Güncel

Whatsapp Trafik İhbar Hattı 2024 (GÜNCEL) Alo Trafik Polisi

Whatsapp trafik suç duyurusu hattı 2024, Trafik suç duyurusu hattı, Kocaeli trafik Whatsapp suç duyurusu hattı, Trafik polis WhatsApp suç duyurusu hattı Bursa, 155 Whatsapp suç duyurusu hattı İzmir, Alo Trafik yakınma, Ankara trafik İhbar Hattı, Whatsapp trafik suç duyurusu hattı, Alo trafik suç duyurusu hattı, Trafik polis WhatsApp suç duyurusu hattı Bursa, Polis suç duyurusu bildiri hattı, Adana Trafik Whatsapp suç duyurusu hattı şeklinde konuların detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Whatsapp Trafik İhbar Hattı

Trafik Whatsapp İhbar Hattı ile  güvenlik birimlerinin ulaşamadığı bazı noktalarda ki aksaklıklarda dahil olmak suretiyle kaide ihlalleri güvenlik güçlerine kolayca ulaştırılabilmektedir. Whatsapp Trafik İhbar Hattı:

  • İstanbul WhatsApp İhbar: 0 533 155 0 155
  • İzmir WhatsApp İhbar: 0 555 898 15 58
  • Ankara WhatsApp İhbar: 0 552 155 06 06
  • Kocaeli Trafik Whatsapp İhbar Hattı: 0530 917 41 53
  • Antalya İhbar Hattı: –

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafınca son yıllarda oldukca yararlı emekler yapılmış oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların trafik sorunları mevzusunda bilgilendirmelerini istedi ve bu şekilde kaide ihlalleri ve ihlalleri kolayca tespit edilebildi. Whatsapp, polis ile yurttaş içinde bir köprü görevi görmüş oldu. Bugün yaşadığımız derhal her şehirde Elektronik Kontrol Sistemleri (EDS) ile karşılaşıyoruz. Ancak bu sistemin bir de görüş alanı vardır.


Trafik İhbar Hattı 2024

Yeni bir uygulama ile yurttaş suç duyurusu hattı yardımıyla trafik sorunları ve kaide ihlalleri kolaylıkla emniyete aktarılabilmekte. Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya şeklinde Büyükşehirlerde de uygulanan bu düzenleme ile karşılaşılan problemler WhatsApp hattı üstünden kolaylıkla polise aktarılabildi. Ancak bu şehirlerin suç duyurusu numaraları birbirinden farklıydı. Bu yakınma hatları 2024’ten itibaren hala kullanılıyor mu? Bir kaide ihlali ile karşılaştığımızda durumu güvenliğe iyi mi aktaracağız? içeriğimizden data edinebilirsiniz. İstanbul trafik Whatsapp suç duyurusu hattı:

  1. 0 533 155 0 155
  2. 0 552 155 0 155

Vatandaşların şikayette bulunabilmeleri için ilkin bu iki numaranın cep telefonu rehberlerinde listelenmesi gerekiyordu. Bu ipuçlarının bilhassa İstanbul’daki sorunları bir nebze de olsa hafifleteceğine inanılıyordu. İstanbul trafik denetim şube müdürü Mesut Gezer’in yapmış olduğu açıklamalara gore bu hatlar iki ayrı bilgisayara bağlandı. Vatandaşın gönderilmiş olduğu fotoğraf ve videolara bu sayede kolayca ulaşıldı. Fotoğraflara ek olarak tarih, saat ve adres gönderilmesi gerekmekteydi.

İhbar hattı uygulamasının faaliyete geçmiş olduğu ilk aylarda vatandaşlar tarafınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 15.000 fotoğraf gönderildi. 120 sivil, 200 motosikletli ve 400 mobil ekip bu fotoğrafları değerlendirdi. 5 ayda toplam 900 sürücüye ceza verildi. Son yıllarda öteki illerde de uygulanmaya başlanan emek harcama, devam eden çeşitli emekler sebebiyle durduruldu. Trafik sigortası fiyat listesine ulaşmak için tıklayınız.


Trafik Kural İhlalleri Nelerdir?

Türkiye’de maalesef yılda averaj 130.000 trafik kazası meydana geliyor. Bu kazaların bir çok, en temel trafik kurallarının ihlali ve dikkatsizlikten meydana gelmektedir. Yol güvenliğini sağlamak için en kolay trafik kurallarına bile kesinlikle uyulmalıdır.

En sık ihlal edilen trafik kurallar;

  • Emniyet kemeri takmamak.
  • Hatalı sollama.
  • Alkollü olarak vasıta kullanmak.
  • Yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliği hakkını gasp etmek.
  • Kırmızı ışıkta geçmek yada trafik işaretleri uymamak.
  • Aşırı hız yapmak ve hız limitlerine uymamak.
  • Sinyal vermeden dönüş yada şerit değişiklik yapma.
  • Seyir esnasında cep telefonu ile konuşmak.
  • Geçiş önceliği kurallarına uymamak.
  • Öndeki aracı yakın takip, takip mesafesine uymamak.

Alo Trafik Polisi 2024 Yakınma Hattı

Ülkemizin 81 ilinde geçerli trafik yakınma hatlarına tüm yurttaşlarımız erişebilmektedir. Bulunduğunuz kent, semt yada caddede trafik kurallarına aykırı bir durum olması durumunda şikayetlerinizi ilgili birimlere kolaylıkla iletebilirsiniz. Gezerken gördüğünüz fena park etmiş bir arabayı yada trafikte gördüğünüz bir kaide ihlalini bildirebilirsiniz.

  1. Seneler süresince, trafik ihlallerini bildirmek için 154 trafik yakınma hattı kullanılmıştır. Ancak söz mevzusu hat ortalama 15 yıl ilkin kapatılmış ve trafik şikayetlerine ilişkin tüm çağrılar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün malum hattına yönlendirilmiştir.
  2. Günümüzde trafik yakınma numarası olarak 155 polis imdat numarası kullanılmaktadır. Tanık olduğunuz trafik sorununu bildirmek istediğinizde, nerede olursanız olun 155 polis hattı aranabilir. Çağrınıza yanıt verecek yetkili şahıs sizi ilgili birime aktaracak ve lüzumlu işlemler derhal başlayacaktır.
  3. 155 suç duyurusu hattını aradığınızda, ihlal tespit ettiğiniz bölgenin detaylı adresi ve yakınma etmek istediğiniz aracın bilgileri istenecektir. Telefondaki kişinin de dikkatsizlik kanıtı olarak fotoğraf yada video çekmenizi istemesi de mümkündür.

İstanbul Trafik Whatsapp İhbar Hattı

  • 0 533 155 0 155 
  • 0 552 155 0 155

Bu telefon numaralarını aramak yada sms göndermek şeklinde seçenek bulunmamaktadır. Kullanıldığı dönemde İstanbul halkı Whatsapp suç duyurusu hattını özenle kullanmış ve ilgi göstermiştir.

155 Whatsapp İhbar Hattı İzmir

  • 0 555 898 15 58

En büyük şehirler içinde bulunan ve nüfusu oldukça kalabalık olan İzmir’de uygulama etken olarak kullanılmış ve birçok trafik kuralı tespit edilmiştir.

Ankara Trafik Yakınma Hattı

  • 0 552 155 06 06

Bu telefon numarasına haiz olan Ankara Emniyet Müdürlüğü suç duyurusu hattı kullanıldığı dönemde birçok başkentli tarafınca sık sık kullanılmıştır.

Kocaeli Trafik Whatsapp İhbar Hattı

Kocaeli, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ile WhatsApp Trafik İhbar Hattı kullanımına hız vermiştir. Kocaeli il sınırları içerinde bildireceğiniz tüm trafik kuralları için, 0530 917 41 53 numaralı WhatsApp Trafik İhbar Hattı’nı kullanabilirsiniz.

Trafik Polis WhatsApp İhbar Hattı Bursa

Bursa Emniyet Müdürlüğünün resmi web sitesi üstünden elde ettiğimiz bilgiye gore Bursa trafik suç duyurusu hattı belirtilmemiş olup yerine internet sayfası üstünden online suç duyurusu işlemi yapılabilmektedir. Online ihbar butonuna tıklandığında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün sayfasına yönlendirilmektedir. Buradan ihbarınızı iletebilirsiniz.

Antalya Trafik Yakınma Numarası

Yaz aylarında tatilcilerin en oldukca tercih etmiş olduğu şehirlerden önde gelen Antalya’da birçok kaide ihlali Whatsapp suç duyurusu hattı vasıtasıyla iletilmek isteniyor. Fakat ne yazık ki Antalya Whatsapp suç duyurusu hattı yoktur. İnternette pek oldukca sitede Antalya Trafik Whatsapp suç duyurusu hattı üstünden paylaşılan numara, trafik şikayetleri için kullanılmamaktadır.

En Fazlaca İhlal Edilen Trafik Kuralları

Trafikte, yaya olarak ya da vasıta kullanırken kuralları çiğneyen birçok insanla tanışıyoruz. Elbette her şeyden ilkin, hangi uygulamaların ihlal anlamına geldiğini bilmemiz gerekiyor. 2024 trafik cezaları hakkında data almak için bağlantı tıklayınız.

Trafik kazalarına yol açan ve en oldukca ihlal edilen trafik kurallarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Alkollü olarak vasıta kullanmak. Alkol Promil Hesaplama 2024 (Promil Sınırı) data alabilirsiniz.
  2. Sinyal vermeden dönüş yada şerit değişiklik yapma.
  3. Kırmızı ışıkta geçmek ve trafik işaretleri uymamak.
  4. Aşırı hız yapmak ve hız limitlerine uymamak.
  5. Seyir esnasında cep telefonu ile konuşmak.
  6. Emniyet kemeri takmamak. Bir vasıta içindeki hepimiz güvenlik kemeri takmalıdır.
  7. Geçiş önceliği kurallarına uymamak.
  8. Öndeki aracı yakın takip, takip mesafesine uymamak.
  9. Yaya geçitlerinde yayaların geçiş önceliği hakkını hiçe saymak.
  10. Hatalı sollama.

EGM Online İhbar Uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sayfasında yeni bir uygulama başlatıldı. Whatsapp hattının kapatılmasıyla beraber yeni şikayetler ve bildirimler bu çevrimiçi bildirim formu üstünden kabul edilecektir. Formu doldurmanız ihtiyaç duyulan alanlar var. Bazı alanlar * ile işaretlenmiştir. Bu işaret, mecburi alanlar ihtiva eder. Rapor verilebilmesi için formun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Bildirim formunda il, ilçe, soyadı, adı, telefon numarası, e-posta adresi, mevzu, vaka yeri, izahat ve ek belgeler için alanlar bulunmaktadır. Bu alanlar doldurulduktan sonrasında tek seferlik güvenlik kodunu girebilir ve formu GÖNDER butonunu kullanarak kolayca EGM’ye gönderebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen herhangi bir ihlal tespit ederseniz, bir fotoğraf yada video çekebilirsiniz. Ancak, genel bir kaide olarak, fotoğraf uzantılı dosyalar 10MB’yi geçmemelidir. 10MB’den büyük dosyalar forma eklenemez. Postanıza geri dönmek isterseniz, kişisel bilgileriniz için ayrılmış alanları doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca sisteme birden fazla görüntü ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, ataşla başka bir dosya ekle‘ye tıklamanız gerekir. Formda doldurulması ihtiyaç duyulan alanlar aşağıdaki gibidir;

  1. İl
  2. Konu
  3. Olay Yeri
  4. Izahat

Online ihbar formuna ulaşmak için tıklayınız.

Trafik Cezalarında Yeni Dönem 2024

Geçtiğimiz yıl meydana getirilen bir emek harcama ile Elektronik Denetleme Sistemi yardımıyla cezası tespit edilen kişilere birden fazla yaptırım uygulanabilmektedir. Bu anlamda hazırlanan yaptırımların kapsamı genişletildi. Mesela vasıta kullanırken güvenlik kemeri takmayan, hız limitlerini aşan ve cep telefonuyla konuşan şahıs yeni yönetmelikle birden fazla ceza kesilebilecektir.

455 EDS kamera, 760 trafik seyretme sistemi ve 190 plaka tanıma sistemi ile İstanbullu sürücüler denetleniyor ve kurallara uymayanlar cezalandırılıyor. İnternet üstünden Trafik Cezası Sorgulaması yapabilirsiniz. WhatsApp suç duyurusu hattı 2024’te etken olarak kullanılmasa da, kaide ihlallerini EGM’nin internet adresinden çevrimiçi olarak bildirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş