Eğitim

Son Yeniçeri – İsyan – Sıtkı Öztürk Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Son Yeniçeri – İsyan – Sıtkı Öztürk Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Son Yeniçeri – İsyan kimin eseri? Son Yeniçeri – İsyan kitabının yazarı kimdir? Son Yeniçeri – İsyan konusu ve anafikri nedir? Son Yeniçeri – İsyan kitabı ne konu alıyor? Son Yeniçeri – İsyan PDF indirme linki var mı? Son Yeniçeri – İsyan kitabının yazarı Sıtkı Öztürk kimdir? İşte Son Yeniçeri – İsyan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sıtkı Öztürk

Yayın Evi: Anatolia Kitap

İSBN: 9786059937566

Sayfa Sayısı: 344


Son Yeniçeri – İsyan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Rumeli ve Balkanlar’da işlenen esrarengiz cinayetler!

Birdenbire ortadan kaybolan kimsesiz çocuklar!

Bir ihanet!

Yangın yerine dönmüş üç yürek!

İstihbarat savaşları!

Ve büyük bir isyan!

***

Bilinmeyen hikâyeler, unutulmuş karakterler ve söylenmemiş sırlar eşliğinde karanlıkta kalmış bir dönem… Bir isyan ve intikam masalı… Zaman vakit korkunun sınırlarında dolaşacak, sırlı ve coşku dolu bir yolculuğa çıkacaksınız, ara sıra gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Gelenek ve gelecek tercihi içinde bocalayacağınız görkemli bir roman ve Osmanlı’nın “Sherlock Holmes”u Mehmet Fuat’ın soluk kesecek macerası…


Son Yeniçeri – İsyan Alıntıları – Sözleri

  • Hep Mecnundan dinledik Leyla’yı. Oysaki Leyla’ya kimse sormadı Mecnun’u. Leyla’nın kalbinden diline varamayan Mecnun’u asla kimse çekip çıkarmadı. Mecnun’a “unut” diyen diller görmedi Leyla’nın yüreğinde yanan ateşi. Mecnun dağlara taşlara, kurtlara kuşlara anlatırken sevdasını, sabretmek düştü Leyla’ya. Bir mecnunu vardı aslına bakarsan bu sevdanın, akıllı olmak kaldı Leyla’ya. Bir başını alıp gideni vardı bu sevdanın, beklemek düştü Leyla’ya. Ah Leyla! Kaç kere düştü de elinden tutmadı Kays’ı… Kays’ına vardığında hesap soramadı da… “Ben Leyla’yım” demek kolay mıydı sağır olmuş kulaklara? “Sen benim Leyla’m olamazsın!” lafzını duymak kolay mıydı?
    Mecnun olmak kolaydı bu hikâyede. İçindeki her şeyi her insana döküp aklından kaçmak… Peki ya, Leyla olmak? Aşkını kalbinde yaşatmak, sustukça aklına yakalanmak…
  • “Cesaretiyle yaşamayanlar, esaretiyle ölürler.”
  • ”Hayatın görülmedik neyi var ise gözlerimden doğan bir ırmağa avuçlarımdaki çatlaklara kadar ulaşıyor. Hissediyorum ki ellerimin ıslaklığı bu yüzdendir. Ve biliyorum ki, her aklıma düştüğünde gözlerimin ıslaklığı da bu yüzden olacak.”


Son Yeniçeri – İsyan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu eserin bu kadar okunma sayısının azca olması beni bir miktar üzdü.
Biraz tarihe ve gizeme ilginiz var ise okuyun derim.
Kitap, birçok karakteri içinde bulunduruyor, ufak bir tüyo vermek gerekirse karakterlerin adlarını not alın ki kim kimdi deyip düşünmeyin ileriki bölümlerde.
Olaylar, II. Mahmut zamanı yeniçeri ocağının kaldırılmasıyla başlıyor ve yaratı devamında gelen cinayetleri konu alıyor. (Berika Okur)

Biraz Tarih Biraz Aşk Biraz Macera: Yakın dönemde KPSS Tarih çalışanlar büyük oranda kendi kendilerine “hele şu imtihan süreci geçsin, zamanı romanlar okuyacağım” demiştir. Ben demiştim en azından.
Bilhassa bu tipler için arayıp da bulamayacaklar cinsten bir yaratı. Sıkmadan ince ince zamanı bir döneme değinen ve bu devrin içinde yaşanmış olan içinde bir kuple aşk barındıran sürükleyici polisiye bir yaratı. Severek okunulacak güzel bir kitap.
Sözün aslı : Ben okurken fazlaca zevk aldım. .Bundan sonrasında yazarın öteki eserlerini de okumak için çaba göstereceğim. Okumak isteyenlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. İyi okumalar. (Fatih Çelik)

Son
YENİÇERİ
-İsyan-
Rumeli ve Balkanlar’da işlenen esrarengiz cinayetler!
Birden bire ortadan kaybolan kimsesiz çocuklar!
Bir ihanet!
Yangın yerine dönmüş üç yürek!
İstihbarat savaşları!
Ve büyük bir isyan!
***
Bilinmeyen hikâyeler, unutulmuş karakterler ve söylenmemiş sırlar eşliğinde karanlıkta kalmış bir dönem… Bir isyan ve intikam masalı… Zaman vakit korkunun sınırlarında dolaşacak, sırlı ve coşku dolu bir yolculuğa çıkacaksınız. Zaman vakit gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Gelenek ve gelecek tercihi içinde bocalayacağınız görkemli bir roman ve Osmanlı’nın “Sherlock Holmes”u Mehmet Fuat’ın soluk kesecek macerası…
“Kutsal Savaş” – “Aşk ve Taht”ın yazarından…
***
-Rumeli ve Balkanlar’da işlenen esrarengiz cinayetlerin altında yatan sır neydi?
-Osmanlı’da cadı ve vampir meselesi… Cadılar ve vampirler gerçek mi?
-Kayıtlara “Vakayı Hayriye” olarak geçen olayların perde arkası… Gerçekte hayır mı oldu yoksa şer mi?
-Osmanlı modernleşmesi bir hayal miydi?
-Derviş Ağa kimdi? Bir kahraman mı yoksa hain mi?
-Birden bire ortadan kaybolan kimsesiz evlatları iyi mi bir akıbet bekliyordu?
-Mehmet Fuat’ın asla bilinmeyen hikâyesi… Bir efsaneleşmiş mi yoksa gerçek mi?
-Yangın yerine dönmüş üç yürek… Mehmet Fuat, Leyla ve Efser… Leyla mı yoksa Efser mi?
-Evliya Çelebi seyahatnamesinde aslen ne demek istedi?
-Mehmet Ali Paşa, Devlet-i Ali’yi teslim alabilecek mi?
-İstihbarat savaşlarının iç yüzü… Hürmüz mü yoksa Kâhin mi? Gerçek olan hangisi?
-Islahatları halen tartışılan II. Mahmud, gavur padişah mı yoksa gerçek bir reformist mi?
-Kayıtları silinmiş son isyan, amacına ulaşabilecek mi?
… (Sıtkı Öztürk)


Son Yeniçeri – İsyan PDF indirme linki var mı?


Sıtkı Öztürk – Son Yeniçeri – İsyan kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Son Yeniçeri – İsyan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sıtkı Öztürk Kimdir?

1975 senesinde Giresun iline bağlı Görele ilçesinde hayata merhaba dedi. Aslen Çanakçılı olan yazar, ilk ve orta tahsilini Giresun’da, lise tahsilini ise Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1991 senesinde girmiş olduğu Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesin Tarih Öğretmenliği Bölümünden 1995 senesinde mezun olduktan sonrasında aynı yıl, ilk vazife yeri olan Nevkent Ürgüp Mustafa Paşa İlköğretim okuluna toplumsal bilgiler öğretmeni olarak atandı. 1996-1997 yılları arsında İzmir ili Menemen ilçesi Topçu Kışlasında askerlik görevini yapmış oldu. Ardından, sırasıyla, Görele Çatakkırı İlköğretim okulu, Görele Lisesi, Tirebolu Anadolu Lisesi ve Eynesil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yönetici ve öğretmen olarak çalıştı. Halen Görele Nihat Gürel Fen Lisesinde müdür yardımcısı olarak vazife yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır…

Yayınlanmış Eserleri:

Kutsal Savaş -Çocuk Haçlılar, Derviş ve Fedai- (Roman) 2015

I. Baskı Şubat-2015(Anatolia Kültür Yayınları-İstanbul)

II. Baskı Mart-2015(Anatolia Kültür Yayınları-İstanbul)

Aşk ve Taht-Bir Geline İki Güvey Olmaz- (Roman) Aralık 2015


Sıtkı Öztürk Kitapları – Eserleri

  • Gazihan Osman
  • Memlük
  • Son Yeniçeri – İsyan
  • Kutsal Savaş
  • Aşk Ve Taht
  • Attila
  • Bilge Kağan & Kül-Tigin
  • Oğuz Kağan & Mete Han


Sıtkı Öztürk Alıntıları – Sözleri

  • Ehaztü naran biyeydi ve zatüha fi kebedi.
    Men eşkeytü ya seyidi, ahraktü kalbi beyedi.
    ” Ateşi aldım ve onu kendi elimle göğsüme koydum.
    Kime yakınma edeyim efendim, kendi elimle yaktım kalbimi. ”
    La Edri (Memlük)
  • “Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi,
    Müşkül budur ki ölmeden evvel ölür şahıs. ” (Aşk Ve Taht)
  • Kitap insanı iğrenç insanlarla düşüp kalkmaktan, aptal ve anlayışsız insanlarla ilişki kurmaktan kurtarmış olur. (Memlük)
  • Güden çoban sürüyü döndürünce ters yöne, geçmez mi sürüdeki topal koyun en öne? (Kutsal Savaş)
  • “Acı insanı daha kuvvetli, korku daha yürekli ve hayal kırıklığı ise daha bilge yapmalı. Övünmek ders almayanlar içindi.” (Gazihan Osman)
  • Gözlerinde biriken damlaları sildi. Şimdi ağlama zamanı değildi lakin. (Aşk Ve Taht)
  • Zaten aşk sabretmenin, beklemenin, söylenemeyen sözlerin adı değil miydi? (Memlük)
  • “Unutma Osmancık! “ dedi Aksungur.
    “Başarı, düşmemekte degil; her düştüğünde kalkabilmekte.” (Gazihan Osman)
  • “Yapabileceğin en büyük hata, bir hata yapacağından devamlı korkmaktır; unutma!” (Gazihan Osman)
  • Sofokles kılıcını kınından sıyırıp havaya kaldırdı ve sandukanın çevresinde bir fatih edasıyla dolaşmaya başladı. Şöyleki diyordu:
    “Kalk ey sarıklı Kara Osman! Kalk ve bak! Bak, tüm tarih iyi mi da devriliyor. Kalk da torunlarının hâlini gör! Kurduğun devleti yıktık! Seni sonsuza dek gömmeye geldim.”
    Bu sözlerin peşinden kendince son vuruşunu şu şekilde yapar:
    Bir ayağını sandukaya dayar, günlerdir beklediği fotoğrafçısına dönerek “Çek bakalım bir Bursa hatırası!” der.. (Gazihan Osman)
  • “Cesaretiyle yaşamayanlar, esaretiyle ölürler.” (Son Yeniçeri – İsyan)
  • “Savaşı krallar başlarsa da ihmal etmeyin ki askerler bitirir.Bir çivi bir malı, bir nal bir atı, at bir askeri, bir asker de bir orduyu kurtarmış olur” (Memlük)
  • “Bu Hasan!” dedi, Aksungur. “Atlara fısıldayan insanın oğlu… Tıpkı babası benzer biçimde… O da atlarla konuşuyor.” (Gazihan Osman)
  • Aşka dokunur benzer biçimde dokundum kitabın tüm sahifelerine, okşadım ve kokladım tüm kitapları bir ihtimal nazenin parmakları değmiştir diye’ (Kutsal Savaş)
  • Sarı saçlı, Mavi gözlü adam Bursa’ya varmazdan ilkin otomobilini bir an için durdurdu. Şoförün, yaverin ve kendisine eşlik edenlerin şaşkın bakışları içinde birkaç adım ilerleyip durdu. Uludağ’dan esen serin havayı içine çekti ve gülümsedi. Sonra bakışlarını ovaya çevirdi ve bir süre sükunet içinde izledi.
    “Özgürlük!” dedi. “Türk’ün karakteri… Tıpkı Uludağ’ın zirvelerinde uçan bir aksungur, Bozkırın efendisi bir Bozkurt ve rüzgârla yarışan hür bir kısrak benzer biçimde… (Gazihan Osman)
  • Çalışmak ibadettir. İşyerini, emek harcama alanını yakarma yeri benzer biçimde koru, temiz ve kıymetli tut. Şundan dolayı işyerin “Hak” kapısıdır… (Kutsal Savaş)
  • Memlük: Kölelikten Sultanlığa
    “Çok kalabalıklar!” dedi Kalavun. Endişeliydi.
    “Sayının bazen hiçbir önemi yoktur!” dedi Baybars. “ Çokluğu ifade eden sıfır değil bir’dir. Bir’i sıfırların önünden çektin mi kalan sadece “hiç” tir.” (Memlük)
  • Tarih bitmiş olan değil başlamış olandır (Aşk Ve Taht)
  • Ya ilim öğren, ya cihat et! (Memlük)
  • “Unutma Osmancık!” dedi, Aksungur. “Başarı, düşmemekte değil; her düştüğünde yine ayağa kalabilmekte!” (Gazihan Osman)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş