Eğitim

Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri – Harun Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri – Harun Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kimin eseri? Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kitabının yazarı kimdir? Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri konusu ve anafikri nedir? Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kitabı ne konu alıyor? Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri PDF indirme linki var mı? Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kitabının yazarı Harun Özdemir kimdir? İşte Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Harun Özdemir

Yayın Evi: İnsan ve Hayat Kitap

İSBN: 9786056781643

Sayfa Sayısı: 280


Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her belde için yazılanları okurken hangi hikayenin parçası olduğunuzu düşünecek ve uzak coğrafyalarda olanları hissetmeye çalışacaksınız.

Bu kitapta:

– Devri zamanında bir beldeyi ihya etmiş olduğu halde adı kalmayan, yalnız İslamiyet için yaptıklarının izi kalanların…

– Dünyanın en uzak adasında bile insanların aralarında sükunet içinde dolaşıp onlar için yakarma edenlerin…

– İslam mirasından hisse almaya çalışanların, paylarına düşenleri koruyamayan mazlum ve sessiz

beldelerin…

– İslam beldelerinin kendi içindeki “büyük hikayelerinin”…

– Kayıp evlatların, kötülüğe karşı sevk edilen çaresizlerin ve seyahat edebiyatının usulünden olan, tanık olmaların ve yaşanmışlıkların notları olan hissiyatın;

BÜYÜK İZLERİNİ BULACAKSINIZ.


Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri Alıntıları – Sözleri

  • Abdurrahman Efendi, İstanbul’a döndükten sonrasında yaşadıklarını özetleyen bir seyahatname yazar. Eseri ilk kez 1871 senesinde basılır. Ufak bir yaratı olmasına karşın Brezilyalı Müslümanların gözlerden gizlenen varlıklarını, hayatlarını birinci elden özetleyen tek yaratı olması itibarıyla oldukça önemlidir.
  • Küçücük içsel dünyaları olan bu halkın en oldukça gerekseme duydukları şey, onurlarının incitilmemesi ve insani olarak kıymet verildiğini hissetmeleridir.
  • Madagaskar, filmlerde gösterildiği şeklinde hayvanların oyun ve eğlence mekanı değil. Ülke tarihinden, insanoğlunun genzini yakan acı kokular yükseliyor.
  • Tıpkı en sevilmiş olduğu masalı dinlemeye bayılan çocuklar şeklinde, insanoğlu kendi kültüründen olanların başarı hikayelerini dinlemeyi severler.
  • ….. zorluklar çıksa da umut fidanları dikildi.Meyve verip vermeyeceğini süre gösterecek.
  • Edebiyatçılar, cemiyet hafızasına yalnız duygularını değil fikirlerini de işler. Ahmet Kutsi Tecer’in “Orada Bir Köy Var Uzakta” şiirinde de yalnız sanat yoktur, ötelerde bilmediğimiz fakat bizlere ilişkin olan şeylerin fikri vardır.
  • Afrikalı hanımefendiler su bulabilmek için yılda 40 bin saatlerini harcıyorlar. Bu Türkiye’de bir kişinin senelik emek harcama saatine eşit.
  • Müslümanların evlatlarının büyük çoğunluğu Hristiyanlaşıyordu. Bunun başlıca sebebi, Hristiyanlarla karışık yaşamaları ve papazların çokluğuydu. Çocuk babasından başka topluma karşıcılık eden kimse göremeyince, organik olarak babasını yalanlıyor, çoğunluğa uyuyordu.


Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İslamiyetin Büyük İzleri; Bu Kitap Uzak Coğrafyalara Seyahat etmek isteyenler için Biçilmiş Kaftan. Kıbrıs tan, Nepal’e Moğolistandan, Açe ye Brezilyadan, Kazakistana Kadar 14 Ülke 120.000 km lik seyahat Sizleri Bekliyor. Kitabın Ana Konusu İslamiyetin Bu Ülkelerde Nasıl Yeşerdiği Ve Müslümanların Bu Ülkelerde Yaşarken Ne Gibi Zorluklarla Savaşım Ettikleri, Kısa hikâyelerle Anlatılmış. Okuyucusunu Asla yormayan Sade bir üslupla Yazılan bu Kitabı Uzak Coğrafyalara Seyahat etmek isteyenler için Kesinlikle tavsiye ediyorum…! Selâm ve yakarma ile. (imran içen)

Uzak coğrafyalara gitmeye ramak kala ;): “Son olarak gittiğiniz yerlerde aradığınız şey hep en önemlisi, en değerlisi olsun. Başka bir şansınız olmayabilir..”
‘Madagaskar’dan Moğolistan’a
Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri..!
Uzak doğu ülkelerin ahvalini , öncesi ve sonrasını fasih bir lisanla kaleme alınmış yaratı.
Uzun süre ilkin kütüphanemde olup fakat okuma sırası kendisine gelmemişti.Ta ki kısa sürede o coğrafyalara gideceğim belli olunca süre kaybetmeden okudum. Nerde ,iyi mi ,nelerle karşılaşayacağımız anlatılmış. Gerisi biletleri almaya bakıyor ;).
İşin esprisi bir yana bu coğrafyalarda görünen şu ki belli bir kast sistemi var . Ve bu sistemin en aşağı görülen kısmında Müslümanlar var . Eziyetler, zulümler hep onlara yönelik. Şaşırdık mı doğal olarak ki hayır..
Ama bu biçim zulümlere, imkansızlıklara , yoksulluk ve yoksulluklara karşın dine gerçek manada kıymet verip evlatlarını medreselere gönderip hafız olmalarına olanak elde eden ve evladının doğumundan itibaren kazanılmış olduğu paranın bir kısmını onun aklî kemale erdiğinde umre parası olarak temin etmeleri takdire şayan.
……….
Yazarın kitabın sonunda da anlattığı şeklinde fani olan dünyada 3- 5 günlük gezi için meydana getirilen önlem alınan hazırlıkları sonsuz yaşam için de almalıyız…
Keyifli okumalar (~ Cemile Balım)

İslamiyetin İzleri: Kıbrıs, Brezilya, Nijer, Gine, Madagaskar, Nepal, Bengladeş, Brunei, Bande Açe, Singapur, Malezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan ülkelerine meydana getirilen seyahatlarden oluşan bir kitap. Bu ülkelerde İslamiyetin izleri araştırılıyor. Bu ülkelerin İslam ile müşerref olduğu tarihler, günümüzde İslamiyetin durumları şeklinde meseleler ele alınmış. Ayrıca gidilen ülkelerde bilhassa Orta Asya bölgesinde yer edinen z iş yaret mahallerinde yer verilmiş. (Arif Öztürk)


Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri PDF indirme linki var mı?


Harun Özdemir – Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Harun Özdemir Kimdir?

Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı köyünde, 1966 senesinde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde, Orta okul ve Liseyi İstanbul Maltepe Orhangazi Lisesinde, Üniversiteyi Eskikent Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

1985- 2014 Yılları aralığında İstanbul Dsi. de Yöneticilik, İnşaat Kontrollük görevlerinde bulunmuş oldu. Gençlik yıllarında lisanslı futbol oynadı. Siyasi parti, Sivil cemiyet, Sendika ve Spor kulüplerinde Kuruculuk, Yöneticilik ve Başkanlık görevlerinde bulunmuş oldu. Halen İstanbul Trabzon Federasyonu Genel başkan vekilliği görevine devam etmektedir.

Yayın hayatına Ağasar kültür ve araştırma dergisi çıkarıp kazandırdı. Gazete, Dergi ve İnternet sitelerinde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Karadenizi anlattığı kitabı ocak 2015 de piyasaya çıkacak olup araştırmacı yazarlık da yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Harun Özdemir Kitapları – Eserleri

  • Dijital Mahremiyet
  • Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri
  • Sis Dağının Evlatları
  • İki Kader İki Lider


Harun Özdemir Alıntıları – Sözleri

  • Hiçbir şekilde evinizin, çocuklarınızın resimlerini,kim ile ,ne süre ve nerede ne yaptığınızı paylaşmayın. (Dijital Mahremiyet)
  • Küçücük içsel dünyaları olan bu halkın en oldukça gerekseme duydukları şey, onurlarının incitilmemesi ve insani olarak kıymet verildiğini hissetmeleridir. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • ….. zorluklar çıksa da umut fidanları dikildi.Meyve verip vermeyeceğini süre gösterecek. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa oldukça görmek de bir hastalıktır. (Dijital Mahremiyet)
  • Tasavvufta,uzlet hâli tavsiye edilmektedir ve bu hâlin , insanlardan uzaklaşmak yerine toplumsal yaşamın içinde yer alıp belli zamanlarda,yaşamın düzgüsel seyri içinde kendi iç sesi ile baş başa kalıp tefekkür etme hâli olması gerektiği söylenmektedir. Bu hâl,”İçimiz hak,dışımız halk ile” şeklinde söylenebilir. (Dijital Mahremiyet)
  • Madagaskar, filmlerde gösterildiği şeklinde hayvanların oyun ve eğlence mekanı değil. Ülke tarihinden, insanoğlunun genzini yakan acı kokular yükseliyor. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Mahremiyet taşınmaz , satılmaz , devredilmez hususi bir mülktür (Dijital Mahremiyet)
  • Kulağı azca işitmek bir hastalıksa,oldukça görmek de bir hastalıktır. (Dijital Mahremiyet)
  • Mahremi olmayan (nâ-mahrem) hanıma bakmaktan kendini sakınan kimse,kalbinde imanın tad ve lezzetini duyar. (Dijital Mahremiyet)
  • Edebiyatçılar, cemiyet hafızasına yalnız duygularını değil fikirlerini de işler. Ahmet Kutsi Tecer’in “Orada Bir Köy Var Uzakta” şiirinde de yalnız sanat yoktur, ötelerde bilmediğimiz fakat bizlere ilişkin olan şeylerin fikri vardır. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Teknoloji yalnız insanların kullandığı bir buluş değildir ; insanları tekrardan buluş eden araçtır! (Dijital Mahremiyet)
  • İşte, insanoğlunun iyi olması yetmiyor, çevrenin de iyi olması gerekiyor, “Fazilet ehlinin kıymetini sadece erdem ehli bilir.” (Dijital Mahremiyet)
  • Abdurrahman Efendi, İstanbul’a döndükten sonrasında yaşadıklarını özetleyen bir seyahatname yazar. Eseri ilk kez 1871 senesinde basılır. Ufak bir yaratı olmasına karşın Brezilyalı Müslümanların gözlerden gizlenen varlıklarını, hayatlarını birinci elden özetleyen tek yaratı olması itibarıyla oldukça önemlidir. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Afrikalı hanımefendiler su bulabilmek için yılda 40 bin saatlerini harcıyorlar. Bu Türkiye’de bir kişinin senelik emek harcama saatine eşit. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Harun ÖZDEMİR
    Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı köyünde, 1966 senesinde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde, Orta okul ve Liseyi İstanbul Maltepe Orhangazi Lisesinde, Üniversiteyi Eskikent Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
    1985- 2014 Yılları aralığında İstanbul Dsi. de Yöneticilik, İnşaat Kontrollük görevlerinde bulunmuş oldu. Gençlik yıllarında lisanslı futbol oynadı. Siyasi parti, Sivil cemiyet, Sendika ve Spor kulüplerinde Kuruculuk, Yöneticilik ve Başkanlık görevlerinde bulunmuş oldu. Halen İstanbul Trabzon Federasyonu Genel başkan vekilliği görevine devam etmektedir.
    Yayın hayatına Ağasar kültür ve araştırma dergisi çıkarıp kazandırdı. Gazete, Dergi ve İnternet sitelerinde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Karadenizi anlattığı kitabı ocak 2015 de piyasaya çıkacak olup araştırmacı yazarlık da yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. (Sis Dağının Evlatları)
  • ” İnternet; pencere ise kitap, kapıdır. Pencereden yalnızca bakılır. Lakin hakiki bir yolculuğa sadece bir kapıdan geçilerek gidilebilir. Pencere yalnızca gösterir, kapı ise hakikatle tanıştırır.” (Dijital Mahremiyet)
  • Müslümanların evlatlarının büyük çoğunluğu Hristiyanlaşıyordu. Bunun başlıca sebebi, Hristiyanlarla karışık yaşamaları ve papazların çokluğuydu. Çocuk babasından başka topluma karşıcılık eden kimse göremeyince, organik olarak babasını yalanlıyor, çoğunluğa uyuyordu. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)
  • Tıpkı en sevilmiş olduğu masalı dinlemeye bayılan çocuklar şeklinde, insanoğlu kendi kültüründen olanların başarı hikayelerini dinlemeyi severler. (Uzak Coğrafyalarda İslamiyet’in Büyük İzleri)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş