Eğitim

Ruhun Yasaları – Dan Millman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruhun Yasaları – Dan Millman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ruhun Yasaları kimin eseri? Ruhun Yasaları kitabının yazarı kimdir? Ruhun Yasaları konusu ve anafikri nedir? Ruhun Yasaları kitabı ne konu alıyor? Ruhun Yasaları PDF indirme linki var mı? Ruhun Yasaları kitabının yazarı Dan Millman kimdir? İşte Ruhun Yasaları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Dan Millman

Çevirmen: Nil Gün

Yayın Evi: Ötesi Yayıncılık

İSBN: 9789759452728

Sayfa Sayısı: 120


Ruhun Yasaları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Varoluşumuzun gizeminde Evren, yerçekimi yasası kadar gerçek ve mevsimlerin değişimi kadar tertipli olan Ruhsal Yasalar doğrultusunda işliyor.

Ruhun 12 yasası her birimizin yüreğine kodlanmıştır. Bu yasalara uygun bir yaşam sürmediğimizde, yaşam sevincimiz azalıyor ve hayatımızın standardını etkileyecek değişik bedeller ödüyoruz.

Ruhun Yasaları ile uyumlu bir yaşam, doyumlu, verimli, yararlı ve keyifli bir yaşamdır. Aslında her birimizin derin arzusu da bu şekilde bir yaşam değil mi?

Ruhun Yasaları yaşam serüveninizde size esin verecek, içsel barışın ve açığa çıkmayı bekleyen potansiyelinizin anahtarlarını keşfetmenizi elde edecektir.

Nefes almak kadar kolay, Tao kadar zarif, bilgece ve eğlendirici bir öğreti.

Jack Kornfield/Yüreğin Yolu kitabının yazarı

Spiritüel gıdayla dolu bu kitabı elimden bırakamadım.

Gerald Jampolsky/Sevgi Korkudan Özgürleşmektir kitabının yazarı

Dan Millman ruhun çiçeğini bilincimize çıkarıyor.

Lynn Andrews/Büyük Kadın kitabının yazar


Ruhun Yasaları Alıntıları – Sözleri

  • Denge yasasını dengesizlik­lerinin bilincinde olarak uygularsın.
  • İnsanlara hiçbir şey öğretemeyiz yalnızca kendilerinde olanı keşfetmelerine destek olabiliriz. (Galileo Galilei)
  • Dengeyi bulmak için en süratli yol, bilhassa bildiğin alışık olduğun yolun tam zıddını yapmaktır.
  • İstedi­ğin şeye dikkat et, başına gelebilir.
  • Yaşamımız yaşadıklarımızla değil, beklentilerimizle şekillenir.
    George Bemard Shaw
  • Yasalara inansak da inanmasak da neticelerinden kaçamayız. Tıpkı yerçekimi yasasına inanmasak da neticelerinden kaçama­yacağımız şeklinde.
  • Şimdi yasasını bir kediden öğrenmek ne kadar çılgınca gelirse gelsin hem de fazlaca doğru ve uygun da geliyordu.Bildiğim hiçbir kedi geçmişe yada geleceğe ehemmiyet vermiyordu.Bilgeler şeklinde kediler de her anı taptaze yaşıyordu.
  • “Bu dünya enerji ve fiil dünyası. Ne bilirsen bil, kim olursan ol, ne kadar kitap okursan oku, ne şeklinde kabiliyetlere haiz olursan ol, tüm bu tarz şeyleri sadece uygulayarak yaşfakat geçirebilirsin. Felse­feler ne kadar yüce olursa olsun, sözler ne kadar etkisi altına alan ve büyük olursa olsun beş para etmezler. İdealler, cesaret ve sevgi hakkında konuşmak kolaydır. Ama yapmak anlamaktır. Bilinç ve bilgelik için uygulamak gereklidir.”
  • Amacının ne işe yaradığını, yüce bir ilhamın gelmesini, kati bir garantinin olmasını, mistik bir vizyonu ya da Tann’nın sesi­ni duymayı bekleyerek keşfedemezsin. Düşüncelerini tartıp bi­çerek, yolunun ne olduğu mevzusunda şüpheye düşerek yada baş­kalarının sana ne yapman ya da yapmaman icap ettiğini söyleme­sini bekleyerek amacının ne olduğuna karar veremezsin. Seni çeken, sana coşku ya da esin veren şeyin peşinden git. Yü­reğinin götürmüş olduğu yere git. Kendini bir amaca adamak için ge­reken çaba ve özveriye neyin değeceğini kendine sor.


Ruhun Yasaları İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarın ´´Bilinçaltının Gücü´´ isminde eserinde de aynı akıcılığı ve çarpıcı farkındalıklar bulabilirsiniz. Kitap okunmaya kıymet ve aslına bakarsanız elinize almaya görün, derhal sizi kucaklayacak, başladığınız şeklinde bitirmeye çalışacaksınız. Okuduk ve kütüphanemize koyduk bile. Israrla tavsiye ediyoruz. (Kitap okumak)

Okuduklarınızı hep anımsamak için onlarca alıntı yaptıran kitap. Her kısmı ayrı ayrı düşünüp idrak etmek ve bu farkındalığı hakikaten yaşayabilmek gerek. Özgürlük için, fiil yasası! (DOKUZ)

kitabı okurken farkettim ki bu kitabı 2. okuyuşum olacak. ilk okuduğumda en azından bilinçaltımda yer edebildiğini fark ettim. mutlu oldum. unuttukça okunmalı. kitabın dili mütevazı ve akıcı. anlatılmak istenen öğretmen talebe diyaloğu olarak anlatılmış. ruhun yasaları tamam da bu yasaları her yerde duyuyoruz artık. fakat örnekleri çoğaltmak gerek. bu mevzularda fazlaca örnekli bir kitap ya da münakaşa ortamı icap ettiğini düşünüyorum. bu mevzuları sindirmek mühim esasen. bu açıdan aradığım şeyi hala bulamıyorum. (Morpheliosu)


Ruhun Yasaları PDF indirme linki var mı?


Dan Millman – Ruhun Yasaları kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Ruhun Yasaları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Dan Millman Kimdir?

kendi kendine yardım alanında Amerikalı yazar ve öğretim görevlisi.Millman dünyaya geldi Los Angeles, Kaliforniya Herman ve Vivian Millman (her ikisi de merhum) için, ve bir ablası Diane vardır. Onun erken yaşamının çoğunluğu gibi etken takipçiliği dahilmodern dans , dövüş sanatları , ve sonrasında trambolin , yuvarlanan ve jimnastik . Yaptığı kıdemli yıl süresince John Marshall High School (Los Angeles) , Millman Amerika Birleşik Devletleri Jimnastik Federasyonu (USGF) trambolin üstünde şampiyonluğunu kazanmıştır ve Senenin Kıdemli Sporcuya seçildi. Bir çaylak yaparken UC Berkeley’de , o kazanmıştır 1964 Trambolin Dünya Şampiyonası Londra’da. UC Berkeley devam ederken, o All-American onur kazanmıştır ve bir kazanan NCAA Şampiyonası (1964) atlama ve yer hareketlerinde bir USGF şampiyonluk (1966). O temsil Amerika Birleşik Devletleri 1966 senesinde Makkabia Oyunları jimnastik dört altın madalya kazanan,. [1] Senenin O seçildi Kıdemli UC Berkeley Sporcu, 1968 senesinde Psikoloji lisans derecesi ile mezun.

Kariyer [ değiştir ]

1968 senesinde, Millman de jimnastik müdürü olarak vazife Stanford Üniversitesi’nde o ABD Olympian Steve Hug koçluk ve ulusal ehemmiyet Stanford ekibi getirdi. Stanford’da Millman vazife süresi esnasında, eğitimli Aikido sonunda bir kazanç, shodan (siyah dönem) sıralama ve okudu T’ai chi (Taiji) ve öteki dövüş sanatları.

1972 senesinde, Millman öğretim katıldı Oberlin Koleji gövde eğitimi bir destek doçent olarak Oberlin, Ohio. Oberlin anda, üniversiteden bir gezi-araştırma bursu üstünde, Millman gezi San Francisco onun arkasından Arica 40 Gün Yoğun Eğitim tamamladı, Hawaii , Hindistan ve Hong Kong da uygulanan, dahil olmak suretiyle çeşitli disiplinlerdenyoga ve dövüş sanatları .

1985 senesinde, Millman ses ve video programları üretmek ve seminerler ve mesleki Konuşmacılar sunmaya başladı. [2] , onun kitaplarının çeşitli mevzularda sebebiyle, işini etiketi zor olsa gerek, fakat çoğu zaman bağlı olduğu insan potansiyeli hareketinin . [ 3]

Millman yazmıştır 17 [4] beraber 29 dilde gösterilen ve kopya dünya genelinde. milyonlarca satıldı 2015 zamanı itibariyle kitaplar [5] 2006 senesinde, onun ilk kitabı, rahat Savaşçı Way,bir film adapte edildi ” Dingin Savaşçı ile, ” Nick Nolte , tarafınca dağıtılan Lionsgate Films tarafınca piyasaya sürülen Universal Pictures 2007 senesinde [6] Dan onu hatırlattı tanıştığı bir benzin istasyonu görevlisi yapmış olduğu ilk kitabın esin kredisi Sokrates’in ve kime o verdi isim. [7]

Onun kitapları ve konuşma nişan yanı sıra, Millman gösterilen ve onun San Rafael şirketi, Dingin Savaşçı Hizmetleri tarafınca dağıtılan üç aylık bültenler bir takım sadık okuyucu ve hayranlar ile bağlanmaya çalışır.


Dan Millman Kitapları – Eserleri

  • Hayatınızın Amacı
  • Ruhun Yasaları
  • Dingin Savaşçı
  • Bir Amaç İçin Yaşamak
  • Hayatınızın Amacı / Hayatınızın Amacı Doğum Tarihinde Gizlidir
  • Hayatın Dört Amacı
  • Way of the Peaceful Warrior
  • Dingin Savaşçının Ruhsal Yolculuğu


Dan Millman Alıntıları – Sözleri

  • Cesaret korkunun yok olması değil, üstesinden gelinmesidir. Kahramanlar da korkaklar şeklinde hissederler. Yalnızca değişik davranırlar. (Hayatın Dört Amacı)
  • Bir savaşçı acı arayışında değildir fakat acıyla karşılaşacak olduğunda onu kendi yararına kullanır. (Dingin Savaşçı)
  • Aslında parayı sevmiyorum fakat sinirlerimi yatıştırıyor.
    – Joe Louis (Boksör) (Hayatın Dört Amacı)
  • Senin bağımlılıkların var, doyumların değil. Sen bu tarz şeyleri, yapmayı bildiğin tek şey için kullanıyorsun. Kaçmak için. (Dingin Savaşçı)
  • Serüven dışımızda değil, içimizde yaşanır.
    DAVID GRAYSON (Hayatınızın Amacı)
  • Ağzından çıkan her şey, ağzından içeri girenler kadar mühim olmalı. (Dingin Savaşçı)
  • Cesaret korkunun yok olması değil, üstesinden gelinmesidir. Kahramanlar da korkaklar şeklinde hissederler. Yalnızca, değişik davranırlar. (Hayatın Dört Amacı)
  • Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmem için dinginlik, değiştirebileceğim şeyleri değiştirebilmem için cesaret ve aradaki farkı bilebilmem için bilgelik ver. (Hayatınızın Amacı)
  • “ İnsanın boş düşünceleri çöpe atıp şu anda olmasıyla kendi gücü artar.
    Yolda olmak coşku verir, hedefe ulaşınca coşku kaçar.
    Yaptığın şeyi başkaları için yapma…! “ (Dingin Savaşçı)
  • Her şeyin bir amacı vardır Danny, en iyi halde yararlanabilmek için yaşıyorsun bu dersleri. (Dingin Savaşçı)
  • “Biz bir şeyler yapana kadar hiçbir şey hakikaten değişmez.” (Bir Amaç İçin Yaşamak)
  • Yaşamak için muhteşem anın gelmesini beklersek, sonunda asla yaşamadığımızı fark edebiliriz. (Bir Amaç İçin Yaşamak)
  • Hayat durumları, ilişki zorlukları ve mücadeleler yalan söylemeyen aynalar görevi görür. Biz, günlük hayatımızın yansımasında kendimizi tanırız. (Hayatınızın Amacı)
  • İçimizde bulunana kıyasla, önümüzde uzananlar ve arkamızda kalanlar ufak meselelelerdir. İçimizde bulunanı ortaya çıkardığımızda mucizeler meydana gelir. (Hayatınızın Amacı)
  • Dünyada ve bizim içimizde gölgelerin var olduğu gerçeği, bizi ışığa karşı kör etmemelidir. (Bir Amaç İçin Yaşamak)
  • Hiddet, korku ve acıdan daha kuvvetli bir duygudur. (Dingin Savaşçı)
  • Aynı kalanlar yalnızca bilgeler ve cahillerdir. (Dingin Savaşçı)
  • Söz konusu duygular olduğunda, risk almanın anlamı yaşamaktır. (Bir Amaç İçin Yaşamak)
  • “Bu dünya enerji ve fiil dünyası. Ne bilirsen bil, kim olursan ol, ne kadar kitap okursan oku, ne şeklinde kabiliyetlere haiz olursan ol, tüm bu tarz şeyleri sadece uygulayarak yaşfakat geçirebilirsin. Felse­feler ne kadar yüce olursa olsun, sözler ne kadar etkisi altına alan ve büyük olursa olsun beş para etmezler. İdealler, cesaret ve sevgi hakkında konuşmak kolaydır. Ama yapmak anlamaktır. Bilinç ve bilgelik için uygulamak gereklidir.” (Ruhun Yasaları)
  • Şimdi yasasını bir kediden öğrenmek ne kadar çılgınca gelirse gelsin hem de fazlaca doğru ve uygun da geliyordu.Bildiğim hiçbir kedi geçmişe yada geleceğe ehemmiyet vermiyordu.Bilgeler şeklinde kediler de her anı taptaze yaşıyordu. (Ruhun Yasaları)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş