Eğitim

Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri – Ahmet Hamdi Akseki Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri – Ahmet Hamdi Akseki Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kimin eseri? Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabının yazarı kimdir? Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri konusu ve anafikri nedir? Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabı ne konu alıyor? Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri PDF indirme linki var mı? Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabının yazarı Ahmet Hamdi Akseki kimdir? İşte Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ahmet Hamdi Akseki

Yayın Evi: Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları

İSBN: 9789751901910

Sayfa Sayısı: 72


Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Namazda okuduğumuz âyetlerin anlamını biliyor muyuz? Âyetlerin nazil olduğu ortamda insanların ondan ne anladıklarını biliyor muyuz? Namazda okuduğumuz âyetler, bugün bizlere ne şeklinde anlamlar fısıldar? Ruhumuzu iyi mi dinlendirir ve maneviyata açar? İşte Namaz Sûrelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabını okuduğunuzda, namaz sûrelerinin anlam ve önemini daha iyi kavramış olacaksınız. Merhum Ahmed Hamdi Akseki’nin kaleminden çıkan bu yapıt, Diyanet İşleri Başkanlığının seçkin yayınları arasındadır.


Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri Alıntıları – Sözleri

  • Allah’ı unutarak tüm başarıyı kendisine mâl etmek, İlâhî kudretle beşerî aczi bilmememizden ileri gelir ki, büyük bir gaflettir.
  • “İyyâke na’büdü ve iyyâke nestaîn: İlâhî! Yalnız Sana yakarma ve kulluk ederiz, sadece Sen’den yardım isteriz. Bizi doğru yola, nimetine eren, azıp satmamış ve gazabına uğramamış olan o bahtiyârların yoluna hidayet et, o yolda götür.”
  • Hakiki bir mü’min, yalnızca Allah’ına yakarma edecek, yalnız O’ndan yardım isteyecek, başka hiçbir kimsenin kulu kölesi olmayacaktır.
  • Başkalarının elindeki nîmeti imrenen, nîmeti çekemeyen herhangi bir hasedcinin ruhunu sarmış olan kıskançlık ateşi dışarıya vurduğu vakit, haset ettiği hiç kimseye karşı elinden gelen fenalığı yapmaktan çekinmez. Onu hiçbir şey memnun etmez. Böylelerinin şerrinden de Allah’a sığınmalıdır.
  • .
    Her insanoğlunun birinci vazifesi,
    Allah’ı tanımak ve yalnız ona yakarma etmektir. O’ndan başka ibadete layık yoktur.
    .
  • İlim, san’at, irfan, uygarlık ve servet, bunlardan hepsi, bu dünyada insanların can attıkları nîmetlerdendir ve işte bütün bunlar, Allah’ın gösterdiği doğru yoldan hiç sapmadan yürümekle elde edilebilecektir.
  • ..İslamiyeti yıkmak için uğraşanların elleri kurudu,sesleri kısıldı ve sonunda hepsi helak oldular.Ne malları, ne kazançları,ne şöhretleri,ne mevkileri kendilerine yarar vermedi;lâyık oldukları âkıbeti önleyemedi
  • .
    İnsan hayatta elde ettiği başarılardan, kazandığı zaferlerden dolayı daima Allah’a şükretmeli; onları Allah’ın bir lütfu sayarak hiç şımarmamalı ve Allah’ı unutmamalıdır. Allah’ı unutarak bütün başarıyı kendisine mal etmek, İlâhî kudretle beşerî aczi bilmememizden ileri gelir ki büyük bir gaflettir.
  • İnsan hayatta elde ettiği başarılardan, kazandığı zaferlerden dolayı daima Allah’a şükretmeli; onları Allah’ın bir lütfu sayarak hiç şımarmamalı ve Allah’ı unutmamalıdır. Allah’ı unutarak bütün başarıyı kendisine mal etmek, İlâhî kudretle beşerî aczi bilmememizden ileri gelir ki büyük bir gaflettir.
  • Sonra îman demek, bir şeye sımsıkı sarılmak anlamına gelir. Bugün bir türlü, yarın başka türlü, her gün renkten renge girmek îman değildir.
  • Kur’an’da en büyük ayet, Ayetü’l-Kürsidir bu ayet bir evde okunursa, oraya otuz gün şeytan yaklaşamaz.
  • Dört kısa ayetten ibaret olan ihlas Suresi hem İslam itikadının temelini, hem de ona aykırı olan çürük ve bozuk itikatları benzeri olmayan bir surette beyan etmiştir.
  • Allah, bu süreyle tüm şerlerden, direkt doğruya kendisine sığınmamızı emretmiştir.”Bana yakarma ediniz, şer ve kötülüklerden bana sığınınız”diye duanın kabul edeceği kapıları her insana açmış herkesi o kapıdan içeri girmeye çağırmıştır.
  • Peygamberimizin kutsal sözlerinden;
    Kur’an’da en büyük ayet Ayet-el Kürsi’dir.Bu ayet bir evde okunursa oraya 30 gün şeytan yaklaşamaz.Her kim her namazın arkasında bunu okursa, ölünce doğru Cennet’e gider.


Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İnsan, Kur’an’ı ne kadar dikkat ve ne aşama
saygı ile okursa, ruhu ve kalbi üstünde o
nisbette etki yapar ve insanı Allah’ına
yaklaştırır.
Manasını bilen de, bilmeyen de O’ndan
muhakkak ki kendine ve irfan derecesine gore
bir feyiz ve nasip alır. O’nun ruhu ile kalbini
aydınlatır.
İşte, bunu düşünerek her müslüman için
namazda okunması lüzumlu olan Fatiha Sûresi
ile namaz sûreleri dediğimiz kısa sûrelerden
10’u bu ufacık kitaba alınarak onların mealen
tercümeleri ve özetlemek gerekirse tefsirleri de yapılmıştır.
Bu kitapta, isteyenler namazda okunacak
sûreleri derli toplu bir arada bulacaklar;
hem de manalarını anlayabileceklerdir. (Sümeyye Aslan)

Risale-i Nurun bir düsturu var fazlaca fazlaca sevdiğim. Bir şeyi tüm tüm elde edemiyorsanda tamamından vazgeçme. Ben tam olarak bunu uygulamaya çalışıyorum. Herkesin her şeyde hissesi vardır. Bende fazlaca arzu ederdim külliyat külliyat tercümeler okuyayım. Hepsini hatmedeyim. Ama o işler tam o şekilde olmuyor. Belki fazlaca tembelim bir ihtimal bolca bahane uydurabiliyorum. Ama arzu ederdim kısmını tüm kalbimle söylüyorum. Her vakit içimde tek bir şahıs yaşamadığını düşünüyorum. Zira ben kendimle devamlı savaşıyorum. Bir seren onu isterken diğeri bizim burda ne işimiz var ne alakayız diyor. Öyleki zor ki bu şekilde yaşamak. Ama yönetim ediyorum diyelim. Belki bigün tüm okuduklarım kalır zihnimde. Hiç unutmam. Ama yaşam o şekilde bir yaşam ki hatırlatmazsam devamlı unutuyorum. Sureleri olmasa bile anlamları ya da hissettirdiklerini unutuyorum zaman içinde. Zaten yolun üst kısmında kalmaya alt kısmına düşmemeye çalışıyorum. Zor. Allah affetsin hepimizi.
Yazandan Allah razı olsun. (Seren)

Oldukça açık ve anlaşılır cep kitabı. Zaman vakit kıldığımız namazlar da okuduğumuz surelerin manasını özümsemeden ezber usulü gidebiliyoruz bu naturel olarak ibadetimizdeki o feyzi,hûşuyu birazcık zedeleyebiliyor.Dolayısıyla bu biçim kitablarla surelerin iniş sebebleri ve manalarını anlayarak tabiri caizse daha kaliteli ve Rabbimizin razi olduğu bir halde ibadetlerimize güç katabiliriz.Takviye mahiyetinde mis şeklinde yakarma güçlendirici bir kitabtır.Değerli okurlara sevgilerimle…♡ (Kendi buharında pişmiş)


Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri PDF indirme linki var mı?


Ahmet Hamdi Akseki – Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ahmet Hamdi Akseki Kimdir?

Antalya Akseki ilçesi Güzelsu nahiyesinde 1886 senesinde dünyaya geldi. Beşaltı yaşlarında Kur’ân-ı Kerim öğrenmeğe, 7 yaşlarında da camide mukabele okumaya başladı. Ilkin babası Mahmut Efendi’den, sonrasında da Mecidiye Medresesi’nde Müderris Abdurrahman Efendi’den okudu. 14 yaşlarında babasıyla Ödemiş’e giderek, Karamanlı Süleyman Efendi Medresesi’nde tahsiline devam etti. Daha sonrasında İstanbul’a geldi ve Dersiâm Bayındırlı Muhammed Şükrü Efendi’den icâzet aldı. Medresetü’l Mütehassisin’de 3 yıl okudu ve doktora imtihanını vererek birincilikle mezun oldu. Henüz 32 yaşlarında iken 3 fakülteyi tamamladı.

Hocası İzmirli İsmail Hakkı Bey’in delâleti ile Heybeliada Mekteb-i Bahriye-i Şahane’ye Akaid-i Dini’ye muallimi olarak atama edildi. Burada okuttuğu dersler, “Dinî Dersler” adı ile üç cilt olarak Sebilür-Reşad Kütüphanesi tarafınca bastırıldı. Heybeliada’daki görevine ek olarak Aksaray Pertevniyal Valide Sultan Camii Şerifi Kürsi Şeyhliği görevini de yürüttü. İstanbul’daki medreselerde müderrislik ve 1921–1923 yılları aralığında Ankara Lisesi’nde öğretmenlik yapmış oldu. Umûr-ı Şeriyye ve Evkâf Vekâleti Tedrisat Umum Müdürlüğü görevinde iken medreselerin müfredat programlarını ıslah etti. 1924 senesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavere Heyeti azalığına, 1939 senesinde da Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atama edildi. M. Şerefeddin Yaltkaya’nın vefatından sonrasında 29.04.1947 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı oldu.

Resmî hizmeti yanında, ilmî çalışmalarını da dikkatsizlik etmedi ve 70 kadar yapıt yazdı. “İslam Dini (İtikat, İbadet ve Ahlak)”, ”Askere Din  Kitabı”, ”Yeni Hutbelerim”, ”Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Müslümanlık”, merhumun en fazlaca malum ve okunan eserlerinden bazılarıdır. 9 Ocak 1951 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı iken vefat etti ve Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı’na defnedildi. Merhumun 3.000 ciltlik hususi kitaplığı, Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi’nde okuyucuların istifadesine sunulmaktadır.


Ahmet Hamdi Akseki Kitapları – Eserleri

  • Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri
  • En Sevgili
  • Ahlak Dersleri
  • İslam Dini
  • Namaz ve Kur’an
  • Güzel Dinim İlk İlmihalim
  • İslam
  • Ay Doğdu Üzerimize
  • Ahlak Dersleri Ahlak İlmi ve İslam Ahlakı
  • Asr Sûresi Tefsiri
  • Yavrularımıza Din Dersi
  • Askere Din Kitabı
  • İslam Dini; İtikat, İbadet, Ahlak
  • Ahlak Dersleri
  • İslam Dini ( İtikat, İbadet, Ahlak)
  • Yeni Hutbelerim
  • Din Dersleri
  • Islam Lernen Islam Leben


Ahmet Hamdi Akseki Alıntıları – Sözleri

  • Dört kısa ayetten ibaret olan ihlas Suresi hem İslam itikadının temelini, hem de ona aykırı olan çürük ve bozuk itikatları benzeri olmayan bir surette beyan etmiştir. (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • “Sabr, genişliğin anahtarıdır.” (Ahlak Dersleri)
  • Peygamberimizin kutsal sözlerinden;
    Kur’an’da en büyük ayet Ayet-el Kürsi’dir.Bu ayet bir evde okunursa oraya 30 gün şeytan yaklaşamaz.Her kim her namazın arkasında bunu okursa, ölünce doğru Cennet’e gider. (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • “Kur’an’dan yalnız bu sure nazil olmuş olsaydı insanoğlu için kafi olurdu, insanoğlu yalnız bu sureyi düşünseler kafi gelirdi; bu sure Kur’an’ın ilim ve maksatlarının tümünü kapsamına almıştır.” (Asr Sûresi Tefsiri)
  • “Cenab- ı Hak babalarınız adına yemin etmeyi yasaklamıştır. Her kim illa yemin edecekse. Allah adına yemin etsin, aksi takdirde sussun.”
    BUhari (Asr Sûresi Tefsiri)
  • .
    Her insanoğlunun birinci vazifesi,
    Allah’ı tanımak ve yalnız ona yakarma etmektir. O’ndan başka ibadete layık yoktur.
    . (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • Şevk, türkçede yada fârisîde ‘arzu’ denilen şeydir ki; söylenen şeyi anarken kalpte hâsıl olan coşku ile tanım ediliyor. (Ahlak Dersleri)
  • (Bir zemân gelir ki, insan kazancının halaldan mı ,hâramdan mı bulunduğunu düşünmez) ve (Bir zemân gelir ki, İslâmiyyete yapışmak, elinde ateş tutmak şeklinde güç olur.) (İslam Dini)
  • Öyleki bir fitneden korunun ki bir tek içinizden zulmedenlere dokunmakla kalmaz. (Asr Sûresi Tefsiri)
  • Hakiki bir mü’min, yalnızca Allah’ına yakarma edecek, yalnız O’ndan yardım isteyecek, başka hiçbir kimsenin kulu kölesi olmayacaktır. (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • Rabbimiz! Bizi hidayete erdikten sonrasında kalplerimizi eğriltme. Bize katından rahmet bağışla. Şüphesiz sen fazlaca bağışta bulunansın. (Namaz ve Kur’an)
  • «Dünya fazlaca iyi bir binektir. Ona bininiz ve iyi çalışınız ki, o da sizi ahirete ulaştırsın»
    Hadis (Askere Din Kitabı)
  • Nasraddin Hoca merhuma sormuşlar:
    «Hoca efendi, kıyamet ne vakit kopacak?».
    Hoca merhum onlara şu cevabı vermiş: «Benim hanım ölürse ufak kıyamet, ben ölürsem büyük kıyamet kopmuş anlamına gelir».
    Rahmetli hocanın bu cevabı fazlaca manâlıdır. Bununla demek istiyor ki: Kıyametin ne vakit kopacağını kimse bilmez; bunu araştırmak da benim vazifem değildir. Fakat ben kendi kıyametimizi düşünürüm. Zira hanım ölürse, benim başıma ufak bir kıyamet kopmuş olur. Evin düzeni bozulur; bir tedirginlik, bir hastalık adım atar; çoluk çocuk başıma kalır. Ben öldüğüm gün ise, başıma daha büyük bir kıyamet kopmuş anlamına gelir. îşte benim düşündüğüm bu iki kıyamettir. Siz de kendi kıyametinizi düşünün ve o kopmadan ilkin hazırlığınızı yapın.
    Her aklı başlangıcında olan insanoğlunun, hocanın kıssasından hissesini alması gerekir. (Askere Din Kitabı)
  • Esasen Din-i İslâm bir din-i ahlâktır.
    *Ahlâk dine müstenittir. (Ahlak Dersleri)
  • tevfik ve hidayet yalnız Cenâb-ı Allah’tandır. (Ahlak Dersleri)
  • Dünyada düzeltilmesi en güç olan
    bir şey var ise o da insandır.
    Her şey kolay kolay çözülebilir ve düzene sokulabilir de, yoldan çıkmış bir insanı düzeltmek ve yola sokmak o denli kolay olmaz. Onu göreneğinden ayırmak, veya yolundan çevirip bir başka yola sokmak fazlaca güç olan bir iştir. Bu işi iyi bir halde başaranlar peygamberler olmuştur. Bizler bir
    şeyi birisine iki kere söylesek, üçüncüde bıkar, usanır, yorulur ve artık tekrar aynı şeyi söylemek istemeyiz; neme lâzım, kendimi ne diye yoracağım, deriz. Fakat peygamberler bu şekilde yapmamışlardır (Askere Din Kitabı)
  • Allah, bu süreyle tüm şerlerden, direkt doğruya kendisine sığınmamızı emretmiştir.”Bana yakarma ediniz, şer ve kötülüklerden bana sığınınız”diye duanın kabul edeceği kapıları her insana açmış herkesi o kapıdan içeri girmeye çağırmıştır. (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • ..İslamiyeti yıkmak için uğraşanların elleri kurudu,sesleri kısıldı ve sonunda hepsi helak oldular.Ne malları, ne kazançları,ne şöhretleri,ne mevkileri kendilerine yarar vermedi;lâyık oldukları âkıbeti önleyemedi (Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri)
  • Dinsiz şeklinde görünen ferdlere rastlantı edilse bile dinsiz bir toplum yoktur. (İslam)
  • Peygamberimiz şu şekilde buyurmuştur: «Ekiniz, biçiniz; ziraatla meşgul olunuz; zira ziraat kutsal bir iştir. Kurtların kuşların musallat olmaması için de korkulukları çokça yapınız». Peygamberimiz bu sözleriyle bizi
    ziraata teşvik ediyor; hem de daha çdk mahsul alabilmek için lüzumlu tedbirleri de dikkatsizlik etmememizi istiyor. (Askere Din Kitabı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş