Eğitim

Tatlı Şeytan – Wendy Higgins Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tatlı Şeytan – Wendy Higgins Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tatlı Şeytan kimin eseri? Tatlı Şeytan kitabının yazarı kimdir? Tatlı Şeytan konusu ve anafikri nedir? Tatlı Şeytan kitabı ne konu alıyor? Tatlı Şeytan PDF indirme linki var mı? Tatlı Şeytan kitabının yazarı Wendy Higgins kimdir? İşte Tatlı Şeytan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Wendy Higgins

Çevirmen: Demet Orhan

Orijinal Adı: Sweet Evil

Yayın Evi: GO! Kitap

İSBN: 9789759997786

Sayfa Sayısı: 536


Tatlı Şeytan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Zevk, Günahın Tuzağıdır… On altı yaşındaki, lise talebesi Anna Whitt yaşıtlarından birazcık değişik bir genç kızdır. Anna, renkler vasıtasıyla insanların duygularını görür, hatta isterse hisseder. Kilometrelerce ötedeki sesleri duyar, kokuları alır. Anna, değişik bulunduğunu bilir fakat “ne” olduğuna dair en küçük bir fikri yoktur. Ta ki gizemli yakışıklı Kaidan Rowe ile tanışana dek. Kaidan, onun da kendisi şeklinde, iblis soyundan gelen bir Nefil bulunduğunu açıklayınca Anna’nın önünde karanlık bir dünyanın kapıları aralanır. Kaidan’ın büyüsüne kapılıp bu dünyaya adımını attığında artık hiçbir şey eskisi şeklinde olmayacaktır. Hayatı süresince “iyi bir kız” olan Anna, ya öteki Nefiller şeklinde iblislere boyun eğip kötülüğe hizmet edecek ya da kaderini baştan yazacaktır…

(Tanıtım Bülteninden)


Tatlı Şeytan Alıntıları – Sözleri

  • Herkesin baba sevgisine ihtiyacı vardı.
  • Hiç kimse başarısız olmak için yaratılmamıştır.
  • Hatalarımızdan dönmemiz, oldukca kıymetli bir imtihanı verdiğimizi gösterir.
  • İnsanlık, tarih süresince asla görülmediği kadar yozlaşıp çürüyor.
  • Kahvemi yudumladım. Biraz acıydı fakat ben acıya alışmıştım.
  • İnsanların birbirlerini sevmeleri ve birbirlerine yardım etmeleri gerekir, yargılamaları değil.
  • Öfkenin hiçbir şeye faydası yoktur
    Hiddet, bir tek zihnini bulandırır.
  • Hiçbir vakit sizin olmamış bir şeyi kaybedemezsiniz, derlerdi. Ancak ben kaybetmiştim işte. Hayal kırıklığı canımı acıtıyordu.


Tatlı Şeytan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tatlı Şeytan: Fantastik kitap sevenler için muhteşem. Bir solukta okudum. Okurken ana karakter anna ile tüm duyguları hissediyorum resmen. Kendimi bi ara öyleki kaptırmışım ki deli deli kahkaha atarken buldum korku, üzntü, acı, coşku.. öteki 3 kitabınıda aldım devam ediyorum. (lina hnz)

Anna Whitt, insanların çevresinde duygularına bakılırsa değişen renkleri göremese aslen basit bir kızdır. Bir konserde görmüş olduğu Kaiden Rowe ile tanışınca, kendi hakkında aklına hayaline gelmeyecek şeyler öğrenecek ve sırılsıklam aşık olacaktır. İblislerle ve meleklerle dolu bu fantastik dünyanın tehlikeli maceraları utangaç ve erdemlik abidesi kızımız ile okunmaya kıymet bir öykü.
Kitabı genel olarak sevdim. Dili kolay ve sıkmadan, uzatmadan mevzuyu veren cinsten. Ana karakterler ve yan karakterler oldukca iyi düşünülerek oluşturulmuş. Anya’nın anası Patti’yi ve arkadaşı Jay’i bilhassa oldukca sevdim.
Tek sevmediğim yanı fantastik dozun birazcık abartılmış olduğuydu. Zaman vakit bu kadar da uçulmaz fakat söylediğim bölgeler oldu 🙂 Edebi beklenti olmadan, değişik evrenler seven fantastik okurlara tavsiye ederim. (Merwee)

Merhabalarrrr. Yine minnoş bir seriyle karşınızdayım. Tatlı Şeytan serisini seneler ilkin okumuştum ve seriyi elden çıkarmıştım. Geçenlerde seriyi yine okumak istedim ve basımı tükenmiş olduğundan ikinci el olarak satın aldım.. Maalesef serinin çıkmış olduğu yayınevi uzun süredir ortalıkta yoktu sektörden çekilmişlerdi. Ancak kısa vakit ilkin aldığım habere bakılırsa yayınevi yine faaliyete geçmiş. Yani seriyi ikinci el olarak almak istemezseniz yine basılmasını bekleyebilirsiniz.
Özetlemek gerekirse serinin mevzusundan bahsedecek olursam; kızımız Anna renkler kanalıyla insanların duygularını görebilmektedir. Fazlaca uzaktaki sesleri duyar, kokuları alır sadece tüm bu tarz şeyleri niçin yapabildiğini bilmez. İnsan olmadığını biliyordur fakat ne işe yaradığını bilmiyordur. Derken günün birinde yakışıklımız Kaiden gelir. Kaiden ona kendisi şeklinde iblis soyundan gelen bir Nefil bulunduğunu söyler. Her vakit iyinin ve iyiliğin yanında olmaya çalışan Anna, yavaş yavaş Kaiden’ın karanlığına kapılmaya adım atar..
Eh en başta bakınca klasik fena oğlan iyi kız kitabı şeklinde görünen konusu olmasına karşın, seriyi okumaya devam ettikçe yazarın fantastik kurguyuda boş geçirmediğini görüyoruz. Melekler, şeytanlar ve nefiller.. Bilhassa şeytanların belli bir kötülüğü temsil etmeleri (alkol uyuşturucu bağımlılığı, kösnü, hiddet vs.) ve evlatlarının da bu özelliklerden birine yönelik irade zayıflıkları olması, bunu kullanarak şeytanlara yardım etmeleri vs. benim gözümde oldukça orijinal bir mevzudu. Bunun yanında bir halde kızla oğlanın aşık olması, ayrılmaları, barışmaları şeklinde klişe şeylerede fazlasıyla yer verilmişti. Yine de seriyi okurken oldukça keyif aldım. Çıtır çerezlik fantastik aşk türünde olan kitapları seviyorsanız bu seriye göz atabilirsiniz.
Ayrıca seri 3 ana ve 1 ara kitabından oluşuyor diyebilirim. 4.kitapta adam karakterin bakış açısından öteki üç kitapta geçen en can alıcı sahnelerin yazılmış olduğu bölümler karışık olarak içeriyor. Yani isterseniz bu kitabı almayabilirsiniz.
Seriye puanım 8/10
Sevgiyle kalınca..
Seri Sıralaması
1 Tatlı Şeytan
2 Tatlı Tehlike
3 Tatlı Hesaplaşma
4 Tatlı Cazibe (Yan kitap) (İlknur Çetinsağ)


Tatlı Şeytan PDF indirme linki var mı?


Wendy Higgins – Tatlı Şeytan kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Tatlı Şeytan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Wendy Higgins Kimdir?

Wendy Higgins (15 Mayıs 1977 doğumlu), Amerikalı bir USA Today ve NY Times’in en oldukca satan genç yetişkinler için duygusal düşlem ve paranormal roman yazarıdır. Wendy, geleneksel ve bağımsız olarak yayınlanmış olan, karma yayıncılığın bir sesi.

Wendy, George Mason Üniversitesi’nden Yaratıcı Yazarlık’ta lisans, Radford Üniversitesi’nden Müfredat ve Öğretim’de yüksek lisans derecesi aldı.Şu anda tam zamanlı yazar olan Wendy baytar kocası, kızı, oğlu ve doggie Rue ile Virginia’nın Eastern Shore’da yaşayan eski bir lise İngilizce öğretmendir.


Wendy Higgins Kitapları – Eserleri

  • Tatlı Şeytan
  • Tatlı Tehlike
  • Tatlı Hesaplaşma
  • Tatlı Cazibe


Wendy Higgins Alıntıları – Sözleri

  • İnsanlık, tarih süresince asla görülmediği kadar yozlaşıp çürüyor. (Tatlı Şeytan)
  • Hatalarımızdan dönmemiz, oldukca kıymetli bir imtihanı verdiğimizi gösterir. (Tatlı Şeytan)
  • Ayrıca beraber geçirdiğimiz her saniye, hiçbir vakit elde edemeyeceğimizi sandığım bir nimetti. (Tatlı Hesaplaşma)
  • “Sevgi, en sağlam güçtür. Birleştirici özdür. Varlığı anlamlı kılan unsurdur. Senin kalbini dupduru meydana getiren da o.” (Tatlı Hesaplaşma)
  • Umut tüylü bir şeydir
    Ruha tüner,
    Ve sözleri olmayan melodiyi şakır;
    Ve asla fakat asla susmaz…
    – Emily Dickinson (Tatlı Tehlike)
  • Hayat bir çok vakit zalim ve çirkindi. Sonra birden, o çılgınlığın tam ortasında kucağınıza oldukca kıymetli bir armağan düşüveriyordu.
    Zira yaşam bununla birlikte oldukca tatlı da olabiliyordu. (Tatlı Hesaplaşma)
  • Tam bir hayvana dönüşmüştüm.
    Seks yok, artı Anna yok, artı Anna Kope ile beraber, eşittir gözü dönmüş manyak. (Tatlı Cazibe)
  • Hayaller… Benim için tehlikeli sulardı. Bu ana ve beni bu ana getiren tüm anılara haiz olduğum için oldukca talihli olduğumun farkındaydım. Gelecek için dileklere haiz olmaksa… kadere nanik yapmak gibiydi. Yalnızca bu saniyenin garantisi vardı. Fakat Anna için hayaller yakıttı, ümit kaynağıydı. O yüzden eğlenmesine izin verecektim. (Tatlı Cazibe)
  • Umut tüylü bir şeydir Ruha tüner,ve sözleri olmayan melodiyi şakır,ve asla fakat asla susmaz… (Tatlı Tehlike)
  • Hayat bir çok vakit zalim ve çirkindi. Sonra birden, o çıl­gınlığın tam ortasında kucağınıza oldukca kıymetli bir armağan düşüveriyordu.
    Zira yaşam bununla birlikte oldukca tatlı da olabiliyordu. (Tatlı Hesaplaşma)
  • Hiçbir vakit haiz olmadığım bir şeye var gücümle tutunmanın verdiği histen nefret ediyordum. (Tatlı Tehlike)
  • İnsanların birbirlerini sevmeleri ve birbirlerine yardım etmeleri gerekir, yargılamaları değil. (Tatlı Şeytan)
  • Aşk mecburi olması imkansız,aşk dil dökmeyle tavlanamaz… (Tatlı Cazibe)
  • Artık aşkı uyuşturucuya benzetenleri daha iyi anlıyordum. Vücudum aydınlanmıştı. Genişletilmiş duygularımı kullanmıyordum fakat hepsi ayaktaydı, damarlarımda akan kan sanki bana havada yüzüyormuşum hissi veriyordu. Aşık olup sevmenin tehlikesini görebiliyordum bu sebeple benim dünyamda, o odanın haricinde hiçbir şey var olamazdı. Başka hiçbir şey mühim değildi. (Tatlı Tehlike)
  • Evet. Evet, jeton düştü. Hem de tam beynimin ortasına (Tatlı Cazibe)
  • Teoriler gerçek hayatta kağıt üstündeki kadar iyi işlemez. (Tatlı Cazibe)
  • İnsanlar hep daha fazlasına gerekseme duyar, hiçbir şeyle yetinmezler. Daha oldukca coşku daha oldukca ilgi isterler. Bencil yaratıklardır. Asla doymazlar… (Tatlı Cazibe)
  • Sonra tüm düşüncelerimden sıyrılıp kendimi akışa bıraktım.
    Derken açıklayamadığım bir şey oldu. Tek bildiğim, iyi bir his olduğu ve içimde tutamayacağımdı. Tutmak istemiyordum.
    Kendimi bırakıp hissettim. Fazlaca güzeldi. (Tatlı Cazibe)
  • Artık aşkın unutulamadığını, durdurulamadığını ya da başkasına aktarılamadığını anlamıştım, gövde ve zihin ne oyun oynarsa oynasın. (Tatlı Tehlike)
  • Aşkta bir şansı olmasını istiyordu işte. Hepimiz istiyorduk. Aşk, hayatta olmanın özüydü. Fakat hiçbirimiz bir birlikteliğin o evrelerinden geçip atlatma ve birisiyle o rahat alanda kendimizi bulma fırsatına haiz olmayacaktık. Hiçbir vakit hakkaten kıymetini bilip bilmeyeceğimizi öğrenemeyecektik. (Tatlı Tehlike)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş