Eğitim

Uyumsuza Notlar – Jehan Barbur Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uyumsuza Notlar – Jehan Barbur Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uyumsuza Notlar kimin eseri? Uyumsuza Notlar kitabının yazarı kimdir? Uyumsuza Notlar konusu ve anafikri nedir? Uyumsuza Notlar kitabı ne konu alıyor? Uyumsuza Notlar PDF indirme linki var mı? Uyumsuza Notlar kitabının yazarı Jehan Barbur kimdir? İşte Uyumsuza Notlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jehan Barbur

Editör: Nejla Feroğlu

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 9786050966824

Sayfa Sayısı: 176


Uyumsuza Notlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Gündökümleri yazmış bir “uyumsuz”a içdökümleri

İnsan adıyla müsemma… 

Evliliğinde aldığın “Uyar” soyadı ile yazdığın Gündökümleri’nin “Bir Uyumsuzun Notları” başlıklarıyla basılmış olması arasındaki manidar ilişkiyi göz ardı edemeyeceğim sanırım. Bir yere uyamayan sevgili uyumsuz hanım Tomris Uyar, aslolan soyadın olan “Gedik”, sanırım her şeyi, içindeki her şeyi bizlere daha iyi konu alıyor.Bu gediği kapamaya çalışmanın, bu gediğe seslenişin ve her her neyse mecazı ki bu halin için ben sana kendi boşluğunu iğneyle kazıyan biri olarak minnetle teşekkür ederim. Her kelimenle, her fikrinle ve zikrinle beni kucakladığın için… Tanışabilmeyi başka bir hayata ertelemekten başka bir seçeneğim olmadığından, buna umarsızlık değil başka bir evrenin çaresi olarak bakıyorum ve umuyorum. 

Jehan Barbur


Uyumsuza Notlar Alıntıları – Sözleri

  • İğne deliğine saklanmak isterim. Kaçıyorsun diyorlar. Bıraksınlar kaçabileyim; keşke kaçabilsem. Bir bozuk haletiruhiye. Bu aralar her insanın ruhu bir yerinden kırık. Sekerek yaşamak uzuvlarımı yordu açık ki. Neyi neyle susturacağımı bulamıyorum.
  • Hassaslaşınca insan, karıncanın yürürken çıkardığı sesi zelzeleyle karıştırabilecek kadar duyumsamaya açık oluyor.
  • …zira içki-özürlü bir toplumda yaşıyoruz.Keyifsiz,ürkek, saldırgan… İçki içmiyorsanız, bacağınızı elleme, yanağınızı öpme laubaliliğini gösteremeyecek bir ‘uyanık’ bu şekilde bir toplumda hep kazançlı çıkacak: Bundan dolayı siz içkilisiniz! O terbiyesiz sayılmayacak, siz sarhoş sayılacaksınız.
    “Birtakım ilkelerin içkiyle ya da içkisizlikle değişmeyeceğini kaç kişi biliyor ki?”
  • “Bu yalınlığa varmak için ne kadar hırpalanmak gerektiğini biliyorum.”
    Tomris Uyar
  • Keşke kırılgan olacağıma düpedüz alıngan olsaydım.
  • Uzun sürmüş bir çöküntünün akşamı da uzun sürecekti elbet..
  • Yaşamak hırpalanmak, evet… Yaş almak da sakinlemek mi bir ihtimal? Her duygunun dibini görmeyi isteyen biz gibiler mi deli kısaca? Duygunun dibini, telvesini sıyırıyorum. Merak delirtiyor insanı, bu bilememek, bu bir bağımlı benzer biçimde eksiğini hissettiğin her şeyin hasretini çekmek.
  • “Azala azala yaşadığımız” şu dünyada bir şeyler “güzel kalsın”…
  • İkimiz de yaşamaktan korkuyorduk, ölmekten değil. Yaşamın içimizi hamile bıraktığı her duygudan: korkudan, aşktan, kaybetmekten, heyecandan, kalp çarpıntısından, hastalıktan… Yani ölmekle sonuçlanmak değildi dert, yaşayabilmeyi becermek bu sancıyla. Yaşamak uzun bir korku, uzun bir sancıydı.
  • Sevginin yalnızca bir duygu olmadığını, informasyon de gerektirdiğini kendimden biliyorum. Sevgi-savurganlığım yüzünden habire su vererek çürüttüğüm kaktüsler hala aklımda.


Uyumsuza Notlar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bugün size fazlaca fakat fazlaca sevdiğim sanatçı ve yazar canım Jehan Barbur’un “Uyumsuza Notlar” adlı bu güzel kitabından özetlemek gerekirse anlatmak isterim.
Kitapta Jehan Barbur’un, Tomris Uyar’ın oğlu ve onu tanıyan dostlarıyla yapmış olduğu röportaj ve sohbetleri içeriyor.En iyi tanıyanlardan dinliyoruz Tomris Uyar’ı.
Tomris Uyar’ın günlüklerinden kesitlerin yer almış olduğu ,Jehan Babur’un içini döktüğü ve günlüklerle konuşmuş olduğu aslolan vurgunun ise Tomris Uyar’ın öykücülüğüne yapıldığı bir kitap. En sonda yer edinen psikiyatrist kısmı dikkat çekici. Ara ara açıp bakmak isteyeceğim bir kitap oldu benim için.
Tomris’i tanıyan ve onu seven okuyucusunun zevkle okuyacağı bir kitap.Oldukça sevmiş olarak ve beğenerek okudum.
Başucu kitaplarımdan biri oldu bile..
Kitapla Kalın (Büşra Tsksn)

herdem uyumsuzum diyenlere… Uyumsuz olun:): Jehan Barbur kişisel tarihimde mühim şarkıları olan bir şarkıcıydı ilk zamanlar… Yıllarla beraber sanatçıya evrilişi beni ziyadesiyle mutlu etti. Uyumsuza notlar denemesi; benzeştiği,aynı dünya ağrılarını taşımış olduğu Tomris Uyar ile diyaloglarından oluşuyor. Türkiyede hanım olmak, toplumsal kabuller, ahlakçılık, sınırlar, olmazlar, aşk… herbiriyle kavgası var bizim benzer biçimde Jehan’ın da Tomris’ in de… Röportaj ve anılarla bezeli bu Tomris Uyar kitabı derin kuyunuzdaki arafınıza çakıl taşları atacak… Günümüz Türkiyesinde hanım olmak üstünden araflar ve kendince cevaplarla dolu denemeyi okuyun, okutun… (Rüzgâr…)

Bir Uyumsuza Notlar |4/5|
Tomris Uyar, Edip Canseverle gizli saklı bir ilişkiye mi sahipti? Yoksa Cemal Süreya ile profiterol yemeye her gittiklerinde Tomris’in kapıya bıraktığı notlar İlhan Berk için miydi? Her olguya tüm gücüyle nüfuz etmeyi başarabilen magazin, Edebiyat’a kendini enjekte etmeyi başarınca ortaya bu şekilde tartışmalar dökülüyor elbet. Bilhassa ikinci yeni ve bilhassa Tomris Uyar. Tomris Uyar’dan hep şairleri etkileyen hanım, şairlerin aralarında paylaşamadığı hanım diye bahsediyorlar. Bu fazlaca çirkin ve üzücü de bir taraftan.
Zaten eski dönem hem Türk hem Dünya edebiyatında hanım yazar sayısı bir fazlaca azca. Durum böyleyken ve bunun sebebini tamamımız biliyorken, mevcud sayılı eski dönem hanım Türk yazarlarımızdan olan Tomris’e de bir başka şairin sevdiği konumundan fazlasını görmemek, yakıştırmamak ayıptır.
Jehan Barbur da bu kitabını Tomris Uyar’a adamış. Tomris’in kişiliğini ve karakterini dinlemek ve okuyuculara sunmak için bu şekilde bir emek verme gerçekleştirmiş. Kitabın iki kısmı var diyebiliriz aslına bakarsak. Bir “İçdökümleri” denilen günlük tarzında yazılan kısımlar bir de Tomris’in yakınlarıyla meydana getirilen çeşitli röportajlar.
Gerçekleştirilen röportajlar bence oldukça kıymetli zira Tomris’i yakından tanıyor ve onu yakınlarından okuyorsunuz. Hem Tomris’i hem de eşi olduğu dolayısıyla Turgut Uyar’ın da günlük yaşantılarına şahit oluyorsunuz. Hem onları hem de onların sürecini idrak etmek için okunabilecek, rahat ve akıcı bir yaratı.
İçdökümleri’nin kitapta var olmasının sebebi, yazarımızın, Tomris’in değindiği Gündökümleri isminde günlüklerden almış olduğu alıntılara cevaplar yazması. Bir nevi Tomris’in yazdıklarıyla hitabı, kendi içini dökmesi. Bu kısımlar beni fazlaca ilgilendirmedi. Bence Tomris Uyar’ı tanımak ve daha da tanımak adına heves uyandırmak için güzel bir kitap. Şahsen, Tomris’in yazdığı öykülere bakmak istedim kitabı bitirdikten sonrasında.
Kadın yazarları artık kendilikleri ile tanıyıp seveceğimiz güzel günler dileğiyle. Kendinize iyi bakın. (Klavyetik)


Uyumsuza Notlar PDF indirme linki var mı?


Jehan Barbur – Uyumsuza Notlar kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Uyumsuza Notlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jehan Barbur Kimdir?

12 Nisan 1980 senesinde doğan Jehan Barbur, 18 yaşına kadar İskenderun’da yaşamıştır. 1998-2002 tarihleri içinde okumuş olduğu Ankara Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. 2009 senesinde prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü ‘UYAN’, ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır. 2010 senesinde ikinci albümü ‘HAYAT’, 2012 senesinde üçüncü albümü ‘SARI’, 2014 senesinde Sinan Kaynakçı ile düet yaptıkları ilk single emek vermesi ‘KENDİNE ZAMAN VER’ ve aynı yıl içinde çıkardığı dördüncü solo albümü “SİZLER HİÇ YOKKEN” gene ADA Müzikten çıkmıştır. Albümlerinde ortak emek harcamalar olmasına karşın, çoğunlukla kendi söz ve bestelerine yer veren Jehan Barbur, tüm albümlerinin prodüktörlüğünü de üstlenmiştir. 2009’da çıkardığı ilk albümünden itibaren, bir öykü anlatıcısı olarak, uygar hanım ozan geleneğini sürdürme gayretinde olup, müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinmiştir.


Jehan Barbur Kitapları – Eserleri

  • Baba Öyküler
  • Çatıdaki Çimenler
  • Sevmediğim Atlaslar
  • Düğüm Ağacı
  • Uyumsuza Notlar


Jehan Barbur Alıntıları – Sözleri

  • Kalbim durağan bir organ, şimdilik attığı yerde! (Sevmediğim Atlaslar)
  • Yeryüzü dışını bilir, tevatürdür içerin. (Sevmediğim Atlaslar)
  • Eğilerek seviyorum seni
    Bir ağacın altından geçer benzer biçimde
    Eğilerek…
    Karnımı tutarak,
    Bileklerimi bükerek,
    İnanarak, inanarak… (Düğüm Ağacı)
  • “Can isteyince, yaşam güzel olurmuş” (Baba Öyküler)
  • Olur mu sana da
    Gün ortası
    Yarım bardak su benzer biçimde
    Eksik kalmışlık?
    Ve yola serilesin gelir mi?
    Benim benzer biçimde? (Çatıdaki Çimenler)
  • Kızmıyorum hiç kimseye
    Anlıyorum,
    Bundan dolayı biliyorum kendimdeki eksiği de
    Ve eksiğiyle seviyorum o her kimse. (Çatıdaki Çimenler)
  • Elleyince anlamıyor kalp
    Uzundur bildiğim sevmeler. (Sevmediğim Atlaslar)
  • Babam, evindeki rasyonel tarafı temsil ederdi, annemse bambaşka, esrarengiz bir tarafı. (Baba Öyküler)
  • Uzun sürmüş bir çöküntünün akşamı da uzun sürecekti elbet.. (Uyumsuza Notlar)
  • Zararsız bir meraktı benimkisi… Kendi öykümde tıkanıp nefessiz kalışımdı; kendimden öte hayatlara bir el uzatış ya da… Başkaları anlattıkça yalnızlığımız azalır diyeydi. İlla bir sebebi olmalıysa… (Baba Öyküler)
  • Kaç kez ısrarla aynı kapıyı çaldın
    Ve çarpıldı kapı suratına? (Çatıdaki Çimenler)
  • Yaşamak hırpalanmak, evet… Yaş almak da sakinlemek mi bir ihtimal? Her duygunun dibini görmeyi isteyen biz gibiler mi deli kısaca? Duygunun dibini, telvesini sıyırıyorum. Merak delirtiyor insanı, bu bilememek, bu bir bağımlı benzer biçimde eksiğini hissettiğin her şeyin hasretini çekmek. (Uyumsuza Notlar)
  • “Gökyüzüyle toprağın arasına
    Ilkin astarı çizilmiştir
    İhanetin!” (Sevmediğim Atlaslar)
  • Anlatmayacaksan ve saklayacaksan öykünü
    Yaşaman niye? (Çatıdaki Çimenler)
  • Sevindiğimde, ağzımdan yüreğimi topluyorum (Sevmediğim Atlaslar)
  • … Göğüs kafesimde edepsiz ve aciz bataklık!
    Ya görürse seni biri?
    En iyisi,
    Elime, yüzüme bulaştıraraktan
    Gitmeli,
    İyiden iyiye gitmeli… (Düğüm Ağacı)
  • “O bir ders! Karşımda bir adam duruyordu, ne bir karı ; ne bir yazar ne bir modacı. Düşünceden, akıldan ibaret, sureti insan bir can… Çırılçıplak… Tanımlamalara sıkıştırılmayı reddeden ‘safi , öz’.” (Baba Öyküler)
  • Babamın komünist ideolojisinden hümanist ütopyaya doğru yolculandım ben. Onu dağdaki gerillalar heyecanlandırırdı, beni de parktaki hippiler… (Baba Öyküler)
  • İğne deliğine saklanmak isterim. Kaçıyorsun diyorlar. Bıraksınlar kaçabileyim; keşke kaçabilsem. Bir bozuk haletiruhiye. Bu aralar her insanın ruhu bir yerinden kırık. Sekerek yaşamak uzuvlarımı yordu açık ki. Neyi neyle susturacağımı bulamıyorum. (Uyumsuza Notlar)
  • Bıraktın mı kendini asla?
    Oluruna değil de bir başkasına… (Çatıdaki Çimenler)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş