Kripto Para

Piyasa Düzeltmesi Nedir? Coin Düzeltmesi Nedir?

Düzenlemeler, özellikle kripto için finansal piyasalarda kumpaslı olarak ortaya çıkıyor. Her kilitlenme bir düzeltme olarak başlar, ancak tüm düzenlemeler çökmelere yol açmaz.

Yeni haber gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bu makalemizde, piyasa düzenlemesinin ne olduğunu, düzeltme sırasında ne olduğunu ve buna hazırlanmak için ne yapmanız gerektiğini tartışacağız.

Piyasa Döngülerini Kavramak

Piyasa döngüleri, boğa rallilerini kapsar ve tüm finansal piyasalarda düzenlemeler olur.
Çoğu zaman, buna eforlu esaslar eşlik eder veya bir varlığın erken özümsenmesi yaygın olarak bilinmeyen.

Maliyetler yükseldikçe, piyasayı çözmüş dehalar olduğumuza inanmaya başladığımızda, duygu heyecana dönüşür. Bu noktada, gönül rahatlığı devreye girer ve piyasa artık değer üzerinden maliyetlendirilmez.

Bir piyasa düzenlemesi başlar ve başlangıçta yatırımcılar bunun genel yükseliş trendinde bir düşüş olduğuna inanırlar. Ancak bu düzenleme ayı piyasasına dönüştüğünde kaygı, inkar ve panik devreye girmeye başlar.

Bu duygular eforlu olabilir ve traderlar halihazırda ciddi kayıplar alana geldiğinde pozisyonlarını kapatmalarına neden olabilir.

Bundan sonra, genellikle bir derlenme bakılır ve trader’lar, olası olan en fena zamanda kapandıkları için öfkelenirler.

Bu duygular hem pay bonoyu hem de kripto piyasaları için ortaktır.
Düzeltmeler, birkaç saatten aylara, hatta senelere kadar rastgele bir vakti içerebilir.

Düşüş oldukça minik olduğu için “düzenleme” olarak adlandırılır ve genellikle kripto para ünitesinin yerleşik trendinden çok uzaklaştığını gösterir. Kripto pazarında, düzeltmeler pay tahvillerinden daha sıktır ve kriptonun değişken doğası sebebiyle birkaç saat içinde reelleşebilir.

Düzenlemeleri genellikle derlenmeler takip eder, ancak ayı piyasaları olarak öğrenilen daha besbelli düşüşlere yol açabilirler.

Piyasa Düzenlemesi ve Ayı Piyasası: Değişiklikler

Ayı piyasaları, %20 veya daha fazla düşüşle daha büyük piyasa düzenlemeleridir.

Ayı piyasasının ismini, ayının pençelerini aşağı doğru kaydırarak avına saldırmasından aldığına inanılıyor.
Oldukça sığ bir piyasa düzenlemesi %10 veya daha fazla düşüşe sahip olacaktır. Bununla birlikte, düşüş daha derine inerse, %20’nin üzerine çıkarsa, artık buna düzenleme değil ayı piyasası sınıyor.

Piyasa Düzenlemesi Sırasında Ne Olur?

Piyasa düzenlemesinin en keskin neticeyi, maliyetlerin daha düşük seviyelere ayarlanmasıdır. Traderlar ve yatırımcılar, muhtelif sebeplerle mevcut maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve anaparalarını bağlama tehlikesine dokun düşünüyorlar.

Netice olarak, mevcut yatırımcılar kârlarını statiklemek için varlıklarının tamamını veya bir kısmını satmaya karar verirler.
Daha evvel maliyetlerin çok yüksek olduğunu paydan bu yatırımcılar ilgileniyor. Şimdi maliyetler düştüğüne göre, yatırımlarını yapmak için motive oldular ve maliyet bir rallide derlendi.

Düzenlemeyi Ne Tetikler?

Piyasa düzenlemesinin başlamasının sebeplerinin listesi potansiyel olarak oldukça uzun ve tartışmalıdır. Her analist, düzeltmenin neden ortaya çıktığı mevzusunda hemfikir değildir ve nedenler her zaman açık değildir.

Çoğu zaman, yeni, negatif katalizörlerin piyasaya sürülmesi, yatırımcıları satmaya teşvik edebilir.
Mart 2020’de pandemi duyuru edildi ve piyasa çöktü. Reel ortaya çıktığında, politik liderler harekete geçti ve insanları mesafeli yakalamak için ekonomilerini kapattı. Bu noktada, ekonomiler daha yeni kapanmaya başlamış olsa da piyasalar derlendi. Düzenleme tipik olarak rivayette (pandemi duyuru edildi, muhtelif belirsizler) eylem reelleşmeden (ekonomiler kapatıldı) evvel başlar.

Bir düzenleme için değişik katalizörler, ekonomik gelişmenin yavaşlaması veya parasal teşviklerin geri çekilmesi gibi esas kalitede olabilir.
Örneğin, ralli uzun sürerse, yatırımcılar projeyi hoşlanabilir, ancak mevcut maliyeti hoşlan. Bu sebeple, yatırımlarını geri yakalıyorlar ve piyasa düzenliyor.

Son olarak, piyasanın hissiyatı bir düzeltmenin reelleşmek üzere olduğuna işaret edebilir. Bir vakittir bir ralli devam ettiğinde ve ardından maliyetler daha da süratlendiğinde, bu, balinaları ve uslu parayı satışa başlamaları için uyaran çok fazla heyecanın bir işareti olabilir.

Bir boğa rallisi, müşterilerin çoğalmasını gerektirir.
Maliyetler gerildiğinde, müşteriler çekinir ve satıcılar motive olur ve bu da bir düzenlemeye yol açar.

Düzenleme Ne Kadar Sürer?

Bir düzenleme, dakikalar ve saatlerden aylara ve senelere kadar rastgele bir vakit süresince sürebilir. Neticede, düzenlemede harcanan zamandan çok düşüşün derinliği ile alakalı.

Düzenlemeler oranla sığ olduğundan, vakitleri oranla kısa olma meylindedir. Kripto pazarlarının bir haftada (ve bazen bir günde dahi!) %10 veya daha fazla hareket yaşaması alışılmadık bir vaziyet değil.

Piyasa düşmeye başladıkça, azami seviyesinden daha da uzaklaşacaktır.
Maliyet yeni bir doruğa erişene kadar düzeltmenin ne zaman biteceğini kesin olarak öğrenemeyeceğiz.

Ancak teknik analistler, düzeltmenin bittiğine ve yeni doruklara doğru bir rallinin devam ettiğine dair ipuçlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Analistler, yeni bir trendin potansiyel başlangıcına işaret etmek için üçgenler ve takozlar gibi Japon şamdan kalıpları ile birleştirilmiş, yutan boğa veya eşkıya gibi grafik kalıplarını kullanırlar.

Düzenleme Döneminde Ne Yapmalısınız?

En esas seviyede, piyasa düzenlemeleri, yatırımcılar ve traderları satın almaktan çok satmak için motive oldukları için reelleşir.
Bununla birlikte, düzeltmenin ayı piyasası veya çöküş gibi daha derin bir şeye dönüşüp dönüşmediğini (reele kadar) öğren.

Bu sebeple, bir düzenleme görünmeden evvel ve düzenleme başladıktan sonra işlemleri idaremek ehemmiyetlidir. İşte size bir bakış açısı ve bir düzenleme yoluyla bir tasarı vermenize destekçi olacak üç strateji.

Ticaret Taktiği 1: Maruziyeti Kaldırma

Bu ilk strateji, bir düzenlemeye hazırlanmaya katlanmaktadır.
Izafi Efor Endeksi (RSI) osilatörü daha düşük bir doruk yaparken, Bitcoin maliyeti yükselmeye devam ediyor .

Bu cins bir tutum, piyasanın daha düşük düzenleme yapabileceğini gösteriyor.

Bir tüccar bunu grafiğinde fark ederse, Bitcoin’deki uzun pozisyonunu kapatmaya karar verebilir. Öbür bir alternatif ise, maliyetin yükselmeye devam etmesi gidişatında Bitcoin’e yatırım yapmaya devam etmeleri için pozisyonlarının sadece bir kısmını kapatmaktır.

Ticaret Taktiği 2: Dip’i Satın Alın

İlk strateji düzenlemeye hazırlanırken, bu ikinci teknik düzenleme başladıktan sonra yapılacak eyleme yöneliktir.

Kripto piyasası düşüşleri düzenlemeye başladığında, teknik yardım seviyeleri kırılmaya başlayacak.
Bu sebeple, piyasa düzeldiğinde, grafiğinizde bu uzun vadeli yardım seviyelerini tanımlayın ve bunları düzenlemeyi satın almak için fırsatlar olarak kullanın.

Bitcoin 2020’nin sonlarında ve 2021’in başlarında bir araya geldiğinden, bir düzeltmenin bu kazanımları geçici olarak konsolide edeceği zamanlar oldu. Bir trader, eforlu bir yardım seviyesi tanımlamak için daha uzun vadeli meyil çizgileri veya yukarıyadaki Bitcoin vaziyetinde olduğu gibi hareketli bir ortalama kullanabilir.

Yukarıyada, grafiğe 50 dönemlik üstel hareketli ortalama (EMA) uygulandı.
Piyasa çizginin çok üzerinde olduğunda, EMA Bitcoin’in fazla ısındığını ve bir düzenleme yapılması gerektiğini öne sürüyor. Bitcoin 50 dönemlik EMA’ya döndüğünde, bu daha uygun maliyetli olduğunu gösteriyor.

Bu sebeple, bir trader, bir düzenleme devam ederken, daha uzun vadeli hareketli ortalamada yeni alım pozisyonları açabilir.

Ticaret Taktiği 3: Dolar-Maliyet Ortalaması

Üçüncü bir strateji, daha yeni grafik okuyucuları olan traderlar için planlanmış dolar maliyeti ortalamasıdır.Dolar-maliyet ortalaması (DCA) bu oynaklığa bir çözümdür.

DCA, düzenli sistematik girişler başlattığı için toplam yatırımınızı bölmenin bir yoludur. DCA ile fiyat oynaklığının etkisini azaltabilirsiniz, çünkü bazen daha yüksek fiyatlarla, bazen daha düşük fiyatlarla satın alırsınız.

Örneğin, bir yatırımcının Bitcoin’e koymak istediği 5.000 doları olduğunu varsayalım, çünkü BTC’nin içinde çok fazla yukarı yönlü potansiyel kaldığını düşünüyorlar.

Yatırımlarını boşa çıkarmak istiyorlar, bu yüzden art arda beş ay boyunca ayın ilk günü 1.000$ yatırım yapmaya karar veriyorlar. İşte satın almalarının bir özeti.

Tarih Yatırım Tutarı Bitcoin Fiyatı Bitcoin Satın Alındı 1 Nisan 2021 $1000 dolar $58.788 0.01701 1 Mayıs 2021 $1000 dolar $57.889 0.01727 1 Haziran 2021 $1000 dolar $36,674 0.02726 1 Temmuz 2021 $1000 dolar 33,512$ 0.02984 1 Ağustos 2021 $1000 dolar $39.833 0.02510 Toplam 5.000 $ 42.925 dolar ortalama 0.11648

Bu tüccarın beş ayın sonundaki ortalama giriş fiyatının 42.925 doları olduğuna dikkat edin. En yüksek seviyeye yakın 5.000 dolarlık toplu yatırıma sahip bir tüccar %50 oranında değer kaybedebilir. DCA tüccarı yaklaşık %10 düştü. Bu, DCA’nın her bir düzeltmenin daha az acı verici hale gelmesi için fiyattaki oynaklığı nasıl düzeltebileceğinin harika bir örneğidir. Düzeltmeler zamanla daha az acı verici hale gelir – çünkü daha ucuza daha fazla token satın alabilirsiniz.

Ya Piyasa Çökmeye Devam Ederse?

Kripto piyasasındaki çökmeler yaygın ve normaldir. Kazadan önce bir ticaret planınız varsa, o planı uygulayın. Örneğin, plan DCA’yı gerektiriyorsa ve daha düşük bir fiyata daha fazlasını satın alıyorsa, devam edin ve plana göre ilerleyin.

Bir planınız yoksa ve fiyatlar düşerken kendinizi daha duygusal hissediyorsanız, tüm kripto para çöküşlerinin toparlandığını unutmayın. Bu, fiyatların her zaman toparlanacağı anlamına gelmez. Bununla birlikte, bir kazanın göze çarpan etkilerinden biri, daha zayıf elleri kripto paralarını satmak için yönlendirmektir.

Bunu yaptıktan sonra, daha fazla trader satmak istemez ve fiyat toparlanmaya başlar. Bu düzeltmelere, değerlemeleri uzun vadeli ortalamalar ve trend büyümesi ile uyumlu hale getirmek için ihtiyaç duyulmaktadır.

Alım satım yaparken, portföyünüzü korumak için harekete geçebilmeniz için yaklaşan düzeltmelere ilişkin ipuçlarını tespit etmek mümkündür. Kendinizi hazırlıksız bulursanız, panik yapmayın. Çarpışma ne kadar güçlüyse, hazırlıksız tüccarlar veya kararlarını o anın duygularına dayandıranlar tarafından o kadar şiddetlenir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş