Teknoloji

Telefonun Dinlendiğini Nasıl Anlarım! Telefondan Gelen Sesler 2022

Mevzu Başlıkları

  • Telefonla Konuşurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • Akıllı Telefonunuzun Dinlendiğini Nasıl Anlarsınız?
  • Telefonla Konuşurken Ses Gelmiyor ve Gitmiyor Sorun Çözümleri
  • Telefonunuzda Manipülasyon Varsa, Nereye Manipülasyon Yapılmışsa Görebilirsiniz
  • Telefonum, Iletilerim Yönlendiriliyor ya da Dinleniyor mu?
    • *#21# (yıldız, kare, 21, kare)
    • *#62# (yıldız, kare, 62, kare)
    • ##002# (kare, kare, 002, kare)
  • Telefon IMEI Bilme Kodu
  • Telefon Aramalarınızın Dinlendiğini Kavramanın Diğeri Yolları
  • Telefonla Konuşurken Kendi Sesimizi (Yankı) Neden Dinleriz?
  • Telefondan Gelen Garip, Enteresan ve Tuhaf Sesler Neden Kazanç?
    • Cızırtı – Tıkırtı Sesi
    • Garip – Ilginç Sesler
    • Hışırtı ve Su Sesi
    • Bip – Tonlama ve Enteresan Sesler Nedeni
  • Telefonla Konuşurken Ses Neden Eksilir?

Telefonunuzun dinlendiğinden şüpheleniyorsanız yada telefondan acayip enteresan sesler geliyorsa hizmet aldığınız cerrahtan kesinlikle detaylı bir satmaca istemeniz gerekir.
Bu iletiler faturada kesinlikle görünür.

Telefonu oldukça fazla kullanmıyorsanız, oldukça fazla uygulama yüklü değilse, telefon bataryanız hemen hemen yeniyse ya da internetiniz devamlı açık değilse ve buna rağmen şarjınız çabuk tükeniyorsa olasılık da telefonun dinlenme ihtimalidir.

Telefonla konuştuğunuz sırada acaip sesler ya da ekolar duyduğunuzda da dinlenme olasılığını düşünmeniz gerekir. Bu şekilde bir olasılıktan şüpheleniyorsanız telefonunuzu kapatmalı, bataryasını çıkarmalı ve bir süre beklemeniz gerekir.

Telefonla Konuşurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Telefonla konuşurken gelen seslere ehemmiyet vermeniz gerekir.
Eğer sizi bir güvenlik müesseseyi takip ediyorsa yada kişisel bilgiler güvenliğini hiçe sayan reklam emelli uygulamalar sizi takip ediyor ve dinlemeye almışsa bunu kavrayamazsınız.

Piliniz seri bitiyorsa, telefonunuz derhal ısınıyorsa ya da ansızın makine kapanıp yeniden açılıyorsa dinlenme ihtimalinin haricinde telefonun bakıma gereksiniminin olduğu da anlaşılabilir. Bu sebeple saydığımız her bulguda “acaba dinleniyor muyum” diye kaygılanmanıza gerek kalmamıştır.

telefonun dinlendigini nasil anlarim telefondan gelen sesler 2022 6219e4a265834

Bir şehir efsanesine nazaran telefonla konuşurken bazı anahtar sözcüklerin otomatik dinlemeye takıldığını açıklar.
konuşmalar

  • Yasa dışı tecim faliyetleri
  • Özetlemek gerekirse legal olmayan her mevzu oto egemenlik sistemini etkin etmiş olduğu belirtilir.
  • Telefonla konuşurken problem yaşamamak için alabileceğiniz tedbirler vardır. Mesela makineye mobil antivirüs uygulaması indirebilirsiniz. Bilhassa Android telefonlarda kumpaslı olarak aygıt virüs hakimiyetinden geçirilmelidir. İndirdiğiniz uygulamalar yöntemiyle cihazınıza riskli yazılımlar yüklenebilir.

    Ajan yazılımlar; telefonunuzdaki tüm detayları ve parolaları bilebilir, telefonun kamerasını kullanarak etrafınızı, sizi, bulunduğunuz yerin 3 ebatlı resimlerini sürükleyebilir.
    Telefonunuzun dinlenme olasılığı var ise sabah kalktığınızda telefonu yapınak ayarlarına döndürün, böylece gizmen bir yazılım var ise onu manilersiniz. 

    Örnek olarak; 30 dakika evvel telefon civarlarında bir ürün hakkında söyleşi etmişseniz ve 30 DK sonrasında o ürüne eş SMS yada uygulamadan reklam emelli bildirim gelmiş olabilir. Bu gidişatta bazı yetkiler için müsaade etmiş olduğunuz bilhassa Facebook ve WhatsApp benzer biçimde eşi uygulamaları gözden geçirmenizde yarar vardır.

    telefonun dinlendigini nasil anlarim telefondan gelen sesler 2022 6219e4a496dc0

    Telefonun dinlenip dinlenmediğini kavramak için kullanabileceğiniz bir diğeri usul de aygıtın sıcaklığına bakmaktır.
    Eğer telefon hala sıcaksa dinlenme olasılığı oldukça yüksektir. Bundan güvenilir olmak için bu testi birkaç kere yeniden edin. Her sınamada aynı şekilde netice alırsanız önlem almanızda yarar vardır.

    Bir diğeri usul de telefonu kapatıp açmaktır. Eğer telefonunuz devamlı olduğundan daha geç kapanıp daha geç açılıyorsa bir sorun var anlama gelir.

    Telefonla Konuşurken Ses Gelmiyor ve Gitmiyor Sorun Çözümleri

    Akıllı telefon kullanan bireylerin bazı süre karşılaştıkları problemlerden biri de karşı taraftan ses gelmemesi ya da karşı tarafa ses gitmemesidir.

    Ancak yalnızca karşı tarafa ses gitmiyorsa bunun 2 sebebi olabilir. Bunlardan biri mikrofonun içinin lekeyle, tozla, elbiselerin pamuklarıyla ya da eşi partiküllerle tıkanmış olmasıdır. Bu gidişatta mikrofon soketinin arınılması gerekir.

    2. niçin ise mikrofon soketindeki arızalardır. Soket darbe aldıysa, kırılmış ya da çatlamışsa bozulmuş olabilir. Akışkan ya da yoğun nemle temas eden soketlerde oksitlenmeler alana gelebilir. Bu gidişatta soketin değiştirilmesi problemi çözecektir.

    Mikrofon soketi değiştirebilmek için ustalaşmış birinden destek almanız gerekir.
    Değiştirilen soket orijinal olmalı ve başkalaşımdan sonrasında güvence kartı verilmelidir. Soket başkalaşımı eğer orijinal parça kasveti yoksa otuz dakika benzer biçimde kısa bir süre içinde bitirilen bir işlemdir. 

    Soket başkalaşımı yapıldıktan sonrasında hem karşı tarafın sesini net bir şekilde dinleyebilirsiniz hem de sizin sesiniz karşı tarafa sorunsuz bir şekilde aktarılır. Parça başkalaşımından sonrasında bilgilerinize hiçbir hasar verilmez. Bu sebeple güvendiğiniz ve bildiğiniz yerlerde işlem yaptırmanızı tavsiye ederiz.

    Telefonunuzda Manipülasyon Varsa, Nereye Manipülasyon Yapılmışsa Bakabilirsiniz

    Bazı kodları kullanarak manipülasyon yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa manipülasyon meydana getirilen numaraları basitçe bakabilirsiniz.
    Son olarak arama tuşuna bastığınızda birkaç saniye içinde data ekranı gelecektir.

    telefonun dinlendigini nasil anlarim telefondan gelen sesler 2022 6219e4a5c6364

    Manipülasyon var ise bir numara görünür. O numarayı internette aratarak ya da diğer numara denetleme usullerini kullanarak numaranın kime ilişik bulunduğunu bilebilirsiniz.

    Telefonum, Iletilerim Yönlendiriliyor ya da Dinleniyor mu?

    Akıllı telefonunuz var ise güvenliğinize oldukça ehemmiyet vermeniz gerekir.
    Bazı kötü yazılımlar web bankacılığı parolalarınızı, mail parolalarınızı ya da diğeri ehemmiyetli bilgilerinizi ele geçirebilir.

    Birkaç kolay kod kullanarak telefonunuzun güvenliğini artırmanız ihtimaller içindedir. Paylaşacağımız kodları kullanarak iletilerinizin yada bilgilerinizin güvende olup olmadığını ya da telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini kavrayabilirsiniz. Bu kodlar şu biçimdedir;

    *#21# (yıldız, kare, 21, kare)

    Bu kısa kod ile iletilerinizin, aramalarınızın ve diğeri bilgilerinizin manipülasyon ayarlarını egemenlik edersiniz.
    Bu özellik daha oldukça çocuklarını zanlılardan gözetmek isteyen anne ve babalar tarafınca kullanıldığı benzer biçimde eşine güvenmeyen çiftler tarafınca da çoğunlukla kullanılmaktadır.

    Eğer telefonunuzu tanımadığınız bir bireye kısa müddetliğine de olsa verdiyseniz bu şekilde bir konum sizin isminize yapılmış olabilir. Telefona manipülasyon yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi numaraya manipülasyon yapıldığını *#21# kısa kod desteğiyle oldukça kolay bir şekilde bilebilirsiniz.
    GSM cerrah işletmeleri çoğu zaman bu şekilde gidişatlarda kendi servislerine otomatik manipülasyon yaparlar.

    Denetleme yapınca bir numara bakarsanız derhal kaygılanmanıza gerek kalmamıştır. Mesela Turkcell azaları bu denetlemeyi yaptıklarında “Ses” ve “Senkronizasyon” bilgilerinin karşısında 0 539 757 10 27 numara çıkar. Bu numarayı internette aratarak güvenliğinden güvenilir olabilirsiniz.

    ##002# (kare, kare, 002, kare)

    Bu kod ile tüm telefon manipülasyonları iptal edebilirsiniz.
    Böylece telesekretere yönlendirilmiş çağrılar için faturanıza ek fiyatlar da yansıtılmaz.

    Manipülasyon iptal etme kodu “##002#” olarak öğrenilmektedir. Bu kodu telefonun arama menüsündeki tuşları kullanarak yazabilir ve telefonunuza meydana getirilen manipülasyonları dönem dışı bırakabilirsiniz. İptal işlemi sonrasında aygıtınızın koruması çoğalacak ve daha tehlikesiz bir şekilde telefonunuzu kullanabileceksiniz.

    Telefon IMEI Bilme Kodu

    Telefonu IMEI numarasını bilmek için kullanacağınız kod *#06# (yıldız, kare, 06, kare) olarak öğrenilmektedir.
    Kod ile bir tek kendi telefonunuzun IMEI numarasını bilirsiniz. IMEI numarasını bilerek telefonunuzun çalıntı olup olmadığını kavrayabilirsiniz. 

    Telefon Aramalarınızın Dinlendiğini Kavramanın Değişik Yolları

    Telefonun dinlendirilmiş olduğu iyi mi anlaşılır diye merak ediyorsanız verdiğimiz usullerin haricinde bunu anlamanın seçenek bir yolu vardır. Bu yol şu biçimdedir;

    Telefondan #31#3111 kodunu tuşlayın ve kodun ardındaya cep telefonu numaranızı yazın.
    Eğer karşı taraftan hiçbir ses gelmezse kimsenin sizi dinlemediğine güvenilir olabilirsiniz. Karşı tarafın telefonu çalarsa ve biri cevap verirse bu vaziyette dinleniyorsunuzdur. 

    #31#3111 kodu “numaramı gizle” kodudur. Telefonunuzu dinleyenler polis, jandarma, MİT ya da diğeri resmi müesseselerse bunu kavrayamazsınız. Ancak başka biri dinliyorsa bu kodu kullanarak bunu rahatça fark edebilirsiniz. 

    Telefonla Konuşurken Kendi Sesimizi (Yankı) Neden Dinleriz?

    Görüntülü arama yaptığınızda, değişmez hattan ya da cep telefonunuzdan arama yaptığınızda konuşma esnasında kendi sesinizi yankılanıyor benzer biçimde dinleyebilirsiniz.
    Akustiğin pek oldukça sebebi olabilir: Kablosuz bağlantı sinyalleri, oldukça fazla mobil kullanmak ya da diğer birçok etken akustiğe yol açabilir.

    Telefon konuşmalarında ses aktarımı yapılırken sizin sesiniz mikrofona alınır, kablolarla ya da görünmez ağ irtibatları yöntemiyle karşı tarafın telefonundaki ufak hoparlöre aktarılır. Karşı tarafın aygıtı arızalanmışsa ya da hoparlörün sesi oldukça fazlaysa sesiniz yankılanabilir.

    telefonun dinlendigini nasil anlarim telefondan gelen sesler 2022 6219e4a67c793

    Başka bir niçin de hatlardaki problemler olabilir.
    Bu şekilde bir vaziyette ses hem geç iletilir hem de 2 taraf da sesi eko benzer biçimde algılar.

    Konuşma esnasında eko var ise ilk olarak bunun sebebi anlaşılmalıdır. Sorun karşı taraf hoparlörünü açmış olduğu için alana geliyorsa konuştuğunuz şahıstan hoparlörü kapatmasını istemelisiniz. Böylece ses hoparlörden çıkar fakat mikrofondan algı edilmez ve eko da oluşmaz. Eğer problem telefon hatlarındaysa yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Telefonun iyi sürüklediği bir yer tespit edebilir ve eforlu bir bağlantı yakalayabilirsiniz.

    Telefondan Gelen Garip, Esrarengiz ve Tuhaf Sesler Neden Kazanç?

    Aşina bulunmadığınız sesler dinlediğinizde ilk akla gelenlerden biri dinlenme olasılığıdır.
    Telefonla konuşurken acayip, acayip ve garip sesler gelebilir. Sesli uygulamanın donması, bataryanın eksilmesi, telefonun oldukça ısınması, mikrofonun bozulması, baz istasyonlarındaki filtrelerin verimli emek vermemesi, hoparlörün arızalanması ya da telefonun teçhizatlarının arasına hava kaçması benzer biçimde problemler garip seslerin çıkmasına yol açabilir.

    Cızırtı – Tıkırtı Sesi

    Hoparlörden cızırtı ya da tıkırtı sesine eş sesler geliyorsa derhal dinlendiğinizi düşünmeyin.
    Başka bir niçin de soket kırılmıştır, darbe almıştır, çatlamıştır, akışkan ile temas etmiştir ya da neme maruz kalmıştır. 

    Eğer müzik dinlerken cızırtılı bir ses dinliyorsanız bu gidişatta yüklediğiniz uygulamaları egemenlik etmenizde yarar vardır. Ekolayzır uygulamaları sebebiyle hoparlör fazla derecede ısınabilir. Bu da ses problemlerine yol açabilir. Uygulamayı kaldırıp yeniden yükledikten sonrasında sesi yeniden egemenlik etmeyi sınayabilirsiniz.
    Gözetmedeki çizikler ya da çatlaklar sebebiyle ses sorunları oluşabilir.

    Tuhaf – Acayip Sesler

    Arka tasarıdan garip sesler dinliyorsanız ya da konuşma esnasında acaip sesler geliyorsa yüklediğiniz uygulamalar bu seslere niçin olabilir. Uygulama indirirken kesinlikle güvenlik açığı olmayan ve cihazınıza hasar vermeyecek yazılımları seçim etmeniz gerekir. Aksi halde durduk yere sesler çıkabilir ve sizi rahatsız edebilir.

    Bazen problem sandığınız kadar karışık olmayabilir.
    Kartı çıkarıp telefonu gene başlattığınızda muhtemelen problem düzelecektir.

    Hışırtı ve Su Sesi

    Telefondan hışırtı ve su sesi benzer biçimde sesler geliyorsa sualin telefondan mı yoksa hattan mı kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Bunun için hattınızı takabileceğiniz değişik bir telefona lüzumunuz vardır. Hattınızı başka bir aygıtta sınadığınızda problem devam ediyorsa cerrahınızla bağlantıya geçmenizde yarar vardır. Ancak hattı başka telefona takınca ses normale dönüyorsa bu vaziyette aygıtta sorun var anlama gelir. 

    Makineden gelen hışırtı ve su sesine çoğu zaman yapılmayan güncellemeler ya da teknik arızalar niçin olur.
    Eğer teknik servis telefonda bir arıza bulamazsa bu vaziyette dinlenme olasılığını bir kere daha düşünebilirsiniz. Ajan yazılımlar genel anlamda bu tip seslere yol açabilirler.

    Bip – Tonlama ve Garip Sesler Sebebi

    Bip, tonlama ve acayip sesler sebebi en fazla cerrahlar ile ilgili problemler olarak öğrenilir. Başka Bir Deyişle ağ noksanlığı ve baz istasyonun oldukça ötelerde olmasıdır. Ayrıca kullanmakta olduğunuz uygulamalar bu cins acayip seslere yol açabilir.
    Arka tasarıda çalışan uygulamaları egemenlik ederek ve telefonu tehlikesiz modda başlatarak sorundan kurtulabilirsiniz. Başka bir usul de telefonu sıfırlamak ya da uzaktan yardım almaktır.

    Telefonla Konuşurken Ses Neden Eksilir?

    Konuşma esnasında ses eksiliyorsa hoparlör kirlenmiş olabilir, hoparlör bozulmuş olabilir, ömrü bitmiş olabilir ya da yazılım sorunları vardır. Eğer sık sık gezi ediyorsanız ve seyahatlerinizi daha oldukça doğa benzer biçimde etraflara yapıyorsanız hoparlörünüzün kirlenme ihtimali oldukça fazladır.
    Hoparlör pakliği yaparken bir kürdan, bant ya da diş fırçası kullanabilirsiniz.

    Eğer hoparlör bozulmuş olduğu için ya da ömrü tükendiği için ses eksiliyorsa hoparlörü değiştirmeniz gerekir. Yazılım sorunları sebebiyle ses eksiliyorsa harici bir kulaklık kullanarak bunu deneyebilirsiniz. Harici kulaklık kullanırken sorun var ise makineyi gene başlatmayı sınayabilirsiniz. Eğer harici kulaklık varken problem devam etmiyorsa yazılım mevzusunda kaygı etmenize gerek kalmamıştır.

    Netice olarak telefonun dinlendiğini kavramanın birçok yolu vardır.
    Tekliflerimizi uygulayarak ve deneyerek fikrinizi netleştirebilirsiniz.

    .

    İlgili Makaleler

    Başa dön tuşu
    Oto Aksesuar toptan çakmak
    Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş