Sosyal Medya

TikTok’ta Gizlilik ve Güvenlik Nasıl Ayarlanır? Tiktok Hesap Ayarları

Tiktokta gizlilik ve güvenlik iyi mi ayarlanır, TikTok gizlilik ayarları, Tiktok çevrimiçi bulunduğunu iyi mi anlarız, Gizliliğinizi korumak için ayar TikTok tarafınca kısıtlandı iyi mi kaldırılır, Tiktok ta çevrimiçi bulunduğunu iyi mi anlarız, TikTok gizlilik ayarları bildiri,  Tik tok hesabı Nasıl gizlenir, TikTok bildirim efekti, Tiktok canlı gösterim bildirimi, TikTok bildirim kapatma, Tiktoktan iyi mi para kazanılır 2022, Tiktok eklemeye izin ver ne demek, Tiktok iyi mi kullanılır benzer biçimde mevzuları ele aldık ve sizler için TikTok’ta Gizlilik ve Güvenlik Nasıl Ayarlanır? en doğru şekilde ve güncel haliyle paylaştık.

TikTok’ta Gizlilik ve Güvenlik Nasıl Ayarlanır? 2022

Profilinizi bilgisayar korsanlarından, sizden nefret edenlerden ve spam yapanlardan korumak için en iyi ayarları açıklıyoruz. Her gün dünya genelinde milyonlarca insan TikTok’ta kısa videolar izliyor ve kendi kliplerini paylaşıyor. Bazıları bunu yaratıcı ve toplumsal olmak için yaparken, ötekiler popülerlik arıyor. Ancak tüm çevrimiçi topluluklar benzer biçimde, TikTok bir tek büyük blogcular ve fanatikleri için bir platform değildir. Buna nefret edenler, spam gönderenler ve dolandırıcılar dahildir. Hangi güvenlik ve gizlilik ayarlarının hesabınızı bunlardan korumanıza destek olacağını açıklıyoruz.

Tiktok Yazısı Olmadan Video İndirme Nasıl Yapılır? mevzusu hakkında yazımızdan data alabilirsiniz.


TikTok tarafınca sunulan bazı güvenlik ayarlarını görmek için Ben simgesine ve peşinden ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun. İhtiyaç duyduğunuz ayarlar Hesabımı yönet altında bulunabilir.

TikToktan Nasıl Para Kazanılır? 5 Kesin Yöntem ile gelir elde edebilirsiniz.

TikTok İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması

Biroldukca toplumsal ağ ve hizmet, kullanıcıları parola hırsızlığından korumaya destek verir. İki faktörlü kimlik doğrulamanın etkinleştirilmesi ek bir koruma katmanı ekler: 2FKD etkinleştirildiği uygulama talep üstüne, mesela şifrenize ek olarak, SMS ile gönderilmiş olduğu tek seferlik bir kodun girilmesini ister. TikTok’un bu şekilde bir ayarı yoktur, yalnızca Doğrulama koduyla bağlan seçeneği vardır.

Bu seçenek seçildiğinde, TikTok size SMS kanalıyla tek seferlik bir gizyazı yollayacaktır. Ancak, bu iki faktörlü kimlik doğrulama değildir; kod şifrenizi tamamlamaz, şifrenizin yerini alır. Basitçe ifade etmek gerekirse, eğer bir kodunuz var ise, hesabınıza parola olmadan giriş yapabilirsiniz.


SMS ile gönderilen kodlar güvenilir kabul edilmediğinden, bu muhteşem bir çözüm değildir. Ancak şifreniz çalınırsa en azından TikTok’un bu özelliği sizi kurtaracaktır; Bu kod olmadan kimse yabancı bir cihazdan giriş yapması imkansız. Telefonunuzu değiştirmeyi planlıyorsanız, TikTok’un telefon numaranızla bağlantısını kesmeniz de eklenmelidir. Facebook yada başka bir toplumsal ağ üstünden giriş yaptığınızda, TikTok hiçbir şey göndermez. Uygulama yalnızca öteki hizmetlere dayanır. Facebook hesabınızın uygun şekilde korunduğundan güvenilir olun.

Tiktok Hediye Fiyatları 2022 Tiktok Hediyeleri Kaç TL? için tıklayın.

Gizyazı Kaydetme Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Varsayılan olarak, TikTok kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilir. Oldukca destek olabilir. Ama asla kimsenin telefonunuzu kullanmasına izin vermezsiniz, değil mi? Bunu yapmış olursanız, Hesabımı yönet altındaki Oturum açma bilgilerini kaydet seçeneğinin işaretini kaldırarak bu özelliği kapatın.

TikTok Hesabı Nasıl Gizlenir? 2022

Bir TikTok yıldızı olmak istemiyor ve bir tek arkadaşlarınızla klip paylaşmak istiyorsanız, hesabınızı hususi yapın ve yalnızca onaylanan takipçilerin videolarınızı ve beğenilerinizi görüntülemesine izin verin. Bunu yapmak için Keşfet kısmına gidin ve Hususi hesap seçeneğini etkinleştirin.

Mevcut aboneleriniz otomatikman onaylanacak ve videolarınızı görüntüleyebilecek; Instagram’daki hususi profiller benzer biçimde. Bundan da memnun değilseniz, istenmeyen aboneleri profil sayfanızdan kaldırabilirsiniz. Profilinizi hususi yapsanız bile, profil açıklamasının tüm TikTok kullanıcıları tarafınca görülebileceğini ihmal etmeyin. Buraya ev adresi yada telefon numarası benzer biçimde gereksiz kişisel detayları girmeyin.

TikTok’ta Güvenlik ve Gizlilik Nasıl Ayarlanır? KESİN YÖNTEM

TikTok Hesabınızı Başkasının Kullanıp Kullanmadığını Nasıl Anlarız?

Başka birinin cihazında oturum açtığınızı ve oturumu kapatmayı unuttuğunuzu varsayalım. Veya hesabınızın saldırıya uğradığından endişeleniyorsunuz. TikTok hesabınızı başka birinin kullanıp kullanmadığını denetlemek kolaydır.

  1. TikTok hesabınızın hangi telefonlarda açık bulunduğunu görmek için Cihazları Yönet’e dokunun.
  2. Listedeki ilgili cihazın tarafındaki çöp kutusu simgesine dokunarak ve Kaldır’ı seçerek kullanılmayan cihazlardan çıkış yapın.
  3. Daha fazla güvenlik için hesap şifrenizi değiştirin.
  4. TikTok’ta gizliliği yapılandırın.

TikTok profiliniz varsayılan olarak hepimiz tarafınca görülebilir. Yabancılar hesabınızı bulabilir, videolarınızı izleyebilir ve yorum bırakabilir. Spam gönderenlerden ve nefret edenlerden bıktıysanız yada videolarınızı hep beraberce paylaşmamayı tercih ediyorsanız, gizlilik ayarlarınızı sıkılaştırın. Bunu yapmak için, ilkin Ana ekrandaki Ben düğmesine ve peşinden sağ üst köşedeki üç noktaya dokunarak Gizlilik ve Güvenliği açın.

Kişi Önerilerini Kapatma 2022 Tiktok

TikTok, algoritması kliplerinizi garip bulursa yada başkalarının sizi tanıyabileceğini düşünürse profilinizi öteki kullanıcılara önerir. Hususi hesaplar bile öneride bulunabilir. Bu, mesela başka bir kullanıcıyla ortak arkadaşlarınız var ise yada o şahıs için bir telefon numaranız var ise olabilir.

Herhangi birine önerilmekten kurtulmak istiyorsanız, uygulamanın başkalarını sizi takip etmeye çağrı etmesini engelleyin. Bunu yapmak için, gizlilik ayarlarında Başkalarının beni bulmasına izin ver seçeneğini kapatın.

Tiktok Spam ve Nefret İçeren Yorumları Silme

Ne yazık ki, tüm kullananların niyeti iyi değil. Bazıları TikTok’u öteki kullanıcıları reklamlarda yada hakaretlerde boğmak için kullanır.

Videolarınızın altındaki yorumlar bölümünün boşa gitmesini önlemek için birkaç düzenleme yapabilirsiniz. En kolay yol, yabancıların kliplerinizi tartışmasını önlemektir. Bunu yapmak için kim yorum gönderebilir? Arkadaşlar yada Kapatılan seçenekler arasından seçim yapın.

TikTok ek olarak belirli bir videonun altındaki yorumları kapatmanıza da izin verir. Bunu yapmak için videoyu açın, sağ alttaki üç noktaya dokunun ve Gizlilik ayarları’nı seçin. Oluşturulan ayarlar sayfasında Bu video için yorumları kapat’a dokunun. Bununla beraber, izleyicilerin kliplerinizle ilgili düşüncelerini dile getirmelerini istiyor sadece spam ve nefret dolu yorumları manuel olarak kaldırmak istemiyorsanız, bir anahtar kelime filtresi oluşturmayı deneyin. Bunu yapmak için:

  • Yorum Filtreleri’ne dokunun.
  • Spam ve sinir bozucu yorumları filtreleme seçeneğini etkinleştirin. Bu, TikTok’un otomatik moderatörüdür.
  • Anahtar Kelimeleri Filtrele’yi açın ve videolarınızın yanında görmek istemediğiniz kelimeleri ve kelime öbeklerini belirtin. Robot, onları içeren yorumları gizleyecektir.

TikTok’ta Düetler Nasıl Kapatılır?

TikTok’un özelliklerinden biri düet oluşturma (öteki kullananların videolarını kendi videolarınızla birleştirme) ve tepkiler (başkalarının videolarına bir videoyla cevap verme) kabiliyetidir. Varsayılan olarak, tüm TikTok kullanıcıları beğendikleri bir klibi alıp ikili olarak kullanabilir yada bu klibe tepki gönderebilirler. Klibiniz birine esin veriyorsa mükemmel olabilir. Sorun şu ki, troller bu özelliği size hücum etmek için kullanabilir.

Hem Sizinle düet yapabilir hem de Videolarınıza kim tepki verebilir seçeneklerinde Arkadaşlar yada Kapalı ayarlarını seçerek yabancıların videolarınızla ikili ve tepki videoları oluşturmasını önleyebilirsiniz.

Peki ya düet ve tepki videolarını genel olarak seviyorsanız, sadece bunların barda söylediğiniz videonun bir parçası olmamasını istiyorsanız? Belirli bir klibin kullanımını engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için videoyu açın, sağ alttaki üç noktaya dokunun ve Gizlilik ayarları’nı seçin. Oluşturulan sayfada Bu video için ikiliyi / tepkiyi kapat’a dokunun.

TikTok’ta Hususi Mesajlardan Spam Nasıl Kaldırılır?

TikTok’taki hususi mesajlarınız her insana açıksa, hepimiz hesabınızı takip duyuruları ve davetlerle boğabilir. Can bunaltan spam e-postaları önlemek için, gelen mesajları tamamen engelleyebilir yada yalnızca arkadaşlarınızın bildiri göndermesine izin verebilirsiniz. Bunu yapmak için, Size kimler bildiri gönderebilir kısmına gidin ve Arkadaşlar yada Kapalı ayarını seçin.

TikTok’ta Video Hırsızlığı Nasıl Önlenir?

TikTok’un mükemmel özelliklerinden biri, başkalarının videolarını indirmenize izin vermesidir. Olumlu tarafı, bu özellik beğendiğiniz videoları kaydetmenizi kolaylaştırır. Ancak kurnaz TikTok kullanıcıları mega kliplerinizi çalabilir ve bu tarz şeyleri YouTube benzer biçimde platformlarda kendi videoları olarak paylaşabilir. Videolarınızın oynatılmasını zorlaştırmak için bu seçeneği kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için ayarlara gidin ve İndirmeye izin ver bölümündeki Devre Dışı ayarını seçin.

TikTok'ta Güvenlik ve Gizlilik Nasıl Ayarlanır

TikTok’ta Güvenlik ve Gizlilik Nasıl Ayarlanır

TikTok’ta Sinir Bozucu Bildirimler Nasıl Engellenir?

Tüm toplumsal ağlar benzer biçimde, TikTok da dikkatinizi çekmek için her şeyi yapar. Varsayılan olarak uygulama, olan her şeyin üstündedir; Beğeniler, yorumlar, yeni videolar ve tavsiyeler hakkında sizi bilgilendirir. Bu aralıksız bildirimlerden rahatsız mısınız? Öyleyse, hesap ayarlarınızdan istenmeyen bildirimleri kapatabilirsiniz:

  1. Ana sayfadaki Ben bölümünü seçin.
  2. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun.
  3. Push bildirimlerini seçin.
  4. Bildirim almak istemediğiniz olayların seçimini kaldırın.
  5. Ayrıca aygıt ayarlarından tüm TikTok bildirimlerini kapatabilirsiniz.

Bu işlemi Android cihazlarda uygulamak için:

  1. Telefonunuzun ayarlarını açın.
  2. Uygulamaları ve bildirimleri seçin.
  3. Bildirimlere erişin.
  4. Uygulamalar sıralamasında ilerleyin.
  5. Uygulamalar ekranında TikTok’u bulun ve bildirimleri kapatın.

iOS’ta:

  1. Telefon ayarlarınızı açın.
  2. Bildirimlere erişin.
  3. Uygulamalar ekranında TikTok’u bulun ve bildirimleri kapatın.

TikTok’ta Kullanıcılar Nasıl Engellenir?

TikToker kullanıcılarından biri sinirlerinizi bozarsa ve siz onların videolarınızı görmesini yada yorum yapmasını istemiyorsanız, o kişiyi engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için:

  1. O kişinin profilini açın.
  2. Ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun.
  3. Engelle‘yi seçin.
  4. ONAYLA‘ya basın.
  5. Hepsi bu kadar.

TikTok Videoları Nasıl Hususi Yapılır?

Klipler devamlı derhal yayınlanmak için hazır olmayabilir. Daha sonrasında bir videoyu düzenlemek yada bazı filtreleri ve özellikleri tecrübe etmek isteyebilirsiniz. Ya da bir ihtimal bir videoyu tamamen kişisel bir anı olarak yakaladınız. TikTok yalnızca sizin (yada sizin ve arkadaşlarınızın) klibe bakmanıza izin verir. Yeni bir video için:

  1. Videoyu yükledikten sonrasında, Gönder ekranında Bu videoyu kimler görebilir’e dokunun.
  2. Arkadaşları (arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız) yada Hususi’i (kimsenin görmesini istemiyorsanız) seçin.
  3. Zaten yayınladığınız bir video için: Videoyu açın. Sağ alttaki üç nokta simgesine dokunun.
  4. Gizlilik ayarlarını seçin. Bu videoyu kimler görebilir’e dokunun ve Arkadaşlar yada Hususi’i seçin.

TikTok’ta Gizlilik ve Güvenlik Nasıl Ayarlanır? mevzusu hakkında data vermeye çalıştık. TikTok Jeton Hilesi Nasıl Yapılır? tıklayıp bu mevzu hakkında da data alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş