Eğitim

Tapınak – Kate Mosse Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tapınak – Kate Mosse Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tapınak kimin eseri? Tapınak kitabının yazarı kimdir? Tapınak konusu ve anafikri nedir? Tapınak kitabı ne konu alıyor? Tapınak PDF indirme linki var mı? Tapınak kitabının yazarı Kate Mosse kimdir? İşte Tapınak kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kate Mosse

Çevirmen: Füsun Doruker

Orijinal Adı: Sepulchre

Yayın Evi: Altın kitaplar

İSBN: 9789752112285

Sayfa Sayısı: 672


Tapınak Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yıl 1891. On yedi yaşındaki Léonie Vernier ile adam kardeşi, Paris’i terk edip yengelerinin Carcassone’daki Domaine de la Cade adındaki tenha şatosuna yerleşirler. Bir gün Léonie tesadüfen geçmişin izlerini taşıyan sırlarla dolu bir mabet harabesi bulur…

Yıl 2007. Bir yaşam öyküsü araştırması meydana getiren Meredith Martin, Domaine de la Cade’a gelir. Meredith bununla birlikte kendisini karmaşık geçmişine götürecek ipucunu ararken, ağlatısal bir aşkın, kaybolmuş bir kızın, tarot kartlarının ve yüz yıl ilkin bir yıkım gecesi meydana gelen acayip olayların büyüsüne kapılır…

(Tanıtım Bülteninden)


Tapınak Alıntıları – Sözleri

  • Benliğim ve hem geçmiş , hem gelecek benliklerim aynı anda var oldular.
  • Burada, bu mekânda süre sonsuzluğa doğru yöneliyor.
  • Gazetecilerin tembelliği Constant’ın işine geliyordu. Onlara iyi ambalajlanmış bir öykü sunarsanız, birazcık değiştirip okurlarına aktarırlar. Aldıkları bilgiyi kanıtlamak ya da bilginin doğruluğundan güvenilir olmaya çabalamak şeklinde bir girişimleri olmaz.
  • “Müzik, görünmeyen dünyanın seslerle görünür hale getirilmesidir.”
  • Bir başkasının ruhu, karşısındakinin dikkatle adım atması ihtiyaç duyulan karanlık bir ormandır.


Tapınak İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tarihi kurgu, roman kategorisinden olan bu yaratı akıcı yazı stili ile öne çıkıyor. Ayrıca yazarın iyi araştırıp, sağlam zemine basarak gerçek vakaları hikayesine işlemeyi başarmış.
1891 senesinde Fransa’ nın güneyinde olan Rennes- le- Bains nahiyesine yakın Domaine de la Cade isminde hususi mülke ağabeyi Anatole ile konuk olarak gelen Leonie’ nin yaşamış olduğu ağlatısal vakalar, 2007 yılındaki Amerikalı yazar Meredith’ in ailesinin kökenlerini aydınlatmak için aynı yere gelmesini etkileyip, tabiat üstü vakaları yaşamasını sağlıyor.
İki süre dilimlerinin ana oyuncuları olan genç bayanlar zamanda ileri ve geri giden bölümlerde paralel olarak hikayeyi ilerletiyorlar. Birbirinin yaşadıkları vakalar bağlantılı olarak, kuvvetli olan 6.hislerini zorlayıp bazı tesadüflerin pek o şekilde olmadıklarını anlıyorlar.
Fena güçlerin süre içinde belli aralıklar ile ailelerinin fertlerine darbe vurarak, olayların bu şekilde gelişmesinin sebepleri bulunduğunu gösteriyor. Ana aktörlerin hanımefendi olması benim hoşuma gitti. Kuvvetsiz şeklinde görünen fakat gittikçe gerçek gücünün farkına varıp adam figürlerini ikinci plana atmayı başarıyorlar. Hikâye yalnız alışılmış fena/ iyi klişesini içermiyor. Kadın figürlerin karşısında duran kuvvetli (ve fena) adam tam bir prototip olan, içindeki zehiri dışa vurarak sonuna kadar hırsını doyurmak sureti ile hareket edenlerdir.
Bu tür düşlem romanlara ilgi gösterenlere tavsiye edebileceğim kitaptır. Kurgusu iyi , hikâyesi akıcı ve üslubu yumuşak olması hanımefendi okurlara hitap edecek şekildedir. Doğa üstü güçler ile uğraşmaları sizlere uykusuz geceler ve/yada kâbus yaşatacak derecede kurgulanmamıştır. Ben uyku öncesinde rahatça okuyabildim. Ama hayal dünyanıza dayanarak bu tür hikayelerden acele etkilenenlerden seniz gece okumanızı önermem. Yine de bir Stephen King başyapıtı olan ”İt” romanının etkisine ulaşamaz, o tür hikâye arayana da fazlasıyla hafifçe gelecektir.
Korkutmadan heyecanlı süre geçirmek için idealdir. En azından ben o şekilde düşünüyorum :))
Daha fazlası için tıklayın: http://gamzenindunyasi74.blogspot.com/2016/03/kitapgunlugum-subat-ay-okudugum-kitaplar.html (Gamze)

bu kitabı ve yazarı okuyanı pek görmedım sadece bence populer roman yazarlarından daha donanımlı . Kitabın iki zamanda geçmesi olayların geçmişte iyi mi gunumuzde iyi mi gercekleştiği merak uyandırıyor bazı tarıhsel vakalara degınmesı ve gizemlerin çözülmesi kitabın konusunu güzelleştiriyor. Okuduktan sonrasında inceledim ve kitabın filminin de yapıldıgını gordum ben okurken keyıf aldım tavsıye ederim (@bitkiciokur)


Tapınak PDF indirme linki var mı?


Kate Mosse – Tapınak kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Tapınak PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kate Mosse Kimdir?

İki roman ve iki edebiyat dışı esere haiz olan yazar bununla birlikte BBC 4 kanalında gösterilen Readers and Writers Roadshow adlı programın öncülerinden biridir. Ayrıca BBC 4 kanalında Saturday Review adlı programın misafir sunucusudur. Orange Roman Ödülü’nün fahri kurucularından olan Mosse, ek olarak Sanat ve İş Yaşamı Vakfı, Sanat ve Çocuklar, Güneydoğu İngiltere Sanat Derneği ve Royal Society of Arts Kurumu’nun üyesidir. Sanata yapmış olduğu katkılardan dolayı 2000 senesinde Avrupalı Başarılı Kadın Ödülü’nü kazanmıştır.

Ailesi ile beraber Batı Sussex ve Carcassone’da yaşamaktadır.


Kate Mosse Kitapları – Eserleri

  • Labirent
  • Tapınak


Kate Mosse Alıntıları – Sözleri

  • Tên përdu jhamâi së rëcôbro…( kaybedilen süre asla tekrardan kazanılamaz ) Ortaçağ Occitane deyişi. (Labirent)
  • “İnsanlar pek değişmez, Jeanne. Yüzeyde değişik görünürüz. Evrim geçirir, yeni kurallar, yeni yaşam standartları koyarız. Her dönem, çağdaş değerleri bulunduğunu öne sürer, eskileri gözden çıkarır, kendi bilmişliği ve hikmetiyle gurur duyar. Bizden ilkin gelmiş gelmiş olanlarla pek azca ortak noktaya haiz gibiyizdir. “ (Labirent)
  • “Müzik, görünmeyen dünyanın seslerle görünür hale getirilmesidir.” (Tapınak)
  • Burada, bu mekânda süre sonsuzluğa doğru yöneliyor. (Tapınak)
  • Parlak kırmızı alkol küplerin üstüne damlarken, buz çatırdayıp tıngırdadı. Bir süre, daha ilkin onlarca defa yaptıkları şeklinde, dostluktan doğan bir sessizlik içinde oturdular. Zaman süre, gezgin treni surlardaki tertipli seferlerinden birini tamamladıkça, çeşitli dillerdeki rehber kitaplarındaki yorumlar Cite’den aşağı süzülüp gelirdi. (Labirent)
  • Hiddet, hiçbir şeye yaramaz. İnancın olmalı. Hayatlarımızın ya da bilginin ötesindeki daha büyük bir anlama inanmak, bir inanç sıçrayışı gerektirir. Bu önemsiz hayatlarımızdan anlam çıkarmak için büyük dinlerin hepsinin kendi hikayeleri vardır… (Labirent)
  • Bu hayatta geride bıraktığımız, kim olduğumuzun ve ne yaptığımızın anısıdır. Sadece bir mühür, o denli. Oldukca şey öğrendim. Bilgeleştim. Ama bir fark yarattım mı? Bilmem. Pas a pas, se va luengh.(*) *Adım adım, yavaş yavaş. (Labirent)
  • Tarih yaşanmış bir romandır; roman ise ihtimaller içinde bir tarih. (Labirent)
  • Kaybedilen süre asla tekrardan kazanılamaz. (Labirent)
  • Kaybedilen süre asla tekrardan kazanılamaz.
    Ortaçağ Oksitan deyişi (Labirent)
  • Bon Homes, içten inancı dıştan gösteriye yeğ tutardı. Onların kutsanmış binalara, batıl törenlere, bayağı insanı Tanrı’dan uzak tutmak için tasarlanmış aşağılatıcı baş eğmelere ihtiyacı yoktu. İmgelere tapınmazlar, idoller ya da işkence aletleri karşısında yere kapanmazlardı. Bon Chretiens için Tanrı’nın gücü kelimede yatardı. Onların yalnız kitaplar ve dualara, yüksek sesle söylenen ve okunan kelimelere gereksinimleri vardı. Kurtulmanın yardımıyla ya da mukaddes emanetlere yada yalnız rahiplerin anladığı bir dilde edilen Sebt Günü dualarıyla bir ilgisi yoktu. (Labirent)
  • Kutsal kitap, Kur’an, Tevrat. Gözleri muzip muzip parlayarak durakladı. “Şimdi, Bons Homes, insanların yaptığı kötülükten bir anlam çıkarmaya çakışmıyor. İnançları onlara bunun Tanrı’nın dünyası , kusursuz bir yaratı değil, onun yerine kusurlu ve yoz bir diyar olduğunu söylüyor. İyilik be sevginin, güçlüklere galebe çalmasını beklemiyorlar.” (Labirent)
  • Adınimları Alice’i ana meydana, Place Marcou’ua görürdü. Ufak meydan restoranlar ve kırpılmış çınar ağaçlarıyla doluydu. Masalar ve iskemleler üstünde birbirine dolanmış koruyu eller şeklinde yayılmış damlaları, parlak renkli tentelerle rekabet halindeydi. Tek tek kafelerin adları üstlerine yazılmıştı… (Labirent)
  • Bir başkasının ruhu, karşısındakinin dikkatle adım atması ihtiyaç duyulan karanlık bir ormandır. (Tapınak)
  • Onların gözünde Kutsal Baba’nın inayetinde hepimiz eşitti… Yahudi ve Sarazen, adam ve hanım, tarlaların hayvanları ve havanın kuşları. Cehennem olmayacaktı, nihai yargı günü olmayacaktı, zira Tanrı’nın inayetiyle hepimiz kurtulacak, sadece çoğunun kaderinde Tanrı’nın krallığına tekrardan kabul edilmeden yaşamı birçok kereler yaşamak olacaktı. (Labirent)
  • Doğudan doğan güneşe doğru giderken, Alaïs, kendini dünya ile uyum halinde hissetti. Saçı yüzünden arkaya doğru uçuyor, rüzgâr da yanaklarını tekrardan renklendiriyordu. Tatou düzlükte dörtnala giderken, acaba ruh da, cennete olan dört günlük yolculuğunda vücudu terk ettiğinde bu şekilde mi, hisseder diye merak etti. Tanrı’nın lütfunu böylesine duymak, bu üstünlük, yalnız ruh kalana kadar tüm adi yaradılışın fizyolojik olan herşeyi soyması mı? (Labirent)
  • Benliğim ve hem geçmiş , hem gelecek benliklerim aynı anda var oldular. (Tapınak)
  • Gazetecilerin tembelliği Constant’ın işine geliyordu. Onlara iyi ambalajlanmış bir öykü sunarsanız, birazcık değiştirip okurlarına aktarırlar. Aldıkları bilgiyi kanıtlamak ya da bilginin doğruluğundan güvenilir olmaya çabalamak şeklinde bir girişimleri olmaz. (Tapınak)
  • Zamanın başlangıcında
    Mısır topraklarında
    Sırların edendisi
    Kelimeler ve yazı verdi (Labirent)
  • Bu hayatta geride bıraktığımız, kim olduğumuzun ve ne yaptığımızın anısıdır. Sadece bir mühür, o denli. (Labirent)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş