Genel Kültür

Özel jet uçağı düştü.. Yolcunun son mesajındaki yardım çığlığı ortaya çıktı!

Eskikent’in Sivrihisar kazasından havalanan M20J tipi tek motorlu bir tayyare, Erzurum-Trabzon-Bayburt sınır hattında kaza kırıma uğradı. Uçakta bulunan pilot Mehmet Demirci ile yolcu Hicran Kaya’ya ulaşmak için bölgede yoğun arama-kurtarma emek harcamaları yürütülüyor.

Pilot Mehmet Demirci’nin yönetimindeki tayyare, Rize’ye gitmek suretiyle Eskikent’den havalandı. Uçuş esnasında yaşanmış olan kaza sonrası yolcu Hicran Kaya, acil davet merkezine ulaşarak yardım istedi. Kaya’nın verdiği bilgiye gore tayyare dağa çarptı ve konumları net olarak belirlenemedi.

“Yardım Edin, Ölüyoruz”


Kaza sonrası Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirinin telefonla ulaşmış olduğu Hicran Kaya, ürkü ve korku dolu bir sesle, “Uçağımız dağa çarptı. Nerede olduğumuzu bilmiyoruz. Yardım edin, ölüyoruz” diyerek yardım çağrısında bulunmuş oldu. Bu acıklı ifadeler, olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Arama Kurtarma Seferberliği

Kaza suç duyurusunun arkasından bölgeye askeri helikopter sevk edilirken, Erzurum başta olmak suretiyle çevre illerden AFAD ekipleri de arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. Zorlu arazi ve hava şartlarına karşın takımlar, pilot ve yolcuya ulaşmak için zamana karşı yarış veriyor.


Öte taraftan pilot Mehmet Demirci’nin, bu uçuş öncesinde dünya turuna çıkmayı organize ettiği ve basına bu hayalini anlattığı ortaya çıktı.

Yetkililer, bölgedeki arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Hosting Nilüfer kombi servisi toptan çakmak
likit