Coin Yorum

Ripple nasıl alınır? – XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

Kripto para yatırımı olarak XRP mi düşünüyorsunuz? Mevcut tek seçenek, Ripple coini satın almak. Zira XRP’nin, Bitcoin yada Ethereum şeklinde madenciliği yapılamıyor. Kredi kartı, banka ödemeleri yada öteki geleneksel dijital ödeme çözümleri ile de XRP satın almak mümkün. 

Ripple nasıl alınır? – En geniş XRP satın alma rehberi

Kripto piyasasındaki yüksek volatilite, birçok yatırımcının kripto paralara tedirgin yaklaşmasına niçin oluyor. Bilhassa de 2020 Mart ayının başından beri yaşanmış olan pandemi ve iktisat ile ilgili küresel kaygılar, kripto paraların volatilitesini daha da yükseltti.

Tabi Bitcoin’in fiyat hareketleri, tüm kripto para piyasasını da etkiledi. Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak 3,84 doları gören Ripple da Mayıs 2017’den beri görmediği bir düzey olan 0.115 dolara kadar düştü.

Bu düşüşler sıkı kripto takipçilerine müthiş alım fırsatları sundu. Daha fazla informasyon için tıklayınız.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonrasında müthiş bir düşüşe uğramış olduğu için, birçoğu Ripple satın almak istemedi. Fakat, XRP’nin düşük fiyatı, 2020 ve sonrasında alım için mükemmel fırsatlar sundu.

Ripple, 2017 boğa koşusu esnasında en iyi performans gösteren kripto paralardan biriydi. Peki hakkaten Ripple alım için fırsat sunuyor mu?

  • Bknz: Güncel Ripple fiyat tahminleri: Uzmanların 2022-2025 XRP fiyat tahmini
Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!
  • (Not: 2020’nin sonlarında SEC, Ripple ve üst düzey iki yöneticisi aleyhine kayıtsız menkul kıymet satma suçlamasıyla dava açtı.
  •  Aslında Ripple ekibi, 2018’den beri XRP’nin menkul kıymet değil; bir para birimi bulunduğunu iddia ediyor. Bu nedenle XRP’nin Amerikalı yatırımcılara satılması, kayıtsız menkul kıymet satışı olarak görülüyor.
  • Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise, SEC’in bu iddiasına itiraz ediyor. Ve ona bakılırsa; SEC, Bitcoin ve Ethereum’u hangi varlık sınıfında değerlendiriyorsa; XRP’nin de aynı şekilde sınıflandırılması gerekiyor.
  • Davanın nasıl sonuçlanacağına dair, şu an için bir tahmin yürütmek mümkün değil. Ancak, birçoğu Ripple ve SEC’in arka planda bir uzlaşma yapacağını düşünüyor. Ripple İşlem Protokolü2. Ripple geleceği – Bankalar ile ortaklık3. Ripple teknolojisi4. XRP ve kullanılabilirlik5. Kurumsal yatırımcılar6. Cazip fiyatı8. Güvenlik9. Geliştirici ekibi10. Gelişme Potansiyeli

    1.Ripple İşlem Protokolü

    XRP, Ripple İşlem Protokolünde kullanılabilir. Aynı zamanda para ve informasyon işlemlerinde de kullanılıyor. Yani Ripple, dijital bir kanal vasıtasıyla para transferi ve ödeme işlemlerini XRP yardımıyla basitleştiriyor.

    Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

    XRP, 2012 senesinde Ripple Labs Inc tarafınca sınır ötesine sorunsuz bir halde para göndermeyi elde eden, blockchain destekli bir çözüm olma hedefiyle piyasaya sürüldü.

    Ripple satın alma rehberi: Ripple nasıl alınır satılır? Ripple/XRP yatırım

    2. RippleNet kullanan müşterilerin niteliği, ağı daha kuvvetli hale getirmeye destek oluyor. Böylece XRP’yi internasyonal işlemlerde, aracı para birimi yaparak öteki kullanıcıları da kendine çekmesini sağlıyor.

    Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

    Ayrıca Ripple geleneksel finansal kurumlar ve regülatörler ile yakın ilişkiler kuruyor. Sadece 2019 senesinde;

    • MUFG
    • BBVA
    • SEB
    • Akbank
    • Axis Bank
    • Yes Bank
    • SBI Remit
    • Cambridge Global Payments
    • Star One Credit Union
    • eZforex’in de aralarında bulunmuş olduğu ortalama 100 banka ile antak kalma imzaladı.

    Bu anlaşmalar, XRP’nin oldukça sayıda finans kuruluşu tarafınca kabul edilen ilk dijital para birimi yapabilir.

    3. Ripple teknolojisi

    Üçüncü nesil bir blockchaine haiz olan XRP’nin 4 saniye içinde gerçekleştirdiği işlemleri, eski SWIFT sistemi 2 ya da 3 günde yapabiliyordu.

    Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

    Bitcoin saniyede ortalama 7 işlem gerçekleştirirken; Ethereum 2.0 güncellemesinin öncesinde, saniyede ortalama 15 işlem gerçekleştirebiliyordu.

    Bununla beraber, PayPal saniyede 193 işlem gerçekleştirirken, Ripple, 1.500 işlem yapma kapasitesine haiz. Ve XRP, bu sınır ötesi para transferlerini, daha süratli ve daha ucuz işlemler ile artırma potansiyeline haiz.

    Mesela; RippleNet vasıtasıyla sınır ötesi ödemeler 4 saniyenin altında gerçekleşirken, geleneksel finans kurumlarında aynı işlemler 3 ila 5 gün sürebilir.

    Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

    Dahası XRP ile daha düşük maliyetli işlemler gerçekleştirilir. XRP ve kullanılabilirlik

    2022 ve sonrasında, Ripple yatırım için iyi bir seçenek olabilir. Nitekim XRP, popülaritesi yardımıyla oldukça sayıda kripto borsasında kullanılabiliyor.

    Daha da önemlisi; kripto paraların kullanımı gittikçe artıyor. Fakat yakın vadede uzmanlar, kripto paraların fiat para birimine dayalı bankacılık sisteminin yerini almasını mümkün görmüyordu.

    Ancak dünya genelinde yaşanmış olan virüs salgını, dünyanın tam da gereksinim duyan sistemin kripto paralarda bulunduğunu gözler önüne serdi.

    Dünya genelinde, her geçen gün daha çok kent karantina altına alınırken, virüsün yayılmasını artırdığı nedeni öne sürülerek fizyolojik paraların kullanımı azaldı.

    Ripple (XRP) nedir, geleceğin Bitcoin'i olabilir mi?

    Ayrıca küresel salgın, dünya genelinde finans piyasalarında büyük düşüşlere niçin oldu. Bununla beraber, küresel olarak hala ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıyayız.

    Bitcoin ve XRP şeklinde kriptolar, fiat paraların çöküşü esnasında günümüzün en güvenli parası olarak kıymetini kanıtlayabilir. Ancak, gerçekçi olmak gerekirse, bu dediğimiz şeyin oldukça kısa vadede olması şimdilik mümkün olmayabilir.

    5. Kurumsal yatırımcılar

    Ripple, 2015 senesinde, Google ve Apple’ında yer almış olduğu tek bir finansman turunda risk sermayesi yatırımcılarından 55 milyon dolarlık fon topladı. Ayrıca Ripple girişim kapitalistlerinden de yatırım alıyor. 

    Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

    6. XRP coinin cazip fiyatı

    Neden 2022’de Ripple almak mantıklı? Zira XRP’nin nispeten daha düşük bir fiyattan işlem görmesi onu en cazip paralardan biri haline getiriyor.

    Şöyleki ki, Bitcoin’in fiyatı averaj bir yatırımcı için hakkaten de oldukça yüksek. Ripple düşük fiyatıyla hem almak, hem de harcamak için yatırımcıları cezbedebilir.

    7. Ripple yatırımının geri dönüşü (ROI)

    XRP oldukça büyük kar potansiyeli olan paralardan biridir. 2017’de, XRP birçok kriptodan oldukça daha iyi bir performans sergiledi.

    Bu dönemde XRP %36.000’den fazla artarken, Bitcoin %1.000’in birazcık üstünde bir gelişme ile en iyi performans gösteren paralar sıralamasında 14. sırada yer aldı. O zamandan beri düşüş kaydetmiş olsa da XRP’nin bu yükselişi, yatırımcılarına ne kadar büyüyebileceğini gösterdi.

    8. Güvenlik

    2022 senesinde Ripple almak iyi bir düşünce olabilir bundan dolayı, işlemlerde yer edinen her iki taraf da ihtimaller içinde bir tehdidi ortaya çıkaran güvenli bir kanala erişim sağlayabilir.

    9. Zira liderleri, tokenleri yatırımcılar ve ortaklıklar açısından cazip hale getirecek geliştiricileri ya da şekilleri seçemiyor. Bu mevzuda oldukça iyi olan Ripple ise şirket olarak süratli bir halde risk sermayesi yatırımcılarını ve büyük yatırımcıları çekmeyi başarıyor.

    10. XRP’nin gelişme potansiyeli

    Ripple XCurrent aracınına daha oldukça ehemmiyet veriyor şeklinde görünse de, xCurrent’in kullanımı XRP’in kullanımını da artırabilir. Hatta XRP birçok borsaya baz para olarak eklendi.

    Borsalarda listelenmek ve baz para olarak kabul edilmek XRP için daha çok likidite sağlamış oldu. Tüm bu saydığımız maddeler, Ripple satın almak için makul birer sebep olabilir.

    (Not: Ripple ve üst düzey iki yöneticisine SEC tarafınca oluşturulan davanın peşinden XRP, birçok kripto para platformundan delist edildi. Davanın nasıl sonuçlanacağı şu an için bilinmiyor. Bu yazıda meydana getirilen yorumlar, dava ile ilgili gelişmelerden bağımsız olarak ele alınmıştır. Zira XRP’nin, BTC ve ETH şeklinde madenciliği yapılamıyor.
    Kredi kartı, banka ödemeleri yada öteki geleneksel dijital ödeme çözümleri ile de XRP satın almak mümkün. Daha fazla informasyon için tıklayınız.

USDT şeklinde stabilcoinlerin yer almış olduğu borsalardan XRP satın alabilirsiniz.

Bu yazının devamında, “farklı yöntemler ve platformlar kullanarak Ripple nasıl alınır” sorusunu detaylı olarak yanıtlamaya çalıştık. Ve Ripple (XRP)’ye nasıl yatırım yapabileceğinizi özetleyen geniş çaplı bir rehber hazırladık.

Türk Lirası ile Ripple nasıl alınır?

Ripple satın almanın en kolay yolu, bir kripto para borsasına kayıt olmaktır. Bunun için tek bilmeniz gereken Ripple adresiniz. 

Bununla beraber, Türkiye’nin ilk kripto para borsası olarak malum BtcTurk, Türk lirası ile kolayca Bitcoin, Ethereum ve Ripple alıp satabileceğiniz güvenli adreslerden biridir.

BtcTurk, ICO Derecelendirme Platformu ICO Rating tarafınca meydana getirilen itimat araştırmasında 100 üstünden 75 puan alarak, dünya genelinde ilk 10 arasına giren tek Türk borsasıdır.

USD ile Ripple XRP nasıl alınır, satılır?

ABD doları kullanarak XRP satın alabileceğiniz birçok kripto para borsası mevcut. İlk adım bir platforma kaydolmaktır. Mesela; Kraken’in ana internet sayfasına giderek “hesabınızı oluşturun” u tıklarsınız. Sadece e-posta adresinizi kullanarak kayıt olabilirsiniz. 
2. Hesabınızda oturum açtıktan sonrasında, USD ile Ripple satın almak için 3 ya da daha çok aşamada hesabınızın doğrulanması gerekir. Para yatırma işlemi yapmadan önce sizden, bazı kimlik onaylama belgeleri istenecektir.
3. Hesabınız doğrulandıktan sonrasında, hesaba gidin ve peşinden para yatırın. Daha sonrasında kripto pariteleri arasından XRPUSD seçeneğini tıklamanız gerekiyor.
5. “Yeni Emir”e tıklayın ve rahat arayüzü seçin, şimdi Kraken‘den satın alma emri vermeye hazırsınız.
6. Satın almak istediğiniz XRP miktarını girin ve gönder’i tıklayın.

Bununla beraber, ABD’de ikamet eden kullananların, yurtiçi banka havalelerini seçmesi gerekecektir. Ancak ABD vatandaşı olmayanların, kimlik doğrulaması yapması ve peşinden para yatırmak için USD SMBC (SWIFT)’yi seçmesi gerekir.

(Not: Kraken yalnızca banka havalelerini kabul ediyor ve kredi kartı, banka kartı, PayPal ve benzeri ödeme türlerini kabul etmez.)

Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

Vatanımızda popüler olan Bitcoin borsalarından bir diğeri de Paribu’dur. Genel olarak borsalar, Bitcoin ve Ethereum şeklinde büyük kripto para birimleri ile XRP işlem pariteleri sunuyor.

XRP satın alma işleminiz için ilk önce, kripto cüzdanınızın bakiyesinde Bitcoin yada öteki kripto para birimlerinden bulunması gerekiyor.

Daha önce de belirttiğimiz şeklinde, söz mevzusu borsalardan herhangi birinde bir hesap oluşturup, hesabınızı doğruladıktan sonrasında, cüzdanınızdan, borsa ile oluşturduğunuz yeni hesaba kripto para birimini aktarabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz seçeneklerin yanı sıra Skrill ile de Ripple (XRP) satın almak mümkün.

XRP banka işlemlerine odaklanan, sınır ötesi transferleri ve ödemeleri kolaylaştıran bir kripto para birimi olarak biliniyor. Skrill ise, para transferleri ve sınır ötesi ödeme işlemlerini geliştirmeye çalışan bir e-ticaret sitesidir.

Ripple satın alma rehberi: Ripple nasıl alınır satılır? Ripple/XRP yatırım

Ripple blockchain teknolojisine dayanırken, İnternet temelli Skrill ise web üstünden meydana getirilen tüm harcamalarda kullanılabilen bir ödeme sistemidir. Aşağıdaki platformlar vasıtasıyla Skrill ile Ripple (XRP) alınabilir:

Virwox nedir? Virwox ile Ripple nasıl alınır?

VirWox, alıcı ve satıcıları benzersiz bir esneklikle birleştiren önde gelen bir çevrimiçi kripto para borsasıdır. Kripto para borsalarının bir çok yalnızca sınırı olan sayıda eşleştirmeye izin verirken, VirWox’da bu eşleştirmeler oldukça farklıdır. Mesela, Coinbase borsasında XRPBTC yada XRPETH şeklinde pariteler bulabilirsiniz.

 VirWox’ta seçtiğiniz kripto para birimini satın almak için oldukça çeşitli ödeme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Platformda ücretler oldukça düşük; esneklik ise oldukça fazladır. Dolayısıyla Skrill ile Ripple (XRP) satın alırken VirWox en iyi seçeneklerden biri olarak görülür.

LakeBTC ile Ripple (XRP) nasıl alınır?

LakeBTC, 2013’ten beri etkinlik gösteren Şangay merkezli bir kripto para borsasıdır. VirWox’a oldukça benzer bir halde etkinlik gösterir. Fakat LakeBTC’de VirWox’un Linden doları yada SLL’nin eşdeğeri bulunmuyor.

LakeBTC’de Bitcoin, Ripple, Ethereum şeklinde kripto paralar satın almak için çeşitli ödeme seçenekleri var. Ve alıcıları ve satıcıları birbirine bağlayan, gelişmiş bir kripto aracılık hizmeti sunuyor.

BitPanda Giropay, MasterCard ve Skrill şeklinde birden fazla ödeme seçeneği sunuyor. Bu arada kayıt olduktan sonrasında hesabınızı doğrulayabilir ve satın alma işleminizi derhal gerçekleştirebilirsiniz.

Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

Ripple ve BRD cüzdan ortaklığı

Ripple satın almanın öteki bir yoluda BRD online cüzdanı. Ve bu ortaklık için Ripple, BRD’ye 750 bin dolarlık bir ödemede bulunmuş oldu.

Bu sayede BRD cüzdanında Bitcoin, Bitcoin Cash ve Ethereum (ERC20 tokenleri)’un peşinden Ripple (XRP)’de yerini aldı.

Ripple kullanıcıları için, BRD online kripto para cüzdanı arcılığıyla da XRP satın almak mümkün. Kripto para cüzdanı sağlayıcısı BRD’nin başta ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, İngiltere ve Japonya başta olmak suretiyle bir oldukça ülkeden 2,5 milyonun üstünde kullanıcısı var.

BRD, custodial bir hesap değil; doğrusu kullanıcılar bizzat bu online cüzdanın içine girerek kendi dijital fonlarını kendileri denetim edebiliyorlar. Peki uzmanların Ripple yorumları nasıl?

XRP ile ilgili ihtimaller içinde dezavantajlar neler? 

XRP riskli bir yatırım olabilir mi?

Evet, tüm kripto paralar şeklinde XRP de riskli bir yatırımdır. En büyük risk ise; tokenin arkasındaki firmanın kripto paraların merkeziyetsiz doğasına aykırı uygulamalarla varlığın fiyatı üstünde etkili olmasıdır.

XRP yatırımı ile ilgili dezavantajlar var mı?

Evet, bu şekilde bir yatırımda bulunan birçok dezavantajdan bir tek birisi:
Tokenin arkasındaki firmanın, doğrusu Ripple’nin, XRP arzının ortalama %60’ına haiz olması en büyük dezavataj olarak sayılabilir.

Esasen Ripple’nin mahalli tokeni ile ilgili en büyük dezavantajlardan biri, 100 milyar tokenlik devasa bir arza haiz olması.

Ekonomi bilimi temelde bizlere, talebin arzdan fazla olduğu durumlarda bir varlığın fiyatının yükseleceğini; arzın talepten fazla olması durumunda ise varlığın fiyatının düşeceğini söyler.

100 milyarlık arz XRP şeklinde bir token için oldukça büyük. Fakat Bitcoin’in piyasa değerinin bile şu anda ortalama 808 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, XRP için bu hedef, yakın vadede pek mümkün değil şeklinde görünüyor.

İkinci dezavantaj ise tokenin arkasındaki firmanın, doğrusu Ripple’nin, XRP arzının ortalama %60’ına haiz olması. Ki bu durum, temelde kripto para biriminin merkezsiz doğasıyla çelişiyor.

İlgili: Ripple kaç yıl süresince XRP satacak?

Ripple nasıl alınır? - XRP almadan önce bilmeniz gereken her şey!

Merkezileşmenin yanı sıra, Ripple ekibi her ay “şirketi ve ekosistemi büyütmek” için ortalama 1 milyar tane XRP’yi dolaşıma dahil ediyor.

Neredeyse her ay piyasaya sürülen 1 milyar XRP, dolaşımdaki token sayısını devamlı olarak artırıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş