Eğitim

Ve Hayata Yuvarlandım – Ataman Özbay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ve Hayata Yuvarlandım – Ataman Özbay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ve Hayata Yuvarlandım kimin eseri? Ve Hayata Yuvarlandım kitabının yazarı kimdir? Ve Hayata Yuvarlandım konusu ve anafikri nedir? Ve Hayata Yuvarlandım kitabı ne konu alıyor? Ve Hayata Yuvarlandım PDF indirme linki var mı? Ve Hayata Yuvarlandım kitabının yazarı Ataman Özbay kimdir? İşte Ve Hayata Yuvarlandım kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ataman Özbay

Yayın Evi: Elma Yayınevi

İSBN: 9786055286453

Sayfa Sayısı: 216


Ve Hayata Yuvarlandım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hayatımda haiz olduğum tüm başarıları ufkumun geniş olmasına, girişimci olmama, oldukça çalışmaya ve asla pes etmemeye borçluyum. Yine başarımın en büyük sebeplerinden biri kendimden büyük insanlarla beraber vakit geçirmek, onların konuştuklarını can kulağı ile dinlemek ve öğrendiklerimi hayatıma entegre etmemdir.

Bu, İzmit’in minik bir mahallesinde gariban bir ailenin evladı olarak doğan, bursla okuyan, cebinde parası olmadan evlenen ve ilk işini kuran bir “girişimci”nin insanı şevke getiren yaşam öyküsüdür. Türkiye’nin ilk ıslak mendil markası olan, bugün 65 ülkeye ihracat icra eden, 8’inde pazar lideri olan Uni’nin kurucusu, nam-ı öteki “icat eden” Ataman Özbay; cesaret, tutku, çalışkanlık, vizyonerlik ve proaktif kişilik özelliklerine haiz olan gerçek bir girişimcinin portresini sunuyor bizlere. İnsan isterse neleri başarabilir, neler yapabilir gözler önüne seren Özbay, “Ailemde varlıklı yok, amcam, dayım, torpilim yok” diyen arkadaşlara da örnek teşkil ediyor. İstemekle, inançla gelen başarıyı konu alıyor.

Bu kitap, her gencin elinin altında bulunması ihtiyaç duyulan bir eserdir. Bugün önünü en iyi şekilde görebilmek, en doğru yolu bulabilmek, geleceğini en iyi ve en doğru şekilde planlamak çabası içinde bulunan gençler için bir yaşam rehberi olacaktır.

-Prof. Dr. Aydın Esen / Haliç Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi-

Her nesli içine çekebilen bir yaşam hikâyesi bu. Yediden yetmişe her insanın kendinden bir şeyler bulabileceği ve yaşam ile ilgili ders alabileceği bir solukta okunacak hususi bir yaratı.

-Doç. Dr. Burcu Demirel Utku/Akademisyen-

Zihinlerde yeni kapılar açacak bir kitap.

-Ebru Cündübeyoğlu Mete / Sanatçı-

(Tanıtım Bülteninden)


Ve Hayata Yuvarlandım Alıntıları – Sözleri

  • “Paran pulun olmayabilir, her şeyini kaybedebilirsin, fakat cesaretini kaybedersen hiçbir şeye yaramazsın.”
  • Hiç paramız yoktu ve nikahta takılan paraya gore otelde kalacağımız günü belirlemeye çalışıyorduk. Tarabya Oteli’nin dördüncü katında bulunan deniz manzaralı 416 numaralı odada kaldık. Nikahta takılan parayla balayımız sadece üç gün sürmüştü. Fazlaca zor şartlarda başladığımız yaşam yolculuğunda Tarabya Oteli’nin bendeki anısı oldukça büyüktür. Ileriki yıllarda varlıklı olduk ve dinlence yapmak istediğimizde gelip hep Tarabya Oteli’nin dördüncü katındaki 416 numaralı odasında kaldık.
  • ” İnsanın dünyadaki başarısının %50’si kendine olan güveninden gelir. “
  • Hayallerimde hep en yüksekleri düşündüm. Bundan dolayı hayal gücü benim için akıldan oldukça üstündür.
  • ” Zorluk diye bir şey yoktur. Bir insanoğlunun kendi görüş açısına gore zorluklar vardır. Doğru görüş açısı oldukça önemlidir. “
  • “Zorluk diye bir şey yoktur. Bir insanoğlunun kendi görüş açısına gore zorluklar vardır. Doğru görüş açısı oldukça önemlidir. Okumak da bir güçlük, evlilik de bir zorluktur. Bunları yenmek istemiyorsan esasen mutlu da olamazsın başarı göstermiş da. Başladığın işi güçlük olarak gördüğün zaman hiçbir şey yapamazsın.”
  • İnsanın hayalleri olmalı hayata, geleceğe dair. Geleceğini hayal etmeyen birinin yarını olması imkansız. İnsan ilkin bir şeyi hayal etmeli, sonrasında onu oldukça istemeli. Daha sonrasında onu elde edinceye kadar yılmadan usanmadan çalışmalı. Bazen uykusuz, kimi zaman bitkin, kimi zaman gözyaşları içinde kalsa da hedefinden asla vazgeçmemeli. İnsanı insan icra eden değerlerden daha asla ödün vermemeli. Kimsenin hakkını yemeden, kibirlenmeden, insan ayrımı, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yaşamalı. Tüm çevresi tarafınca sevilmeli ve yarar sağlayacak işler yapmalı.
  • Hayatta kim sizin için iyilik yapmışsa onları ihmal etmeyin…
  • Bugün her insanın sinir ilacı kullandığı devirde en büyük ilaç maneviyattır.İnanç devamlı yaşamın gücü olmuştur.


Ve Hayata Yuvarlandım İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bir girişimcinin yaşamını anlattığı kitap. Okunmaya kıymet. Okulumuza gelmişti kendileri lakin ben gidememiştim. Yollarımız tekrar kesişirse ne alâ.. (Bilge Tandoğan)

Olamaz Diye Bir Şey Yok: Ataman Özbay’ı 2021 yılının son aylarında bir Kariyer günlerindeki etkinlikte dinleme şansını elde ettim ve kitabını edindim. Fakat hayatımda ilk kere bir kitabı çantama koyarken mutlu değil endişeliydim zira Özbay, kitabı alıp da okumayacak onlara sert bir halde isyan etmişti ve bir nevi bela okumuştu. Aslında alt niçin olarak okumayacaksınız okuyanların hakkını girmeyin benzer biçimde bir niçin yatıyordu ve o kadar da haklıydı. O gün konferanstan çıkar çıkmak kitabı okumaya başladım ve nelerle mi karşılaştım ve karşılaşacaksınız derhal anlatayım.
Ilk olarak kitap Özbay’ın İzmit’te ki çocukluk anılarından başlıyor fakat ne çocukluk… Her sayfayı okuduğumda anneannemin her çay saatinde anlatırken ki hissettiğim his gibiydi. Tüm sayfalar Özbay’ın ailesinin sevgisinin kokusu sinmiş gibiydi ve bu bana da etki etti sanırım o sayfalardan sonrasında birden aileme gülümsediğimi ve bugün nasılsınız dediğimi hatırlıyorum.
Kitap aslen bir otobiyografi kitabı fakat kendisini karşı karşıya dinlediğimden herhalde kitabı okurken bana bizzat kulağıma anlatıyormuş benzer biçimde bir his elde ettim.
Biroldukça kişisel kitapta da gördüğüm ve Youtube videolarında karşılaştığım ‘ Sevin, insan sevin ve karşılıksız iyilik yapın’ cümlesinin bir insan yaşamını iyi mi değiştirdiğini ve başarıya ulaştırdığını bu kitap ile anlamış oldum. Beklememeyi, devamlı hareket halinde olmayı, gençliğin ve sağlığın kıymetini bilmeyi, piyasa bilgisinin olması icap ettiğini ve kim bilir en önemlisi neyi, kimi seviyorsanız ya da nerede ya da neyde çalışıyorsunuz, kimle ya da kimlerle yaşıyorsanız ne yapmış olursanız yapın , bir beyaz eşya firmasının reklamında da kullandığı çarpıcı söz benzer biçimde ‘AŞK İLE YAPIN’.
Ve bu kitabı alıp okuyacak olan şahıs , 40 yaşın altında isen ve şimdiden oldukça terledi isen şanslısın yolun açık olsun diyerek cümlemi noktalayayım ne demek istediğimi okuyanlar anlayacaktır. (Büşra)

Ataman Özbay beyin kendi yaşamını ve hayatındaki girişimcilik deneyimlerini aktardığı bir kitap.Kitap tavsiyeler ve çıkarılacak derslerle dolu.Okumanızı tavsiye ederim, sıkılacağınızı pek zannetmiyorum.. (Murat Aksel)


Ve Hayata Yuvarlandım PDF indirme linki var mı?


Ataman Özbay – Ve Hayata Yuvarlandım kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Ve Hayata Yuvarlandım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ataman Özbay Kimdir?

11 01 1943 te İzmit’in Akçakoca mahallesinde dünyaya geldi.

Orta okul ve Liseyi İzmit merkez Lisesinde okudu.

7 Yaşından sonrasında gazete satıcılığı matbaacılık ve gazetecilik yapmış oldu.

Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okudu.

27 Aralık 1968 senesinde Eczacı Simten Özbay ile evliliğe ilk adımını attı.

Aynı yıl Hayrabolu’ya yerleşerek ilk eczanesi olan “Yeni Eczaneyi” açtı.

1971 senesinde ikinci eczanesi olan “Bizim eczaneyi” açtı.

1973 senesinde Hayrabolu’nun sesi gazetesini satın alarak Trakya’nın en büyük matbaasını kurdu.

1973 senesinde Hayrabolu’da ki yağ fabrikasına genel müdür ve ortak oldu.

1985 senesinde İstanbul Sirkeci de bir yedek parça dükkanına ortak oldu.

1989 senesinde İstanbul ve Hayrabolu da Ataman ecza deposunu kurarak toptancılığa başladı.

1994 senesinde Islak mendil imalatına başladı.

Şelale Pera Max- Limoni – Uni – Uni Mad – Uni Baby Yeni Doğan ve 50 nin üstünde markanın kurucusudur.

12 11 2012 de fabrikasını Eczacıbaşı’na devretti.

20 00 metre kare alana kurulu fabrikasında 65 ülkeye ıslak mendil ihracatı yapmış oldu.

8 Ülkede sektör lideri oldu.

17 yıl süresince Türkiye de hiçbir reklam yapmaksızın sektöründe önder oldu.


Ataman Özbay Kitapları – Eserleri

  • Ve Hayata Yuvarlandım
  • Aşk Bu! Başarı ve Mutluğun Sırrı: Değerlerle Yaşamak


Ataman Özbay Alıntıları – Sözleri

  • Hayatta kim sizin için iyilik yapmışsa onları ihmal etmeyin… (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • “Zorluk diye bir şey yoktur. Bir insanoğlunun kendi görüş açısına gore zorluklar vardır. Doğru görüş açısı oldukça önemlidir. Okumak da bir güçlük, evlilik de bir zorluktur. Bunları yenmek istemiyorsan esasen mutlu da olamazsın başarı göstermiş da. Başladığın işi güçlük olarak gördüğün zaman hiçbir şey yapamazsın.” (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • “Paran pulun olmayabilir, her şeyini kaybedebilirsin, fakat cesaretini kaybedersen hiçbir şeye yaramazsın.” (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • Hiç paramız yoktu ve nikahta takılan paraya gore otelde kalacağımız günü belirlemeye çalışıyorduk. Tarabya Oteli’nin dördüncü katında bulunan deniz manzaralı 416 numaralı odada kaldık. Nikahta takılan parayla balayımız sadece üç gün sürmüştü. Fazlaca zor şartlarda başladığımız yaşam yolculuğunda Tarabya Oteli’nin bendeki anısı oldukça büyüktür. Ileriki yıllarda varlıklı olduk ve dinlence yapmak istediğimizde gelip hep Tarabya Oteli’nin dördüncü katındaki 416 numaralı odasında kaldık. (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • Hayallerimde hep en yüksekleri düşündüm. Bundan dolayı hayal gücü benim için akıldan oldukça üstündür. (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • “İnsanın bir şeye sadakat duyması için ilkin onu sevmesi, hem de oldukça sevmesi gerekir. O nedenle sadakat ve sevgi ayrılmaz kavramlardır.” (Aşk Bu! Başarı ve Mutluğun Sırrı: Değerlerle Yaşamak)
  • Bugün her insanın sinir ilacı kullandığı devirde en büyük ilaç maneviyattır.İnanç devamlı yaşamın gücü olmuştur. (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • ” Zorluk diye bir şey yoktur. Bir insanoğlunun kendi görüş açısına gore zorluklar vardır. Doğru görüş açısı oldukça önemlidir. ” (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • ” İnsanın dünyadaki başarısının %50’si kendine olan güveninden gelir. ” (Ve Hayata Yuvarlandım)
  • İnsan kendini sevmiş oldu mi sevilen bir insan olmaması neredeyse imkânsızdır.
    Kendini sevmek derken, narsistik boyutunda bir sevgiden söz etmiyorum doğal! Anlatmak istediğim, daha bir kendinden memnun olma, potansiyelini bilme ve hayatta o potansiyel doğrultusunda yol alma, sağı solu suçlamak ya da onay almaya çalışmak yerine kendini sorgulama, kendinden referans alma hali. Bu şekilde insanoğlu genel anlamda kendilerini severler ve mutlu olmaya daha yakındırlar. Niye mi? Bundan dolayı potansiyellerini bildiklerinden hayatta kendi kendilerini gerçekleştirme imkânları olur, içsel doygunluğa ulaşırlar, neleri yapmış olup neleri yapamayacaklarını bilirler; dışarıdan onaylanmalarına gerek kalmamıştır, özgüvenleri sağlam olur. Kendilerini seven insanoğlu, sevmeyi bildiklerinden kolayca başkalarını da sever ve sevgilerini göstermekte güçlük çekmezler. (Aşk Bu! Başarı ve Mutluğun Sırrı: Değerlerle Yaşamak)
  • “Eskiden, konumu ne olursa olsun insanoğlu içinde bir sevgi bağları vardı, oysa şimdi çıkar bağları var.” (Aşk Bu! Başarı ve Mutluğun Sırrı: Değerlerle Yaşamak)
  • ” Ve insan sevilmiş olduğu şeyden kolay kolay vazgeçmez.” (Aşk Bu! Başarı ve Mutluğun Sırrı: Değerlerle Yaşamak)
  • İnsanın hayalleri olmalı hayata, geleceğe dair. Geleceğini hayal etmeyen birinin yarını olması imkansız. İnsan ilkin bir şeyi hayal etmeli, sonrasında onu oldukça istemeli. Daha sonrasında onu elde edinceye kadar yılmadan usanmadan çalışmalı. Bazen uykusuz, kimi zaman bitkin, kimi zaman gözyaşları içinde kalsa da hedefinden asla vazgeçmemeli. İnsanı insan icra eden değerlerden daha asla ödün vermemeli. Kimsenin hakkını yemeden, kibirlenmeden, insan ayrımı, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yaşamalı. Tüm çevresi tarafınca sevilmeli ve yarar sağlayacak işler yapmalı. (Ve Hayata Yuvarlandım)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş