Eğitim

Sadece Rüzgar Bilir – Amy Harmon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sadece Rüzgar Bilir – Amy Harmon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sadece Rüzgar Bilir kimin eseri? Sadece Rüzgar Bilir kitabının yazarı kimdir? Sadece Rüzgar Bilir konusu ve anafikri nedir? Sadece Rüzgar Bilir kitabı ne konu alıyor? Sadece Rüzgar Bilir PDF indirme linki var mı? Sadece Rüzgar Bilir kitabının yazarı Amy Harmon kimdir? İşte Sadece Rüzgar Bilir kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Amy Harmon

Çevirmen: Arzu Altınanıt

Yayın Evi: Yabancı Yayınlar

İSBN: 9786257973939

Sayfa Sayısı: 424


Sadece Rüzgar Bilir Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bırakalım da hikâye kendini anlatsın.

Anne Gallagher, senelerce İrlanda’ya dair hikâyeler dinlemiş sadece o masalsı ülkeye adımını bile atmamıştı. Büyükbabasının ölmeden derhal ilkin ona aile zamanı hakkında anlattıkları, artık köklerine kavuşma zamanının yaklaştığına işaretti. Fakat aslolan davet başka bir yüzyıldan gelmekteydi.

1921’de savaşın eşiğindeki İrlanda, neler yaşanacağını oldukça iyi bilen biri için bile tekin bir yer sayılmazdı. Kendini birden hem oldukça tanıdık hem de bir o denli yabancı insanoğlu içinde gören Anne, içine düşmüş olduğu zamanda yolunu bulmak zorundaydı.

Şundan dolayı bu düğümü çözebilecek tek şahıs, hemen hemen yaşamamış olandı.

• Amazon • Wall Street Journal • Washington Post çoksatanı

“Büyüleyici ve uzun süre kalbinizden çıkmayacak bir roman.” —Rhys Bowen

“Outlander hayranları bu kitabı asla kaçırmamalı.” —Olivia Hawker

“Okyanusların ve zamanın ötesine uzanan masalsı bir aşk, tarihin etkileyici bir döneminde hayat buluyor. Amy Harmon’ın anlatımı o kadar güçlü ki bitirene kadar elinizden bırakamayacaksınız.” —Helen Bryan

“Amy Harmon, usta kalemi sayesinde okurlarını büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. 1921 yılında bağımsızlık mücadelesi veren İrlanda’nın hikâyesine destansı bir aşk sızıyor.” —Tracey Gravis Graves


Sadece Rüzgar Bilir Alıntıları – Sözleri

  • “Rüzgar ve dalgalar şimdiye kadar yaşamış herkesi anımsar. Rüzgar da dalgalar da dönemin başlangıcından beri var. Kayalar ve yıldızlar da. Ama kayalar konuşamaz, yıldızlar ise bildiklerini bizlere anlatamayacak kadar uzakta.”

  • Hiç bir vapur bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez.
  • “Rüzgar ve su yeryüzünün tüm sırrını bilir. Söylenen her şeyi duyar, meydana getirilen her şeyi görürler. Ve eğer dinlersen sana tüm hikayeleri anlatır, tüm şarkıları söylerler. Şimdiye dek yaşamış her insanın öyküsünü. Milyonlarca yaşam. Milyonlarca öykü. “
  • “Bazı yolların sonunun büyük bir ıstıraba çıkması kaçınılmaz; insanların ruhlarını çalan ve kaybettikleri şeyi arayarak sonsuza dek ruhsuz dolanmalarına neden olan birtakım eylemler var,”
  • Kime oldukça şey verilirse oldukça şey beklenir.
  • Suya yaklaşma, sevgilim,
    Uzak dur kıyıdan ve denizden.
    Suyun üstünde yürüyemezsin, sevgilim;
    Göl alır seni benden.
  • “Dünyanın yükünü omuzlarında taşırsan olacağı budur; kimi zaman pusulayı şaşırırsın.”
  • “Fikirler, bir zamanlar omuz omuza savaştığın insanlara karşı savaşmak için bahane haline gelmediği sürece doğru ve iyidir.”
  • “İnsanlar mükemmel olsalardı kurtarılmaları gerekmezdi.”
  • Senin duyduğun rüzgar daima esen rüzgar. Yağan aynı yağmur. Tekrar yeniden, döne döne,tıpkı devasa bir çember benzer biçimde. Rüzgar da dalgalar da dönemin başlangıcından beri var. Kayalar ve yıldızlar da. Ama kayalar konuşamaz, yıldızlar ise bildiklerini bizlere anlatamayacak kadar uzakta. Ama rüzgar ve su yeryüzünün tüm sırrını bilir. Ve eğer dinlersen sana tüm hikayeleri anlatır. Milyonlarca yaşam. Milyonlarca öykü.


Sadece Rüzgar Bilir İncelemesi – Kişisel Yorumlar

#kitapyorumu
5/5 ️️️️️
10/10 ️️️️️
Sana baktım ve ilk günden itibaren seni tanıyordum. Sadakatini, dostluğunu, iyiliğini ve fedakârlığını. Hepsini gördüm ve deli benzer biçimde âşık oldum. Bu duygu artmaya devam ediyor. Aşkım o denli büyük, o denli yoğun ve fazla ki nefes alamıyorum.
2021 yılımın favorilerine hakkıyla yerleşen Sadece Rüzgâr Bilir yorumuyla karşınızdayım. Kitap öyleki naif ve öyleki güzel kurgulanmış ki dün size bunu en iyi şekilde iyi mi anlatabilirim diye düşündüm. Yorumlarıma kıymet verdiğinizi biliyorum ben de size oldukça kıymet veriyorum o yüzden oldukça dikkat etmeye çalışıyorum.
Kitap hanım karakterimiz Anne’in bakış açısından başlıyor. Anne’in büyükbabası Eoin kansere yakalandığı için son günlerini yaşıyor. Tüm ailesini o küçükken kaybeden ve hayatında yalnız Eoin olan Anne için bununla başa çıkmak oldukça zor. Bir akşam Anne’i çağırıp ona kilitli bir kutu açtıran Eoin, ona geçmişle ilgili bazı gizemli şeyler söylüyor. Anne’den öldükten sonrasında küllerini İrlanda’nın Lough Gill gölüne savurmasını bilhassa istiyor. Senelerce asla İrlanda’ya Anne oldukça istese bile götürmediği için bu talep Anne’e acayip gelse bile o gece Eoin vefat edince son isteğini yerine getirmek ve küllerini savurmak için o göle gidiyor. En mühim kısım burası diyebilirim. Gölde aniden her yer sis oluyor ve hanım karakterimiz Anne 2001 yılından 1921 yılına istemeden geçiş yapıyor. Kendisine tıpatıp benzeyen ve adları bile aynı olan büyük büyükannesi Anne Gallagher sanılıyor. Hikaye böylece başlıyor.
Anne’in adam karakterimiz Thomas’la olan o muhteşem aşkı bu seneme damga vurdu diyebilirim. Bir insan birini bu şekilde güzel sevebilir mi? Olayın kurgusu, yazarın tüm vakaları birbirine muhteşem bir halde bağlaması ve kitabın su benzer biçimde akıp gitmesi… Kitap her şeyiyle mükemmeldi. Kusur bulamıyorum. Zaten bulmakta istemiyorum. Beğenmediğim tek bir kısmı bile olmadı. Kendine özgü mükemmel bir kitaptı. Herkesin hayatında bir kere bile olsa okuması ihtiyaç duyulan bir kitap bulunduğunu düşünüyorum.
Dram ve duygusal seven her insana tavsiye ederim. +18 unsur yoktu o yüzden gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz.
Deli önerimdir.
Sizi seviyorum. Bir sonraki yorumlarımda görüşmek suretiyle. (Derya Sevim)

Fantastik Öğeler Olan, Tarihi Aşk Hikayesi 🙂 BAYILDIM…: Herkese Merhabalar,
Yeni bir kitabı daha bitirmenin mutluluğu ile geldim. Bir oldukça takip ettiğim hesapta bol miktarda övülmüş olması sebebiyle bende kayıtsız kalamadım ve aldım. Az ilkin bitti ve oldukça mutlu kalktım başından. 🙂
Outlander serisini biliyorsanız bu kitapta onu azca oldukça çağrıştırıyor. Zaman yolcusu olan hanım bir karakterimiz var buradada 🙂
Kitabın Konusu Özetlemek gerekirse : Anne adlı karakterimiz büyükbabası olan Eoin vefat ettikten sonrasında, vasiyeti üstüne küllerini, memleketleri olan İrlandaya götürmesini istiyor. Anne, oraya gittiğinde kayıkla gölde açılıyor ve ne işe yaradığını anlamadan kendini sislerin içinde buluyor. Karşısına çıkan 3 adam adamdan yardım istediği anda içlerinden birisi kendisini silahla vuruyor. Gözlerini açtığında ise kendini Büyükbabasının hemen hemen 6 yaşlarında olduğu dönemde buluyor. Tabi hem adı hemde fiziki olarak hepimiz kendisini, Büyükbabası Eoin’nin anası olan Anne sanıyor ve hikayemiz başlıyor. Bu hikayenin yanı sıra İrlanda’nın o dönem ki siyasal vakaları da güzel aktarılmış ve kurguya güzel yedirilmişti.
Kitabı okurken oldukça keyif aldım. Hem karakterler, hem tasvir edilen mekanlar, hem yaşanmış olan vakalar hepsi güzeldi. Bilhassa Anne ve Thomas aşkına ayrı bayıldım. Benim bir süre yeni favorim bu çift olacak. Eoin ve Micheal için de üzüldüm.
Yazardan okuduğum ilk kitaptı sadece son kitap olmayacak orası belli oldu. Hazırda aldığım Ters yüz Kitabı da var. 🙂
Puanım : 10 🙂 (Berke Ünal)


Sadece Rüzgar Bilir PDF indirme linki var mı?


Amy Harmon – Sadece Rüzgar Bilir kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Sadece Rüzgar Bilir PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Amy Harmon Kimdir?

Amy Harmon, yazmanın yapmak istediği bir şey bulunduğunu erken yaşta fark etti ve büyürken zamanını şarkı sözü yazmakla öykü yazmak içinde paylaştırdı. Buğday tarlalarının içinde, televizyonsuz büyümek ve eğlenmek için tek haiz olduğu şeylerin kitapları ve kardeşleri olması neyin bir öykü olduğu mevzusunda kuvvetli bir duygu geliştirdi onda. Amy Harmon, görkemli bir konuşmacı, bir ilköğretim öğretmeni, bir ortaokul öğretmeni, evde eğitim veren bir anne ve Glayds Knight’ın yönettiği Grammy Ödüllü Saints Unified Voices Choir’ın bir üyesidir. 

Dört evladı ve güreşçi bir eşi vardır.


Amy Harmon Kitapları – Eserleri

  • Tersyüz
  • Bir Başka Mavi
  • The Bird and the Sword
  • The Queen and the Cure
  • The Smallest Part
  • From Sand and Ash
  • The Law of Moses
  • The Song of David
  • Sonsuz + Bir
  • Sadece Rüzgar Bilir


Amy Harmon Alıntıları – Sözleri

  • “…Sadece uğruna çalıştığımı düşündüğüm her şey bir yalandan ibaret. Anlıyor musun? Para bir şeyleri kolaylaştırıyor. Hatta yaşamını bile değiştirebilir fakat insanlara değiştirmez. Kazandığım o denli para Minnie’yi kurtaramadı ve ailemi de düzeltemediği açık.” (Sonsuz + Bir)
  • ‘Eli­mizdeki tek şey yaşam ve onu inandığımız şekilde yaşarız.
    Ama benliğinizden taviz vermeniz ve inançsız bir yaşam sürmeniz ölümden daha korkulu bir yazgı.’ (Bir Başka Mavi)
  • “Bazen güzellik ya da onun eksikliği birini hakkaten tanımanı engeller.” (Tersyüz)
  • “Asla sevilmek istediğin şekilde sevilmeyeceğini gerçeğini kabullenmek zor.” (Tersyüz)
  • “Fikirler, bir zamanlar omuz omuza savaştığın insanlara karşı savaşmak için bahane haline gelmediği sürece doğru ve iyidir.” (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Seni istemeyen birine ilişkin olabilir misin? (Tersyüz)
  • “Bazı yolların sonunun büyük bir ıstıraba çıkması kaçınılmaz; insanların ruhlarını çalan ve kaybettikleri şeyi arayarak sonsuza dek ruhsuz dolanmalarına neden olan birtakım eylemler var,” (Sadece Rüzgar Bilir)
  • “Birbirlerini sevdiler. Ve sevgi… etkileyicidir.” (Sonsuz + Bir)
  • “Herkes birileri için ana karakterdir,” diye yorum yapmış oldu. “Önemsiz bir karakter yoktur.” (Tersyüz)
  • Senin duyduğun rüzgar daima esen rüzgar. Yağan aynı yağmur. Tekrar yeniden, döne döne,tıpkı devasa bir çember benzer biçimde. Rüzgar da dalgalar da dönemin başlangıcından beri var. Kayalar ve yıldızlar da. Ama kayalar konuşamaz, yıldızlar ise bildiklerini bizlere anlatamayacak kadar uzakta. Ama rüzgar ve su yeryüzünün tüm sırrını bilir. Ve eğer dinlersen sana tüm hikayeleri anlatır. Milyonlarca yaşam. Milyonlarca öykü. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Sometimes it’s the smallest part that steals the show. (The Smallest Part)
  • “Gerçek dostları bulmak zor olsa gerek. Gerçek dostlar birbirleriyle ilgilenirler, birbirlerini kollarlar, hatta kimi zaman dostları için ölürler…” (Tersyüz)
  • “In the end, only three things matter,” Abuela said. “Who He is.” She pointed at the sky. “Who you are, and who your friends are.”
    “Why does it matter who your friends are?”
    “Our friends shape the course of our lives. You have to choose them very carefully. But if you know who He is, then He will help you know who you are. And if you know who you are, you will know who your true friends are. One thing leads to another, you see.” (The Smallest Part)
  • He felt like a ghost now, flitting quietly through his life. (The Smallest Part)
  • Suya yaklaşma, sevgilim,
    Uzak dur kıyıdan ve denizden.
    Suyun üstünde yürüyemezsin, sevgilim;
    Göl alır seni benden. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Sand and ash. The ingredients of glass. Such beauty created from nothing. From sand and ash, rebirth. From sand and ash, new life. With every song and with every prayer, with every small rebellion. (From Sand and Ash)
  • Our friends shape the course of our lives. (The Smallest Part)
  • Tarih budur. Bir hikâye. Başka birilerinin hikâyesi. Henüz bir çocukken ders dinlemektense kitap okumayı tercih ettiğimi keşfettim. Edebiyat, tarihin yaşam bulmasını sağlar. Belki de tarihin en uygun tarifi budur; bilhassa de hikâyenin anlatıldığı dönemde yazılan edebiyat. Bu yıl işim ufkunuzu genişletecek hikâyelerle, kısaca rengârenk bir tarihle sizleri tanıştırmak ve kendi yaşantınızla olan bağlantıları görmenizi sağlamak. (Bir Başka Mavi)

  • Hiç bir vapur bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • “Geçmişten kaçmanın bir yararı yok. Onu ne fırlatıp atabiliriz ne de yaşanmamış gibi davranabiliriz.” (Bir Başka Mavi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş