Genel Kültür

Renklerin Anlamları ve Psikolojik Anlamları [Tüm Renklerin Anlamları]

Renklerin anlamları özetlemek gerekirse ve psikoloji tesirleri kültür ve koşullara bağlı olarak değişebilir.

Her rengin bir oldukça yönü vardır, sadece size burada size anlatacağımız birkaç kolay terimi anlayarak renk dilini kolayca öğrenebilirsiniz.

Renklerin ruhsal anlamları insanların o anki durumuna bakılırsa de değişebilir ve değişik anlamlar kazanabilirler.

Renklerin Anlamları Özetlemek gerekirse ve Psikolojik Etkileri

Renk, sözel olmayan iletişimin bir biçimidir. Statik bir enerji değildir ve renklerin anlamları herhangi bir bireyle bir günden diğerine bakılırsa değişebilir, bu vakit içinde o noktada hangi enerjiyi ifade ettiğine bağlıdır.

Mesela, bir şahıs belirli bir günde kırmızı giymeyi seçebilir ve bu aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle kırmızı renkteki ruhsal anlamların birini yada daha fazlasını izah edebilir.

Bu onların olduğu sevilmiş olduğu renk ya da bir halde harekete geçmeye hazır olabilirler ya da o gün ne yapacaklarına dair tutkulu olabilirler ya da o gün, bilgili ya da bilinçaltı düzeyde öfkeli hissetmeleri anlamına gelebilir. Hepsi kırmızı renklerin özellikleri arasındadır.

Kırmızı Rengin Anlamları

kırmızı rengin anlamı

  • Kırmızı enerji, tutku ve aksiyonun rengidir.
  • Kırmızı renk, en fizyolojik gereksinimlerimiz ve hayatta kalma isteğimiz ile ilişkili sıcak ve pozitif bir renktir. Kuvvetli ve kuvvetli bir erkeksi enerjiye haizdir.
  • Kırmızı enerji veriyor. Duyguları heyecanlandırıyor ve harekete geçmemizi motive ediyor.
  • Bu, öncü ruhu ve liderlik nitelikleri anlamına gelir, hırs ve kararlılığı teşvik eder. Aynı zamanda güçlüdür ve utangaç yada irade gücünde olmayanlara itimat verebilir.
  • Cinsellik rengidir ve pozitif yönde yandaki sevgi ve cinsiyet, olumsuzluktaki hiddet ve hiddet benzer biçimde içimizde daha derin ve daha samimi tutkuları harekete geçirebilir.
  • Genellikle sevgiyi ifade etmek için kullanılır, sadece Sevgililer Günü’nde olduğu benzer biçimde, aşktan ziyade cinsellik ve şehvetle daha oldukça ilgilidir, aşk pembe ile anlatılır.
  • En pozitif yönde şekilde cinsel enerjisiyle yaşamı yaratabilir, ya da harp ve yıkımı körüklemek için negatif hiddet ve saldırganlık ifadesini kullanabilir.
  • Kırmızı renk, bir çok vakit bu amaçla restoranlarda kullanılan iştahı uyarabilir. Ayrıca yiyecek ve öteki uyaranlar için özlemi artırır.
  • Oldukça fazla kırmızı renk ile çevrili olmak, tahriş olmasına, çalkalanmasına ve sonuçta kızmamıza niçin olabilir. Oldukça azca ve dikkatli, manipülatif ve korkulu hale geliriz.
  • En sevdiğiniz renk kırmızıysa, kişiliğinizi yansıtır! Kişilik rengi kırmızı size bu mevzuda daha çok data verecektir.

Kırmızı Renklerin Pozitif ve Negatif Özellikleri

kırmızı rengin anlamı

Pozitif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: aksiyon, enerji ve hız, dikkat çekici, iddialı, kendine güvenen, enerji verici, uyarıcı, coşku verici, kuvvetli, tutkulu, uyarıcı ve yönlendirilmiş, yürekli ve kuvvetli, kendiliğinden ve emin.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: agresif ve otoriter, aşırı taşıyıcı, yorucu, öfkeli ve süratli huylu, acımasız, ürkütücü ve hoşgörüsüz, isyankar ve iğrenç, kırgın, şiddetli ve acımasız.

Kırmızı’nın Temsili;

Enerji : Enerji seviyelerini, kalp hızı ve kan basıncını artırır. Adrenalin salınımını uyarır.

Eylem : Süratli hareket ediyor ve harekete gereksinim duyulmasını teşvik ediyor.

Tutku : Tutkulu aşk yada tutkulu nefret dahil olmak suretiyle bir meselede yada taahhütte tutkulu bir inanç anlamına gelir. Hiddet negatif bir tutkudur.

Kırmızı’nın Etkileri;

Uyarıcı : fizyolojik duyulara – cinsel ve fizyolojik iştah. İçimizdeki cinsiyet, sevgi, cesaret, nefret yada intikam benzer biçimde daha derin tutkuları harekete geçirir. Eğer seklinde cinsellik hayatınız var ise ve ona daha çok tutku katmak istiyorsanız, yatak odasına kızgın bir kız getirin daha çok kızgınlık, daha çok tutku, fakat fazla abartmayın ya da tersi bir tesir yaratır.

Heyecanlı ve Motive edici : Duygularımızı heyecanlandırır ve eyleme geçmek için bizlere esin verir.

Dikkat çekilmesi : Sizi uyarıda bulunmanızı ve sizi tehlikeye karşı uyarmanızı gerektirir. İşte bu yüzden kırmızı trafik ışıklarımız var ve tabelaları durduruyoruz. Tehlike için evrensel renktir.

İddialı ve Saldırgan: Kırmızı otomobil sürücüleri dikkat etmelidir! Birkaç yıl ilkin yaptığım ufak bir araştırma, dişiler de dahil olmak suretiyle kırmızı otomobil sürücülerinin, kırmızı otomobillerinin direksiyonunda oldukça agresif hissettiklerini gösterdi.

Rengin Varyasyonları;

Kestane Rengi : koyu mavimsi bir kırmızı, kontrollü ve daha düşünceli bir eylemi gösterir. Bordo dan birazcık daha yumuşaktır ve gerçek kırmızı kadar trajik değildir.

Bordo : Koyu morumsu kırmızı, gerçek kırmızıdan daha karmaşık ve ciddi ve daha azca enerjidir. Kontrollü güç, emin hırs ve onurlu eylemi gösterir ve çoğu zaman zenginler tarafınca tercih edilir.

Kıpkırmızı : İçinde birazcık mavi var. Başarılı olmak için bir başkasını üzmek sizin bir kararlılığı gösterir. Cinsellikten ziyade duygusallık yayar.

Kırmızı: Onunla karışık bir portakal, ona zenginlik ve parlaklık kazandırıyor. Bu coşku ve yaşam aşkı gösterir. Gerçek kırmızıdan birazcık daha azca yoğun ve daha keyifli şefkatli, bir dereceye kadar meydan okumayla ateşlenmiş.

Turuncu Rengin Anlamı

renklerin anlamlari

  • Macera ve toplumsal iletişimin rengi
  • Turuncu rengi sarıyı ve mutluluğu yayar, fizyolojik enerjiyi ve kırmızının uyarılmasını sarı neşeyle birleştirir.
  • Turuncu, rengin fizyolojik reaksiyonuna ya da sarıların zihinsel reaksiyonuna karşıt olarak ‘bağırsak reaksiyonu’ ya da bağırsak içgüdülerimizle ilgilidir.
  • Turuncu zor zamanlarda duygusal güç sağlar. Hayal kırıklıklarından ve umutsuzluktan geri adım atmamıza yardım eder, üzüntüden kurtulmaya yardım eder.
  • Portakalın renk psikolojisi iyimser ve canlandırıcı, ruhumuzu canlandırıyor. Aslında, turuncu, kullandığımız yalnız turuncu renkli bir kalem olsa bile, günlük yaşamımızda kullanmanın yollarını bulmamız için oldukça iyimser ve canlandırıcıdır.
  • Portakal, yaşamın kendiliğindenliği  ve pozitif yönde bir perspektif getiriyor ve sıkıntılı ekonomik zamanlarda kullanmamız için mükemmel bir renk, bizi motive edip yaşamın parlak tarafına bakmamıza destek oluyor.
  • Hayattaki coşkusuyla, turuncu renk, serüven ve risk alma, esin verici fizyolojik itimat, rekabet ve bağımsızlık ile ilgilidir. Turuncudan esinlenenler devamlı hareket halindedir!
  • Renklerin anlamı ile ilgili olarak, turuncu dışa dönüktür ve sınırsızdır, bir çok vakit teşhirciliği teşvik eder, ya da en azından gösteriş yapar!
  • Turuncu renk, toplumsal kontakt ile ilgilidir ve iki yönlü konuşmaları uyarır. Sıcak ve çekici bir renk, hem fizyolojik hem de zihinsel olarak uyarıcıdır, bu yüzden insanları düşünerek konuşuyor!
  • Aynı zamanda, turuncu da iştahı teşvik ediyor. Mutfak masasının çevresinde insanlara haiz olmaktan hoşlanıyorsanız, portakal onları uzun süre konuşup yemeye devam edecektir. Biroldukça restoran, kayısı ya da şeftali benzer biçimde portakal rengi yada pişmiş toprak benzer biçimde daha derin sürümleri benzer biçimde kırmızı pastel renkleri kullanır, şu sebeple gene de kırmızıdan daha zariftir, fakat gene de iştahı artırır, söyleşi ve toplumsal etkileşimi teşvik eder ve bu da müşterilerin kendilerini iyi bir vakit ve daha çok yiyecek ve içmek için.
  • Eğer zayıflamaya çalışıyorsanız, renk turuncu, mutfakta olması en fena renk!
  • Portakal, yeni fikirlerin asimilasyonuna destek verir ve sınırlarımızın ruhunu özgür bırakır, bizlere kendimiz olma özgürlüğünü verir. Aynı zamanda öz saygı ve başkalarının saygısını teşvik eder.
  • Turuncu, muhtemelen zamanımızın en reddedilen ve azca kullanılan rengi. Bununla beraber, gençler, ona bir miktar genç dürtüselliğe haiz olduğundan buna iyi yanıt verirler.

Turuncu Renklerin Pozitif ve Negatif Özellikleri

renklerin anlamlari

Olumlu anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: Sürmeli, iyimser, coşkulu, neşeli, kendine güvenen, bağımsız, heybetli, dışadönük ve sınırsız, maceracı, risk alıcı, yaratıcı kabiliyet, sıcak kalpli, hoş ve gayri resmi.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: yüzeysel ve samimiyetsiz, bağımlı, aşırı, öz-düşünceli, teşhirci, kötümser, ucuz, çekilmez ve aşırı gururlu.

Turuncu’nun Temsili;

Macera ve risk alma: Turuncu fizyolojik itimatı ve coşkuyu teşvik eder – sporcular ve serüven arayanlar turuncuyla iyi ilişki kurar.

Sosyal kontakt ve etkileşim: Turuncu, insanoğlu arasındaki iki yönlü konuşmayı uyarır – bir yiyecek odasında eğlendirirken, hem iştahı hem de konuşmayı uyarır.

Arkadaşlık: Sosyalleşmeyi, partileri, toplumu gruplandırın – insanların eğlenmek ve turunculaşmak için bir araya geldikleri bölgeler iyi bir seçimdir.

Boşanma: Turuncu rengin iyimserliği insanların hareket etmesine destek verir – ileriye dönük düşünme ve dışa dönük düşüncedir.

Turuncu’nun Etkileri

Heves: Turuncu iyimser ve dışa dönüktür – sınırsız olanın rengi.

Gençleştirme: Turuncu, fizyolojik enerjilerimize dengeyi geri kazandırmaya destek verir.

Stimülasyon: Turuncu tutkulu ya da kırmızı kadar uyarılabilir değil, bilhassa iştah için uyarıyor – kilo vermek istiyorsanız mutfakta en fena renk.

Cesaret: Portakal, yaşamlarımızı dikkate almamıza, neticelerle yüzleşmemize, eyleme geçmemize ve uygun değişimleri yapmamıza ve sonrasında ileriye ve yukarıya doğru ilerlememize destek verir.

Canlılık: Turuncu, kırmızıdan daha dengeli bir enerjiye haizdir, tutkulu ve saldırgan değil, canlılık dolu.

Turuncu Çeşitleri;

Şeftali: Şeftali mükemmel kontakt ve konuşmayı teşvik eder. İyi davranışlara esin veriyor ve insanları rahatlatıyor. Portakalın tüm niteliklerine haizdir, sadece oldukça daha yumuşak, daha yumuşak ve daha davranışlarında ölçülü bir formdadır.

Altın Turuncu: Turuncu bu versiyonu canlılığı ve kendi kendini denetim etmeyi teşvik ediyor.

Amber: Amber daha çok itimat ve daha iyi bir kişilik saygısı yaratmaya destek verir. Bir dereceye kadar kibirliliği teşvik edebilir.

Yanık Turuncu: Bu renk, gurur, gerilim ve agresif kendini kanıtlama gösteren negatif bir titreşim yayar.

Koyu Turuncu: Koyu turuncu, aşırı itimat ve aşırı hırsı gösterir. Değerini kanıtlamak ve öz saygısını arttırmak için oldukça çaba harcıyor, fakat başarısız olduğunda, bir çok vakit, omzunda bir çip geliştiriyor. Her durumun egoist avantajını kullanan oportünistin rengi.

Sarı Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Sarı aklın rengidir
  • Renk sarı elde edilmiş data ile ilgilidir. Beynin sol ya da mantık tarafıyla zihinsel kabiliyetlerimizi uyandıran ve zihinsel çeviklik ve idrak yaratan rezonanstır.
  • Spektrumun en açık rengi olan sarı rengin psikolojisi, ümit, mutluluk, sevinç ve eğlence sunan, canlandırıcı ve aydınlatıcıdır.
  • Renklerin anlamında sarı, orijinal düşünceye ve meraklılığa esin verir.
  • Sarı, zihinsel bir özellikten, yeni fikirlerin renginden yaratıcıdır ve bizlere yeni şeyler yapmanın yollarını bulmamıza destek verir. Bu ergonomik düşünür, hayalperest değil.
  • Sarı, yaşam için coşku yaratan en iyi renktir ve daha çok itimat ve iyimserlik uyandırabilir.
  • Renk sarı, bilhassa zihinsel bir meydan okuma olan bir mücadeleyi oldukça seviyor.
  • Renkler anlamında sarı büyük iletişimcidir ve konuşmayı sever. Sarı, ağrının ve gazetecinin rengidir, hepsi akıl seviyesinde çalışır ve kontakt kurar. Sarı, devamlı kabul eden, karar vermeden ilkin her iki tarafa bakan bilim adamıdır; yöntemsel ve belirleyici. Sarı şovmen, çizgi, palyaço.
  • Sarı, düşüncenin ve fikirlerin açıklığı ile ilgili olduğundan karar verme ile destek verir, sadece bir çok vakit dürtüsel olabilir. Sarı, araştırma zamanı süresince yararlı, odaklanmamıza, incelemenize ve bilgiyi geri çağırmamıza destek verir.
  • Renk sarı, süratli hareket ettiğinden ve endişeli hissetmemize niçin olabileceğinden kaygı verici olabilir.
  • Sarı, sizi daha akılcı bir halde analitik ve eleştirel hale getirme eğilimindedir – bu, diğerlerinin eleştirel olmasının yanı sıra, kendi kendini eleştiren olmayı da ihtiva eder.
  • Sarı, kalpten değil kafadan gelen duygusal değildir. Sarı, kendine bağlı olarak duygusal olarak dahil olmamayı tercih eder.
  • Sarı, ego ve kendilik hissimiz, kendimiz hakkında hissettiklerimiz ve başkaları tarafınca iyi mi algılandığımız ile ilgilidir.
  • Sarı, tüm renklerin en göze çarpan görünümüdür, bu yüzden yaya geçitleri için kullanılır. Beyaz ile işaretlenmiş olan geçitleri dikkate alınız – bilhassa ıslak ve bulutlu günlerde, sarı işaretli olanlardan daha kolay görülebilirler.
  • Hayatınızda oldukça fazla değişim yaşıyorsanız renk sarılarına oldukça iyi tolere edemeyeceğinizi görebilirsiniz – bu çoğu zaman geçecektir. Sadece şu andaki tüm değişimlerle başa çıkmakta güçlük çekiyorsunuz ve sarı sizin için oldukça süratli titreşiyor, sizi stresli hissettiriyor. Enerjilerini dengelemek ve geri kazanmak için bir süre yeşil ya da yumuşak bir turuncuyu hayatınıza sokun. Biroldukça yaşlı insan büyük miktarlarda sarıya iyi tepki vermiyor şu sebeple onlar için oldukça süratli titreşiyorlar.
  • En sevdiğiniz renk sarıysa, kişiliğinizi yansıtır!

Sarı Renklerin Pozitif ve Negatif Özellikleri

renklerin anlamları

Pozitif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: iyimserlik, sevinç, coşku, eğlence, iyi huylu, itimat, özgünlük, yaratıcılık, zorlayıcı, bilimsel niteliği olan ve analitik, bilgelik ve mantık.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: eleştirel ve yargısal olmak, aşırı analitik olmak, sabırsız ve dürtüsel olmak, bencil olmak, kötümser olmak, aşağılık kompleksi, kindar, korkak, aldatıcı, duygusal olmayan ve merhametsizdir.

Sarı’nın Temsili;

Zihin ve akıl: Renk psikolojisi perspektifinden sarı zihinsel yetilerimizi uyarır; Sol yada analitik beyni harekete geçirir.

Mutluluk ve eğlence: Sarı ruhlara canlanıyor; sarı yaşam için coşku yaratmaya destek verir ve daha çok itimat ve iyimserlik uyandırabilir.

Yeni Fikirlerin İletişimi: Sarı, yeni düşünce ve düşüncelerin ifadesi ve bütünleşmesiyle ilgilidir.

Sarı’nın Etkileri 

Yaratıcı: Yeni fikirlerin rengi, sarı şeyleri yapmanın yeni yollarını bulmamıza destek oluyor.

Süratli kararlar: Sarı net düşünme ve süratli karar verme ile destek verir, sadece bununla beraber dürtüsel olabilir.

Anksiyete Üreten: Sarı hızla o denli süratli hareket ediyor ki varlığında oldukça fazla vakit harekete geçebilir ve sinirlilik ve duygusal dengesizliğe yol açabilir.

Kritik: Sarı, insanları hem kendileri hem de başkaları için daha akılcı, analitik ve kendini eleştirir.

Duygusal olmayan:  Sarı kafaya değil kalbe ilişkindir.

Sarı Rengin Çeşitleri;

Açık Açık Sarı: Bu renk, zihni temizlemeye ve uyarmaya destek verir.

Limon Sarısı: Limon sarısı, kendine itimatı ve tertipli bir hayata duyulan ihtiyacı artırır. Bu sarı eleştirilere karşı duyarlılığımızı artırıyor.

Sitrin Sarı: Sitrin yüzeysel ve kararsız bir renktir. Kararsız duygular ile seri ilişki haznesini, gömü teşvik eder. Bu sarı aldatıcı olabilir ve sorumluluktan çekilir.

Altın Sarısı: Bu sarı, ilgisinin daha ince ayrıntılarını incelemede yoğun bir merak ve ilgiye haiz olan yalnızlığın rengidir. Altın sarısı eleştiriye duyarlıdır.

Krem: Krem, sarı bir ipucu ile renklendirilmiş, yeni fikirleri teşvik eder. Bununla beraber, bu oldukça nefes renk, itimat eksikliğine ve güvence ihtiyacına işaret edebilir.

Koyu Sarı: Koyu sarı tonları, depresyon ve melankoli, sevgi eksikliği ve düşük öz değerlere doğru bir eğilimi gösterir. Koyu sarı, devamlı şikayetçi ve sinik ile ilgilidir.

Yeşil Rengin Anlamları

renklerin anlamları

    • Yeşil, dengenin, uyumun ve büyümenin rengidir.
    • Renk yeşili denge ve uyum ile ilgilidir. Renk psikolojisi perspektifinden, kalbin ve duygunun büyük dengeleyicisi, kafa ile kalbin arasındaki dengeyi yaratıyor.
    • Renklerin bir bakış açısından bakıldığında, yeşil bununla beraber büyümenin rengi, baharın rengi, yenilenme ve tekrardan doğuşudur. Tükenmiş enerjiyi yeniler ve geri yükler. Modern yaşamın stresinden uzak olan ve bizi iyi hissetme duygusuna geri getiren mukaddes alan. İşte bu yüzden yeryüzündeki bu rahatlatıcı rengin çokluğu ve niçin bu şekilde tutmamız gerekiyor.
    • Yeşil, kendimizi ve başkalarını koşulsuz olarak sevmeyi ve beslememizi elde eden duygusal olarak pozitif bir renktir.
    • Gözlemlemeyi sever ve bundan dolayı danışman, iyi dinleyici, toplumsal hizmet uzmanı ile ilgilidir. Topluma katkıda bulunmayı sever. Bu yardım çalışanı, iyi ebeveyn ve destek komşudur.
    • Sarı ve mavinin bir birleşimi olan yeşil, sarı renklerin ruhsal berraklığı ve iyimserliği ile mavi, esin verici umudu ve öteki renklerden temin edilemeyen ruhaniyet cömertliği ile sarsılır.
    • Bu, doğru ya da yanlış kuvvetli bir düşünceye haiz, iyi bir yargıya çağrı eden bir renktir. Denklemin her iki tarafını görür, onları ağırlaştırır ve sonrasında uygun kararlar vermede çoğu zaman etik duruşu alır. Olumsuz tarafta, yargısal ve aşırı ihtiyatlı olabilir.
    • Yeşil, tabiat sevgisini ve aile, dostlar, evcil hayvanlar ve ev sevgisini destekliyor. Bahçe sevgisinin, ev sevgisinin ve iyi ev sahibinin rengi.
    • Eli bol ve paylaşmayı oldukça seviyor, fakat bununla beraber tanımalıdır. Arkadaş canlısı ve güvende kalabilir.
    • Bu renk, istikrar ve dayanıklılık ile ilgilidir, bizlere devamlılık ve zorluklarla başa çıkma gücü verir.
    • Yeşil, refah ve bolluk, finans ve maddi zenginlik rengidir. İş yaşamına, emlak ve mülklere ilişkindir. Refah yeşile karşı bir güvenlik hissi verir.
    • Negatifte, yeşil rengi insanlara ve eşyalara haiz olma ihtiyacıyla beraber iyelik ve maddeci olabilir.
    • Senin eğer sevdiğim renk yeşil, sizin kişiliğinde yansıtacaktır! Kişilik rengi yeşil size bu mevzuda daha çok data verecektir.
    • Bir iş uygulamasında yeşil kullanmayı düşünüyorsanız, işteki renklerin anlamlarını okuyun.

Yeşil Renklerin Pozitif ve Negatif Özellikleri

Pozitif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: gelişme ve canlılık, yenilenme ve restorasyon, kendine itimat, güvenilirlik ve güvenilirlik, acıklı, duygusal olarak dengeli ve sakin, tabiat tutkusu ve aile odaklı, ergonomik ve yeryüzüne, sempatik, merhametli ve besleyici, eli açık, nazik ve yüksek etik anlamda sadık, uyarlanabilir, kulüplerin ve öteki grupların “sosyal katılımını” teşvik eder, ilişkin olma ihtiyacı.

Olumsuz anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: iyelik ve maddeci olma, kayıtsız ve aşırı davranışlarında ölçülü, kıskanç, egoist, açgözlü ve pinti, para ile ilgisiz, düşüncesiz, deneyimsiz,

Yeşil’in Temsili;

Uyum ve denge : Yeşil, ruhsal, duygusal ve fizyolojik enerjilerimizin büyük dengeleyicisidir, bu yüzden gezegenimizde bu kadar yeşil var. Yeşil, vücudun kalp merkezidir.

Gelişme : Doğada olduğu benzer biçimde, yeşil yapraklar bitkinin hala büyüdüğünün bir göstergesidir.

Umut : Yeşil, gelecek şeylerin beklentisidir.

Yeşilin Etkileri;

Gençleştirici: Fiziksel, duygusal yada duygusal olarak tükendiğimizde yeşil rengi tekrardan canlandırır.

Beslenme: Yüreğiyle olan bağından dolayı, yeşil bizi başkalarını beslemeye çağırıyor. Yeşil de bizlere besleniyor dünyanın en baskın rengi olmasının bir başka sebebi.

Güvenilir, uygun ve diplomatik: Yeşil renk, durumları her açıdan açıkça görmemize destek verir.

Sahiplik: Yeşil, bir şeylere ve insanlara haiz olmak, toplanmak ve haiz olmak istememizi teşvik eden bir renktir. Yeşil materyalizmi teşvik eder.

Kıskançlık: Kıskançlık ile yeşil ortak bir deyim ve yeşil rengi negatif bir tepkidir.

Yeşil Renk Çeşitleri;

Soluk yeşil: Bitkilerdeki yeni büyümenin rengi olarak, olgunlaşmamışlığı, gençliği ve deneyimsizliği gösterir. Yeni bir bakış açısından yeni şeyler görmemizi, yeni bir başlangıç ​​yapmamızı sağlar.

Zümrüt yeşili: Bu, maddi refahtan duygusal iyiliğe, yaratıcı fikirlere kadar, tüm biçimlerinde bolluğu ve zenginlik anlamına gelen, esin verici ve canlandırıcı bir renktir.

Yeşim yeşili: Itimat ve gizlilik, incelik ve diplomasinin rengi, yeşim yeşili, geri dönüşü olmayan bir şey beklemeden ruhun cömertliğini gösterir. Aydınlanma arayışında destek olan dünyevi bilgeliği ve anlayışı arttırır.

Kireç yeşili: Kireç yeşili gençliğe, naifliğe ve oyunculuğa esin verir; genç insanoğlu tarafınca en oldukça beğenildi. Beklenti duygusu yaratır ve olumsuzluğun zihnini temizlemeye destek verir.

Koyu yeşil: Koyu yeşil renkte bir kırgınlık vardır. Genellikle varlıklı iş adamları tarafınca kullanılan, tutkulu ve devamlı daha çok zenginlik için çabalayan, koyu yeşil açgözlülük ve egoist arzularını ifade eder.

Aqua: Aqua, duygular için koruma ve şifa sunan ruhu sakinleştirir.

Zeytin yeşili: Barış için geleneksel renk olmasına karşın ‘bir zeytin dalı’ sunarken, renk zeytinleri aldatma ve ihanet iddia ederek, başkalarını kendi problemleri için suçluyor. Bununla beraber, başkalarının duygularını idrak etmek ve idrak etmek için sıkıntıların üstesinden gelebilecek bir karakter gücü de vardır.

Sarı yeşil: Bu renk yeşili korkaklık, çatışma ve korkuyu öneriyor.

Çimen yeşili: Çimen yeşili, paranın rengidir. Doğada bolca oranda oluşan, kendine güvenen ve güvenli, organik ve sağlıklıdır.

Mavi Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Mavi renk, itimat ve mesuliyet rengidir.
  • Bu renk, itimat, mesuliyet, dürüstlük ve sadakat biridir. Samimi, saklı ve sessizdir ve yaygara yapmak yada dikkat çekmek istemez. Yüzleşmekten nefret ediyor ve işleri kendi yollarıyla yapmayı seviyor.
  • Renk psikolojisi perspektifinden mavi güvenilir ve mesuldür.
  • Bu renk bir iç güvenlik ve itimat sergiliyor.
  • Kontrol altına almak ve zor zamanlarda doğru olanı yapmak için ona güvenebilirsiniz.
  • Yaşamı ve emek harcama alanları da dahil olmak suretiyle yaşamında seviye ve yöne gereksinim vardır.
  • Bu, her şeyin üstünde, hem fizyolojik hem de zihinsel rahatlamayı teşvik eden rahatlık ve huzuru arayan bir renktir.
  • Stresi azaltır, sakinlik hissi, rahatlama ve seviye duygusu yaratır – sırtımızda uzanır ve parlak mavi bulutsuz bir gökyüzüne baktığımızda kesinlikle sakin hissederiz. Metabolizmayı yavaşlatır. Maviyi, hissettiğimiz daha çok özgürlükle karşılarız.
  • Renkler anlamında, mavi bire-bir kontakt ile, bilhassa de sözlü kendini ifade yöntemiyle gerçeği konuşan sesle kontakt ile ilgilidir – bu öğretmen, kamusal konuşmacıdır.
  • Mavi renk idealist, kendini ifade etmeyi ve gereksinimlerimizi ve isteklerimizi iletme kabiliyetimizi arttırıyor. Daha yüksek ideallere esin veriyor.
  • Mavi’nin bilgeliği, daha yüksek zeka seviyesinden gelir, tinsel bir bakış açısıdır.
  • Mavi, ruhun, adanmışlığın ve dini çalışmanın rengi. Tefekkür ve yakarış geliştirir. Öte taraftan, mavinin bağlılığı, aile ya da iş adanmışlığı da dahil olmak suretiyle, inanılmış olduğu herhangi bir sebep ya da kavram olabilir.
  • Mavi yardımcısı, kurtarıcı, gereksinim duyan dost. Başarı, ilişkilerinin kalitesi ve miktarı ile tanımlanır. Bir vericidir, alıcı değildir. Kuvvetli, güvene dayalı ilişkiler oluşturmayı sever ve bu güvene ihanet edilirse derinden zarar görür.
  • Mavi, muhafazakâr ve tahmin edilebilir, güvenli ve tehdit edici olmayan bir renk ve muhtemelen her insanın en sevilen rengi, şu sebeple burası güvenli ve tehdit edici değildir. Aynı zamanda mavi, devam etmekte olan çabalarda kalıcı ve kararlıdır.
  • Mavi için değişim yapmak zor olsa gerek. Esnek değildir ve yeni ya da değişik bir fikirle karşılaşmış olduğu vakit, onu dikkate alır, çözümleme eder, yavaşça düşünür ve sonrasında kendi kabul edilebilir gerçeklik versiyonuna uymaya çalışır.
  • Mavi nostaljiktir. Geçmişte yaşanmakta olan, bugün ve gelecekte her şeyi geçmişte yaşanmış olan deneyimlere bağlayan bir renktir.
  • Mavi en sevdiğiniz renkse, kişiliğinizi yansıtır! Kişilik rengi mavi size bu mevzuda daha çok data verecektir.

Renk Mavisinin Pozitif ve Negatif Özellikleri;
Pozitif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: sadakat, itimat ve dürüstlük, güvenilirlik ve mesuliyet, muhafazakârlık ve azim, itina ve kaygı, idealist ve tertipli, otorite, özveri ve tefekkür, sakin ve sakin.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: katı, aldatıcı ve alçakgönüllü, depresif ve mutsuz, oldukça eylemsiz, özsaygılı, batıl ve duygusal olarak istikrarsız, oldukça muhafazakâr ve eski moda, öngörülebilir ve zayıf, affetmez, uzak ve fışkırtıcı. Ayrıca manipülasyon, sadakatsizlik ve güvenilmez bulunduğunu da izah edebilir.

Mavi’nin temsili;

  • Barış ve sakin: Mavi maviler, içimizde daha derin gölgeler olmak suretiyle, içimizde sakin ve sulh yaratır.
  • Dürüstlük: Mavi gerçeğin rengidir.
  • Otorite: Koyu mavi, daha çok otorite var.
  • Din: Mavi, bağlılık ve dini çalışmaların rengidir.
  • Bilgelik: Mavi, aklın bilgeliğini arttırır.
  • İletişim: Mavi bire bir sözel kontakt ve kendini ifade etme ile ilgilidir.

Mavi’nin tesirleri; 

  • Öngörülebilir: Mavi dürtüsel yada kendiliğinden değildir ve acil edilmek istemez – mavi şeyleri çözümleme edip düşünmek ve bir plana çalışmak zorundadır.
  • Tertipli: Mavi’nin yön ve düzen-geçerliliğe ve öngörülemezliğe haiz olması gerekir.
  • Sert: Mavi aşina olmayı sever. Değişiklikten hoşlanmıyor ve daha iyi bir yol olsa bile, inatla kendi yolunu meydana getirecek.
  • Muhafazakâr: Mavi renk güvenli bir renktir – her insanın en oldukça beğenilen rengi.

Mavi Rengin Çeşitleri;

  • Soluk Mavi: Soluk mavi, yaratıcılığı ve özgürlüğü özgür bırakma özgürlüğüne esin veriyor.
  • Sema Mavisi : En sakin renklerden önde gelen gök mavisi, fedakâr aşk ve sadakate esin veriyor. Tehditkar değildir ve tüm engellerin üstesinden gelebilecek yararlı bir doğayı teşvik eder. Evrensel şifacıdır.
  • Azure Mavi: Gerçek içerikli bir renk, gök mavisi büyük hedeflere ulaşmak için kararlılık ve isteklere esin veriyor, amaçlara ulaşmak için bir amaç duygusu.
  • Koyu Mavi: Koyu mavi, muhafazakârlığın ve sorumluluğun rengidir. Serin, sakin ve toplanmış benzer biçimde görünse de, bastırılmış duygular, kötümser ve ikiyüzlü ile duygusal olmayan bir korkunun rengi. Koyu mavi şefkatli olabilir fakat duyguları derinleştikçe bunu gösteren bir problem var. Koyu mavi, data, güç ve bütünlüğü temsil eden ciddi bir erkeksi renktir ve şirket dünyasında oldukça sık kullanılır.

Mor Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Mor renk hayal gücünün ve maneviyatın rengidir.
  • Mor rengi, hayal gücü ve maneviyat ile ilgilidir. Hayal enerjisini harekete geçirir ve yüksek ideallere esin verir. Daha derin düşüncelerimizle kontakt kurmamıza müsaade eden, göz içi bir renktir.
  • Menekşe ve mor arasındaki fark, morun görünür ışık spektrumunda yada gökkuşağının içinde, mor ise yalnız kırmızı ve mavinin bir karışımı olduğudur. Menekşe görünür spektrumda en yüksek titreşime haizdir.
  • Menekşe mor kadar yoğun olmasa da, aslı benzerdir. Genel olarak adlar birbirleriyle değiştirilebilir ve renklerin anlamları benzerdir. Her ikisi de mavinin ruhaniyeti ve bütünlüğü ile kırmızının enerjisi ve enerjisini ihtiva eder. Bu, bedensel ve ruhsal enerjilerimiz içinde bir denge yaratan gövde ve ruhun birleşmesidir.
  • Mor ya da menekşe, yaşamın anlamını ve tinsel tatminini arayanlara yardım eder – farkındalığı arttırır, bizi daha yüksek bir bilince bağlar. Bu nedenle ruhun dönüşümü ile ilişkilidir ve dünyanın filozofları çoğu zaman ona çekilir.
  • Renklerin anlamında, mor ve mor, duyguları tinsel olarak sakinleştirirken, geleceği, hayal enerjisini ve hayalleri temsil eder. Psişik kabiliyetleri ve ruhsal aydınlanmaya esin veriyor ve geliştiriyorlar, bununla beraber bizi toprakla tutuyorlar.
  • Renk menekşe fantazi yaşamına ve yaşamın pratiklerinden kaçma ihtiyacıyla ilgilidir. Gerçeklikten kaçan bir hayalperest.
  • Renk psikolojisi perspektifinden, mor ve menekşe, akıl ve duyguların uyumunu teşvik eder, zihinsel dengeye ve istikrara katkıda bulunur, akıl, ruhsal ve fizyolojik dünyalar arasındaki bir fikir, fikir ve etkinlik içinde bir bağlantı. Mor ve mor meditasyon pratiğini destek sunar.
  • Renk menekşesi, egodan yoksun, duyarlılığı ve şefkati teşvik eden koşulsuz ve egoist olmayan sevgiye esin veriyor. Menekşe, hava kirliliği, gürültü kirliliği, görsel kirlilik yada besin zincirimizdeki kirlilik olsun, bugün dünyadaki tüm değişik kirlilik türlerine karşı duyarlı olabilir. Bu duyarlılık, mürekkebin hastalıklara ve alerjilere karşı duyarlı olmasını ve gündelik çevreye karşı savunmasız kalmasını sağlar.
  • Menekşe yaratıcı arayışları teşvik eder ve yaratıcı çabalarıyla esin ve özgünlük ister. Benzersiz, bireysel ve bağımsız olmayı sever, kalabalıktan değil. Sanatçılar, müzisyenler, yazarlar, şairler ve medyumlar, menekşeden, büyüsünden ve gizeminden esin alıyor.
  • Menekşe yaratıcı arayışları teşvik eder ve yaratıcı çabalarıyla esin ve özgünlük ister. Benzersiz, bireysel ve bağımsız olmayı sever, kalabalıktan değil. Sanatçılar, müzisyenler, yazarlar, şairler ve medyumlar, menekşeden, büyüsünden ve gizeminden esin alıyor.
  • Menekşe öteki insanlara iyi hareket etmek için daha iyi bir yargıda bulunarak, insanlığın rengidir. Akıl ve güç ile duyarlılık ve alçak gönüllülük birleştiren menekşe, daha azca talihli olanlar için oldukça şey kazanabilir.
  • Mor renk bilhassa kraliyet, zenginlik ve savurganlık hissi yaratan kraliyet ve soylularla ilişkilendirilir.
  • Morun gücü var. Saygı gerektiren bir zenginlik ve kalite var. Mor iddialı ve kendinden güvenli, liderdir.
  • Morun oldukça fazla rengi, bazılarında depresyonu teşvik edebilir yada şiddetlendirebilir. Bu depresif durumlara karşı savunmasız olanlar tarafınca son aşama dikkatli ve ufak miktarlarda kullanılması ihtiyaç duyulan bir renktir.
  • En sevdiğiniz renk mor ise, kişiliğinizi yansıtacak! Kişilik rengi mor size bu mevzuda daha çok data verecektir.

Mor / Menekşe’nin Pozitif ve Negatif Özellikleri
Olumlu anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: alışılmadık ve bireysel, yaratıcı ve yaratıcı, psişik ve sezgisel, insani, fedakâr ve sınırsız, gizem, düşlem ve gelecek.

Olumsuz anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: olgunlaşmamışlık, ergonomik olmayan, alaycı, küstah ve kibirli, hileli ve yozlaşmış, ihtişamlı delüzyonlar ve toplumsal dağcı.

Renk Morun Temsili;

  • İlham : Örneksiz ve sağlam fikirler menekşe ile oluşturulur – beyin fırtınası oturumları esnasında esinlenmek için kullanın.
  • Hayal gücü : Menekşe, yaratıcılığa zekayla esin verir – bununla beraber, rüyanın hayal enerjisini canlandırmayı da teşvik eder.
  • Bireysellik : Sertlik alışılmamış, bireysel ve orjinaldir. Başka kimseyi kopyalamaktan ve kendi işini yapmayı sevmekten nefret ediyor.
  • Maneviyat : Menekşe, yakarış ve meditasyon esnasında bizlere yardım eder, daha derin bilinçaltı düşüncelerimizle temasa geçmemize destek verir. Kiliseler çoğu zaman vitray pencerelerinde menekşe özelliği taşır. Olumsuz bir bakış açısıyla, kült takipçi ile ilgili olabilir.

Mor Renk Menekşe Etkileri;

  • Empati : Merhamet, nezaket ve insanlık sevgisi menekşe’nin pozitif yönde nitelikleridir.
  • Kontrollü duygu : Menekşe kırmızı benzer biçimde tutkulu, fakat yalnız hususi olarak gösterme eğilimindeydi.
  • Saygın ve seçkin : Menekşe’nin daha koyu tonları, bilhassa de kraliyetin ve zenginlerin var olduğu morun kökeniyle bağlantılıdır.
  • Elverişli olmayan : Menekşe, onun yerine ayakları yere zeminden daha oldukça bulutlar içinde ergonomik değildir. Hayatı iyi mi göründüğünden ziyade hayal etmiş olduğu benzer biçimde görmeye eğilimlidir.
  • Olgunlaşmamış : Menekşe olgunlaşmamış, fanteziyi teşvik edebilir ve gerçek hayatta elde edilmesi bir çok vakit zorluk derecesi yüksek bir idealizm olabilir.
  • Haysiyet : Menekşe, çoğu zaman başkalarına hitap eden, sessiz ve mütevazı bir onur biçimine haizdir.

Mor Renk Çeşitleri;

  • Lavanta : Lavanta, mavimsi renk tonu ve açık mor rengiyle açık mor renktedir. Güzel şeylere çeken bir renktir. Bunun kırılganlığı, hassasiyeti ve savunmasızlığı var.
  • Leylak : Leylak, hafifçe pembemsi bir renk tonu olan nefes bir mavilik rengidir. Olgunlaşma, yüzeylilik ve gençlik anlamına gelir. Dışa dönük ve coşkulu, esin verici çekicilik, romantizm ve makyaj.
  • Leylak rengi : Leylak rengi lavanta ve leylak içinde bir yere oturur. En iyi seçimleri ve kararları vermemize destek verir; Adalet için yapılması ihtiyaç duyulan ve devamlı doğru olanı yapar. Öte taraftan, daha yüksek ideallere ulaşmak isteyen toplumsal dağcı bir dereceye kadar bir dereceye işaret edebilir.
  • Ametist : Mistik bir renk, ametist sezgisel kanalları açar. Bu savunmasızlığı korur ve insani yardımlara destek verir. Evrim geçiren ruhun rengi.
  • Erik : Erik kırmızımsı bir mor. Eski moda bir renk olan erik onurlu ve aile geleneklerine bağlı. Ayrıca devamlı size vaaz veren, ihtiyatlı ve dar fikirlidir.
  • Derin Mor : Koyu mor, daha yüksek ruhsal kazanımla ilgilidir. Kuvvetli bir renk, bununla beraber kibir ve acımasızlığı da izah edebilir.

Pembe Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Renk pembesinin anlamı koşulsuz sevgi ve besindir.
  • Pembe renk şefkati, beslenmeyi ve sevmeyi temsil eder. Koşulsuz sevgi ve anlayış ile beslenmenin verilmesi ve verilmesi ile ilgilidir.
  • Kırmızı ve beyaz, pembe bir kombinasyonu, beyazın sunmuş olduğu başarı ve iç görü potansiyeline ulaşmasına destek olmak için kırmızı fiil ihtiyacını ihtiva eder. Beyazın saflığı, açıklığı ve tamlığı ile yumuşatılmış kırmızı tutkusu ve gücüdür. Daha derin pembe, sergilediği daha çok tutku ve enerji.
  • Pembe kadınsı ve duygusal, sevecen ve samimi, düşünceli ve şefkatlidir. Kırmızının fizyolojik tutkusunu yumuşak bir şefkatli enerji ile değiştirir.
  • Pembe, sezgisel ve anlayışlı, empati ve duyarlılığı ile duyarlılık ve şefkat gösterir.
  • Renk psikolojisinde, pembe bir ümit emaresidir. Sıcak ve rahatlatıcı hislere esin veren pozitif yönde bir renk, her şeyin yoluna gireceği duygusu.
  • Pembe, duygusal enerjilerimizi yatıştırır ve öfkelendirir, hiddet duygularını hafifletir, saldırganlık, kızgınlık, terk edilme ve dikkatsizlik benzer biçimde. Emekler, büyük miktarlarda pembeye maruz kalmanın sinirler üstünde sakinleştirici bir etkiye haiz olabileceğini ve insanlarda fizyolojik zayıflık yaratabileceğini doğrulamıştır. Şiddetli ve saldırgan mahkumlar, belirli bir süre için pembe bir odaya yerleştirerek başarıya ulaşmış bir halde yatıştırıldılar. Oldukça uzun süre maruz kalmak zıt tesir yapabilir.
  • Renk pembe, insanlara, beslenmeye ve verme, (ihale şefkatli bakım!) Alma ihtiyacıyla, kendilerini besleyen tarafla temasa geçirir. Devamlı olarak pembe giydirilmiş olduğu, kabul, destek ve koşulsuz sevgiye gereksinim duyduğunu belirten bir dostunuz var ise bunun bilincinde olun!
  • Pembe, takdir, saygı ve hayranlık arayan tehdit edici olmayan bir renktir. Kabul edilmek istemiyor ve yalnız ‘teşekkür ederim’ sözlerini duymaktan hoşlanıyor.
  • Pembe iyi sıhhat, ‘pembe’ olmak ve ‘her şeyin pembe’ olarak başarısını izah edebilir.
  • Pembe renk, hepimizin içinde çocuğun tatlılığını ve masumiyetini temsil eder. Karmaşık olmayan duyguların, deneyimsizliğin ve naifliğin rengi. Devamlı ve hususi bir pembe kullanımı çoğu zaman olgunlaşmamış, aptal ve kızaklı olmanıza ve erişkin sorumluluklarınızı terk etmenize niçin olabilir.
  • Pembe ek olarak, annenizin ya da anne figürünüzün beslenmesi ve rahatlatılmasıyla ilişkili erken çocukluk anılarını da hatırlatabilir.
  • Pembe, negatif bir renkten, irade gücünün, kendine itimat eksikliği ve öz-değer eksikliği eksikliğini temsil edebilir. Aşırı duygusal ve aşırı davranışlarında ölçülü bir doğaya işaret edebilir.
  • Pembeyi koyu mavi, koyu yeşil, siyah yada gri benzer biçimde öteki koyu renkler ile birleştirmek, pembeye güç ve incelik katar.

Pembe Rengin Olumlu ve Olumsuz Özellikler;
Pozitif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: koşulsuz ve duygusal aşk, acıma ve anlayış, besleyici, romantizm, ısı, ümit, sakinleştirici, tatlılık, kadınsı ve sezgisel enerji.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: fizyolojik olarak zayıf, aşırı duygusal ve aşırı davranışlarında ölçülü olma, duygusal ihtiyaçlara yada gerçekçi olmayan beklentilere haiz olma, naif, olgunlaşmamış ve kızaklı olma, iradenin iradesizliği ve öz kıymet eksikliği.

Pembe Rengin  Temsili;

    • Koşulsuz sevgi: Pembe, koşulsuz sevgi ve duygusal sevgi ile ilgilidir.
    • Merhamet: Empati ve anlayış pembenin beslenmesi için yakıttır.
    • Beslenme: Pembe hem sevgi hem de sevgi, anlayış ve saygıyı alır.
    • Umut: Pembe pozitif yönde bir netice olasılığına esin veren

Pembe Rengin Etkileri;

  • Tehdit etmeyen: Pembe, herhangi bir saldırganlık yada öfkeden yoksun olsa da, daha derin pembeler daha iddialı ve kendinden güvenli olabilirler.
  • Sevgi: Pembe arkadaşlara ve aileye ısı ve duyarlılık sunar.
  • Bakım: Hassasiyet ve duyarlı sevgi bakımı, pembenin kadınsı ve sezgisel enerjileriyle ilgilidir.
  • Olgunlaşmamış: Pembe yaşamın deneyimlerini devralmadan ilkin tatlı genç kızın rengidir.
  • Sakinleştirici: Pembe duygusal enerjilerimizi sakinleştirir.

Pembe Rengin Çeşitleri;

  • Gül Pembesi: Bu evrensel sevgi ve birliğin pembesidir. Olgun, kadınsı ve sezgiseldir.
  • Somon Pembesi: Somon pembesinde turuncu bir dokunuş vardır. Bu flört teşvik eder ve ürkek sevgili, tüm konuşma ve oyun yok bir işareti olabilir.
  • Orkide: Bu alışılmadık bir lavanta-pembe ve alışılmamış ve kendi işini icra eden bireye ilişkindir. Konforlu değil.
  • Fuşya: Derin pembe ve mavi, fuşya karışımı, itimat, güvence ve olgunluk, daha görevli ve kontrollü bir beslenme ve sevgiye esin verir.
  • Sıcak Pembe: Sıcak pembe daha tutkulu, keyifli ve şehvetli bir sevgiye esin veriyor. Isı ve mutluluğu ve yaşam sevgisini yayıyor.
  • Allık: Cilt rengine benzer şekilde, bu oldukça açık pembe, şehvetli ve cinsel çağrışımlara haizdir. Tehditkar değil, tutku ve enerjiden yoksundur.

Kahverengi Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Kahverengi Renk Güvenlik, koruma ve maddi zenginliğin rengidir.
  • Kahverengi renk, kararlılığı, yapıyı ve desteği belirten ciddi, aşağı-toprak rengidir.
  • Aile biriminin korunması ve desteğiyle ilgili, yoğun bir vazife ve mesuliyet duygusuyla kahverengi, yükümlülüklerini ciddiye alır. Aile ve dostlar için son aşama mühim olan güvenlik ve ilinti duygusu için kuvvetli bir ihtiyacı teşvik eder.
  • Renklerin anlamında, kahverengi araç-gereç güvenliğinin ve maddi varlıkların birikiminin rengidir.
  • Kahverengi renk her şeyde kaliteyle ilgilidir – rahat bir ev, en iyi yiyecek ve içecek ve sadık arkadaşlık. Fiziksel rahatlık, sadelik ve kalitenin bir rengi. Olumsuz bir bakış açısıyla, belirli durumlarda ucuzluk ve cimrilik izlenimi verebilir.
  • Kahverengi dostu ve ulaşılabilir. Pratik ve gerçekçi bir halde sadık, güvenilir ve güvenilirdir.
  • Renk psikolojisinde, kahverengi dürüst, samimi ve samimi. Her iki ayağın sıkı bir halde yere dikilmesi ile çalışkan, çalışkan ve güvenilirdir.
  • Sakinlik ve rahatlık hissi içinde çekici, duyarlı ve sıcaktır.
  • Sağduyuyu ima eden ergonomik ve duyarlı bir renktir. Kiri saklar!
  • Kahverengi renk, sıhhatli, organik ve organik ürünlerle ve açık havada, tarımda ve çiftçilikle ilgili her şeyle ilişkilidir.
  • Kahverengi, tutumlu bir renktir – herhangi bir formdaki görkem, fazlalık yada atık ile ilişkili değildir. Materyalist olsa da, her şeyin üstünde kaliteyi ve ılımlılık içindeki her şeyi hesaba katar.
  • Bazı kahveler, kahverengi ile ilişkili öteki renklere bağlı olarak, bir dereceye kadar sofistike yada zarafet izah edebilir. Mesela, yumuşak beyaz yada fildişi olan kahverengi, yumuşak beyaz yada fildişi ile siyahtan daha rahat olmasına karşın, şık ve klas görünebilir.
  • Kahverengi , duyguları bastırır, dış dünyadaki streslerden güvenli bir sığınak yaratır, bu da içinde sorunların düşünülebileceği ve çözülebileceği bir dünyadır.
  • Kahverengi , yapının bir rengi, her ne kadar mükemmeliyetçiliği teşvik etse de, seviye ve düzeni teşvik eder.
  • Kahverengi renk güvence verir. Sessizce güvenli fakat asla partinin yaşamı! Kahverengi dikkat çekmez, arka planda kalmayı tercih eder, etrafındaki öteki renklerin parlamasına izin verir.
  • Kahverengi, direnç ve olgunluk ile katıdır. Kendi güvenli ufak dünyasında emek harcamayı tercih ediyor – kaygısız ve kendiliğinden değil ve sürprizlerden hoşlanmıyor. Biroldukça şahıs tarafınca bunaltan, bunaltan ve isteksiz sayılabilir. Aslında, batı dünyasında turuncu ve sarı ile beraber minimum tercih edilen renklerden biridir.
  • Kahverengi, yeşil ile beraber gezegendeki baskın bir renktir. Kahverengi, rahatlatıcı ve dengeleyici, yeşil ise dengeleyici ve gençleştirici, yalnız çağdaş yaşamın stresleriyle baş etmemize destek olmak için ihtiyacımız olan şey.
  • Kahverengi kahverenginin ruhsal anlamı, kahverengiyi oluşturmak için birbirine karıştırılan renklere bağlı olarak birazcık değişebilir. Kahverengi, siyah, sarı, turuncu, kırmızı, gri, yeşil, mavi, pembe ve morların birleşimi olabilir ve içindeki renklerin her biri, anlamlara bir çeşitlilik katar.

Kahverengi Pozitif ve Negatif Özellikleri;

Pozitif anahtar kelimeler şunlardır: aşağı toprak, sıhhatli, ergonomik, cana yakın, dost canlısı, istikrarlı, yapılandırılmış, destekleyici, rahat, güvenilir, koruyucu, güç, sessiz, kendine güvenen, şehvetli, duyarlı, sıcak, itimat verilmiş, dürüst, samimi, kalite.

Negatif anahtar kelimeler şunları ihtiva eder: donuk, bunaltan, tutumlu, maddeci, gülmece eksikliği, sofistike olmama, öngörülebilir, ucuz ve pinti.

Kahverengi temsil eder:

  • Kararlılık: Itimat verici ve rahatlatıcı, dünyevi ve içerilmiş.
  • Yapı: Seviye ve organizasyon teşvik eder.
  • Güvenlik: Güvenli ve koruyucu – dış dünyanın kaosundan bir sığınak ve bir ilinti duygusu.
  • Doğal ve sıhhatli: Dünya, beslenme, sıhhat ve iyilik ile ilgili.

Kahverenginin Etkileri:

  • Koruyucu: Aile ve dostlar için güvenli bir destek alanı oluşturur
  • Materyalist: Malzeme güvenliğini ve mülklerin birikimini teşvik eder
  • Rahatlatıcı: Şehvetli ve sıcak, cana yakın ve cana yakın, kahverengi, sakin ve güvenli bir his

Renk Kahverengi Çeşitleri:

  • Koyu kahverengi: kuvvetli fakat mutsuz ve depresif, maddeci hemen hemen ihtiyatlı
  • Tan: yaşlanmayan ve zamansız, kolay, karmaşık ve organik değildir.
  • Fildişi: sakinleştirici, sadece cesaret verici, kolay bir sofistike tarzıyla
  • Bej: ergonomik ve güvenilir, muhafazakâr, durağan(durgun), değişmeyen ve sadık
  • Açık Kahverengi: samimi ve ulaşılabilir, samimi, dürüst ve gerçek

Siyah Rengin Anlamları

renklerin anlamları

  • Siyah gizemli ve koruyucudur.
  • Siyah renk, gizli saklı, gizli saklı ve bilinmeyen ile ilgilidir ve netice olarak bir gizem havası yaratır. Dünyadan gizlenen şeyleri içeride şişiriyor.
  • Renk psikolojisinde bu renk dışsal duygusal strese karşı koruma sağlar.
  • Kendisi ve dış dünya içinde bir bariyer yaratır, duygularını ve hislerini korurken rahatlık sağlar, kırılganlıklarını, güvensizliğini ve kendine güvensizliğini gizler.
  • Siyah, tüm rengin emilimi ve ışığın olmamasıdır.
  • Beyaz gizlenirken siyah gizler.
  • Siyah kapakları ne, beyaz ortaya çıkar.
  • Hepimiz çevremizdeki dünyadan bir halde yada başka bir halde saklanmak için çeşitli zamanlarda siyah kullanırız. Bazılarımız kilolarımızı saklamak için kullanıyoruz; Aramızdakiler, duygularımızı, korkularımızı yada güvensizliklerini gizlemek için kullanırlar.
  • Renk psikolojisinde, siyah, başkalarına vermek yerine data ve şeylere asılı, güç ve denetim anlamına gelir.
  • Siyah, sızdığı güç yüzünden ürkütücü, düşmanca ve yaşanmaz bir şeydir.
  • Sindirme sebebiyle iki yönlü iletişimi önleyebilir. Tüm siyahı giyen satıcı oldukça fazla satış meydana getirecek fakat dost yok! Otorite yayar, sadece süreçte korku yaratır.
  • Siyah, öz-denetim ve disiplin, bağımsızlık ve kuvvetli bir irade anlamına gelir ve otorite ve iktidar izlenimi verir.
  • Siyah negatif enerjiyi emer. Seyahat ederken yada evinizin dışındaki günlük aktivitelerinizi yaparken sizi zarardan ve olumsuzluktan korumak için siyah bir şey taşımak yararlıdır.
  • Siyahı seven insanoğlu konvansiyonel, muhafazakâr ve ciddi olabilirler ya da kendilerini sofistike yada oldukça onurlu olarak düşünebilirler.
  • Siyah renk çoğu zaman ‘ufak siyah elbise’ yada ‘siyah kravat vakası’ benzer biçimde karmaşıklığın bir rengi olarak görülür.
  • Varlıklı ve başarıya odaklı bayanlar, zarafet, sofistike ve itimat duygusu kazandıracağı için çoğu zaman siyahı seçer.
  • Siyah, seksi siyah iç çamaşırında baştan çıkarıcı ve entrika bir hava yaratan, baştan çıkarıcı ve baştan çıkarıcılıkla ilişkilendirilir. Aynı zamanda, Tanrı’ya boyun eğdiren siyah elbiseler giyen rahiplere benzer şekilde başka bir kişiye (bir cinsel partner de dahil) boyun eğmeyi de ima edebilir.
  • Siyah son, fakat devamlı yeni bir başlangıç ​​anlamına geliyor. Işık göründüğünde, siyah beyaz olur, yeni başlangıçların rengi.

Gençlerin Siyaha Olan İlgisi

  • Oldukça fazla siyah depresyon ve ruh hali değişimlerine niçin olabilir ve negatif bir ortam yaratabilir. Sadece beyaz ile birleştirildiğinde, tartışmacı bir atmosfer yaratabilir.
  • Enerjisini aydınlatmak ve aydınlatmak için siyahla birazcık renk kullanmak en iyisiydi.
  • Gençler çoğu zaman çocukluğun masumiyetinden yetişkinliğin karmaşıklığına geçiş aşamasında siyah giymek için ruhsal bir gereksinim duyarlar. Hayatlarının bir parçasının sonunu ve bir başkasının başlangıcını, kendi eşi olmayan kimliklerini keşfederken dünyadan gizlenmelerine izin veriyor. Bu aşamadan geçmeleri önemlidir, sadece öteki renklerin dışlanmasına siyah giymeye devam ettikleri takdirde erişkin yaşlarda devam ederlerse kaygı duyulacak hale gelebilir.

Siyah Rengin Pozitif ve Negatif Özellikleri;

Pozitif anahtar kelimeler , koruma ve rahatlık, kuvvetli, içerilmiş, resmi, gelişmiş, baştan çıkarıcı, gizemli, sonlar ve başlangıçları ihtiva eder.

Olumsuz anahtar kelimeler içinde, uzak, iç karartıcı ve kötümser, gizli saklı ve tiksindirici, muhafazakâr ve ciddi, güç ve denetim, üzüntü ve olumsuzluk bulunmaktadır.

Siyah Rengin Temsili;

  • Güç ve Kontrol: Siyah, benliğin ve başkalarının gücü ve kontrolüdür. Korku ve korkutma yaratır.
  • Gizem: Bilinmeyen Siyah. İçinde bir sürü gömülü, gerçek duygularını göstermek istemeyen gizlidir.

Siyah Rengin Etkileri;

  • Aloof: Siyah, ağır ve yoğun enerjisiyle kendini ötekilerden ayırır . Diğerlerini kol uzunluğunda meblağ.
  • Baskı: Siyah bizi hayal kırıklıklarına ve hayatımızın siyah yada negatif yönlerine bakmaya zorlayarak, bizi yaşamın pozitif yönde yönlerine kapatabilir. Gelecek korkusu yaratabilir.
  • Kötümser: Oldukça fazla siyah, yaşamın negatif tarafına bakmamızı teşvik ediyor.
  • Resmi, onurlu ve sofistike: Minik siyah elbise ve resmi akşam yemeği benzer biçimde.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş