?


Victoria Alexander – Müstakbel Koca Listesi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Müstakbel Koca Listesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Victoria Alexander Kimdir?


Victoria Alexander Kitapları – Eserleri

  • Adın Bende Saklı
  • Sonunda Ben de Sevdim
  • Sonunu Bile Bile
  • Evlilik Oyunu
  • Kaderimde Sen Varsın
  • Müstakbel Koca Listesi
  • Evlilik Dersi
  • Prensin Gelini


Victoria Alexander Alıntıları – Sözleri

  • Çöpçatanlığın geçmişinde beş yüz yıl yatıyordu. (Sonunda Ben de Sevdim)
  • “sadece aşık bir adam bu kadar aptal olur.” (Adın Bende Saklı)
  • “Fakat şartlar ne olursa olsun, söylediklerinin doğru olduğundan eminim. Çünkü kalbimde hissettiklerimin karşılıksız olduğuna inanamıyorum, büyüklüğü bir kişi için çok fazla.” (Adın Bende Saklı)
  • Erkekler bir kadının zekasını sadece o hanım yeterince güzelse görmezden gelebilirler. Cordelia şu anda öyleki. Fakat o da yaşlanıyor ve yaşlı ve akıllı iyi bir kombinasyon değil. (Adın Bende Saklı)
  • Tanrı eninde sonunda herşeyin hakimidir. (Adın Bende Saklı)
  • “on yıl yaşlanmış hissediyorum.” (Adın Bende Saklı)
  • Kadınlar ve erkekler içinde ki ilişkiyi ben hep tazılar ve Tilkiler içinde ki ilişkiye benzetmişimdir. (Müstakbel Koca Listesi)
  • Letitia Pomfrey ise tam bir kaşar. Küçükken de öyleydi şimdi de öyleki. (Kaderimde Sen Varsın)
  • Thomas’ın yüzünden bir şaşkınlık ifadesi geçti. “Teşekkürler, Berkley. Benim hakkımda bu kadar olumlu düşündüğünü hiç bilmiyordum.”
    “Düşünmüyorum.” (Evlilik Dersi)
  • “Mutluluk tesadüfi bir kavramdır.” (Sonunu Bile Bile)
  • “Hayatta sizden beklenen her şeyi yaptığınız halde yaşamın asla beklenildiği şeklinde çıkmadığını fark etmenin iyi mi bir şey olduğu hakkında asla fikriniz var mı?” (Müstakbel Koca Listesi)
  • Tuhaf ve adaletsiz olan şey, bekâr erkekler tam anlamıyla istedikleri şeklinde davranabilirken aynı şartlara haiz olan bayanlar aptalca davranış kurallarının kıskacı içine hapsediliyorlardı. (Evlilik Oyunu)
  • “Babam bir keresinde bana aşkın büyü bulunduğunu söylemişti efendim. ” (Sonunda Ben de Sevdim)
  • Görüntü daima işin aslından fazlaca daha çok hasar verir. (Kaderimde Sen Varsın)
  • “Belki de aşkı bulmak sihri bulmak kadar zor olacaktı.” (Sonunda Ben de Sevdim)
  • Ne yazık ki bu rahat bir gerçekti. Aşk iğrençti. (Evlilik Oyunu)
  • İyi fikirleri asla iki kez düşünmem. (Kaderimde Sen Varsın)
  • Savaşın acı gerçeği onu ilk elden yaşamamış birisiyle paylaşamazdı. (Evlilik Oyunu)
  • Thomas’ın bakışları Becky ve Jocelyn içinde gidip geliyordu. “Lütfen, lütfen bana Marianne’in Taşra Kızı maceralarının yazarı olmadığını söyleyin.”
    “Pekâlâ.” Becky hafifçe gülümsedi. “Yazar Marianne değil.”
    “Gerçeği istiyorum,” diye kükredi Thomas.
    “Bir karar verin,” diye çıkıştı Jocelyn. (Evlilik Dersi)
  • Başarmak en iyi intikamdır (Sonunu Bile Bile)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş