Eğitim

Nil’e Hayat Dersleri – Nil Karaibrahimgil Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nil’e Hayat Dersleri – Nil Karaibrahimgil Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nil’e Hayat Dersleri kimin eseri? Nil’e Hayat Dersleri kitabının yazarı kimdir? Nil’e Hayat Dersleri konusu ve anafikri nedir? Nil’e Hayat Dersleri kitabı ne konu alıyor? Nil’e Hayat Dersleri PDF indirme linki var mı? Nil’e Hayat Dersleri kitabının yazarı Nil Karaibrahimgil kimdir? İşte Nil’e Hayat Dersleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nil Karaibrahimgil

Yayın Evi: Doğan Novus Yayınları

İSBN: 9786050950915

Sayfa Sayısı: 278


Nil’e Hayat Dersleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Hayat bu, bazen olur. Durur. Düşer. Yuvarlanır. Tepetaklak olur. Ayaklarını havada, başını yerde, kollarını düğüm bulursun. Bazı şeyler noktalanır. Böyle zamanlarda, sana söylediğim o içindeki ateşi yakacaksın. Başına oturacaksın, bağdaş kuracaksın. Ellerini ateşine tutup ısınacaksın biraz. Hikâyeni dinlemek isteyecek, içindeki tüm canlılar; kuşların, kurtların, böceklerin. Onlara taaa en baştan anlatacaksın. Böylece sen de hatırlamış olacaksın. Nereden geldin, nereye gidiyordun. En çok nelere gülüyordun. Dinleyince hatırlayıp, hemen atları hazırlayın sabah erkenden yola çıkıyoruz diyeceksin. Kovboy filmlerindeki gibi. Müziğin başlayacak. Hah, diyeceksin işte şimdi oldu. Kalbinin ritmiyle yola koyulacaksın tekrar. Anlayamayacaklar içlerindeki ateşi unutanlar. Anlam veremeyecekler hikâyelerini çabucak unutanlar. Hatta kızacaklar bile sana, gülmeyi kolayca bırakanlar. Sen ellerinde ateşinin sıcaklığı, kulaklarında kalbinin müziği, altında atın, hikâyenin devamına doğru yol alacaksın. Hayat unutturamamış olacak sana seni. Hazinenin yerini. Hazinen bugün, hazinen şimdi, hazinen sahip olduğun tek hayat.”

(Hikâyenin Peşini Bırakma, s. 13)

Modern vakit filozofu bir karı. “Daha iyi nasıl yaşanır” diyen bir yaşam sanatçısı. “Tek taşımı kendim aldım” diyen bir neo-feminist. Nil Karaibrahimgil bir tek günümüzün en sevilen pop müzik sanatçılarından biri değil, tam 14 senedir her pazartesi Özgürlük-Kelebek’teki köşesiyle yaşamımıza yeni pencereler açan, kitaplarının satışı yüz binleri kabul eden bir yazar bununla beraber… Nil’e Hayat Dersleri onun üçüncü kitabı. Tekrar yine okumak, sevdiğiniz beraberce paylaşmak isteyeceğiniz bir yaşam bilgisi deposu.


Nil’e Hayat Dersleri Alıntıları – Sözleri

  • Sadece güneşli günlerde yürürsen, gideceğin yere varamazsın..
  • “Hayat durmak değil,varmak da değil,yolculuk etmek belki de.”
  • “Sadece güneşli günlerde yürürsen, gideceğin yere varamazsın.”
  • “İçi gülen insanlar var , karınlarında bir kıkırtıyla gezen.Moraller Veren.”
  • Sorularaysa âşık oluyorum !.
    Cevaplar limansa, sorular vapur ..Cevaplar noktaysa, sorular virgül . Sorular kralsa , cevaplar saray soytarısı .
    Cevapsız uyuyabilen azmış. Şanslıyım demek .


Nil’e Hayat Dersleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Hayat bu, kimi zaman olur.
Durur. Düşer. Yuvarlanır. Tepetaklak olur…
Hepimiz bir yerinden tutunmaya çalışıyoruz bu hayata. Yuvarlanıp düşse de tepetaklak olsa da sabahına uyanıyoruz. Uyanır uyanmaz da sanki beynimizde bir ağaç büyüyor. Büyüyor ve dev gibi dalları oluyor. Geçmişten gelen vakalar, dünden kalmalık, bugünün planları derken zihnimiz daha yataktan kalkmadan dolup taşıyor. Hal bu şekilde olunca günün daha ilk saatlerinde bir geç kalmışlık başlıyor. Hayata yanlış baktığımız için güneşin doğan olmasına sevinemiyoruz. Pırıl pırıl bir güne sağlıkla uyandığımız için şükredemiyoruz. Hayatın içinde bocalarken bir çok vakit ” bu evren niçin bana asla ileti yollamıyor ” diye yakınıyorum. Bu kitaba başladım. Okudum, yazdım, karaladım, üstüne düşündüm. Sonra dedim ki ” evren sana asla durmadan yollamış o mesajları sen zahmet edip anlamlandırmamışsın gözlerini ısrarla kapatmışsın” O ileti benim, o ileti bende saklı. Benim içimde, benim yaşadıklarımda. Sadece birazcık daha yürekli olup bak o vakit göreceksin o vakit netleşecek bir çok şey.
Bir sürü not aldım ve her notu kendimle ilişkilendirdim. Her duygumun sebebini en derinine kadar düşündüm. Bu sebeple bir çok duyguma tekrardan yön vermeye karar verdim. Hepsini tek tek sıralayacağım.
1- Her şeye oldukça fazla anlam yüklüyorum. ( Bu durum beni içinden çıkamayacağım olayların kucağına atıyor. Bir çok şey ya da insan üstünde bu kadar düşünülmeyi haketmez. Bir şahıs ya da vaka hakkında karar vermek gerekiyorsa bunu tüm zamanını alacak şekilde yapma. İlk kendi içinde sonrasında karşılıklı olarak bu mevzuyu, vakası bitir. Hayat bu denli hırpalanmak için oldukça kısa. )
2- Severek yaptığım ne var ise kendime zehir ediyorum. ( Nasıl mı ? Şöyleki ki. Kitap okuyorum, yürüyorum, müzik dinliyorum ya da doğadayım. Her şey mükemmel. Ama zihnim maaşallah panayır alanı benzer biçimde. Bir insanda. O, bunu dedi, bunu yapmış oldu, şöyleki hissettirdi.. Eeeeee sonrasında ? Neden dedi niçin yapmış oldu? Yapmış işte. Bunun cevapları bende değil ki. Demiş zira öyleki istemiş. Bunu oldukça fazla sorgulamak beni dibe çekiyor. Bunun için zihnime bir faraş aldım süpürgesi turuncu küreği mor 🙂 Sonrası çöp 🙂
3-İsmet Hususi’ in oldukça sevdiğim bir sözü var ” ikna edilmişlerle yola çıkılmaz ” iyi mi güzel değil mi ? ( Pat diye her şeyden vazgeç demiyorum kendime fakat hayalci de olma. Çabala, uğraş. Seninle yarına gelmek isteyen esasen gelir. Mutluluğa kimseyi ikna etmeye emek harcama. Belki mutsuzluk onlar için daha caziptir. Herkes istediği şeyleri yapma mevzusunda senin benzer biçimde yürekli değildir bir ihtimal. Bunun için de kimseyi yargılama. Sadece şunu düşün ” istese yapar, istese yarına kalır” kalmadıysa istemiyordur. Kabul et ve devam et.)
4- İçindeki ateşi yakala, sönmesine izin verme. Gül, ağla, bağır, dans et. En iyi bildiğin şeyi yap ” gülümse ” ve bunu kimsenin soldurmasına izin verme.( En küçük bir söz modumu düşürebilir ve genel anlamda buna bir tek bir şahıs sebep oluyor. Çocuk benzer biçimde modum var 🙂 Bu mevzuyu halledeceğim ) 🙂
5- Oldukca kolay öfkeleniyorum, üzülüyorum. ( Bu asla sevmediğim özellik. Bu mevzu için oldukça değişik bir emek harcama yapacağım. Dün denedim ve mükemmel bir netice aldım. Öncesinde sinirden öleceğim bir şeye denk geldim. Durdum. Nefes aldım. Öfkemden temizlendim. O şekilde ki ” mutluluk ” bile diledim.
6- İnsanlar tepkilerimi oldukça kolay sezebiliyor. Bunu zaman içinde kullanıyorlar. ( Şöyleki bir şeye karar verdim ters tepki 🙂 mış benzer biçimde yapmak da diyebiliriz. Bu da işe yaradı 🙂 )
7- Oldum ihtimaller içinde insanların bana ” bu şekilde yap, şunu yap, yapma , etme , gitme ,gelme ” benzer biçimde benim duygumu düşünmeden buyruk vermesinden nefret etmişimdir. Kırılmasın diye dinlediğim insanoğlu oldu.( Şimdi şu şekilde : benim düşüncem bu bunu isterim bitti )
8- Bir şey elde etmek istiyorsam bunu derhal bir yarış benzer biçimde görüyorum. ( Hiç hoş değil yarış atı benzer biçimde koştur koştur. Gerçekten istemediğim şeyler bile bu hastalıklı düşüncem yüzünden yarış haline geliyor. Bazı şeyleri yaşamın olağan akışına bırakmam lazım 🙂 )
9- Zihnimi körelten yegane şey telefon, toplumsal medya. ( Benim birazcık sıkılmaya üretmeye ihtiyacım var. Oldukca güzel iki planım var onu hayata geçireceğim. Bu saçma vakalar ile arama hendek açma zamanı. Ha şöyleki bir şey de var ruh sağlığım için bir şeyleri görmemem gerek )
10- Hayatımda kimseden nefret etmediğimi düşünürdüm herkesi sevecek herkesi kucaklayacak kadar genişim derdim.( Değilmişim. Kadına malı benzer biçimde davranan, iten, hor gören, saygı duymayan yetmedi öldüren o çürümüş beyinli insanlardan nefret ediyorum. Ama bu demek değil ki iyiliğe güzel günlere olan inancımı yitireceğim elimden alınmayacak tek hazinem ” inancım” )
Oldukca uzun yazdım 100 maddeyi 10 maddeye indirdim benzer biçimde düşünün. Oldukca eksiğim, oldukça yarım kalmışım. Ama gene de kendimi oldukça seviyorum. Sahip olduğum her şeye bin şükür. Sadece son bir şey kaldı hayatımda yapmak istediğim. Ona yol alıyorum. Olur ya da olmaz. Aynı mevzuda iki kere pişman olmak aptallık olur 🙂 (Meltemmm)

Harçlığımdan para biriktirerek aldığım ilk şey Nil’in ilk albümü olan “Nil Fm” albümüydü.
” dinle bak burası niilll effffeeemm, Nil Karaibrahimgil effeem’ diye başlardı.
Binlerce kez dinlemişimdir. Bu albümle nil benim çocukluğum yada ön ergenliğimin yapi taşlarindan. Kendisini ve yaydiği enerjiyi severim;
Ama:……
” üç yumurtayı kirdim ilkin, portakal dilimledim ince ince..
Göz karari da birazcık süt kattim,
Kalktim sana kek yaptım”
Diyen kizin;
Saglikli beslenmeci bir kadina
“Anne benim kosmam gerek istemiyorum pilav yapmak, sana bir de torun gerek istemiyorum çocuk bakmak”
Diyen kizin.
Kitabinda anaokulu öneren; oğluşcu , kocişci bir kadina dönüşmesini gördüm bu kitapta….
Keyifli şarkilar yapar, reklam müzikleri zihinde yer meblağ. Lakin bu kitap da gördüğum yazarliği tirt . Herkes her işi hayata geçirmeye kalkışmamalı işte…
Elimizde gitarlar, yeşil çimenlerde el ele tutuşalim ve kahkahalar ile şarkımızı izah edelim edebiyatı sevmiyorum ben.
Tam bilgim olmamakla beraber sanirim denemeler özgürlük kelebekte çıkan köşe yazilari. Onlar toplanilarak kitaplaştirilmiş. Ben bu biçim kitapların ticari kaygiyla oluşturulduğunu düşünüyorum. Ek gelir olsun diye =)
Ayrica “tektaşımı kendim aldim” şarkısı referans gösterilir ve bu nil’i feminist kimlikli yapar. Ama bilinmiş olduğu uzere kendisi özgür kiz zamanlarından beri sevgili olduğu serdar erener ile günümüzde evlidir. Buradaki sikintili husus ise nil ozgur kizken, serdar erenerin başinin resmi nikah ile baska biri tarafindan bagli olmasidir. Ve serdar erener mevcut iktidarda bulunan hukumetin sekline giren bir sividir.
Kisacasi bayiliyorum insanların olmadıkları seyin ekmegini yemesine.
Velhasil kitabından cikarimim su
Üretmezseniz, hayatinizi cok goz onunde yasar ve egitimsizseniz cemiyet sizi seyma subasi benzer biçimde yaftalar
Ama uretir, inzivai yasar ve birazcık da olsa agzinizin söz yapacagi kulturel birikiminiz olur
ise ozgür kiz olmuş olursunuz.
Kitap fena, 2003 yazi oldukça uzakta. Nil de kitap degil sarki yazsin. (sıla)

Yazar kendi görüşlerini, hayata bakış açısını, düşüncelerini, ailesi ile olan ilişkisini içinden geldiği benzer biçimde konu alıyor. Kitabın arka kapağında yazan tanımıyla, ”bir yaşam bilgisi deposu.”
Kitabı oldukça sevmiş olarak okudum, içimizdekiler, dile getirmek istediklerimiz, yaşadıklarımız, kendimizi bulduğumuz bir kitap bence.
Nil Karaibrahimgil’i oldukça severim, okuduğum ilk kitabı.
Kitapla ilgili detaylı yorumum kitapkesfimm.blogspot.com’da (Kitap Kesfi)


Nil’e Hayat Dersleri PDF indirme linki var mı?


Nil Karaibrahimgil – Nil’e Hayat Dersleri kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Nil’e Hayat Dersleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nil Karaibrahimgil Kimdir?

Müzisyen Suavi Karaibrahimgil’in kızı olan Nil, 12 yaşlarında “I see clouds rain is coming…” (Türkçe: Bulutları görüyorum, yağmur geliyor…) adlı ilk bestesini yapmış oldu. Ortaokulda piyano; birazcık daha büyüyünce caz gitarı çalmaya başladı. 12 yaşından itibaren okuldan arta kalan zamanlarında Serdar Erener’in de çalmış olduğu Reklamevi A.Ş adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı. 2000 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kısmı’nden mezun olduktan sonrasında reklam sektöründe çalışmaya devam etti. Reklam sektörünün oscar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Başta Bellona, Trendy&Friendly Algida ürünleri olmak suretiyle birçok ürünün reklam müziklerini yapmış oldu. Nil Karaibrahimgil için aslolan dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonrasında başladı. Reklamda aniden tüm Türkiye’nin diline dolanan “Ben Özgürüm” adlı parçayı seslendiren Nil, insanoğlu tarafınca “Özgür Kız”‘ olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil’e pop müziğin başarı göstermiş isimlerinden kabul edilen Tarkan birlikte rol almıştır.

2002’de Ozan Çolakoğlu ile bir araya gelen Nil Karaibrahimgil, Sony Müzik firmasından Nil Dünyası adlı ilk albümünü çıkardı. Albümün ilk klip parçası “XL” ve sonrasında “Rüzgar” ve “Kek” adlı değişik tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. 2004 senesinde çıkardığı 2. albümü Nil FM’deki tüm şarkı söz ve müzikleri kendisine aittir. Albümün çıkış ve klip parçası “Gitme Yoksa” hit olmuştur. Nil, 2006 senesinde çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım’ın çıkış şarkısı “Pırlanta” ile dikkatleri üstüne çekerek; günlerce medyada bayanların tektaşlarını iyi mi elde etmeleri icap ettiğinin tartışılmasına niçin oldu. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de en iyi Türk sanatçı branşında aday oldu. Ayrıca sanatçı Özgürlük gazetesinin “Kelebek” ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Penti çorap reklamında da oynamıştır. Ayrıca, Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini yapmış ve 1. sürem finaline misafir olmuştur.

26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü “Nil Kıyısında” piyasaya sürüldü. Albümün çıkış parçası olan “Seviyorum Sevmiyorum” Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. Şarkı yalnızca Türkiye’de değil, bununla beraber Balkan vatanlarında de popüler oldu ve Balkanika TV’de gösterime girmeyi başardı. 2009 senesinde büyük ozan Neşet Ertaş’ı tanımadığı yönünde haberler çıkmış, mevzunun medyada yer almasıyla Neşet Ertaş’ın kendi yardımıyla tanındığını söylediği haberleri yer almıştır. Karaibrahimgil, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret bulunduğunu belirtip, Neşet Ertaş sevenlerden özür dilemiştir. Şubat 2011’de köşe yazılarından oluşan İçimi Açsan Nar, Ama Yerim Dar adlı kitabı yayınlanmıştır.

2014 senesinde Bi Minik Eylül Meselesi filmi için Kanatlarım Var Ruhumda şarkısını yazdı ve seslendirdi. 2014 Kasım ayında Hadi İnşallah filmi için Hadi İnşallah şarkısını yazdı ve seslendirdi. Şarkı Netd Müzik de 28 Kasım 2014 de yayımlandı.

2015 yılının Temmuz ayında yeni çıkış meydana getiren Originel dergisinin ilk sayısına kapak oldu. Fotoğrafları Nihat Odabaşı çekmiştir. “En orijinal Nil Karaibrahimgil” demişlerdir.

21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener’in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında meydana getirilen düğünle evliliğe ilk adımını attı. Mayıs 2014’te çiftin Aziz Arif isminde oğulları dünyaya geldi.


Nil Karaibrahimgil Kitapları – Eserleri

  • Nil’in Kelebekleri
  • Kelebeğin Hayat Sırları
  • Nil’e Hayat Dersleri
  • İyi Gelen Yazılar


Nil Karaibrahimgil Alıntıları – Sözleri

  • Hani, iyi mi başlarsa öyleki gider diye bir söz vardır. İşte aile iyi mi başlarsa yaşam da öyleki gidiyor. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Korkmaktan korkma. Taviz bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • “Peki, bir gelgitin iç denizlerde yarattığı yükselme sonrası gözlerden taşan suya ağlamak mı demeli? Belki.” (Nil’in Kelebekleri)
  • Sadece güneşli günlerde yürürsen, gideceğin yere varamazsın.. (Nil’e Hayat Dersleri)
  • Yazarak anlıyorum kendimi. Yazarak kokluyorum, duyuyorum, dokunuyorum. Yazarsam birazcık daha derli toplu duruyor yaşam. Sonra unutuyorum. Hiç değişmeyip, aynı şeyleri yazmaya devam ediyorum hatta… Bazı mevzularda onlarca kere yazmam ondandır. (İyi Gelen Yazılar)
  • Picasso’nun bir cümlesini okumuştum: “İlham vardır, fakat seni çalışıyorken bulması gerekir.” (İyi Gelen Yazılar)
  • Limanda durup, kaderinin rüzgarlarına yelkenlerini açmayan yaşamış olmaz. (İyi Gelen Yazılar)
  • Ne vakit okyanusa oldukça yaklaşsam, kendimi minnacık hissediyorum ve bu bana iyi geliyor. İnsana fena gelen, kendini dev gibi hissetmektir. (Nil’in Kelebekleri)
  • “Bana bildiğim şeyi bilmediğim gibi söyleyen insanlar buyursunlar. Öyle, kitaplar benle senli benli olsunlar.” (Nil’in Kelebekleri)
  • “İçi gülen insanlar var , karınlarında bir kıkırtıyla gezen.Moraller Veren.” (Nil’e Hayat Dersleri)
  • .
    İnsan, sevdiğiyle geçen zamana doyamadığı kadar aşıktır.
    . (Nil’in Kelebekleri)
  • İnsan büyüdükçe korkak, güvenilir,davranışlarında ölçülü ve üşengeç oluyor. (İyi Gelen Yazılar)
  • Hayat elimizden gelenin en iyisini yapmış olup, gerisini bir tebessümle seyir eylemekten ibaret. (İyi Gelen Yazılar)
  • Oldu ve olacak içinde toz oluyor. “Olan.” (İyi Gelen Yazılar)
  • her vaka yeni. her insan başka. her bir günün her bir dakikası büyük değişimlerin parçası olarak, bin bir ihtimale hamile. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Burada, mutlulukla huzurla yaşamak isterim.
    Kendim olmaktan, nasılsam öyleki olmaktan korkmadan.
    Nasıl yaşamayı seçtiysem öyleki.
    Hangi dildeysem, dindeysem, fikirdeysem onunla.
    Sokakta yanımdan geçen herkesi kardeşim benzer biçimde görmek isterim.
    Aklımı, ruhumu, idrakimi o denli genişletmek.
    Farkların altını çizmeden.
    Sen ben o, biz siz onlara asla bölünmeden.
    Tek bir şeymişiz benzer biçimde.
    Sanki birisine bir şey olursa, bana da olmuş olur duygusuyla.
    Yaşadığım bu güzel, bu tutkulu, bu misafirperver, bu iyi insan dolu yerde, kimsenin özgürlüğüne basmadan koşabilelim isterim.
    Barışın olduğu.
    Mutluluğunu aramanın ve düşünceni söylemenin hakkın olduğu.
    Sofralarda artık başka şeylerin konuşulmuş olduğu.
    Gencecik insanların kalplerinde bir tek umudun olduğu.
    Sabah gazetelerde müjdeler olsun isterim artık.
    Anaların babaların ağlamadığı.
    Gözyaşlarının kurumuş olduğu, feryatların sustuğu.
    Şunlar şunlar oldu, bu şekilde çoğaldık, bunu da başardık benzer biçimde şeyler.
    İyi haberin de haber olduğu bir yerde.
    O şekilde ki, aklımı başka şeylerle meşgul etmek isterim.
    Buradan başka bir yeri hayal etmemeyi isterim.
    Aradığım ne var ise, burada bulmayı.
    Oralardan bahsetmeden, oralara özenmeden, orada olmadığıma üzülmeden.
    Burayı, onları da çağıracak kadar güzel yapmak isterim. Oralar buraları düşlesin isterim.
    Bizde bu yok, bizde bu azca, bizde bu yasak, bizde bu nerde-ee cümlelerini kurmamayı isterim asla.
    Buraya iltifatlar etmek,
    Burada olduğuma şükürler etmek,
    Köklerimi korkmadan burada salabilmek isterim.
    Geleceğe bakınca berrak ufukları görmek.
    Bana benzeyenler kadar benzemeyenlerin de olduğu bu varlıklı ülkede,
    Herkesin benzersizliği kutsansın isterim.
    adların önündeki sıfatlardan, nüfus kâğıtlarında yazanlardan bağımsız,
    Sadece insan olduğumuz için, birbirimize saygı duyduğumuz.
    Rüzgârı güzel, mevsimleri ondan güzel, denizleri ah anlatılmaz güzel ülkemde,
    Saydam olsun isterim her şey,
    Doğruyu söylesin hepimiz,
    Gerektiğinde, “Haklısınız haksızdım” demesini de bilerek.
    Eğer en kıymetli şey, kendin olmaksa, kendimi bir güzel yaşamak isterim doğduğum yerde.
    Ve seninle beraber canım kardeşim. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Lezzeti dayanılmaz, reddedilmez, olmazsa olmaz olan yiyeceklerin zararı dokunan olmasına oldukça kırıldım. (Nil’in Kelebekleri)
  • “Herkesle konuşmadım. Herkesle konuşulmaz. Kelimeler gelir boş çekmecelerine yerleşir.” (Nil’in Kelebekleri)
  • Hayata geri ver
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da aldığından koparıp koparıp yiyecek değil.
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da koparıp koparıp vermek. (İyi Gelen Yazılar)
  • “Bu dünyanın yükünü sen olmadan taşıyamam…” (Nil’in Kelebekleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş