Eğitim

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme 2022 (E-Devlet MEB)

Öğrenci okul numaramı nasıl bulabilirim? diyen ortaokul, lise, meslek lisesi öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde öğrenci okul no sorgulama portalı bulunmaktadır. Bu sayfa sayesinde öğrenciler numaralarının yanında tüm eğitim bilgilerine ulaşabilmektedir. Liseye geçtim okul numaramı bilmiyorum ne yapmalıyım? diyorsanız e-Okul numara öğrenme, EBA ve e-Devlet Öğrenci Okul Numarası Öğrenme adımlarını sizler için araştırdık. AÖL öğrenci numarası öğrenme, okul numarası olmadan e-Okula’a giriş mümkün mü? içeriğimizde yer almaktadır. İnceleyebilirsiniz.

2022 Güncel:

  • E-Okul Öğrenci Numarası Öğrenme ve Sorgulama İşlemi
  • Veli Bilgilendirme Sistemi
  • Mobil Bilgi Servisi Numara Öğrenme
  • e-Devlet Okul Numarası Öğrenme Lise
  • e-Devlet ile e-Okul Farkı Nedir?
  • Açık Lise Öğrenci Numarası Öğrenme
  • EBA’dan Okul Numarası Öğrenme
  • Okul Numarası Olmadan e-Okula Giriş Yapılır mı?
  • e-Okula Nasıl Girilir?

E-Okul Öğrenci Numarası Öğrenme ve Sorgulama İşlemi

E-okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri üzerinden öğrenci ve velilere hizmet etme amaçlı oluşturulmuş bir sitedir. Eskiden veliler çocuklarının eğitim ve sınav bilgilerini öğrenmek için okullara giderek sınıf öğretmenleri ile görüşmek durumunda kalıyorlardı. Ancak bu sistem ile öğrenci hakkındaki devamsızlık, sınav bilgileri, takdir ve teşekkür bilgisi ve ders programı vb. tüm bilgileri edinebiliyorlar. Okul yönetimi bu sistem aracılığı ile sınav sonucu girişi, sınav tarihleri, devamsızlık işlemleri, öğrenci kayıtları, karneler, merkezi sınavlar görüntülenebilmekte, öğrenci numarası öğrenme işlemi yapılmaktadır.

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme MEB
E- devlet sistemi üzerinden giriş yaparak Öğrenci Okul Numarası Öğrenme ve çocuğunuz ile ilgili bütün bilgilere erişebilirsiniz.

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme şu şekilde yapılır;

e-Okul Öğrenci Numarası Öğrenme isteyenler aşağıdaki adımları takip edebilir;

  • e-Okul resmi internet sayfasına giriş yapınız.
  • Öğrencinin hesabına girebilmeniz için size verilen tek seferlik giriş kodunu, kullanıcı adı ve şifre bölümlerini doldurunuz.
  • Kullanıcı adı T.C. kimlik numarası, şifre ise öğrenci numarası olmaktadır.
  • E-okul sistemine giriş yapmak için güvenlik sorularının yanıtlanması gerekmektedir.
  • Bu sorular genel olarak öğrencinin kimlik bilgileri olmaktadır.
  • Seri no, doğum yeri, doğum yılı gibi soruları doğru cevaplamak gerekmektedir.
  • Yoksa sisteme girmek mümkün olmayacaktır.
  • Sonrasında hangi bilgi öğrenilmek isteniyorsa o linke tıklayınız.
  • Bunun için hazırlanmış bir menü bulunmaktadır.
  • Bilgi almak istediğiniz alana girmeniz yeterli olacaktır.

İnternet tarayıcınızdan sisteme erişim sağlayabileceğiniz gibi Google Play Store ya da App Store üzerinden de e-Okul mobil uygulamasını indirerek öğrenci bilgi sistemine ulaşabilirsiniz. Yine aynı şekilde kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz. Üstelik uygulamaya her giriş yapmak istediğinizde, bilgilerinizi tekrardan girmeniz gerekmeyecektir. Siz çıkış yapmadığınız sürece, uygulama açık kalacaktır. Bu sayfa üzerinden okul, şube veya sınır sorgulamasını da kolaylıkla yapabilirsiniz.

Veli Bilgilendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından öğrencinin okula başladığı andan mezun durumda olana kadar tüm bilgileri bir sistem üzerinde toplanmıştır okul numarası nasıl öğrenilir diye soranlara sistem üzerinden sorgulama yaptırmaktadır. e-Okul sistemi üzerinden devlet ve özel eğitim kurumları bilgi girişi yapabilmektedir. Anaokullarından ortaöğretim kurumlarına kadar eğitim veren tüm okullar bu sayfa üzerinden işlem yaparlar. e-Okul üzerinde velilerin bilgi edinmesi için bir sistem açılmıştır. Veliler buradan tüm bilgilere, duyurulara, sınav giriş yerlerine, Öğrenci Okul Numarası Öğrenme MEB sınav sonuçlarına ve tercih sonuçlarına erişebilirler. Bu sistem üzerinden öğrenciler de giriş yapabilmekte ve istedikleri bilgilere ulaşabilmektedirler.

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme MEB
8383 Mobil Veli Bilgilendirme Bilgi Servisi

Devlet tarafından öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda özel okul devlet destekleri hakkında bilgi almanızı öneririz.

Mobil Bilgi Servisi Numara Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velilerin bilgilendirilmesi amacı ile bir mobil servis uygulaması başlatılmıştır. İnternet ya da uygulama üzerinden bilgi sağlamak istemeyen veliler sms yolu ile de istedikleri bilgilere ulaşabilmektedir. Mobil bilgi servisi, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom tarafından hizmet vermektedir. Bu GSM operatörleri sayesinde e-okula okul yönetimi tarafından girilen her türlü bilgi size kısa mesaj olarak gönderilecektir. Ancak bu ücretli bir uygulamadır. Sorgulama yapmak istediğinizde 1 TL ücret ödemek durumunda kalırsınız. Aylık abonelik ise 2,5 TL‘dir. Bu hizmete üye olmak çok kolaydır. Çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını 8383‘e göndererek her türlü bilgiden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca abonelik iptali yapmak istediğinizde de İPTAL yazıp 8383’e göndermeniz gerekiyor. Bu sistem haberdar olmak açısından dezavantajlıdır. Ancak okul idaresi bilgileri sisteme geç kaydederse siz de geç bilgilendirilmiş olacaksınız. Açık öğretim ortaokul ve liselerinde okuyan öğrencilerin bilgileri de burada yer almaktadır. Mesaj kısıtı 30 adettir. Bu sayıya kadar bilgilendirme mesajını 2,5 TL’ye edinebilirsiniz. 

Türkiye genelinde en uygun dershane özel okul fiyatları hakkında araştırma yaptık. Ek derse ihtiyaçlarınız için inceleyebilirsiniz.

e-Devlet Okul Numarası Öğrenme Lise

Milli Eğitim Bakanlığı e-Devlet portalı ile işbirliği içindedir. Veliler bu sistem üzerinden çocukları ile alakalı her türlü bilgiye erişebilir, okul numarası öğrenme lise, Açık öğretim lisesi (AÖL) öğrenci numarası öğrenme işlemlerini yapabilirler. e-Devlet kapısı üzerinden öğrenci okul no öğrenebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun sınav bilgileri, devamsızlık bilgileri, merkezi sınav sonuçları, ders programı gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz. Yani bu sistem üzerinden MEB’in öğrenci bilgi sistemindeki tüm bilgilere erişilmektedir.

e-Devlet öğrenci numarası nasıl öğrenilir, inceleyelim;

  • Öncelikle e-Devlet Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi bölümüne giriş yapınız.
  • T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
  • Sisteme girdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı velisi olduğunuz öğrencinin okul numaralarına ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca isminizin yanında yer alan link aracılığı ile de veli bilgilendirme sistemi üzerindeki bilgilere rahatça ulaşabilirsiniz.

e-Devlet okul no öğrenme adımlarını uygulayabilmeniz için, şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifreniz var ise kolaylıkla giriş yaparak öğrenci okul no sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Fakat şifreniz yok ise en yakın PTT şubesine giderek şifre talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için ortalama olarak 2 TL-5 TL aralığında bir ücret ödemeniz gerekecektir.

e-Devlet ile e-Okul Farkı Nedir?

e-Okul sistemi ile üzerinden tek bir çocuk takip edilebilir. GSM operatörleri üzerinden de tek çocuğunuz ile ilgili SMS bildirimi alabilirsiniz. Ancak e-Devlet üzerinden velisi olduğunuz çocuklarınızın hepsinin bilgisini edinebilirsiniz. Bu nedenle e-Devlet sisteminin bilgi kapsamı daha geniş bulunmaktadır. Sistemin sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır. Veliler bu sistem üzerinden çocuklarının T.C. kimlik numaraları ve okul numaraları olmadan sisteme girebilirler. Videoda herhangi bir ek bilgi gerekmeden nasıl sisteme gireceğiniz ve öğrenci bilgilerine nasıl ulaşacağınız anlatılmaktadır.

Ayrıca bu sistem çocuklar üzerinde bir baskı oluşturmadan ailelerin çocuklarını takip etmelerine imkan sağlamaktadır. e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ya da T.C. kimlik kartı ile sisteme giriş yapılmaktadır. e-Devlet kapısı üzerinden:

  • Diploma bilgisi
  • Ders programı
  • Proje ödevleri notları
  • Öğrenci sınav bilgileri
  • Devam durumu
  • Okul nakil durumu
  • Okula kayıt durumu
  • e-karne
  • Sınav sonuçlarına ulaşılabilir.

Aynı bilgilerin açık öğretim lise ve açık öğretim orta okul öğrenci velilerinin de ulaşması mümkündür.

Açık Lise Öğrenci Numarası Öğrenme

T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Arama kısmına Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama yazarak ilgili sayfaya gidin. Açılan sayfada lise kayıt bilgileriniz ve öğrenci numaranıza ulaşabilirsiniz.

AÖL Öğrenci Numarası Öğrenme (Açık Öğretim Lisesi) öğrencileri okul numaralarını öğrenmenin yolları şu şekilde özetleyebiliriz;

  • T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Açık lise öğrenci numarası ile Açık Öğretim Liseleri Öğrenci sayfasına giriş yapın. T.C. kimlik no ile açık lise öğrenci girişi kolaylıkla yapılmaktadır.
  • Arama kısmına Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama yazarak ilgili sayfaya gidin.
  • Açılan ekranda lise kayıt bilgileriniz ve öğrenci numaranıza ulaşabilirsiniz.

EBA’dan Okul Numarası Öğrenme

EBA güncel resmi sitesine geldiğinizde, 3 farklı giriş göreceksiniz. Öğrenci, veli ve öğretmen için ayrı ayrı ekranlardan siteye geçilir.

  • Öğrenci velisi iseniz, Veli bölümünden e-Devlet aracılığı ile bağlanarak kolaylıkla sorgulama yapabilirsiniz. Eba portfolyo alanında profil ve hakkında bölümlerinden öğrenebilirsiniz.
  • Öğrenciler EBA giriş, açık öğretim okuyorsanız açık öğretim ekranını takip etmeniz yeterlidir.
  • Üniversite okuyan İlahiyat ve Eğitim Bilimleri öğrencileri de e-Devlet şifresi ile girebilir.

Okul Numarası Olmadan e-Okula Giriş Yapılır mı?

Okul numarası olmadan hiçbir şekilde e-Okul sistemine giriş yapılamaz. e-Okul sistemine sadece öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası ile giriş yapılmaktadır. Öğrenim gördüğünüz kurumlarda kayıtlı okul numarasını bilmiyorsanız veya unuttuysanız ilk olarak bunu öğrenmeniz daha sonra sisteme giriş yapmanız gerekecek. MEB e-kul sistemine giriş yapacak olan veliler de çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile kolaylıkla giriş yapabilirler.

e-Okula Nasıl Girilir?

MEB tarafından hazırlanan e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde veliler öğrencileri hakkında her türlü bilgi elektronik ortamda velilerin ulaşabileceği şekilde veriliyor. Ayrıca öğrenciler de e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde devamsızlık, burs bilgileri, ders notları, ders programı gibi birçok bilgiye tek tıkla ulaşabiliyor.

E-Devlet Öğrenci Belgesi Gözükmüyor Nasıl Alabilirim? BASİT YÖNTEM

e-Okul sistemine Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası ile giriş yapılmaktadır. Açılan sayfada kişisel bilgilerinizi doldurup, gereken alanları tıkladıktan sonra giriş butonuna tıklayın. Açılacak olan sayfada öğrenci resmi ve istenen bilgileri doğru şekilde girip devam et diyerek sisteme giriş yapabilir öğrenci detaylarına ulaşabilirsiniz.

Siz de velisi olduğunuz öğrenci ile ilgili bilgi almak için sms servisini, e-okul sistemini ya da e-devlet kapısını kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş