Meslekler

Psikolog Maaşları Ne Kadar? 2022 (Özel Klinikler ve Devlet Kurumları)

Psikolog maaşları 2022 senesinde 4.000 TL ile 15.000 TL‘dir. Hususi sektörde vazife alacak bir psikoloğun maaşı devlet kurumundaki meslektaşına gore değişik olacaktır. Hususi hastanelerde ve hususi kliniklerde çalışmak isteyen psikologların alanlarında uzmanlaşması ve deneyim kazanması gerekmektedir. Devlet kurumlarında, hususi sektörde ve kliniklerde psikolog maaşlarını ne kadar, lisans ve yüksek lisans yapmış psikolog maaşları ne kadar, EGM, Adli psikolog, Klinik ve uzman psikolog maaşları ne kadar araştırdık.

Psikolog maaşlar Hususi, adli psikolog, klinik, EGM ve Anaokulu psikoloğu olarak alanlarına gore değişmektedir.

2022 Güncel:

  • Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022
  • Hususi Sektör Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022
  • Devlet Hastanesi Psikolog Maaşları 2022 Senesinde Ne Kadar Oldu?
  • Uzman Psikologların Maaşları Ne Kadardır?
  • Klinik Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022
  • Adli Psikolog Maaşları Kaç TL?
  • Okulda Vazife Alan Psikologlar Ne Kadar Kazanır?
  • Anaokulu Psikolog Maaşları Ne Kadardır?
  • Spor Psikoloğu Maaşları Kaç TL’dir?
  • EGM Psikolog Maaşı Ne Kadardır? 2022
  • Yüksek Lisans Yapmış Psikolog Maaşı Ne Kadar?
  • Yurtdışında Psikolog Maaşları Ne Kadar? 2022
  • Psikologlar Haftada Kaç Gün Çalışır?

Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022

Devlette vazife icra eden uzman psikolog maaşları 2022 senesinde net olarak averaj 7000-7500 TL içinde iken hususi sektörde uzman klinik psikolog olarak vazife yapanların maaşları ise 6000 TL’den başlamakta ve 15.000 TL’ye kadar farklılık göstermektedir.

Hususi Sektör Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022

Hususi Sağlık Merkezlerinde yeni başlamış olacak olan psikologun maaşı sektördeki kişilerin eğitim ve tecrübesine gore 4.000 TL ile 5.000 TL içinde değişmektedir. Deneyimli ve uzman kişiler 10.000 TL ile 15.000 TL içinde değişmektedir. Hususi sektörde psikolog maaşlarını belirleyen faktörler içinde psikologların eğitim düzeyleri, deneyimleri, yetkinlikleri ve emek verme kapasiteleri yer verilmiştir. Bu kriterlere bağlı olarak psikologların almış olduğu ücretler değişim göstermektedir. Görevlendirilecek hususi merkezlerin koşullarına gore de maaş tutarlarında farklılıklar bulunmaktadır.

Devlet Hastanesi Psikolog Maaşları 2022 Senesinde Ne Kadar Oldu?

2022 senesinde Devlet Hastanesi Psikolog Maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Devlet Hastanesi Psikolog Maaşlar 4.500 TL ile 7.000 TL‘dir.
  • Bekar ve çocuksuz psikolog maaşları 4.500 TL – 5.000 TL
  • Evli psikolog maaşları 5.500 TL ve üstü değişmektedir.
  • Hastane psikoloğu, döner ana paradan de katkı almaktadır.
  • Kademeye, dereceye ve döner ana paraya bağlı olarak ödemeleri 6.500 TL ile 7.000 TL‘ye kadar çıkmaktadır.

Devlet kurumlarında psikolog maaşları değişik değerlendirilmektedir. Ayrıca kişinin eğitim görmüş olduğu üniversitenin niteliğine, {mezun olduğu} dereceye, deneyimine, daha ilkin çalmış olduğu kuruma ve yetkinliğine bağlı olarak ücretlerde dalgalanmalar olmaktadır. Kamu kurumlarındaki psikologların maaşı net olsa da öteki mesleklerde olduğu benzer biçimde hususi sektörde de farklılıklar olacaktır.

Uzman Psikologların Maaşları Ne Kadardır?

Uzman Psikologları Maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Devlet hastanesinde çalışan Uzman Psikologların maaşı 7.000 TL-8.000 TL,
  • Hususi sektörde çalışan uzman psikolog maaşı: 5.500 TL ve üstü,
  • Meslekte deneyimli uzman psikoloğun maaşı: 15.000 TL’ye kadardır

Üniversitelerin 4 senelik psikoloji bölümünden mezun olan kişiler alanında uzmanlaşmak isterse yüksek lisans eğitimine başvurmalıdır. Yüksek lisans eğitimine hak kazanan ve başarıya ulaşmış neticelerle mezun olan kişiler artık uzman psikolog olarak adlandırılır. Maaşlar alınan eğitime, dereceye ve kademeye gore değişim göstermektedir. Uzman psikologların almış olduğu ücret devlette ya da hususi sektörde vazife almasına bağlı olarak değişmektedir.

Klinik Psikolog Maaşları Ne Kadardır? 2022

Klinikte vazife hayata geçirmeye süregelen ve meslekte tecrübesi olmayan bir psikoloğun maaşı 4.500 TL-5.000 TL’dir. Tecrübeye gore maaş tutarı 15.000 TL‘yi bulmaktadır. Kendi işyerinde çalışan psikologlar alacakları maaşlarda tecrübesiz olduklarından dolayı minimum seviyede kazanç elde edeceklerdir. Sonrasında kendilerini geliştirmeleri ve isimlerinin tanınmasından sonrasında hasta sayılarının artacağından dolayı otomatikman kazançları da terfi edecektir.

Lisans ya da yüksek lisans mezunu bir şahıs klinik psikoloğunda vazife alacaksa ilaç ve reçete yazma yetkisi olmayacaktır. Sadece, bireyler üstünde duygusal, davranışsal ve zihinsel sorunları tespit edip tedavi programı düzenleyebilir. Reçete yazabilmesi için tıbbi eğitim alması ve başarıya ulaşmış olması gerekmektedir. Hususi klinik şartlarına ve kişinin deneyimine gore maaş ücretlerin de farklılıklar olmaktadır.

Adli Psikolog Maaşları Kaç TL?

Adli Psikolog maaşları tam nitelikli kıdeml, ve tecrübesine gore aylık 8.000 TL ile 10.000 TL senelik 80 bin -160 bin lira içinde kazanır.

  • Adli psikolog maaşları aylık maaşı: 8.000 TL 10.000 TL
  • Tam nitelikli adli psikologlar senelik maaşı: 70.000 TL – 90.000 TL
  • Kıdemli adli psikologlar ise senelik maaşı: 80.000 TL – 95.000 TL
  • Tecrübeye ve kıdeme bağlı olarak en yüksek senelik maaşı: 160.000 TL‘yi bulmaktadır.

Vatanımızda adli psikolog olabilmek için, psikoloji alanında minimum yüksek lisans eğitimine hak kazanmış ve başarıya ulaşmış bir halde tamamlamış olmak gerekir. Adli psikolog unvanına haiz olabilmek için uzmanlık bilgisi ve azim gerekmektedir. Adli kurumda çalışmış olduğu kuruma ve alana gore değişim göstermektedir.

Okulda Vazife Alan Psikologlar Ne Kadar Kazanır?

Okulda vazife alan bir psikolog senelik 55.000 TL – 60.000 TL kazanır. Okulda vazife almak isteyen psikologların, üniversitelerin 4 senelik psikoloji bölümünden mezun olması gerekmektedir. Lisans eğitiminin yanında, okul psikolojisi yüksek lisans yapmış olan psikologlar daha avantajlıdır. Okul psikologları, öğrencilerin davranış ve öğrenme sorunlarını tespit ederek tedavi amaçlı rehberlik seansları yapabilir. Küçüklere duygusal, toplumsal ve eğitim alanlarında destek olurlar. Hususi okullarda vazife alacak psikologlar için ücretlendirme eğitim düzeylerine ve tecrübelerine gore değişim göstermektedir.

Anaokulu Psikolog Maaşları Ne Kadardır?

Anaokulunda vazife icra eden psikologların maaşları 3.000 TL ile 6.000 TL içinde değişmektedir. Anaokullarında evlatların ailelerinden ayrı kalması yada ilk kez okul ortamına girmelerinden dolayı psikologlara gerekseme duyabilirler. Hususi okullarda ve devlet kurumlarında anaokulu psikologların olması öğrencilerin yaşlarından dolayı yaşayacakları sorunlara engel olabilir. Aileden ayrılma ufak yaşlarda yeni arkadaşlıklar edinme kendini tanıma aşamalarında psikolog desteği önemlidir.

Spor Psikoloğu Maaşları Kaç TL’dir?

Spor psikoloğu maaşları senelik 50.000 TL ile 55.000 TL aralığında değişmektedir. Emek harcama saatlerinde ve alanında gelişen farklılıklardan kaynaklı maaş oranlarında da farklılıklar olmaktadır.

Spor psikoloğu alanında vazife alabilmek için öncelikli olarak spor psikolojisi üstüne yüksek lisans eğitimi alınmış olması gerekir. Hatta bazı kurumların doktora eğitimi şartı da bulunmaktadır. Spor psikoloğu uzmanları, sporcuların zihinsel ve duygusal alanda yaşadıkları sorunların teşhisinde ve tedavisinde yer alırlar. Böylece sporcuların daha iyi performans sergilemelerine katkıda bulunarak motivasyon verirler.

EGM Psikolog Maaşı Ne Kadardır? 2022

EGM psikologlarının maaşları 6.500 TL‘dir. Devlet kurumlarından vazife alan psikologlar benzer biçimde aynı maaşları almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde vazife alan psikologlar, çalışan personel ve yakınlarının duygusal, zihinsel alanda yaşamış olduğu problemler ile ilgilenmektedir. Sağlık sorunlarını tespit ederek tedavi sürecini başlatabilir. EMG’deki personellere toplumsal ve psikoloji alanında eğitici rehberlik faaliyetlerini sürdürürler.

Yüksek Lisans Yapmış Psikolog Maaşı Ne Kadar?

Yüksek lisans yapmış psikologların maaşları 9.000 TL-10.000 TL’dir. Vazife meydana getirilen kuruma ve tecrübeye gore maaş tutarında farklılıklar olmaktadır. Psikoloji lisans eğitiminden mezun olup yüksek lisans için hak kazanan ve başarıyla tamamlayan psikologlar alanında uzmanlaşmış kişilerdir. Sadece lisans mezunu olan psikologlara gore eğitim düzeylerinden kaynaklı daha yüksek maaş aldıkları bilinmektedir.

Yurtdışında Psikolog Maaşları Ne Kadar? 2022

Yurtdışında çalışan psikolog maaşları şu şekildedir:

  • Nöropsikoloji mezunları senelik maaş tutarları 90.000 TL ile 100.000 TL içinde.
  • Danışmanlık alanında vazife alan psikologlar senelik olarak 72.000 TL ile 80.000 TL içinde maaş almaktadır.
  • Adli psikologlar senelik olarak 60.000 TL ile 70.000 TL içinde maaş alır.
  • Klinikte psikoloji mezunları ise senelik olarak 70.000 TL ile 80.000 TL aralığında maaş aldıkları söylenebilir.

Psikologlar Haftada Kaç Gün Çalışır?

Hususi kurumlarda ya da kliniklerde genel olarak psikologların emek verme saatleri 09.00-18.00 şeklindedir. Fakat devlet kurumlarında psikologların emek verme saatleri 09.00-17.00 olarak değişmektedir.

Psikologların hangi sektörde vazife aldığına bağlı olarak emek verme koşulları değişmektedir. Hususi sektörde vazife meydana getirecek bir psikoloğun emek verme düzeni, danışanlarının yoğunluğuna ve kurumun şartlarına bağlı olarak değişmektedir. Türk psikologlar derneğinin etik yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.

Kendi Kliniğini Açan Psikolog Ne Kadar Kazanır?

Kendi kliniklerinde çalışan psikologların maaşları 5.000 TL‘dir. Eğer danışan, psikoloğun kendi danışanı ise bir seans için 150 TL-200 TL benzer biçimde bir meblağ psikoloğa kalacaktır. Kurum tarafınca gönderilen danışanlar için, uzmana kalan ücret aralığı seans başına 100 TL-150 TL şeklindedir. Ücretler kliniğinizin bulunmuş olduğu şehre ve bölgeye gore değişim gösterir.

Psikologlar En Fazla Ne Kadar Maaş Alır?

Kamuda çalışan psikologların maaşı 4.400 TL ile 5.000 TL‘dir. En düşük psikolog maaşı 3.500 TL- 4.000 TL‘dir. Aylık geliri en yüksek psikologlar kendi kliniklerinde ve hususi hastanelerde iş yapmaktadır. Kendi kliniklerinde ve hususi hastanelerde çalışan psikologların maaşları 5.000 TL ile 6.000 TL içinde değişmektedir.

Sağlık Bakanlığı Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Devlette psikolog maaşları 4.775,68 TL‘dir. Bekar ve evladı olmayan bir psikolog için net olarak bu tutarlarda maaş almaktadır. Eğer şahıs evli ve evladı bulunuyorsa durumda devlette çalışan bir psikolog maaşı net 5.200 TL maaş almaktadır.

Psikolog Olmak İçin Kaç Yıl Okumak Gerekir?

Psikologlar 4 yıl lisans programını biterek tercih ettikleri dallara gore 2 yıl yüksek lisans yaparak psikolog olabilirler.

Psikiyati ve Psikolog Muayene Ücretleri Değişiyor mu?

Psikiyatri muayene ücretleri ile psikologların muayene ücretleri farklıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş