Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yitik olarak aranan 10 yaşındaki Suriye uyruklu Amir A., vücudunun bir kısmı toprağa gömülü ve başından yaralı halde bulunurken, vakayla ilgili tutuklanan dayısı Muhammet Eldavut suçlamaları reddetti.(*10*)
Reyhanlı ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan ve Mehmet Belkız Büyükvelioğlu İlkokulu 3’üncü derslik talebesi olan Amir A., 5 Aralık’ta okuldan çıktıktan sonrasında evine dönmedi. Ailesinin yitik suç duyurusu üstüne İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafınca arama emek harcaması başlatıldı. Çalışmalara sivil cemiyet kuruluşları da destek verdi.
Jandarma ekipleri tarafınca yürütülen soruşturma kapsamında {güvenlik kamerası} görüntüleri incelendi ve Amir’in son olarak dayısı Muhammet Eldavut ile beraber Reyhanlı Baraj Gölü çevresine gittiği belirlendi. Yeğeniyle ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Eldavut’un beyanlarına karşın takımlar, arama çalışmalarını baraj gölü ve çevresinde yoğunlaştırdı.
Vücudu toprağa gömülü bulunmuş oldu(*10*)
Gece gündüz sürdürülen arama çalışmalarının peşinden Amir A., 7 Aralık günü saat 14.30 sıralarında vücudunun bir kısmı toprağa gömülü, başından yaralı, üstü taşlarla kapatılmış ve baygın halde bulunmuş oldu. Taşların kaldırılmasıyla toprak altından çıkarılan minik çocuğun, kurtarıldığı anlarda dayısının adını sayıkladığı cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay yerinde meydana getirilen ilk müdahalenin peşinden Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Amir A., buradaki tedavisinin peşinden Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Amir’in yoğun bakımda ameliyata alındığı ve dirimsel tehlikeyi kurtulduğu bildirildi.
Dayı tutuklandı, suçlamaları reddetti(*10*)
Gözaltına alınan Muhammet Eldavut, jandarmadaki işlemlerinin peşinden Reyhanlı Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe tutuklanan Eldavut, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “Yeğenimi okuldan alıp Reyhanlı Baraj Gölü yakınlarında fıstık toplamaya gittik. Bir ağaca çıktı ve düştü. Korkup kaçtım. Toprağa gömmedim, üzerini örtmedim” dedi.
Yoğun bakımda tedavisi devam eden Amir A.’nın babası Muhammed A. ise olayın niçin yaşandığını anlayamadıklarını belirterek, sorumluların en ağır cezayı almasını istedi.






