Eğitim

Tesadüfen Aşk – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tesadüfen Aşk – Başak Kızıltan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tesadüfen Aşk kimin eseri? Tesadüfen Aşk kitabının yazarı kimdir? Tesadüfen Aşk konusu ve anafikri nedir? Tesadüfen Aşk kitabı ne konu alıyor? Tesadüfen Aşk PDF indirme linki var mı? Tesadüfen Aşk kitabının yazarı Başak Kızıltan kimdir? İşte Tesadüfen Aşk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Başak Kızıltan

Yayın Evi: Postiga

İSBN: 9786054799374

Sayfa Sayısı: 352


Tesadüfen Aşk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İnsan kime âşık olacağını bilebilir mi? Tümüyle tesadüfte yaşam süresince kimi seveceğimiz! Hatta insan en tutkunu aşkını aslolan, sevdiğini sanıp yanıldığını anladıktan sonrasında yaşayabilir.

“Buselik” adlı ilk kitabıyla okurlarının beğenisini kazanan Başak Kızıltan, yeni romanında, karhamanı Yeşim’le tanışmamızı sağlıyor okurunu. Bir basketbolcunun bir tek maçlarda heyecanlanmadığını da Ayaz’la tanışarak öğrenebilirsiniz.İlk aşkın gerçek olup olmadığına, her sayfayı şaşırarak çevirirken siz karar verin! Bu sebeple kahramanlarımız Yeşim ve Ayaz pekâlâ siz ve sevgiliniz de olabilir.

Yazarımız Başak Kızıltan, Bilken Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrenim görmüştür. Senelerdir eğitim görmüş olduğu alanda çalışmakta ve müthiş manzarasından esin alarak yeni romanlarını yazdığı Arnavutköy’de yaşamaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)


Tesadüfen Aşk Alıntıları – Sözleri

  • “Şairin söylediği şeklinde ‘Boğuluyorum.’.”
  • Durdurun dünyayı, inecek var..
  • O güldüğünde içimde bahar çiçekleri açıyor
  • O Mavi gözlü bir devdi,
    Minnacık bir bayan sevilmiş olduğu.
    Kadının imgesel minnacık bir evdi,
    Bahçesinde ebruli hanımeli açan bir ev
    (Nazım Hİkmet)
  • İçinizde çarpışan tüm duyguları, kelimeleri, sesleri bir tek bir “peki” ile özetleye bildiğiniz gibi… “Peki.”
  • Tesadüfen birşey yoktur tanrısal vakit vardır.
  • Aşk başlanmadan güzel kalplerde coşku bakışlarda korku olduğu vakit güzel…
    Birbirimize sezdirmemek için çarpmış,
    Başkaları görmesin diye çabalayış,
    Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği vakit…
    Aşk başlamadan güzel…
  • Sevdiğin şahıs seni sevmiyorsa,
    Sen de onu sevme!
    Yeryüzünde bir tek bir adam yada bir bayan oymuş şeklinde dilencilik yapmana gerek yok..!!!
  • “ Ayaz’a gittikçe aşık oluyorum, daha fazla nasıl aşık olunur bilmiyorum ama onunla geçirdiğim her dakika ona daha çok bağlanıyorum. Bu bağlılığın normalde beni korkutması lazım ama olmuyor. Tam tersine her şeyimle teslim olmak istiyorum ona. Sorgusuz,sualsiz en saf halimle teslim olmak..”
  • “ Ayaz’a gittikçe aşık oluyorum, daha fazla nasıl aşık olunur bilmiyorum ama onunla geçirdiğim her dakika ona daha çok bağlanıyorum. Bu bağlılığın normalde beni korkutması lazım ama olmuyor. Tam tersine her şeyimle teslim olmak istiyorum ona. Sorgusuz,sualsiz en saf halimle teslim olmak..”


Tesadüfen Aşk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Merhaba nasılsınız?
Aşkta tesadüflere yer var mıdır? Ya da Aşk bir rastlantı müdür?
Bu şekilde bir sual ile adım atmak istedim. Bu sebeple Yeşim ve Ayaz hayatlarının değişik
dönemlerinde karşılaşmışlar fakat birbirlerini fark etmemişler daha doğrusu Yeşim fark etmemiş.
Yeşim çocukluğunda kurtarıcısı seçtiği Cenker’i hep sevmiş oldu. Ona olan sevgisi hep hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Üniversitede bir projede yer edinen Yeşim’in Boston’a gitmesi gerekiyordu. Daha ilkin burası Cenker yüzünden hezimete uğramış olduğu bir yerdi. Burada bilincinde olmasa da Ayaz ile karşılaşır hatta kendisine destek bile olur. Ayaz görmüş olduğu o yeşil gözleri asla unutmaz. Boston’da yaşayan Cenker ile beraber vakit geçirince evlenme sonucu alırlar. Aileler aslına bakarsan bu şekilde bir sonucu bekledikleri için asla beklemeden Türkiye’ye dönerek nişanlanırlar. Nişandan kısa bir süre sonrasında Cenker’in kendisine yaşattığı vakası hazmedebilmek için Çeşme’deki yazlıklarına gidiyor Yeşim. Bu arada İstanbul’dan kuzeni Gülce geliyor sevdiği Alaz ile. Gülce oldukca kızgın kendisine şundan dolayı Cenker’i asla sevmiyor. Gülce sevdiği Alaz ve onun kuzeni Ayaz ile Çeşme’nin meşhur mekanlarından birinde Yeşim ile karşılaşırlar. Ayaz’da yurt dışından yeni Türkiye’ye aktarma olmuş meşhur bir basketbolcu. O fanatik olduğu yeşil gözleri karşısında görünce oldukca şaşırır. Birlikte gece kulübünden çıkarken gazeteciler tarafınca görüntülenir ertesi gün gazetelere düşerler. Bunu gören Cenker delirir ve soluğu Çeşme’de alır. Sonrası mı? Tamamen karmaşa Cenker’in iki gün ilkin yaşattığı vaka yetmezmiş şeklinde birde bu gazete haberi yüzünden tam hırpalayacağı vakit ortaya çıkan hanım kim? Cenker’in geçmişten bu kadar korkmasının sebebi ne?
Ya Ayaz seneler ilkin 1 kez görmüş olduğu fanatik kalmış olduğu o yeşil gözleri sözlü değil fakat içten düşman olduğu Cenker’e bırakabilecek mi? Yeşim ve Ayaz’ı neler bekliyor acaba?
Devamı ve daha fazlası için kitabı okumalısınız.
basakkiziltan alın terine sıhhat. Yine oldukca güzel naif bir karakterler okudum. Bu arada Çeşme’de doğup büyümüş ve hala yaşamakta olduğum için Yeşim ve Ayaz ile Çeşme’yi adım adım dolaşmak oldukca keyifliydi. (BB)

Okurken o denli sıkıldım ki anlatamam! Bitse artık diye ağladım resmen o denli amatörce ve saçma yazılmış ki… Mesela Ayaz (baş adam karakter) güzel gözlü Yeşim’in (baş hanım karakter) başına yanlışlıkla top atıyor, kızımız bayılıyor. Ayaz bey kıza bir şey olmasından korkacağına her insana memelerine bakmayın, bacaklarına bakmayın diye bağırıyor…
Demem o ki; ümit ederim bu kitabı yeni gelişen beyinler okumaz… Bu kadar boş adam kıskançlığı ve cinsiyetçi bakış açısının beyinlerine erişmesini asla istemem… (Bahar Kuncir)


Tesadüfen Aşk PDF indirme linki var mı?


Başak Kızıltan – Tesadüfen Aşk kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Tesadüfen Aşk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Başak Kızıltan Kimdir?

Başak Kızıltan; 25 Ağustos’ta doğan tam bir başak burcu kadınıyım. Yarı Ankaralı yarı Karadenizliyim… Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun olunca İstanbul’da kariyerime devam ediyorum


Başak Kızıltan Kitapları – Eserleri

  • Tesadüfen Aşk
  • Umuda Dans
  • Aksiseda
  • Kalbimin Sahibi
  • Buselik


Başak Kızıltan Alıntıları – Sözleri

  • Aşk… Benim aşkım bu şekilde işte : Yakan, yıkan, kavuran fakat aniden da bulutların üstünde dolaştıran. (Umuda Dans)
  • “Babasına benzeyen erkekleri seçen hanım, kimi zaman hayranlıktan yapmaz bunu; Minik kızın yenildiği savaşı büyük kızın kazanacağını sanır… Işte bu yüzden kim bilir sana aşık oldum..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin..” (Kalbimin Sahibi)
  • Ne acayip, demek birine bağlı olmak, görevli olmak bu şekilde bir şeymiş. Bir an kavga edip yeri göğü inletirken sonrasında sakinleşip gene ona sığınmakmış. (Kalbimin Sahibi)
  • “Nereye gidersen git, geldiğin yer ben olacağım için teşekkürler.” (Kalbimin Sahibi)
  • “Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde senelerce senin haberin olmadan yaşamış birine, tüm yaşamını anlatmak istersin…” (Kalbimin Sahibi)
  • “Senden sonrasında hayatımı hep kızıllıklar kaplıyor, Ela. Güneş şeklindesin, pırıl pırılsın… Henüz oldukca kısa süre oldu fakat inan bana hayatıma inanılmaz bir dokunuş yaptın. Seninle birlikte fark ettim tüm renkleri. Bu manzaranın güzelliğini, huzuru, sessizliği ve sakinliği… Hatta aile teriminin ne kadar hususi bulunduğunu… ” (Umuda Dans)
  • İçinizde çarpışan tüm duyguları, kelimeleri, sesleri bir tek bir “peki” ile özetleye bildiğiniz gibi… “Peki.” (Tesadüfen Aşk)
  • Sevdiğin şahıs seni sevmiyorsa,
    Sen de onu sevme!
    Yeryüzünde bir tek bir adam yada bir bayan oymuş şeklinde dilencilik yapmana gerek yok..!!! (Tesadüfen Aşk)
  • “Ben Ela’yı görünce dedim ki: Bu gerçek mi ya?
    Hayatımda aniden bu şekilde takılıp kalmamıştım. Medyada gördüklerin maalesef doğru…
    Evet, Nehir ile bir birlikteliğim vardı hatta aynı evde yaşıyorduk.
    İnan bana Kemal, ben Ela ile tanıştıktan sonrasında bir kez bile o eve gitmedim hatta buraya ulaşmadan önce eski evime geri taşındım.
    Zaten sürekli kavgayla devam eden bir ilişkimiz vardı.
    Şu an Nehir’le ayrıyız fakat bunu şimdilik açıklayamayız. Neden diye sorma! Nehir’le ilgili bir durum, benim olsa anında söyler kurtulurdum fakat aileme bile söyleyemiyorum. Tek bilmeni istediğim ben Ela’ya karşı bir şeyler, aslen oldukca kuvvetli şeyler hissediyorum ve bunun peşinden gideceğim.
    “Ilkin kendi yaşamının peşinden git, prangalarından kurtul, sonrasında Ela’ya olan hislerinin peşinden git Aren. Benden sana bir dost tavsiyesi.” (Umuda Dans)
  • Sonunda alçı çıktığında, “Saklamak istiyor musun? İmzalar var, şiir var üzerinde, bir de bir resim var. İstersen düzgünce sana teslim edebilirim,” dedi Osman alçıyı muntazam bir halde elinde tutarken. Aren’in Ela için yazdığı şiirin mısrası geldi aklına.
    “Başını göğsüme sakla sevgilim,
    Güzel saçlarında dolaşsın elim,
    Bir gün ağlayalım,
    Bir gün gülelim,
    Sevilen yaramaz çocuklar şeklinde…”
    (Sabahattin Ali) (Umuda Dans)
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir. Aşkın ilk soluğu, mantığın son soluğudur.” (Umuda Dans)
  • “Şairin söylediği şeklinde ‘Boğuluyorum.’.” (Tesadüfen Aşk)
  • “Ama siyah hüznü, yası, umutsuzluğu simgeler… Bu topraklar gibi…”
    “Hayır, tam tersi siyah gül kara sevdayı, vazgeçilmez aşkı simgeler. Aşıkların birbirlerine verdikleri sözleri adeta mühürler güzel kız.” (Kalbimin Sahibi)
  • Aşkın buzdan kanatları vardı. (Umuda Dans)
  • Aşk başlanmadan güzel kalplerde coşku bakışlarda korku olduğu vakit güzel…
    Birbirimize sezdirmemek için çarpmış,
    Başkaları görmesin diye çabalayış,
    Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği vakit…
    Aşk başlamadan güzel… (Tesadüfen Aşk)
  • “ Ayaz’a gittikçe aşık oluyorum, daha fazla nasıl aşık olunur bilmiyorum ama onunla geçirdiğim her dakika ona daha çok bağlanıyorum. Bu bağlılığın normalde beni korkutması lazım ama olmuyor. Tam tersine her şeyimle teslim olmak istiyorum ona. Sorgusuz,sualsiz en saf halimle teslim olmak..” (Tesadüfen Aşk)
  • Durdurun dünyayı, inecek var.. (Tesadüfen Aşk)
  • “Bana niçin güzel kız diyorsun?”
    “Güzelsin şundan dolayı..” (Kalbimin Sahibi)
  • “Belki de artık deli fırtınadan kaçmak isterim. Yol doğru olmasa bile…” (Kalbimin Sahibi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş