Eğitim

Parazit – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Parazit – Jessica Shirvington Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Parazit kimin eseri? Parazit kitabının yazarı kimdir? Parazit konusu ve anafikri nedir? Parazit kitabı ne konu alıyor? Parazit PDF indirme linki var mı? Parazit kitabının yazarı Jessica Shirvington kimdir? İşte Parazit kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jessica Shirvington

Çevirmen: Aslı Tümerkan

Yayın Evi: Yabancı Yayınları

İSBN: 9786059585026

Sayfa Sayısı: 368


Parazit Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İki Hayat Arasında’nın yazarından, hızla gelişen teknolojinin günlük hayatımızda giderek yaygınlaşan kullanımını sorgulayan sürükleyici ve coşku dolu bir distopya.

Ya bir mikroçip muhteşem eşinizi bulabilseydi?

Peki ya, bu mikroçip size ve sevdiklerinize karşı kullanılabilseydi?

“Bu harikulade kitap ayaklarımı tamamen yerden kesti. Kesinlikle bağımlılık yaratıcı.”

-Ya Midnight Reads-

“Heyecan verici, şaşırtıcı ve sürükleyici. Parazit’i elinizden bırakamayacaksınız.”

-Booknut101-

Dokuz yıl ilkin Mercer Şirketi yaşamı kolaylaştırmak adına bir yol geliştirdi. Başta akıllı telefonların evrimleşmiş versiyonları olarak ortaya çıkan M-Bantlar, sekiz yıl içinde mecburi hale geldi. Artık M-Corp sağlığınızı, toplumsal durumunuzu ve aşk hayatınızı denetim altında tutuyordu. Sadece üç negatif netice alma hakkınız vardı, sonrasında hayatınızı mahvediyorlar, sevdiklerinizi elinizden alıp onları yeraltına, kimsenin tekrar onlardan haber alamayacağı bir yere götürüyorlardı.

İki yıl ilkin Maggie Stevens, en sevilmiş olduğu insanlardan birisinin alınıp götürülmesini izledi ve bu vaka tüm dünyasını altüst etti.

Şimdiyse onlara karşı savaşmaya hazır. Henüz bunu bilmiyorlar fakat Maggie, M-Corp’un en büyük kâbusu. Mercer imparatorluğunun varisi Quentin Mercer da Maggie’nin planının kilit noktası. Ancak iki senedir üstünde çalmış olduğu tehlikeli planın parçaları yerine yavaş yavaş otururken Maggie’nin hesaba katmadığı gerçekler, dünyasını bir kere daha altüst etmek ve uğruna savaştığı her şeyi yok etmek için kuytuda bekliyorlar.

Bozulan sözlerle dolu bir dünyada Maggie’nin tutması ihtiyaç duyulan sözler en can yakıcı olanlar olabilir mi?


Parazit Alıntıları – Sözleri

  • “En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.”
  • Bu kesinlikle bir hataydı.Yine de bu hatayı zihnimde çabucak haklı çıkardım.
  • ” Talih cesurdan yanadır.”
  • ” Artık ümitsiz vakayız “
  • Onun ışığına karşılık benim karanlığım. Onun gerçeğine karşılık benim yalanlarım. Onun fedakarlıklarına karşılık benim bencilliklerim.
  • “Senden korkmuyorum Quentin,” dedim.
    Bitkince gülümsedi. “Bunun gayet farkındayım Maggie. Ben bir negim,” diyerek kararlılığımın sınırının çatlamasına sebep oldu.
    Bunu ben yaptım.
  • “Mideni bulandırmamayı dilerdim. Dilediğim başka çok şey var ama tanışmamız olmamızı dilerdim en çok, diye fısıldadı. “Sen…” Derin derin içini çekti. “Buna katlanmayı çok daha zorlaştırıyorsun.”
    Ayağa kalktı ve gittiği için yanağımdan düşen gözyaşını görmedi. Şundan dolayı onun iyiliği için, ben de asla tanışmamış olmamızı diliyordum.
  • O akıllı bir çocuktu..Onu küçümsemek ahmakça olurdu.
  • En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.


Parazit İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Parazit (spoiler yok): “”En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.”
~
Dokuz yıl ilkin Mercer şirketi bir M-bant üretmiştir. İnsanların toplumsal durumlarını, aşk hayatlarını, sağlıklarını vb. göstermeye adım atmıştır. Yüzdeler de 15’in altında olanlara neg denmiştir ve onları toplumdan uzak ayrı bir bölgelere götürmüşlerdir. Kadın karakterimiz Maggie’nin babası da seneler ilkin kaybolunca kızımız babasının da neg olduğundan götürüldüğünden şüphelenir ve babasını oradan kurtarmaya çalışır.
~
Okumaya başlamadan ilkin beklediğim kurgu ve vaka örgüsü bu değildi. Bu iyi mi fena mü hâlâ güvenilir olamadım.
Maggie oldukça yürekli, kuvvetli ve kendinden güvenilir bir karakterdi. Kuvvetli hanım karakter okumayı sevenler için birebir. Ben ilk başta sevememiş olsam da kitabın sonuna doğru değişen fikirleri yardımıyla sevmeye başladım. Erkek karakterimiz Quentin’in ise üstüne durularak yazılmasını arzu ederdim. Maggie’nin yanında oldukça pısırık kalıyordu ve bu hoşuma gitmedi fakat düşünceleri ve davranışlarıyla sevdiğim bir karakter oldu. Gus diye bir karakterimiz daha vardı ve Maggie’nin arkadaşıydı fakat aralarında hep nefret şakaları var. Kitabın eğlence deposu diyebiliriz onun adına.
Kitabın distopya olarak eksikleri ve mantık hataları vardı. Betimelemeler yetersizdi. Mekan ve karakterlerin gözde canlanması zordu. Klişeler de vardı ve okumayı sevmiyorsanız sıkılabilirsiniz. Bu eksi tarafları okurken de fark edebilirsiniz fakat yazarın kaleminin ne kadar rahat ve akıcı bulunduğunu da fark edeceksinizdir. Bol heyecanlı ve olaylı bir kitaptı. Ben fazla hatalarına takılmadan okudum ve oldukça keyifli bir okuma oldu. Uzun süredir distopya okuyucusuysanız beğenmeyebilirsiniz fakat daha yeni bu türe başlayanlara tavsiye ederim. (Melike)

Spoiler: Parazit kitabı güzeldi fakat bir şeyler bazı yerlerde eksikti. Mesela; Maggie babasının peşine düşüyor ve tüm geçmiş olduğu yerlerden kız bir orduya karşı neredeyse savaşırken bir halde hep işin içinden sıyrılması saçmaydı. Yok artık dedim. Öte taraftan hacker arkadaşı ile olan diyalogları benim daha oldukça hoşuma gitti. Birbirlerine daha oldukça yakıştırdım . Konu bütünlüğü iyiydi ve işlediği mevzu açısından değişikti. Bilimkurgu vari bir distopya denebilir. Kitap akıcıydı asla sıkılmıyorsunuz okurken. O açıdan beğendim. Kendini okuttu. (Semra Aksoy)

Yorumun aslı ve tamamı –> https://yaprakonur.wordpress.com/2016/12/26/parazit-jessica-shirvignton/
Parazit hem iyi hem de fena yanları olan keyifli bir gençlik edebiyatı distopyası. İnsanların micro çipler ve M-Bant isminde olan arayüzleri takmaya mecburi olduğu yakın bir gelecekte geçiyor. Yarattığı dünyadaki temel teknolojik değişikli bu olduğundan ve dünya öteki açılardan günümüze oldukça yakın olduğundan bana Black Mirror bölümlerini hatırlattı.
Bu yaratılan teknoloji insanların feromon değerlerine gore birbirleriyle uyumunu ölçen bir sisteme de haiz, ki aslına bakarsanız kitabın temel konusu da bu. Bunu bir distopyaya çeviren şey ise hep beraberce eksi seviyelerde uyum kıymeti alan ‘neg’lerin oluşu ve bu insanlara bir nevi suçlu muamelesi yapılması.
Bu teknoloji ile kurgulanan distopya oldukça başarı göstermiş olsa da kitabın kurgusu ise son aşama sıradandı. Yazar birçok oldukça satan gençlik edebiyatının kullandığı reçeteyi alıp uygulamış, üstüne de oldukça bir şey katmamış diye düşündüm. Kitabın ‘süprizi’ sayılabilecek bir çok şeyi yazarın hikayenin içinde verdiği tüyolardan tahmin edebildim, hatta yazarın verdiği birkaç tüyo daha bulunduğunu ve bunların neticelerini da ikinci kitapta göreceğimizi düşünüyorum.
İkinci kitap demişken… Bence bu kitap tek başına bir kitap değil, daha oldukça bir takım kısmı benzer biçimde ikinci kitapla birleştiğinde tek bir öykü oluşturacak şekilde tasarlanmış. Serilerde bunun yapılmasını açgözlülük olarak görüyorum açıkcası, bence serinin tüm kitapları birbirinden bağımsız olarak kendi içinde bir tüm olmalı, arkası yarın kuşağı benzer biçimde öykü yarıda bırakılmamalı.
Kitabın çevirisi okuma keyfini bozmayacak kadar akıcıydı fakat düzeltide birazcık daha emek harcansaymış keşke diye düşündürdü. Birkaç yerde düzeltilmiş cümlenin eski halenden kalan kelimeler silinmemişti.
Sonuç olarak kolay okunan, akıcı, hoş bir distopyaydı fakat tamamlanmamış bir kitaptı. Keşke ikinci kitabı da çevrildikten sonrasında ikisini ard arda okusaymışım dedim. (Yaprak Onur)


Parazit PDF indirme linki var mı?


Jessica Shirvington – Parazit kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Parazit PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jessica Shirvington Kimdir?

Girişimci, yazar ve anne olan Jessica, Sydney’de yaşamaktadır. 2011&2012 senesinde Cosmopolitan Senenin Kadını Ödüllerinde finalist olmuştur. Eşi Matt Shirvington’ la 17 yaşlarında tanışmış ve 12 yıl ilkin evlenip Sienna and Winter isminde iki çocuk sahibi olmuştur. Romanlarında aşkı ele alışında ise erken yaşta yaşamının aşkını bulmasının oldukça büyük katkısı bulunduğunu anlatmaktadır.


Jessica Shirvington Kitapları – Eserleri

  • İki Hayat Arasında
  • Parazit
  • Panzehir
  • Uyanış


Jessica Shirvington Alıntıları – Sözleri

  • Eğer biri katmanlarımın altını, benim bile bilmediğim gerçek versiyonumu görebiliyorsa, O da Ethan’dı. (İki Hayat Arasında)
  • ” Talih cesurdan yanadır.” (Parazit)
  • Nasıl bir oyun oynadığımızı bilmiyordum. Tek bildiğim, takımların eşit olmadığıydı. (Panzehir)
  • “En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır.” (Parazit)
  • Şundan dolayı savaşımız insanlara karşı değil yönetimlere hükümranlıklara bu karanlık dünyanın güçlerine kötülüğün göksel yerdeki ruhsal ordularına karşıdır. (Uyanış)
  • Nihayetinde durmam gerekecekti fakat şimdi değil. Nihayetinde hayata devam edecektim, kendim için, Ethan için, oldukça anlamlı olan kısa hatıramız için. Ama Kapalı kapıların ardında sonsuza kadar onun için ağlayacak bir parçam olacaktı. (İki Hayat Arasında)
  • “Dünya tüm başarısızlıklarımıza karşın hâlâ harikalar ve güzellikler barındırıyordu… Karanlıkta bile…” (Panzehir)
  • En güzel şeyler asla sıhhatli değildir. En güzel şeyler daima tam hayatla ölümün kenarında asılı kalır. (Parazit)
  • Başarısızlıklar hakkında kafa yormak, kendine acımaya doğru giden ıslak bir yoldu. (Panzehir)
  • İzlenecek yolun daima hazır olması ve bu yola insanoğlunun kendisini adaması gerekiyordu. (Panzehir)
  • Karanlığa doğru haykırıyorum fakat yanıt gelmiyor. Sadece seçim var. Benim seçimim.
    Ölüyorum. Bunu biliyorum.
    Ancak hemen hemen ölmedim.
    Diğer rüyalardaki benzer biçimde ölüm saklanmıyor; zaferinden güvenilir olduğundan etrafımda dans ediyor.
    Sonra yüzlerin, sonsuza dek taşıyacağımı bildiğim acının içinden ilerliyorum. Hepsinin içinden ilerliyorum. Şundan dolayı seçimim o.
    Her vakit onu seçeceğim. (Panzehir)
  • “Fera-tek birbirimize ilişik olduğumuzu söylüyor fakat ben sana güvenip güvenmeyeceğimi bilmezken iyi mi birbirimize ilişik olabiliriz?” (Panzehir)
  • O akıllı bir çocuktu..Onu küçümsemek ahmakça olurdu. (Parazit)
  • Ayrıca bazı şeyler o denli gerçek ki onları iliklerine kadar hissedersin. Nereye gittiğinin önemi yoktur, seninle gelirler her yere. (İki Hayat Arasında)
  • Onun ışığına karşılık benim karanlığım. Onun gerçeğine karşılık benim yalanlarım. Onun fedakarlıklarına karşılık benim bencilliklerim. (Parazit)
  • Fakat kim bilir, diye düşündüm, kim bilir bilmemek en iyisiydi. Kalp acısını görmezden gelmek, son darbesini vurmamışken daha kolaydı. (Panzehir)
  • “Hayat başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir.” (İki Hayat Arasında)
  • Bu kesinlikle bir hataydı.Yine de bu hatayı zihnimde çabucak haklı çıkardım. (Parazit)
  • Ama bir tek ilerleyip hayata devam etmek ürkütücü olduğundan bir şeylere tutunmanın hiçbir anlamı yok. (İki Hayat Arasında)
  • Son birkaç haftada bana senelerdir haiz olmadığım kadar yaşam verdin. (İki Hayat Arasında)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş