Eğitim

Sen Misin Eksik Parçam? – Zeynep Işıklar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sen Misin Eksik Parçam? – Zeynep Işıklar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sen Misin Eksik Parçam? kimin eseri? Sen Misin Eksik Parçam? kitabının yazarı kimdir? Sen Misin Eksik Parçam? konusu ve anafikri nedir? Sen Misin Eksik Parçam? kitabı ne konu alıyor? Sen Misin Eksik Parçam? PDF indirme linki var mı? Sen Misin Eksik Parçam? kitabının yazarı Zeynep Işıklar kimdir? İşte Sen Misin Eksik Parçam? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Zeynep Işıklar

Yayın Evi: Müptela Yayınevi

İSBN: 9786059021661

Sayfa Sayısı: 456


Sen Misin Eksik Parçam? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

MEVSİM ve BAL KÖPÜĞÜ’nün arkasından; trio, SEN MİSİN EKSİK PARÇAM? ile tamamlanıyor.

Zeynep Işıklar üçüncü kitabıyla hikâyenin başlangıcını konu alıyor.

Skolyoz hastası bir kadının vücudundaki yaraların ruhuna yansıyan kısımlarını iyileştirmesini, kendi bedenini sevmeyi öğrenişini özetleyen bu kitabı da öteki iki kitap şeklinde sevmiş olarak okuyacaksınız.

Zaman…Kimine yara bazısına deva olurken, Cemre’ye yalnızca hiçbir şeyin iyileştiremeyeceğine inanılmış olduğu yaralar bırakmıştı. Tüm canlılığını yitirmiş, hayata dair tüm renklerden sıyrılmıştı.

Tamer…Kapkara gözleriyle aniden Cemre’nin hayatına giren adam… Sert ve soğuk duruşuna karşın tüm yaralarına iyi gelecek bir ateş yakabilir miydi?

?Seneler süresince gözlerimi kapadığımda, tek bir şey canlandı gözkapaklarımın ardında. Belki rüya bir ihtimal anı… Onca yıl, tek bir yüz yaşam buldu zihnimin derinliklerinde.”


Sen Misin Eksik Parçam? Alıntıları – Sözleri

  • Aşk..
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların ‘asla’ dediklerini gerçekleştirebiliyordu..?
  • Aşk.
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların “asla” dediklerini gerçekleştirebiliyordu.
  • “Teşekkür ederim”
    “Ne için?”
    “Bana sanki düzgünmüşüm şeklinde hissettirdiğin için.”
    ….


Sen Misin Eksik Parçam? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Cemre, öz itimatı olmayan ve kendince sorunlu fakat bir o denli da güzel ve çekici bir kız. Kendine güveninin olmamasının sebebi ise, Yakalandığı Skolyoz hastalığı sebebiyle girmek zorunda olduğu ameliyatlardan sonrasında vücudunda kalan izler adeta ruhuna işlemiş ve orada kapanması oldukça zor yaralar açmış. Eski sevgilisiyle de yaşamış olduğu bir durum sebebiyle o yara izlerini gören her insanın Ona acıyacağını, Ondan tiksineceğini ya da kaçacağını düşünüyor. Babasının şirkette emek vermesi için etmiş olduğu ısrarlara dayanamayıp şirkette işe başlayınca kahramanıyla tanışıyor. Tamer’le …. Tamer ise ne istediğini bilen hem de da istediğini istediği anda alan söylediğim dedik bir adam. Sert mizaçlı, yakışıklı ve gözü kara bir adam… Ayrıca daha ilk anda Cemre’ye olan ilgisini belli etmesi, öteki birçok kitap karakteri şeklinde saçma sapan vakalara girmemesi güzeldi. Ve çoook kıskanç Tamer… aslen ben kıskanç erkekleri sevdiğim için bu karakterler hoşuma gidiyor açıkçası…
Ben kitabı beğendim dorusu… Hem de oldukça…. Kesinlikle tavsiye diyorum….. (Persephone)

Ilkin Bal Köpüğü’nü okudum. Tamam. Seks okuyacaksak cinsellik okuruz. Sorun yok. Hiç hastalık vermeden bolca aksiyonlu sahnelerle sona ulaştım. Sonra bu kitaba başladım. 100. sayfadayım. Daha fazla okuyamayacağım. Neden?
Konu güzel olacak gibiydi. Kızın hastalığı, sıkıntıları, buna karşın aşk teması hoştu.
Ama ben onlar tanıştıktan sonrasında aşık olma sürecini kaçırdım galiba. Daha ilk andan adam hanıma höt zöt hayata geçirmeye başlayınca, noluyoruz ya dedim… Nerede bizim insan olarak nezaketimiz? Yeni tanıştığın bir hanıma kibar olursun. Hele hoşlanmışsan daha da özenli olursun. Sonuçta kendini de ona beğendirmek zorundasın, değil mi? Ben seni seçtim ile olmuyor bu iş.
Ama ne okuduk? Daha ‘Selam ben Cemre’ aşamasını geçtik geçmedik, adamda bi sinirli trip atmalar, hötler zötler, evden çıkamazsınlar… Kız çırpınıyo sen kimsin demeye fakat gönlü de yok oldukça itiraza. Anında adapte oldu, ‘Beni evden çıkarmaz’ moduna. Ya bir dakika dostlar… Kim kime iyi mi hötlüyo zötlüyo? Kim kimi evden çıkarmıyo? Bunlar niye yazılıyor? Bunları okurken salyaları akan var mı hakikaten? Neden kibarlığı es geçiyorsunuz. Karşınızdaki insan size kibar olsun istemez misiniz? Medeni olmak değil midir arayışımız? Biz hayvan mıyız ya, nedir bu adam baskısının pompalanması?
Ben var ya… bana bu şekilde davranacak adama daha ilk sözünde bi çakarım… o kitap yazılmaz. (Diyen Gitti)

| Sen Misin Eksik Parçam? ~ Zeynep Işıklar |
°
Hikayemiz Cemre Tamer’in aşkı. Cemre; özgüveni noksan fakat güzel kızımız. Kendini beğenmeme problemi gençlik zamanlarında geçirdiği Skolyoz hastalığı, çekmiş olduğu acının ve verdiği mücadelenin ve sıkıntılı ameliyatı süresince vücudunda kalan izlerden sonrasında oluşuyor. O izler yalnız vücudunda değil eski sevgilisinin asla beklemediği aniden verdiği tepkilerden sonrasında artık ruhunda da oldukça belirgin. Yaşadığı fizyolojik acının yanı sıra daha yıkıcı olan ruhsal çöküntüsü yüzünden kendini tamamen kapatıyor. Bu hastalığın etkilerini yazarımız oldukça güzel aktarmıştı ve bu kısımlar beni oldukça etkiledi.
Ailesi ve dostu Ada haricinde hayatına kimseyi sokmayan Cemre, babasının şirkette emek vermesi ısrarıyla işe başlıyor ve rüya adamımız Tamer’le tanışıyor. Tamer ilk andan beri Cemre’yle ilgilenen ve bu ilgiyi göstermekten asla çekinmeyen bir adam. Biraz sert, birazcık yakışıklı ve fazlasıyla da kıskanç bir karakter.Geçmişi yüzünden ruhunda oluşan yaraları birer birer iyileştirmeye çalışıyor. Bu seyahat kolay olmasa da Tamer’in ilgisi, sevgisi ve minnoş halleri oldukça güzeldi. Tabii kitapta yalnız onlar yok Ada ve Tolga’nın serüvenine misafir olmak da oldukça güzeldi.
Cemre’nin yaşadıklarından sonrasında ürkek oluşu bizlere oldukça güzel yansıtılmıştı ve Tamer’in o vazgeçmeyen halleri, ne istediğini bilen tuttuğunu koparan tavrı oldukça güzeldi ve oldukça sevdiğim bir karakter oldu. Sevgisini çekinmeden hatta cüretkarca gösteren karakterleri oldukça seviyorum. Tabii bir de ruhu yaralı biri karşında olunca sevgisini güzelce gösteren güzel adamları daha oldukça seviyorum. Bu kadar övgümden sonrasında Tamer’i sevdiğimi daha oldukça belirtmeme gerek yok sanırım
Son olarak belirtmeden geçemeyeceğim nokta +18 görüntüler birazcık fakat kitabın tamamını içeren ya da rahatsız edici şekilde değildi. Yine de okuyacak olanların bunu göz önüne alarak okuması tavsiyemdir. (Zeynep Şimşek)


Sen Misin Eksik Parçam? PDF indirme linki var mı?


Zeynep Işıklar – Sen Misin Eksik Parçam? kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Sen Misin Eksik Parçam? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Zeynep Işıklar Kimdir?

Sosyal paylaşım platformu Wattpad’de “@bookstealer” adıyla yazmaktadır.


Zeynep Işıklar Kitapları – Eserleri

  • Bal Köpüğü
  • Mevsim
  • Sen Misin Eksik Parçam?
  • İlk


Zeynep Işıklar Alıntıları – Sözleri

  • Aşk..
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların ‘asla’ dediklerini gerçekleştirebiliyordu..? (Sen Misin Eksik Parçam?)
  • “Sevdiğin hanımı bulduğunda yersiz tereddütlerle boşa süre harcama”…. (Mevsim)
  • İlkler, iyi fena bir iz bırakır. Kimisini anımsamak dahi istemezsin, kimisinden de vazgeçemezsin. (İlk)
  • Hiç tereddüt etmeden kollarını tüm sevgisiyle sana dolayan kişiye anne deniyordu.. (Bal Köpüğü)
  • Cennetin tadını almıştım dudaklarından. Kokusunu soluyup uyumuştum onunla. Karşı koyamamış, yasak meyvenin tadına bakmış ve şimdi de büyüsüne kapılmıştım. Otuz dört yıl süresince hiç kimseye dokunmayan dudaklarım, senelerin susuzluğuyla kapanmıştı dudaklarına. Hayat bulmuştum. Kendime koyduğum en büyük kuralı çiğnememiş, kendimi onun tatlı zehrine bırakmıştım.
    Nasıl da güzeldi… Benzeri olmayan… (İlk)
  • Bilmek, kabullenmek değildi ki devamlı… (Mevsim)
  • Bunların hepsi ve daha fazlası ne süre oldu bilememek… Zamanla olan bir şey değildi aşk. Belki sevgi öyleydi fakat aşk ;ilk görüşte ruhunu, beynini, kalbini sorgusuz vermekti… O’ydu. (Mevsim)
  • Kalbim büyüdü, büyüdü, büyüdü… Açıldı. Onu, onu ve her şeyini içine hapsetti ve kapanmış oldu. Göğsüm sıkıştı. Onun varlığına yetmedi benim ufacık kalbim. (Mevsim)
  • “İsterdim ki menekşeler alayım sana. Anla bana iyi mi koktuğunu… Ama biliyorum sevmezsin sen dalından kopup getireceğim çiçekleri.” (Mevsim)
  • Korkan insan zor yalan söyler, ağzından çıkacaklar gerçeğe daha yakın olurdu. (İlk)
  • Bir şeyler hızla değişiyordu ve artık, onun yakınlığına ciddi anlamda alışmıştım. Bunu o denli sessiz bir şekilde ve zorlamadan sağlamıştı ki…. (İlk)
  • “Kimsesiz birine haiz çıktın sen,” dedim, bir yaş damlarken gözümden. “Sorgusuzca aldın hayatına. O kız, hayatında ilk kere şefkati tattı, güvende olma duygusunu… Tenine işleyen ikinci bir ten olan yalnızlıktan sıyırdın o kızı. Sessizliğin yerini sesinle, nefesinle doldurdun. İlk öpücüğünü çalarken ondan, kalbini senin avuçlarına bıraktı o kız. Adını koyamadığı her duygu, senin dokunuşlarınla canlandı o kızın ruhunda. Şimdi sen, o kıza, asla haiz olmadığı bir aileyi sunuyorsun. Bundan daha kıymetli ne olabilir ki bu dünyada? Evet, ilkim. Seninle olurum. Seninle mutlu olurum.” (İlk)
  • En son ne süre kurduğum hayalin gerçek olabileceğini inandım, hatırlamıyorum. (Mevsim)
  • Aşk.
    Bu üç harfin altında iyi mi bir kudret yatıyordu da ,
    İnsanların “asla” dediklerini gerçekleştirebiliyordu. (Sen Misin Eksik Parçam?)
  • Bir ormanda,ağaçlar içinde bir evin olsa,insanlardan uzak,kendi halinde yaşayan bir göçebe bile olsan her şey senin istediğin şeklinde ilerlemez.. (Bal Köpüğü)
  • Onun gülüşü, duyabileceğim en görkemli müzikti. Kulaklarımın pasını silecek kadar görkemli. (İlk)
  • Aynadaki aksimin gözlerinden okunuyordu mutsuzluğu. Bunu kendime itiraf etmeyi başarabiliyordum. Peki ya bundan sonrasında ne yapacaktım? Kazanmak için savaşmak gerekir derler. Ben neyle savaşacaktım? Ya da ne için? Kaybettikçe yok olmayacak mıydım? (Bal Köpüğü)
  • Aşk, cennetten düşme meyvelerden tatlıydı, yaşam ise pembeye boyalı. (Mevsim)
  • Aşk bir insana neler yapar, sorusunun kanıtıydı gördüklerim. (Mevsim)
  • Sevgini birçok hali vardı ya, işte O’ydu sevgimi herhale büründüren. (Mevsim)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş